Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Cary CAD 300B SEI

Dr Pan K
Site Admin

Re: Cary CAD 300B SEI

Unread post #81 by Dr Pan K » Fri Jan 17, 2025 10:48 pm

Κάτσε να παραγγείλεις τις καλές και τα λέμε.

Και πόσα έχεις δώσει μέχρι τώρα για λάμπες; πιο πολλά από τον ενισχυτή;
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #82 by Chris1967 » Fri Jan 17, 2025 11:01 pm

Κοίτα πως το βλέπω εγώ ο καθένας μπορεί φυσικά να το δει αλλιώς.

΄΄Έδωσα για την αγορά του ενισχυτή το ένα πέμπτο της λιανικής του χωρίς τις 300Β, και έχω δώσει περίπου 800-850 για λάμπες δεν νομίζω να είναι τίποτε σπουδαίο αυτό από την στιγμή που είναι ένας ενισχυτής των 8000 ευρώ.

Θέλω να παίξω και τα λεφτά που έχω ξοδέψει για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σχετικά καλά για μένα, εδώ ο Άγγελός πριν χρόνια είχα δώσει πολλαπλάσια από μένα για λάμπες για τον Felix του.

Οι λυχνίες που αναφέρεσαι εσύ, πάνε παρέα με το παιχνίδι των χαιεντάδων όχι αυτά που κάνω εγώ.

Elrog T στα 3,500 ευρ΄ω, μάλιστα.

Θα δούμε Πάνο [wavegreen]
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #83 by pankon » Sat Jan 18, 2025 9:06 am

Εγώ προσωπικά στηρίζω τον σύντροφο Χρήστο, καθώς έχει τη δυνατότητα να "πειράζει" το συνολικό αποτέλεσμα με συγκριτικά μικρό κόστος σε σχέση με το πόσα θα πλήρωνε αν αντί για tube rolling έκανε (solid state) amplifier rolling.
MILES

Unread post #84 by MILES » Sat Jan 18, 2025 9:36 am

Chris1967 wrote:΄΄Έδωσα για την αγορά του ενισχυτή το ένα πέμπτο της λιανικής του χωρίς τις 300Β, και έχω δώσει περίπου 800-850 για λάμπες δεν νομίζω να είναι τίποτε σπουδαίο αυτό από την στιγμή που είναι ένας ενισχυτής των 8000 ευρώ.

Θέλω να παίξω και τα λεφτά που έχω ξοδέψει για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σχετικά καλά για μένα, εδώ ο Άγγελός πριν χρόνια είχα δώσει πολλαπλάσια από μένα για λάμπες για τον Felix του. [wavegreen]

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα Χρήστο. Ένα παιχνίδι που το έχουμε κάνει πολλάκις αρκετοί που ασχολούμαστε με το hobby αυτό.

Ίσως η ενασχόληση με λαμπάτα μηχανήματα δεν αφορά μόνο τον ήχο τους αλλά και τη δυνατότητα που μας δίνουν να αλλάξουμε το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα αλλάζοντας τις λάμπες τους :-)
angpsi
Contributor

Unread post #85 by angpsi » Sat Jan 18, 2025 10:29 am

Chris1967 wrote: (...) εδώ ο Άγγελός πριν χρόνια είχα δώσει πολλαπλάσια από μένα για λάμπες για τον Felix του.

Καλά, μην το κάνουμε και σημαία αυτό, γιατί με τις σημερινές τιμές πλησιάζεις τα έξοδα που έκανα με ταχύτητα υπερταχείας! :lol: :lol: :lol:
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Unread post #86 by Chris1967 » Sat Jan 18, 2025 10:51 am

Παιδιά το ξέρω ότι μου κάνετε πρώτον πλάκα και δεύτερον προσπαθείτε να με προφυλάξετε κατά κάποιον τρόπο από την μανία του tube rolling.

Έχω μέτρο, μην φοβάστε, ήδη το αποτέλεσμα από κάποιους συνδυασμούς είναι πολύ καλό και με καλύπτει.

Οι λυχνίες που αγόρασα αρχικά δλδ οι δύο Tung Sol και οι δύο Gold Lion ήταν αναγκαιότητα αφού δεν είχε επάνω 300Β και οι 3 6sn7 μάλλον τζούφιες όπως μου είπε ο Πάνος (πράγμα που δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα).

