Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

ArchDim

Dimdim

Re: ArchDim

Unread post #41 by Dimdim » Tue Apr 01, 2025 2:46 pm

Εγώ παίζω κάπως έτσι:

20250309_001344-res.jpg
20250309_001344-res.jpg (674.43 KiB) Viewed 853 times

αλλά είμαι ειδική περίπτωση.. η οθόνη είναι Nextion και οδηγείται από μικροελεγκτή ο οποίος μιλάει με το RPi μέσω σειριακής.
Στέλιος Π.

Unread post #42 by Στέλιος Π. » Tue Apr 01, 2025 7:16 pm

Ωραιος!

Δεν τις ηξερα καν, δειχνει πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση! Ανεβαζει ομως το δεικτη δυσκολιας μου γιατι φανταζομαι θα εχει και αυτη ενα learning curve.

Εγω νομιζω οτι θελω μια πιο απλη προσεγγιση, παιρνω οθονη, κουμπωνω raspberry και ελπιζω να παιξει [afro]
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
Dimdim

Unread post #43 by Dimdim » Tue Apr 01, 2025 11:15 pm

Μια χαρά θα δουλέψει και αυτό, εγώ μπήκα στη συγκεκριμ΄ένη διαδικασία για να γλιτώσω όσο περισσότερη CPU γίνεται, μιας και απ' ότι φαίνεται όλα ακούγονται.
angpsi
Contributor

Unread post #44 by angpsi » Fri May 16, 2025 6:07 pm

Εδώ και 1-2 βδομάδες το Qobuz σταμάτησε και πάλι να παίζει μέσα από το παλιό upmpdcli (κάτι θα πείραξαν τώρα που βγήκε το Qobuz Connect). Ευτυχώς ο J-F Dockes το φρόντισε και πλέον το νέο upmpdcli 1.9.5 ξεκλειδώνει το Qobuz κανονικά, ωστόσο το ζήτημα της αναβάθμισης είναι ελαφρώς μπελαλίδικο γιατί το υλικό από το επίσημο αποθετήριο χρειάζεται να γίνει compilation σε Archlinux ―ή, τουλάχιστον, έτσι με έβαλε να κάνω ο κόουτς Chat. Σε αυτό το σημείο αμφιβάλω αν το εγχείρημα Archphile ενδιαφέρει κανέναν γιατί η όλη διαδικασία είναι πέρα από βασανιστική, αλλά ανεβάζω οδηγίες μήπως τυχόν.

Όπως πάντα, το ρίσκο είναι όλο δικό σας ―εγώ ξόδεψα και πάλι αρκετό χρόνο διορθώνοντας πράγματα που έλειπαν / χαλούσαν μετά από τις οδηγίες του ChatGPT και απλά μεταφέρω το κυρίως ζουμί.

* Εδώ και καιρό, έχω σε εκκρεμότητα ως πείραμα το να στήσω ένα πλήρες ArchLinux / MPD / Upmpdcli από το μηδέν, όπως ο DimDim. Αν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να φτιάξω έναν fool-proof οδηγό βήμα προς βήμα για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς ο φόρτος εργασίας που έχω στην καθημερινότητά μου εδώ και μήνες δεν μου επιτρέπει καν να το ακουμπήσω. Οψόμεθα για το μέλλον.

Θυμίζω και πάλι ότι δεν είμαι ούτε κατά διάνοια έμπειρος Linuxας, τα πάντα γίνονται με τεχνική υποστήριξη από ChatGPT (prompt: "βοήθησέ με, βήμα προς βήμα, να εγκαταστήσω καθαρά την νεότερη έκδοση του upmpdcli 1.9.5 στο ARM / RPi4 / Archlinux MPD headless streaming σύστημά μου με απομακρυσμένες εντολές μέσω (...) [Terminal για MacOS ή Putty για Windows]" / ό,τι πάει λάθος, κάνετε copy/paste το αποτέλεσμα στο ChatGPT και σας λέει τι να κάνετε).

Σε όποιον/α το επιχειρήσει, καλή σας τύχη!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Βήμα 1: Προετοιμασία

1. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα σας είναι ενημερωμένο:

Code: Select all

sudo pacman -Syu

2. Εγκαταστήστε τα απαραίτητα εργαλεία για compilation:

sudo pacman -S base-devel git cmake python python-setuptools waf

3. Αν υπάρχει παλαιότερη εγκατάσταση του upmpdcli μέσω pacman:

sudo pacman -Rns upmpdcli

Βήμα 2: Κλωνοποίηση του αποθετηρίου

1. Διαγράψτε προηγούμενο φάκελο εάν υπάρχει:

rm -rf ~/upmpdcli

2. Κλωνοποιήστε το επίσημο αποθετήριο:

cd ~
git clone https://framagit.org/medoc92/upmpdcli.git
cd upmpdcli

Βήμα 3: Compilation & Εγκατάσταση

1. Δημιουργήστε build directory και ρυθμίστε το build system με meson:

meson setup builddir --prefix=/usr --sysconfdir=/etc

2. Μεταβείτε στον φάκελο build και κάντε compile:

cd builddir
ninja

3. Εγκαταστήστε:

sudo ninja install

Βήμα 4: Καθαρισμός παλαιών πακέτων και cache

1. Καθαρισμός cache του pacman:

sudo pacman -Sc

2. Καθαρισμός AUR cache (yay):

yay -Sc

3. Διαγραφή παλαιών και orphaned πακέτων:

sudo pacman -Rns $(pacman -Qdtq)

4. Έλεγχος και καθαρισμός προσωρινών φακέλων:

sudo systemctl start systemd-tmpfiles-clean

Βήμα 5: Έλεγχος της εγκατάστασης

1. Εκτέλεση χειροκίνητα για έλεγχο:

upmpdcli -c /etc/upmpdcli.conf -l 5

2. Έλεγχος κατάστασης υπηρεσίας:

systemctl status upmpdcli

Αν όλα πάνε καλά, έχετε πλέον το νέο plugin που ξεκλειδώνει εκ νέου το Qobuz.
[beer]
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #45 by Dr Pan K » Fri May 16, 2025 8:03 pm

Tnx Αγγελε. Εχει γινει λιγο σαπουνοπερα το θεμα. Δεν ξερω αν ο DimDim μπορει να κανει ενα image με το σχετικο plugin και με την ευκαιρια να ειχε μεσα εκτος απο MPD και roon bridge για γενικη χρηση.
Παναγιώτης
Στέλιος Π.

