Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Classical@Audiohub.gr

Dr Pan K
Site Admin

Re: Classical@Audiohub.gr

Unread post #61 by Dr Pan K » Sat Apr 26, 2025 5:47 pm

angpsi wrote:
Btw, ψάχνοντας για λεπτομέρειες ανακάλυψα στο Presto Music ότι το να αποκτήσεις το επίσημο ψηφιακό αρχείο σε Hi-Res μαζί με booklet κ.λπ. δεν είναι αδιανόητο σε κόστος, μόλις στα 8 ευρώ. Έχοντας αρχίσει να μπουχτίζω από το χωρίς αρχή, μέση και τέλος streaming, παίζει ν' αρχίσω να ξαναγοράζω μερικά αρχεία που μου κάνουν ενδιαφέρον και να χτίσω επίσημη αγορασμένη (ψηφιακή) βιβλιοθήκη, όπως παλιά με τα CD...

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Καλη κινηση. Και εγώ είμαι σε φάση ανασύνταξης, καθαρισμού και εμπλουτισμού της ψηφιακής βιβλιοθήκης. Καλό το Qobuz αλλα συνεχίζω να προτιμώ τα αρχεία της βιβλιοθήκης μου. Το Qobuz τα έχει όλα αλλά δεν έχεις τπτ που να το νιώθεις δικό σου.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #62 by angpsi » Sun Apr 27, 2025 3:45 am

Dr Pan K wrote:
Καλη κινηση. Και εγώ είμαι σε φάση ανασύνταξης, καθαρισμού και εμπλουτισμού της ψηφιακής βιβλιοθήκης. Καλό το Qobuz αλλα συνεχίζω να προτιμώ τα αρχεία της βιβλιοθήκης μου. Το Qobuz τα έχει όλα αλλά δεν έχεις τπτ που να το νιώθεις δικό σου.

Εδώ να συμπληρώσω ότι το Qobuz ή οποιαδήποτε άλλη steaming υπηρεσία παραμένουν φοβερά χρήσιμα ως επιμορφωτικά εργαλεία, καθώς είναι πολύ ευκολότερο να συγκρίνεις εκτελέσεις σε πραγματικό χρόνο Α προς Β. Για παράδειγμα, η βασική διαφορά της συγκεκριμένης 7ης είναι κατ’ αρχήν στο κατά τι πιο αργό tempo και τα λίγο λιγότερα tutti που αφήνουν τις ξεχωριστές μελωδίες των οργάνων να γίνονται πιο ευδιάκριτες. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε εύκολα συγκρίνοντας με την 7η του Carlos Kleiber (ίδιος δίσκος με εκείνον για τον οποίο μίλησες σε άλλη ανάρτηση), ενώ ανακάλυψα με ενδιαφέρον πως σε αυτό το tempo υπάρχουν και λίγες άλλες ηχογραφήσεις από δασκάλους όπως ο Bruno Walter (ωραίο remaster), ο Friscay και ο Stokowski. Με την ίδια ευκολία έπεσα και στην άλλη εκτέλεση αναφοράς του Karajan (1959) που μου θύμισε πόσο ενοχλητικά συχνά ο τύπος καταφέρνει να φτάνει κοντά στην τέλεια ισορροπία με τις ερμηνείες του. Για την ιστορία, επιβεβαίωσα και αυτό που είχε πιάσει το αυτί μου διαισθητικά: ότι η ερμηνεία του Ozawa είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα oddity, με αρκετές περίτεχνες περιπτύξεις στα περάσματα σε σχέση με τις άλλες εκτελέσεις που ακολουθούν αργό tempo, αλλά βεβαίως σε τελείως άλλο ύφος σε σχέση με τις γνώριμες ηχογραφήσεις αναφοράς με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Για να τα διασταυρώσω όλα αυτά χωρίς streaming θα έπρεπε να είχα ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου αγοράζοντας μόνο 7ες ή / και σπουδάζοντας επίσημα στην κλασική μουσική…

* Btw, από την άλλη μεριά, σήμερα το πρωί που ήμουν στον Χρήστο επιβεβαιώθηκε ότι τα τοπικά αρχεία έπαιζαν ακουστά καλύτερα από τα streaming του Qobuz, για κάποιον ακατανόητο λόγο.
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #63 by Dr Pan K » Tue May 06, 2025 11:38 pm

O λιγοτερο Ιταλος απο τους Ιταλους μαεστρους, ο Antonio Pappano, κυκλοφορησε μια εξαιρετικη Σεχραζαντ με την ορχηστρα του χωριου μου. Να πω πως αν και ειχε ξεκινησει κατα κυριο λογο σαν διευθυντης οπερας το εχει γυρισει σχεδον σταθερα στα συμφωνικα εργα και με τεραστια επιτυχια τωρα που επεστρεψε στο Λονδινο. Η συγκεκριμενη ερμηνεια ειναι με την οχι ακριβώς συμφωνικη ορχηστρα της Αγιας Καικιλίας αλλα την εχει απογειώσει.

Η ηχογραφηση ειναι επισης εξαιρετικη, τεραστιο δυναμικο ευρος και αρκετα ευρεία σκηνη. Ισως να χανει ενα τπτ σε χωροθετηση αλλα αξιζει.

5419793369.jpg
5419793369.jpg (139.71 KiB) Viewed 329 times
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #64 by Chris1967 » Sat May 10, 2025 12:07 pm

Ναι πολύ καλή και εκτέλεση και ηχογράφηση είναι στα αγαπημένα μου εδώ και μερικούς μήνες
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #65 by DomieMic65 » Sat May 10, 2025 1:31 pm

https://open.qobuz.com/album/njq9ets2otmbb

Η μουσικότητα αυτού του ανθρώπου δεν περιγράφεται!!!!
Κάθε δοξαριά είναι για να κλαίς!!! Απόλυτο respect!!
Δεν ξέρω για ποιον βλαμμένο λόγο το Qobuz έχει την εν λόγω ηχογράφηση στην ηλεκτρονική μουσική!! :shock: :shock:

Chris1967
Contributor

Unread post #66 by Chris1967 » Sat May 10, 2025 8:03 pm

χαχα, κι εγώ το είδα σήμερα στην ηλεκτρονική μουσική :lol: [musicphones]
Χρήστος

Return to “Μουσική”

Login · Register