ναι και εγώ έχω πάει σε 8.70 Χρήστο
πολύ καλό
για το Diretta χρειάζεται δύο υπολογιστές.. ο ενας Host ο άλλος Target. Η ιδανική σύνδεση είναι μεταξύ τους κατευθείαν με καλώδιο δικτύου. Εγώ σε "κανονική" ακρόαση το κάνω. Χρησιμοποιώ ένα έξτρα USB - Ethernet adapter στο ενα rpi .. το άλλο που είναι Target χάνει την σύνδεση με το δίκτυο. Το βλέπει μόνο ο Host.
Η άδεια του Target έχει ένα κόστος
Εγώ την είχα πάρει 50€ προσφορά για το GP πριν καιρό.. τώρα δεν ξέρω πόσο κάνει.
Μέσα από το μενού του GP νομίζω μπορείς να κάνεις την αγορά και να δεις την τιμή. Ξαναλέω θέλει χωριστό rpi όχι στο ίδιο που θα τρέχει ο Host.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)
- DomieMic65
- DomieMic65
Re: Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)
Ναι, εγώ παίζω με δύο Rpi4, ένα sever που τρέχει τον LMS, και ένα δεύτερο Rpi4 που τρέχει Squeezelite.
Και τα δύο είναι δίπλα δίπλα και συνδέονται φυσικά με καλώδιο ethernet.
Δεν με νοιάζει το εφάπαξ κόστος αν περιλαμβάνει μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Δεν καταλαβαίνω πως χάνει το δεύτερο την σύνδεση στο δίκτυο και πως θα το κοντρολάρω από το ταμπλετ κινητό κλπ.
Δεν βάζω ακόμα το 8,70 διότι παίζω αποκλειστικά με RamSystem και δεν θέλω προβλήματα.
Και τα δύο είναι δίπλα δίπλα και συνδέονται φυσικά με καλώδιο ethernet.
Δεν με νοιάζει το εφάπαξ κόστος αν περιλαμβάνει μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Δεν καταλαβαίνω πως χάνει το δεύτερο την σύνδεση στο δίκτυο και πως θα το κοντρολάρω από το ταμπλετ κινητό κλπ.
Δεν βάζω ακόμα το 8,70 διότι παίζω αποκλειστικά με RamSystem και δεν θέλω προβλήματα.
Χρήστος
- DomieMic65
λύθηκε το θέμα με το ram system μετά το σημερινό gp-update
Είναι πληρωμή μία φορά αλλά αν για κάποιο λόγο αλλάξεις pc/rpi η άδεια δεν ισχύει. Είναι για το συγκεκριμένο hardware και μόνο.
Δεν χρειάζεται έλεγχο ο target όλα γίνονται από τον host.
Προσωπικά έχω τα rpi μου σε hub για τις καθημερινές ακροάσεις, οπότε δεν χάνεται η σύνδεση στο δίκτυο.
Το Diretta protocol λειτουργεί και έτσι.
Αν θέλω να κάνω πιο "καλή" ακρόαση τότε συνδέω τα δύο rpi μεταξύ τους..
Κάποιοι χρήστες που χρησιμοποιούν την x86 έκδοση του GP σε κάποιου είδους υπολογιστή (NUC πχ) έχουν δύο κάρτες δικτύου η μία για σύνδεση στο δίκτυο και η άλλη για σύνδεση κατευθείαν στον Target. Αλλά αυτό στο rpi δεν γίνεται.
Ξέχασα να πω πως αν θες να διαχωρίσεις την χρήση LMS και Squeezelite και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσεις και Diretta τότε θες τρία rpi. Ένα για τον Server/host ένα για S/lite και ένα για Target.
Εγώ έχω δύο LMS/Squeezelite μαζί και το 2ο σαν Target.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα..
Είναι πληρωμή μία φορά αλλά αν για κάποιο λόγο αλλάξεις pc/rpi η άδεια δεν ισχύει. Είναι για το συγκεκριμένο hardware και μόνο.
Δεν χρειάζεται έλεγχο ο target όλα γίνονται από τον host.
Προσωπικά έχω τα rpi μου σε hub για τις καθημερινές ακροάσεις, οπότε δεν χάνεται η σύνδεση στο δίκτυο.
Το Diretta protocol λειτουργεί και έτσι.
Αν θέλω να κάνω πιο "καλή" ακρόαση τότε συνδέω τα δύο rpi μεταξύ τους..
Κάποιοι χρήστες που χρησιμοποιούν την x86 έκδοση του GP σε κάποιου είδους υπολογιστή (NUC πχ) έχουν δύο κάρτες δικτύου η μία για σύνδεση στο δίκτυο και η άλλη για σύνδεση κατευθείαν στον Target. Αλλά αυτό στο rpi δεν γίνεται.
Ξέχασα να πω πως αν θες να διαχωρίσεις την χρήση LMS και Squeezelite και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσεις και Diretta τότε θες τρία rpi. Ένα για τον Server/host ένα για S/lite και ένα για Target.
Εγώ έχω δύο LMS/Squeezelite μαζί και το 2ο σαν Target.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα..
Μιχάλη, αν δεν κάνω λάθος, έχει κανείς δικαίωμα μόνο μία φορά να αλλάξει hardware (RPi).
- DomieMic65
pankon wrote:Μιχάλη, αν δεν κάνω λάθος, έχει κανείς δικαίωμα μόνο μία φορά να αλλάξει hardware (RPi).
Για το GP ναι ... για το Diretta νομίζω όχι.
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”