Unread post #46 by Στέλιος Π. » Fri May 16, 2025 8:46 pm

angpsi wrote:* Εδώ και καιρό, έχω σε εκκρεμότητα ως πείραμα το να στήσω ένα πλήρες ArchLinux / MPD / Upmpdcli από το μηδέν, όπως ο DimDim.

Πηρα ευκαιρια απο το quote αλλά η ερωτηση παει σε ολους.

Τι ακριβως χρειαζεται να εχει μεσα μια τετοια διανομη?

λ.χ. MPD, interface support (usb, I2s etc), upmpdcli, ympd (ή κατι παρομοιο σε web client)

Και ενταξει, τα βασικα, static ip, ssh, samba client

Κατι άλλο?

Αν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να φτιάξω έναν fool-proof οδηγό βήμα προς βήμα για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς ο φόρτος εργασίας που έχω στην καθημερινότητά μου εδώ και μήνες δεν μου επιτρέπει καν να το ακουμπήσω. Οψόμεθα για το μέλλον.

Να ξερεις, αυτο θα ειναι πιο δυσκολο απο το να στησεις τελικα το μηχανακι.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #47 by Dr Pan K » Sat May 17, 2025 1:07 am

Λίγο πολύ αυτά που είπες Στέλιο. Ο YMPD έχει βελτιωθεί και βολεύει, μαζί με ενα Roon bridge νομίζω είναι αρκετά. SSH, Samba, Upnp (upmpdcli - ffmpeg), κάπου είχε κολλήσει ο DimDim με τη στατική IP αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Qobuz βέβαια και για κάποιους ίσως και Spotify.. Εμένα το αγαπημένο μου κάποια στιγμή ήταν YouTube audio.. εύρισκα πράγματα που δεν υπάρχουν σε κανένα streaming service
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #48 by angpsi » Sat May 17, 2025 7:32 pm

Dr Pan K wrote: Qobuz βέβαια και για κάποιους ίσως και Spotify..

Spotify γιόκ για Upmpdcil, δεν δουλεύει πια εδώ και καιρό. Υπάρχει ένα άλλο περιβάλλον που λέγεται Mopidy που υποστηρίζει Spotify και δουλεύει με MPD, αλλά δεν ξέρω πώς στήνεται κι αν έχει καν Qobuz (νομίζω πως όχι).
Στέλιος Π. wrote:
Αν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να φτιάξω έναν fool-proof οδηγό βήμα προς βήμα για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Δυστυχώς ο φόρτος εργασίας που έχω στην καθημερινότητά μου εδώ και μήνες δεν μου επιτρέπει καν να το ακουμπήσω. Οψόμεθα για το μέλλον.

Να ξερεις, αυτο θα ειναι πιο δυσκολο απο το να στησεις τελικα το μηχανακι.

I know… Απλά ελπίζω ότι σε ένα clean install δε θα έχω όλα αυτά τα πίσω - μπρος που έχουν προκύψει επειδή δουλεύω στην ήδη έτοιμη εικόνα του DimDim, που έχει τις δικές του προσωπικές ρυθμίσεις.
Άγγελος
Στέλιος Π.

Unread post #49 by Στέλιος Π. » Tue May 20, 2025 11:08 pm

Διαβαζοντας λιγο στο site του https://www.lesbonscomptes.com βλεπω οτι εχει ετοιμα repositories για debian based distros, που σημανει οτι κανει την εγκατασταση του upmpdcli, καθως και τα updates παιχνιδι χωρις να χρειαζεται compile απο την αρχη

Finally, install the packages. Except for upmpdcli itself, all the packages are independent, only install what you need !:

sudo apt update
sudo apt install upmpdcli
# Optional Songcast gateway
sudo apt install sc2mpd

Media Server plugins: The packages are named upmpdcli-xxx where xxx is the plugin name. The following plugins are available:

sudo apt install upmpdcli-bbc                # BBC radio plugin.
sudo apt install upmpdcli-deezer             # Deezer plugin.
sudo apt install upmpdcli-hra                # highresaudio plugin
sudo apt install upmpdcli-mother-earth-radio # Mother Earth Radio plugin
sudo apt install upmpdcli-qobuz              # Qobuz plugin
sudo apt install upmpdcli-radio-browser      # https://radio-browser.info plugin
sudo apt install upmpdcli-radio-paradise     # Radio Paradise plugin
sudo apt install upmpdcli-radios             # radio list export plugin (exports the local
                                             # OpenHome radio list)
sudo apt install upmpdcli-subsonic           # Subsonic plugin
sudo apt install upmpdcli-tidal              # Tidal plugin. You will need to install the
                                             # tidalapi Python3 module with pip3.
sudo apt install upmpdcli-uprcl              # local Media Server plugin

Dr Pan K
Site Admin

Unread post #50 by Dr Pan K » Tue May 20, 2025 11:31 pm

Debian [vomit]
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register