Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Denafrips R2R discreet dac's

Dimdim

Re: Denafrips R2R discreet dac's

Unread post #171 by Dimdim » Thu Feb 20, 2025 12:44 pm

Το συγκεκριμένο χέριασμα απαιτεί σταθμό με καυτό αέρα, οπότε δεν θεωρείται εύκολο για το πλατύ κοινό.

Αν βέβαια έχεις πρόσβαση στα κατάλληλα εργαλεία δεν είναι και κάτι δύσκολο.

Το Iris από την άλλη δεν μου αρέσει. Too complicated, σε σχέση με το να αλλάξεις απλά τα δυο ρολόγια που εγγυημένα επηρεάζουν σημαντικά τον ήχο.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #172 by Dr Pan K » Thu Feb 20, 2025 1:59 pm

Εχει νόημα ένα ρολόι 450 ευρώ σε Dac που κοστίζει όσο το Ares?
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #173 by angpsi » Thu Feb 20, 2025 7:02 pm

Dr Pan K wrote:Εχει νόημα ένα ρολόι 450 ευρώ σε Dac που κοστίζει όσο το Ares?

Το κιτ είναι στα €390, €485 (+ μεταφορικά) πάει για να σου το φτιάξει ο Ian Canada.
Τυπικά το Ares έχει €1400, επομένως τα €390 επιπλέον δεν μου ακούγονται αδιανόητα αν η αναβάθμιση είναι αξιοσημείωτη. Αυτή τη στιγμή τον Άρη τον βρίσκω λίγο βαρετό, αν ξαφνικά γίνει ενδιαφέρων θα χαρώ πολύ γιατί βαριέμαι να τον πουλήσω και δεν θα πιάσω σοβαρά λεφτά.

Βεβαίως υπάρχει και το βασικό ρολόι αναβάθμισης στα €150. https://iancanada.ca/products/denafrips ... 5035981100
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #174 by angpsi » Thu Feb 20, 2025 7:05 pm

Dimdim wrote:Το συγκεκριμένο χέριασμα απαιτεί σταθμό με καυτό αέρα, οπότε δεν θεωρείται εύκολο για το πλατύ κοινό.

Ξέρεις κανέναν που να έχει εργαλεία και εμπειρία; ;-)
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #175 by Dr Pan K » Thu Feb 20, 2025 7:12 pm

angpsi wrote:

Το κιτ είναι στα €390, €485 (+ μεταφορικά) πάει για να σου το φτιάξει ο Ian Canada.
Τυπικά το Ares έχει €1400, επομένως τα €390 επιπλέον δεν μου ακούγονται αδιανόητα αν η αναβάθμιση είναι αξιοσημείωτη. Αυτή τη στιγμή τον Άρη τον βρίσκω λίγο βαρετό, αν ξαφνικά γίνει ενδιαφέρων θα χαρώ πολύ γιατί βαριέμαι να τον πουλήσω και δεν θα πιάσω σοβαρά λεφτά.

Βεβαίως υπάρχει και το βασικό ρολόι αναβάθμισης στα €150. https://iancanada.ca/products/denafrips ... 5035981100

Ειναι σχεδον το 1/3 της λιανικης, μου φαινονται πολλα. Και αμφιβάλλω αν θα κανει τοσο μεγαλη διαφορα γιατι το jitter δεν πεφτει μονο απο τα ρολογια.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #176 by angpsi » Thu Feb 20, 2025 7:24 pm

Dr Pan K wrote:
angpsi wrote:

Ειναι σχεδον το 1/3 της λιανικης, μου φαινονται πολλα. Και αμφιβάλλω αν θα κανει τοσο μεγαλη διαφορα γιατι το jitter δεν πεφτει μονο απο τα ρολογια.

Ares II στην αγορά μτχ πάει στα €400-€500, δεν θα έπαιρνα κάτι σοβαρότερο αν διέθετα αυτό το ποσό + €390 για αγορά άλλου.

To Pontus II καλά κρατάει στα €1200-1400, αλλά αυτο θα φύγει μόνο όταν θα έχω λεφτά να αγοράσω κάτι σημαντικά ακριβότερο.
Άγγελος
Dimdim

Unread post #177 by Dimdim » Fri Feb 21, 2025 7:13 pm

angpsi wrote:
Dimdim wrote:Το συγκεκριμένο χέριασμα απαιτεί σταθμό με καυτό αέρα, οπότε δεν θεωρείται εύκολο για το πλατύ κοινό.

