Από ότι φαίνεται η εμπειρία μου επιβεβαιώνεται και από αυτά που λετε και όσον αφορά τη σχέση arm-picup φαίνεται ότι ο βραχίονας είναι πιο σημαντικός από το πικάπ.
Με την ίδια κεφαλή σε ένα JVC QL-A5r που είχα, όταν την τοποθέτησα στον εξωτερικό βραχίονα 12" unipivot (ιδιοκατασκευή), η βελτίωση ήταν τόσο εμφανής που δεν χρειαζόταν καν να ψάξεις τη διαφορά, ήταν φως φανάρι. Το ίδιο ισχύει και για την τρέχουσα παραλαβή μου (Gemini PT-2400 με απομακρυσμένο μετασχηματιστή τροφοδοσίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 1 m από το pickup). Αυτές οι διαφορές ήταν εμφανείς με οποιοδήποτε κεφαλή που τοποθέτησα από την πιο βασική AT95 και μέσω Ortofon, Shure κ.λπ. μέχρι την τρέχον Ortofon OM20E, προφανώς η κάθε μία στο δικό της επίπεδο απόδοσης.
Πριν ρωτήσετε, μετά από διάφορες δοκιμές με τις μεσαίες-χαμηλές κατηγορίες phono stages NAD, Rega, Cambridge audio κ.λπ. Τώρα χρησιμοποιώ ενα ιδικατασκευασμένο που δεν έχει παρά μόνο ένα πολύ ελαφρύ φύσημα στη μέγιστη ένταση του ενισχυτή, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ ανώτερο σε απόδοση από τα προηγούμενα.
Αυτή η συζήτηση είναι πολύ κατατοπιστική για μένα και θα τη χρησιμοποιήσω ως βάση για να κάνω τελικά το βήμα προς κεφαλές MC μιας και με έχει πιάσει φαγούρα πρόσφατα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ιεραρχίες στο αναλογικό σύστημα
- techcrafter
Re: Ιεραρχίες στο αναλογικό σύστημα
Dr Pan K wrote:MILES wrote:Dr Pan K wrote:techcrafter wrote:Γειά σου Παναγιώτη.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ομως το πικάπ που μπαίνει σε αυτη τη σειρα?
Phono stage
Κεφαλή
Βραχίονας
Πικαπ
Καλώδια
Και η δική μου εμπειρία συμφωνεί απόλυτα με την παραπάνω σειρά. Απλά ίσως έβαζα το πικάπ με τον βραχίονα στην ίδια σειρά. Δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα 2 είναι περισσότερο σημαντικό.
Ας πούμε πως συζητάμε για ένα νορμάλ πικάπ, ένα νορμάλ βραχίονα κτλ. Εφόσον το πικάπ είναι υποτυπωδως σωστό και δεν χάνει στροφές η αναβάθμιση του βραχίονα θα δώσει μεγαλύτερη ακουστική βελτίωση από την αναβάθμιση του πλατό.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι αναλογικό σύστημα έχει ήδη ο καθένας. Πολλές φορές κάνει μπαμ τι πρέπει να αναβαθμιστεί
Το λογικό Πάνο είναι αυτό που λες. Επειδή όμως έχει τύχει να βάλω τον ίδιο βραχίονα σε καλύτερο πλατό και η διαφορά να είναι σημαντική, αυτό που λέω είναι ότι προσωπικά δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο βραχίονας είναι πολύ πιο σημαντικός από το πλατό.
Η διαφορά του πλατό είναι το πόσο ήσυχο είναι (αν απομονώνει το σύστημα μετάδοσης από το πλατό) και πόσο κρατάει σωστά την ταχύτητα περιστροφής (σταθερή ταχύτητα και ροπή).
Είναι η απλούστερη παράμετρος στο αναλογικό.
Φυσικά κιεδώ μπορεί να γράψουμε σεντόνια.
Είναι η απλούστερη παράμετρος στο αναλογικό.
Φυσικά κιεδώ μπορεί να γράψουμε σεντόνια.
Χρήστος
Chris1967 wrote:(...)
Φυσικά κι εδώ μπορεί να γράψουμε σεντόνια.
Γι' αυτό κι εγώ δεν μπλέκω με βινύλιο (ακόμα)...
![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
Άγγελος
angpsi wrote:Chris1967 wrote:(...)
Εκεί που εχει φτάσει το ψηφιακό σε πολυπλοκοτητα με όλα τα Streamer, renderer, switch, diretta, οπτικές, cat17 κτλ το αναλογικό front end είναι μακράν πιο απλό.
Edit: και παίζει ακόμα φυσικοτερα...
Παναγιώτης
Dr Pan K wrote:Εκεί που εχει φτάσει το ψηφιακό σε πολυπλοκοτητα με όλα τα Streamer, renderer, switch, diretta, οπτικές, cat17 κτλ το αναλογικό front end είναι μακράν πιο απλό.
Ούτε κατά διάνοια! Από εδώ που στέκομαι το αναλογικό θέλει γνώσεις, υπομονή και ψύχωση υψηλής ωρολογοποιίας για να φτάσει εκεί που μπορεί ―για να μην αναφερθώ στο πορτοφόλι...
Μη βλέπεις που εσείς τα ξέρετε, εγώ ακόμα νιώθω δέος και τρόμο απέναντι σε όλα αυτά τα ψιλοτζιτζιμπλόνια που πρέπει να ρυθμιστούν σε τέλεια ισορροπία για αν ακουστούν σωστά.
Άγγελος
Αυτή την στιγμή πέρασα από Σπουδές Chopin σε Αλιείς Μαργαριταριων, μπροστά στο τζάκι με ένα βιβλίο στο χέρι. Φουλ αναλογικό set up.
Δεν βλέπω πως το ψηφιακό να είναι πιο απλό από το αναλογικό. Υπάρχουν λύσεις που είναι πρακτικά plug n play. Αναβαθμίσεις και χωρίς "διαβασμα" είναι απόλυτα εφικτες. Άσε που το ταξίδι έχει όση σημασία όσο και ο προορισμός
Δεν βλέπω πως το ψηφιακό να είναι πιο απλό από το αναλογικό. Υπάρχουν λύσεις που είναι πρακτικά plug n play. Αναβαθμίσεις και χωρίς "διαβασμα" είναι απόλυτα εφικτες. Άσε που το ταξίδι έχει όση σημασία όσο και ο προορισμός
Παναγιώτης
Του τα λέω κιεγώ, αλλά φοβάται να ξεκινήσει, του έχω τάξει και δίσκους
Χρήστος
- techcrafter
angpsi wrote:Chris1967 wrote:(...)
Εγώ πάντως πιστεύω ότι αυτό το «ΑΚΟΜΑ» σημαίνει πολλά.
![thumbsup [thumbup]](./images/smilies/thumbup.gif)
techcrafter wrote:angpsi wrote:Chris1967 wrote:(...)
Εγώ πάντως πιστεύω ότι αυτό το «ΑΚΟΜΑ» σημαίνει πολλά.
Έχω αυτογνωσία!

Άγγελος