Στελιο το μετεφερα.
Οποτε για να καταλαβω, θες να βγαλεις I2S απο τα πινακια της FifoPi και να τα ταΐσεις κατευθειαν επανω στο DAC? Η πολυ συντομη διαδρομη βολευει, ετσι ειχε σχεδιαστει δλδ η I2S (για επικοινωνια αναμεσα στην αναγνωση CD και τον μετατροπεα μεσα στο CD player, επρεπε να ειναι κατω απο 30cm).
Μπορεις να ρωτησεις τον Ian. Βεβαια με τα αγγλικα του η απαντηση ενδεχεται να θελει μεταφραστή..
edit Το DAC σου εχει εισοδο για MCLK?
edit2 Και αν ναι, μπορεις να απομονωσεις το ρολοι του? Γιατι μονο τοτε εχει νοημα το FiFoPi
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Audiophile RPi?
Re: Audiophile RPi?
Παναγιώτης
- Στέλιος Π.
Dr Pan K wrote:Στελιο το μετεφερα.
Ντανκεσεν
Οποτε για να καταλαβω, θες να βγαλεις I2S απο τα πινακια της FifoPi και να τα ταΐσεις κατευθειαν επανω στο DAC? Η πολυ συντομη διαδρομη βολευει, ετσι ειχε σχεδιαστει δλδ η I2S (για επικοινωνια αναμεσα στην αναγνωση CD και τον μετατροπεα μεσα στο CD player, επρεπε να ειναι κατω απο 30cm).
Πολυ σωστα
Μπορεις να ρωτησεις τον Ian. Βεβαια με τα αγγλικα του η απαντηση ενδεχεται να θελει μεταφραστή..
edit Το DAC σου εχει εισοδο για MCLK?
edit2 Και αν ναι, μπορεις να απομονωσεις το ρολοι του? Γιατι μονο τοτε εχει νοημα το FiFoPi
Θα τον ρωτησω αν και μαλλον ξερω ηδη την απαντηση, ναι, καπου λεει κιολας οτι μπορει να χρησιμοποηθει για να ταισει external dac.
Δεν εχει ή μαλλον καλυτερα, δεν ξερω ακομα, πρεπει να ανοιξω το κουτι να δω τους headers που εχει. To δικο του ειναι ενα της crystek.
Αλλά και αν δεν εχει και καταλαβαινω αυτο που λες, απο το να το ταιζω απο usb με amanero, δε θα ειναι καλυτερα μεσω του fifopi ετσι κι αλλιως; Shorter path, καμία μετατροπη.
Και σε μελλοντικη αναβαθμιση dac σε κατι πιο consumer, βαζω και ενα I2s/HDMI interface διπλα στο fifopi και voila, stage 2 streamer
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
DomieMic65 wrote:Chris1967 wrote::lol:
Μιχάλη κάνε ένα print screen από τις ρυθμίσεις Squeezelight στην κονσόλα του Ropieee σε παρακαλώ
Πριν λίγο ενεργοποίησα ξανά το Ropiee και ιδού τα screenshots που ζήτησες
Φαίνεται ενεργό άλλο end point αλλά το Ropiee λειτουργεί κανονικά!
Το έφτιαξα επιτέλους σήμερα.
Δεν ήταν τελικά θέμα ρυθμίσεων ήταν η στατική IP που μπέρδευε το Lyrion και νόμιζε ότι είχε απάνω το Volumio.
Κατάργηση στατικής ΙΡ, πολλά reboot το είδε τελικά και μετά ξανά στατική από τις ρυθμίσεις του rooter.
Έχουμε μπλέξει άσχημα με τα ψηφιακά έχω διαπιστώσει...
Πάντως είναι εμφανής η διαφορά προς το καλύτερο με μεγαλύτερη διαύγεια και λεπτομέρεια.
Volumio λοιπόν διασταυρωμένο πολλές φορές από μένα και στο σύστημα ακουστικών αλλά και στο δικάναλα το πιο θολό απόλα και σταθερά τελευταίο από ήχο αλλά πρώτο σε ευκολία.
Χρήστος
- DomieMic65
- Contributor
Ωραία!!
Χαίρομαι Χρήστο
Γιατί εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με το RoPieee
Χαίρομαι Χρήστο
Γιατί εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με το RoPieee
Επειδή αυτές τις μέρες σκέφτομαι για streamer μια απορία:
Δεν είναι λίγο οξύμωρο να κτίζεις γύρω από ένα Raspberry των 90€ μια κατασκευή της τάξεως των 1,7Κ-2Κ€;
Δεν είναι λίγο οξύμωρο να κτίζεις γύρω από ένα Raspberry των 90€ μια κατασκευή της τάξεως των 1,7Κ-2Κ€;
Κώστας
kostas6a3 wrote:Επειδή αυτές τις μέρες σκέφτομαι για streamer μια απορία:
Αν μιλάμε μόνο για hardware, όλα τα streamer κάποιο γνωστό SoC ή κάποιον γνωστό επεξεργαστή έχουν έτσι κι αλλιώς. Η $$$ δουλειά γύρω γύρω έχει να κάνει με φροντίδα στις εξόδους, τροφοδοσίες και ρολόγια, σε σχέση με τα κοινά του Rpi. Το αν αξίζει εξαρτάται, κατά τη γνώμη μου, από το επίπεδο του συστήματός σου. Για τον Chris και τον Dr Pan που τα συστήματά τους έχουν τερματίσει, νομίζω πως έχει νόημα. Αντιθέτως για μένα δεν βρίσκω νόημα να ρίξω αυτά τα λεφτά σε streamer, τη στιγμή που τα ποσά αυτά αποτελούν το 1/3 - 1/4 του budget που θα μου επέτρεπε να αλλάξω ενισχυτή ή DAC.
Τούτων λεχθέντων, μη νομίζεις ότι δεν έχω λιμπιστεί τις κατασκευές αυτές. Η εντύπωσή μου είναι πως με αυτά τα λεφτά η ηχητική απόδοσή τους βρίσκεται πολύ ψηλότερα συγκριτικά με εμπορικά προϊόντα αντίστοιχου κόστους.
Άγγελος
Από την πλευρά του software, από τη στιγμή που ο Dr Pan τσέκαρε ότι δεν ακούει διαφορές μεταξύ ArchDim και Roon εφόσον παίζουν μέσω ALSA, το να βρεις budget για το δεύτερο είναι μονόδρομος από την άποψη μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας.
Άγγελος
kostas6a3 wrote:Επειδή αυτές τις μέρες σκέφτομαι για streamer μια απορία:
90€ στην προκειμένη περίπτωση ειναι μόνο ο επεξεργαστής. Αυτός μπαίνει επανω σε μια μητρική κάρτα με άλλες 2 κάρτες για I2S, Fifo buffer, femto clocks και το σύνολο τροφοδοτείτε από 3 ultra high end power supplies.
Πόσο νομίζεις ότι κοστίζει σκέτος ένας επεξεργαστής στα εμπορικά streamer? Και ποσο τα τροφπδοτικα τους; Ποια εμπορικα streamer εχου καλυτερα κυκλωματα; Τα περισσότερα έχουν από αρκετά έως πολύ φτηνότερο hardware...
Παναγιώτης
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”