Ξέρεις κανέναν που να έχει εργαλεία και εμπειρία; ;-)

Την ξέρεις την απάντηση.. ;-)
Jimmy Ibanez

Unread post #178 by Jimmy Ibanez » Fri Jul 04, 2025 10:48 am

Διάβασα προσεκτικά όλο το νήμα.
Οπως πάντα εγω θα σταθώ στο ζουμί που είναι ο ηχος.
Για τους φίλους που δεν εχουν ακουσει στο σύστημα μου, η καρδιά χτυπά απο ενα ολοκληρωμένο της Goldenote τον Demidoff reference που οδηγει τα καραφτιαγμένα Zingali 115.
Εχω κι εγω κανα χρόνο τώρα το Pontus ii το οποιο απο την πρώτη νότα αντικατέστησε το DIY sabre dac που με ακολουθούσε χρόνια τώρα. Το sabre ειχε αντικαταστήσει το Soekris το οποιο είχε αντικαταστησει το Βουβάλι και λεω να σταματησω εδω.
Δυστυχως δεν εχω ακουσει ποτέ Rockna (στο συστημα μου)
Απο τα ακούσματα μου συν τα γραφόμενα του Dr.Pan
" Η συγκριση προφανως εγινε με σημειο αναφορας το Rockna Wavedream. Σαν παρατηρησεις θα ελεγα πως το Denafrips Pontus II εχει σωστο ηχοχρωμα, ικανοποιητικη μεσαια ενω πασχει λιγο στα ακρα. Οι χαμηλες δεν ειναι τοσο γρηγορες και βαθιες οσο του Rockna, οι ψηλες δεν φτανουν τοσο "ψηλα", κατι αισθητο σε πιατινια πχ. Και τα δυο αυτα ειναι πταίσματα και για την κατηγορια τιμης των περιπου 2.000 ευρω το DAC συμπεριφέρεται παρα πολυ καλα. Το imaging ειναι αρκετα καλο, το ευρος της σκηνης επίσης."
Καταλήγω λοιπον στο παρακάτω
Το μεγάλο μου πρόβλημα με τα ψηφιακά ηταν πάντα τα άκρα. Τα κτηνωδη γούφερ των Zingali και τα custom super tweeter σε συνδιασμό με τα φτιαγμένα πηνια φωνης στα crossover πολυ συχνά τονίζουν τα άκρα ενοχλητικά.
Η πιθανή έλειψη τους στο Denafrips σε συνδιασμο με την υπεροχη μεσαία του, που ειναι και το δυνατό σημείο του συστηματος μου το εχουν κάνει να είναι το καλύτερο dac με διαφορά που εχω ακούσει στο συστημα μου.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #179 by Dr Pan K » Fri Jul 04, 2025 12:37 pm

Jimmy Ibanez wrote:Διάβασα προσεκτικά όλο το νήμα.
Οπως πάντα εγω θα σταθώ στο ζουμί που είναι ο ηχος.
Για τους φίλους που δεν εχουν ακουσει στο σύστημα μου, η καρδιά χτυπά απο ενα ολοκληρωμένο της Goldenote τον Demidoff reference που οδηγει τα καραφτιαγμένα Zingali 115.
Εχω κι εγω κανα χρόνο τώρα το Pontus ii το οποιο απο την πρώτη νότα αντικατέστησε το DIY sabre dac που με ακολουθούσε χρόνια τώρα. Το sabre ειχε αντικαταστήσει το Soekris το οποιο είχε αντικαταστησει το Βουβάλι και λεω να σταματησω εδω.
Δυστυχως δεν εχω ακουσει ποτέ Rockna (στο συστημα μου)
Απο τα ακούσματα μου συν τα γραφόμενα του Dr.Pan
" Η συγκριση προφανως εγινε με σημειο αναφορας το Rockna Wavedream. Σαν παρατηρησεις θα ελεγα πως το Denafrips Pontus II εχει σωστο ηχοχρωμα, ικανοποιητικη μεσαια ενω πασχει λιγο στα ακρα. Οι χαμηλες δεν ειναι τοσο γρηγορες και βαθιες οσο του Rockna, οι ψηλες δεν φτανουν τοσο "ψηλα", κατι αισθητο σε πιατινια πχ. Και τα δυο αυτα ειναι πταίσματα και για την κατηγορια τιμης των περιπου 2.000 ευρω το DAC συμπεριφέρεται παρα πολυ καλα. Το imaging ειναι αρκετα καλο, το ευρος της σκηνης επίσης."
Καταλήγω λοιπον στο παρακάτω
Το μεγάλο μου πρόβλημα με τα ψηφιακά ηταν πάντα τα άκρα. Τα κτηνωδη γούφερ των Zingali και τα custom super tweeter σε συνδιασμό με τα φτιαγμένα πηνια φωνης στα crossover πολυ συχνά τονίζουν τα άκρα ενοχλητικά.
Η πιθανή έλειψη τους στο Denafrips σε συνδιασμο με την υπεροχη μεσαία του, που ειναι και το δυνατό σημείο του συστηματος μου το εχουν κάνει να είναι το καλύτερο dac με διαφορά που εχω ακούσει στο συστημα μου.

Αυτο που εχει σημασια στα συστηματα ειναι η συνέργια και απ'οτι καταλαβαινω το εχεις πετυχει Δημητρη. Το DAC συμπληρωνει τα ηχεια, μια χαρα.

Να κανεις μια παρουσιαση του συστηματος καποια στιγμη. Τα θυμάμαι τα Zingali, πρεπει να τα εχεις πανω απο 10 χρονια.
Παναγιώτης
Jimmy Ibanez

Unread post #180 by Jimmy Ibanez » Fri Jul 04, 2025 3:24 pm

Δυστυχως στην τελικη τους μορφη (βελτιωση 70%) μονο 2 χρονια.

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register