Page 1 of 2
E280F Phono
Posted: Sun Aug 12, 2018 8:35 pm
by Pappous Bufos
Μερος πρωτο. Ειναι τρεις SQ ευγενεις αδελφες.Η μεγαλη ηD3A. Η μεσαια , η E280F. και η μικρη,η E180F. Η μεγαλη ερχεται ας πουμε πιο ζωηρη,η μικρη πιο λεπτοφυης αλλα εχει κι αυτη τους θαυμαστες της.και η μεσαια που συνδυαζει χαρακτηριστικα και απο τις δυο αλλες.Την μεγαλη την D3A την εχω χρησημοποιησει σε ενα GM70 linear σε ταξη Α,που ειχα φτιαξει με εξαιρετικα αποτελεσματα πριν λιγα χρονια.Αυτη τη φορα αποφασισα να χρησιμοποιησω την E280F και πανω της να σχεδιασω ενα phono stage απ αρχης με ξεχωριστο σασι για καθε καναλι ,custom μετασχηματιστες και τσοκ. LCLCLC τροφοδοσια για rock solid σταθεροποιηση, και interstage και line out μετασχηματιστες της Lundahl.
,
Re: E280F Phono
Posted: Mon Aug 13, 2018 12:40 pm
by Chris1967
"Excuse me, sir. Seeing as how the V.P. is such a V.I.P., shouldn't we keep the P.C. on the Q.T.? 'Cause if it leaks to the V.C. he could end up M.I.A., and then we'd all be put out in K.P."
(Από την ταινία Good Morning Vietnam)
Re: E280F Phono
Posted: Mon Aug 13, 2018 1:32 pm
by Gojakla
Re: E280F Phono
Posted: Mon Aug 13, 2018 1:33 pm
by Dr Pan K
SQ = special quality, λυχνίες με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τις απλές.
Οι d3a, 280f αποκαλουνται και super tubes απο καποιους λογω των εξαιρετικων χαρακτηριστικών τούς, χρησιμοποιούνται κυρίως σε προενισχυτες, σαν οδηγητριες και σε phono stage.
LC = inductor / capacitor φίλτρο, στο συγκεκριμένο σχέδιο έχουν μπει 3 στην σειρά για πιο ήσυχη λειτουργία.
Re: E280F Phono
Posted: Wed Aug 15, 2018 1:11 pm
by Pappous Bufos
Re: E280F Phono
Posted: Wed Aug 15, 2018 5:25 pm
by Chris1967
Κύριε Νίκο, μεγάλη χαρά που σας έχουμε κοντά μας! Συγχωρείστε με που δεν κατέχω από λάμπες αλλά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το νήμα
![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Re: E280F Phono
Posted: Wed Aug 15, 2018 9:45 pm
by Gojakla
Καλως ηρθατε κυριε Νικο...
![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
Re: E280F Phono
Posted: Wed Aug 15, 2018 9:56 pm
by Στέλιος Π.
Πολλα "σιδερα"!
Me likes!
Re: E280F Phono
Posted: Wed Aug 15, 2018 10:45 pm
by Dr Pan K
Στέλιος Π. wrote:Πολλα "σιδερα"!
Me likes!
Έχοντας πληροφορίες εκ των έσω να πω ότι το κάθε καναλι έχει:
3 μετασχηματιστές τροφοδοσίας
3 τσοκ
1 interstage
1 output transformer
Δλδ 8 σίδερα ανά καναλι... και για MC θα χρειαστεί και SUT...
Re: E280F Phono
Posted: Thu Aug 16, 2018 1:57 pm
by Pappous Bufos
Ευχαριστω για τα καλωσορισματα ,Προς τι ο πληθυντικος? Chris1967 γελασα για τα καλα με το σχολιο .Που να δεις εγω τι παθαινω οταν βλεπω συζητησεις για streaming services και αλλα συναφη. Ειμαι της αποψης ομως οτι δεν ειναι αναγκη παντοτε να γνωριζει καποιος π.χ. θερμοδυναμικη και την αδιαβατικη εκτονωση για να εχει ψυγειο.