Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)

DomieMic65
Contributor

Re: Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)

Unread post #71 by DomieMic65 » Mon Dec 23, 2024 9:42 pm

DomieMic65 wrote:..μου κάνει εντύπωση που το AudioLinux δεν έχει ένα dedicated νήμα (τουλάχιστον όχι στο μέγεθος του αντίστοιχου για το G.Player)

άκυρο υπάρχει αλλά είναι στο φόρουμ των server
DomieMic65
Contributor

Unread post #72 by DomieMic65 » Wed Feb 26, 2025 12:10 pm

Μετά από τόσο καιρό χρήσης του Gentooplayer μου ήρθε να κάνω μια μικρή έρευνα για το τι είναι το Gentoo Linux. Παραθέτω αυτό το βιντεάκι γιατί είναι σχετικά σύντομο και πρόσφατο. Υπάρχουν αρκετά ακόμα.
Από όσα μπορώ να καταλάβω πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση λειτουργικού που δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσει το software 100% στις ανάγκες του εκάστοτε hardware και φυσικά στο τι θέλει να πετύχει κανείς.
Είναι προφανώς μια κατάσταση που απαιτεί μεγάλη γνώση και σε καμία περίπτωση δεν είναι για πρωτάρηδες ούτε καν για σχετικά προχωρημένους αλλά αν ξέρεις τι κάνεις ίσως είναι ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο για να πετύχεις αυτό που θες! Ίσως ακόμα πιο πολύ και από το Arch;
Προφανώς ο Phillippo είναι σοβαρός γνώστης και μάλλον δεν επέλεξε τυχαία αυτή την διανομή.
pankon
Contributor

Unread post #73 by pankon » Wed Feb 26, 2025 6:33 pm

Μιχάλη, μήπως έχει τύχει να συγκρίνεις Squeezelite με Squeezelit R2; Αν ναι, εντυπώσεις για τυχόν διαφορές;
DomieMic65
Contributor

Unread post #74 by DomieMic65 » Wed Feb 26, 2025 9:05 pm

έχω συγκρίνει ναι... μου φαίνεται πως η S.lite είναι πιο ουδέτερη ... η R2 έχει να ανανεωθεί αρκετό καιρό και κατά ένα ποσοστό έχει φτιαχτεί για να συνεργάζεται με το C-3PO plugin του LMS. Πρόκειται για ένα upsampling plugin του ίδιου dev με την R2. Είναι ένα αρκετά δυνατό εργαλείο που όμως είναι σχετικά βαρύ για το RPi. Μπορεί να κάνει upsampling και σε DSD.
Συνολικά η R2 χωρίς το C-3PO μου ακούγεται λίγο πιο οργανική ίσως από την κανονική αλλά σαν να χάνει λίγο σε λεπτομέρεια.
Είναι πολύ εύκολο να τις συγκρίνεις πάντως! Μπορούν να είναι και οι δύο ενεργές και να φαίνονται σαν διαφορετικά players στον LMS.
Τελικά μένω στην "κανονική" S.lite κατά κύριο λόγο!

https://marcoc1712.it/2020/01/17/upsamp ... ox-server/
https://github.com/marcoc1712/C-3PO
https://forums.lyrion.org/forum/user-fo ... ing-helper
DomieMic65
Contributor

Unread post #75 by DomieMic65 » Mon Mar 10, 2025 7:18 am

Τελικά κατάφερα ο LMS να παίξει με MPD end point! [thumbup]
Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα…
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #76 by Dr Pan K » Mon Mar 10, 2025 7:20 am

Ενδιαφέρον. Δώσε λεπτομέρειες και εντυπώσεις Μιχαλη
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #77 by pankon » Mon Mar 10, 2025 11:11 am

DomieMic65 wrote:Τελικά κατάφερα ο LMS να παίξει με MPD end point! [thumbup]
Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα…

Μπράβο, Μιχάλη. Άκουσες κάποια διαφορά με το MPD σε σχέση με το Squeezelite;
DomieMic65
Contributor

Unread post #78 by DomieMic65 » Mon Mar 10, 2025 11:45 am

Δεν πρόλαβα να ακούσω καθόλου μόνο είδα πως παίζει
Θα επανέλθω μάλλον μέχρι το βράδυ!
DomieMic65
Contributor