Οπότε εκτός από αυτές τις απαραίτητες έχω πάρει μερικές για ρεζέρβες και για παιχνίδι, ψυχραιμία παιδιά [wavegreen]

PS. MILES & Pankon ευχαριστώ για την συμπαράσταση :lol: [wavegreen]
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #87 by pankon » Sat Jan 18, 2025 12:49 pm

Πάντως, επειδή ο Χρήστος δεν συμπαρασύρεται από δοξασίες της μιας ή της άλλης πλευράς, αλλά βασίζεται στα αυτιά του, για να συνεχίζει στον δρόμο της λάμπας σημαίνει ότι κάτι ενδιαφέρον ακούει, που αξίζει την οποιαδήποτε δαπάνη χρημάτων και χρόνου.
Chris1967
Contributor

Unread post #88 by Chris1967 » Sun Jan 26, 2025 1:08 pm

IMG_20250126_125429.jpg
IMG_20250126_125429.jpg (568.61 KiB) Viewed 419 times

Ο καλύτερος συνδυασμός μέχρι στιγμής:

1. πρώτη θέση Melz 1578 Perforated plates 1960 NOS
2. δεύτερες θέσεις Foton 6N8S 1959 NOS
3. τελικές Psvane Treasure 300B-Z

Οι treasure στρώσανε κάπως, τις χαρακτηρίζει η έκταση ή ανάλυση χωρίς να τις λείπουν οι μεσαίες. Μπάσα στακάτα με πολύ καλή περιγραφή. Ολογραφικές.

Βέβαια αυτό το αποτέλεσμα είναι συνδυαστικό με τις ρώσικες, που κύριο ρόλο παίζει η Melz, δυστυχώς είναι σπάνια και οι τιμές αλμυρές για να πάρω τουλάχιστον μία ρεζέρβα.

Οι Foton ευτυχώς είναι φτηνές ακόμα στα 15-20 3υρώ ακόμα.

Το πρόβλημα με τις Psvane είναι πόσο θα κρατήσουν. Ίδωμεν.
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #89 by Chris1967 » Mon Feb 03, 2025 4:15 pm

Ένας ακόμα πολύ ωραίος συνδυασμός είναι μπροστά η Ken Rad, με τις Foton δεύτερες, και τις Treasure.

Πιο γλυκός με περισσότερα μπάσα αλλά πιο χαλαρά, και πιο γεμάτη μεσαία αλλά λιγότερο περιγραφική.

Εν τω μεταξύ από τις καινούργιες Tung Sol GTB, τα κακάρωσε η μία. Το Ελληνικό κατάστημα Musicland.gr μου έστειλαν δύο καινούργιες χωρίς δεύτερη κουβέντα (αφού φυσικά τους τις επέστρεψα και είδαν το πρόβλημα).

Και εδώ είναι το πρόβλημα με τις λυχνίες ότι είναι μέσα στο πρόγραμμα να χαλάνε ακόμα και καινούργιες και απότι διαβάζω δεν είναι θέμα μόνο με τις καινούργιες Κινέζικες που οι περισσότεροι βιάζονται να κατηγορήσουν, αλλά εγγενώς με ΟΛΕΣ τις λυχνίες.

Απλά οι NOS που κυκλοφορούν είναι ξεχωρισμένες/ξεδιαλεγμένες/μετρημένες/δοκιμασμένες και έτσι εξηγούνται οι λιγότερες απώλειες και ζημιές, και όχι (κατά την άποψη μου) σε ιδιαίτερες τεχνικές κατασκευής της ώριμης εποχής των λυχνιών.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #90 by Dr Pan K » Mon Feb 03, 2025 6:49 pm

Θα διαφωνήσω. Πριν πάρεις κινεζικές λάμπες σου είχα πει ότι έχουν ψηλό failure rate και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι σοβαροί επαγγελματίες δεν τις προτιμούν. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές κάνουν πιο προσεκτικo QC και είναι σαφώς πιο αξιόπιστες. Όλες οι λυχνίες μπορεί να έχουν πρόβλημα αλλά το return rate στους Κινέζους μου έχουν πει πως ξεπερνάει το 25% (μιλάω για επαγγελματίες που αγόραζαν εκατοντάδες και έχουν στατιστικό δειγμα)

Αυτό που λες για τις Nos δεν πολυισχυει. Πολλές είναι απάτη, φρέσκες βαφτισμενες παλιές, παλιές με πολλές ώρες χρήσεις ή και παλιές που δεν έπιαναν τα στάνταρ και είχαν πάει σε αποθήκες σαν παρτίδες β διαλογής.

Εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές διάφοροι επιτήδειοι τυπώνουν χαρτονενια περιτυλιγματα και τυπώνουν επανω ιστορικές μάρκες πουλώντας τις φρέσκες δήθεν nos σε εξωφρενικές τιμές.

Ειδικά αν οι λυχνίες είναι JAN υπάρχει τεράστια πιθανότητα να είναι κακής ποιότητας. Εν αντιθέσει με αυτά που κάποιοι πονηροι διαδίδουν οι παρτίδες από στρατιωτικές λυχνίες που έρχονται στην αγορά είναι αυτές που ο στρατός δοκίμασε και ξεσκαρταρισε, τις καλές τις είχαν χρησιμοποιήσει.

Με την αντικειμενική δυσκολία ευρέσεως αυθεντικών vintage λυχνιων η καλύτερη λύση είναι ευρωπαϊκές σύγχρονες, εγγυημένες και σε λογική τιμή. Οι Κινέζοι παραμένουν Κινέζοι.
Παναγιώτης

Return to “Ακουστικά”

Login · Register