Οπότε πέτυχε αλλά όχι ακριβώς. Δλδ παίζω με Roon κανονικά έχοντας επαναλάβει την ίδια διάταξη όπως πριν από πολλά χρόνια. Roon server επανω στο λαπτοπ (Ryzen 5), Roon bridge στο καινούργιο streamer επανω στο ArchDim.
Το πάρα πολύ θετικό είναι πως με μεγάλη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την buffered / reclocked έξοδο I2S οπότε εκμεταλλευομαστε όλο το hardware.
Το Roon Bridge δεν χρησιμοποιεί τον MPD αλλά την δικιά του μηχανή για rendering αρχείων ήχου (RAAT) και ενώ δεν δουλεύει με MPD ο ήχος καταλήγει στην Alsa οπότε για πρώτη φορά ακούω το Roon να παίζει καλά. Καμία σχέση με αυτό που πήρα από το Rockna, πολύ καλύτερη απόδοση.
Αυτή την στιγμή έχω ενεργοποιημενες και τις δύο μηχανές (RAAT και MPD) οπότε μπορώ να πατήσω pause στην μια και να ακούσω το ίδιο κομμάτι με την άλλη. Θα κάνω αρκετές δοκιμές τις επόμενες ημέρες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
ArchDim
- DomieMic65
- Contributor
Re: ArchDim
Εννοείς θα ακούσεις τοπικά αρχεία μέσω Roon/RAAT vs myMPD/MPD;
DomieMic65 wrote:Εννοείς θα ακούσεις τοπικά αρχεία μέσω Roon/RAAT vs myMPD/MPD;
Roon RAAT > ALSA I2S
vs
MyMPD MPD > ALSA I2S
Παναγιώτης
Dr Pan K wrote:(...)
Το Roon Bridge δεν χρησιμοποιεί τον MPD αλλά την δικιά του μηχανή για rendering αρχείων ήχου (RAAT) και ενώ δεν δουλεύει με MPD ο ήχος καταλήγει στην Alsa οπότε για πρώτη φορά ακούω το Roon να παίζει καλά. Καμία σχέση με αυτό που πήρα από το Rockna, πολύ καλύτερη απόδοση.
Αυτή την στιγμή έχω ενεργοποιημενες και τις δύο μηχανές (RAAT και MPD) οπότε μπορώ να πατήσω pause στην μια και να ακούσω το ίδιο κομμάτι με την άλλη. Θα κάνω αρκετές δοκιμές τις επόμενες ημέρες.
Οκ, αυτή την εντύπωση είχα, αλλά μετά διάβασα εδώ και απόρησα μήπως μπορούσε να παίξει το Roon πράγματι μέσω MPD.
Τέλεια πάντως, θα μπορέσουμε να μάθουμε ποια είναι η ετυμηγορία συγκρίνοντας Α προς Β μεταξύ των δύο υπό τις ίδιες συνθήκες. Εγώ, κάποτε που είχα παίξει στο ίδιο μηχάνημα (ένα MacBook Pro i5) Α-Β μεταξύ Roon και Audirvana, είχα προτιμήσει το Audirvana...
Άγγελος
Οποτε μετα απο καποιες ακροασεις ακομα και σημερα με την παρεα του Στελιου τα πραγματα περιπλεκονται.
Οι διαφορες αναμεσα σε Roon > RAAT > ALSA > I2S > Rockna και MyMPD > MPD > ALSA > I2S > Rockna ειναι στο οριο του ψυχοακουστικου.
Παιζω και με τα δυο προγραμματα ενεργοποιημενα ταυτοχρονα στην ιδια SD - λειτουργικο (δλδ επανω στο ArchDim). Αυτο δεν ειναι ιδανικο σεναριο (και τα 2 ενεργα ταυτοχρονα) αλλα θεωρω οτι δεν κανουν και κατι καθως ο ηχος ειναι εξαιρετικος. Μου επιτρεπει να κανει ακαριαίες αλλαγες απο το ενα στο αλλο.
Οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που αν υπαρχουν δεν πιστευω οτι θα μπορουσα να τις εντοπίσω με βεβαιοτητα. Ανα διαστηματα νομιζω πως ακουω το MPD να παιζει λιγο καλυτερα απο το RAAT αλλα ...
Παναγιώτης
Καλώς τα δέχτηκες, ωραίες επισκέψεις!
Επομένως η κύρια αιτία βελτίωσης του ήχητικού αποτελέσματος εντοπίζεται στη low power/low noise φιλοσοφία του hardware; Το λέω επειδή με το τούμπανο WLS το Roon σου φαινόταν χάλι, χωρίς καν να μπαίνεις σε διαδικασία συγκρίσεων.
Επομένως η κύρια αιτία βελτίωσης του ήχητικού αποτελέσματος εντοπίζεται στη low power/low noise φιλοσοφία του hardware; Το λέω επειδή με το τούμπανο WLS το Roon σου φαινόταν χάλι, χωρίς καν να μπαίνεις σε διαδικασία συγκρίσεων.
Άγγελος
- DomieMic65
- Contributor
Πολύ σκεφτικός είναι ο Στέλιος!
Χαιρετισμούς και να περάσετε όμορφα!!!
Χαιρετισμούς και να περάσετε όμορφα!!!
- Στέλιος Περγιουδάκης
Για μένα ότι δοκιμάσαμε ακούγεται τέλεια!!
Ο Παναγιώτης το ψάχνει πάρα πολύ, ίσως χωρίς πραγματικό λόγο.
Ακούγονται όλα πεντακάθαρα και σωστά ειδικά με το Rockna.
Επ ευκαιρία ακούμε παράλληλα και δύο δικά μου dac, με πολύ καλά αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου..
Ο Παναγιώτης το ψάχνει πάρα πολύ, ίσως χωρίς πραγματικό λόγο.
Ακούγονται όλα πεντακάθαρα και σωστά ειδικά με το Rockna.
Επ ευκαιρία ακούμε παράλληλα και δύο δικά μου dac, με πολύ καλά αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου..
Επειδή οι όροι RAAT και ALSA είναι άγνωστες λέξεις για μένα, ίσως και για άλλους, τι εννοείς Παναγιώτη;
Κώστας
kostas6a3 wrote:Επειδή οι όροι RAAT και ALSA είναι άγνωστες λέξεις για μένα, ίσως και για άλλους, τι εννοείς Παναγιώτη;
Απαντησα στο αλλο νημα Κωστα, δες εδω viewtopic.php?p=25937#p25937
Παναγιώτης
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”