Unread post #79 by DomieMic65 » Mon Mar 10, 2025 2:00 pm

Για να παίξει ο MPD σαν end point στον LMS πρέπει:

- στο G.Player:
1) να ενεργοποιηθεί ο MPD bitperfect (Menu: Enable/Disable Software) και να γίνει Configure (Menu: Player/Audio Settings)
2) να ενεργοποιηθεί ο UpMpdCli (Menu: Enable/Disable Software) και να γίνει Configure (Menu: Player/Audio Settings). Από την στιγμή που θα κάνουμε χρήση του LMS δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε Openhome support (ακόμα δεν το απενεργοποίησα γιατί το είχα από πριν ενεργό αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος)

- στον LMS
1) να εγκατασταθεί το plugin
UPnP/DLNA bridge (v3.3.9)

2) να πάμε στα Settings/Server/Plugins και να κάνουμε start στο bridge από το πρώτο checkbox στην σελίδα των ρυθμίσεων του plugin.
Στο πιο κάτω νήμα που άνοιξα (δεν το είχα κάνει στην προηγούμενη αποτυχημένη μου προσπάθεια να παίξω με MPD end poit στον LMS) δίνονται και κάποιες ακόμα ρυθμίσεις (audio formats, DSD κλπ) από τον user KingVader αλλά εγώ δεν πείραξα τίποτα εκτός από το Start Bridge
https://forums.lyrion.org/forum/user-fo ... -end-point
Αφού λοιπόν γίνουν τα παραπάνω ο LMS βλέπει τον MPD σαν end point και μέσα από το γραφικό περιβάλλον του server παίζουμε κανονικά.
GPUPnPAV.png
GPUPnPAV.png (11.14 KiB) Viewed 176 times

Ηχητικά τώρα παίζει πάρα πολύ καλά και το σύστημα δέιχνει να επιβαρύνεται ελάχιστα
UPnPCPU.png
UPnPCPU.png (8.44 KiB) Viewed 176 times

Δεν έχω κάνει ακόμα κάποια σύγκριση με Squeezelite. Μάλιστα την έχω απενεργοποιήσει στο GP για να είμαι σίγουρος πως παίζει μόνο ο MPD σαν Audio Engine.
Οι διαφορές αν υπάρχουν νομίζω πως θα είναι ελάχιστες και κυρίως θέμα γούστου.
Ακόμα επίσης δεν έχω επανέλθει 100% από την $%^&%$#@& ωτίτιδα αλλά είμαι πολύ καλύτερα!!
Θέλω πρώτα να ακούσω λίγες μέρες έτσι και μετά θα ενεργοποιήσω και την S.lite για άμεση σύγκριση!
DomieMic65
Contributor

Unread post #80 by DomieMic65 » Sat Mar 15, 2025 2:11 pm

ακούω από το πρωί και με τα δύο "συστήματα": MPD/myMPD vs LMS/Squeezelite (και MPD) και στην ουσία δεν ακούω καμία διαφορά ή είναι τόσο μικρή που είναι στα όρια του αμελητέου ή του ψυχοακουστικού!
επέλεξα για πρώτη δοκιμή το πασίγνωστο άλμπουμ του Oscar Peterson "We get requests" σε τοπικό ριπαρισμένο από εμένα αρχείο
θα συνεχίσω και με άλλα ...

Παίζω με: 1) Rpi4b/4GB που τρέχει όλα τα πιο πάνω (LMS, Squeezelite, MPD, UpMpdCli, myMPD) συν Diretta Host και 2) Rpi4b/2GB ως Diretta Target σε RAM system.
Ίσως αν ήταν και ο Host σε RAM mode να είχα λίγο ακόμα καλύτερη ποιότητα αλλά για αυτό το τεστ επέλεξα να μην το τρέξω σε RAM mode για να έχω καλύτερη σταθερότητα δεδομένου ότι τρέχουν όλα μαζί .. (μπορεί και να μην έχω θέμα αν το δοκιμάσω)
Σίγουρα θα συνδέσω τα δύο Rpi με καλώδιο δυκτίου μεταξύ τους αργότερα για να πάρω το 100% του Diretta protocol.

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register