Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Cary CAD 300B SEI
Re: Cary CAD 300B SEI
Χρόνια Πολλά στον φίλο Χρήστο (@Chris1967), που είχε τη γιορτή του χθες.
Chris1967 wrote:Ευχαριστώ!!
Πρώτες εντυπώσεις είναι ότι οι Tung Sol έχουν περισσότερη έκταση ψηλά, έχουν λιγότερο σώμα αλλά περισσότερη λεπτομέρεια και πολύ πιο σφιχτά και πιο γρήγορα μπάσα, το subbass είναι από άλλο κόσμο, η στερεοφωνική εικόνα είναι στενότερη.
Κάποιο λένε για 100 ώρες στρώσιμο το οποίο το πιστεύω αλλά ότι είναι να δείξει το δείχνει από την αρχή και μετά βελτιώνεται.
Χωρίς να έχω εμεπιρία πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή λύση νχωρίς να σπάσει τα ταμεία.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Η περιγραφή σου για τις Tung Sol ταιριάζει απόλυτα με την δική μου εμπειρία από τις συγκεκριμένες λάμπες.
Σίγουρα με το στρώσιμο θα αλλάξουν λίγο (πιο ραφινέ πρίμα και πιο γεμάτα μπάσα), αλλά ο γενικός τους χαρακτήρας δε θα αλλάξει.
Είναι λάμπες με πιο αναλυτικό χαρακτήρα και περισσότερα δυναμικά και μπορεί να ταιριάξουν με τα Cary που έχουν γενικά πιο μελό χαρακτήρα. Σίγουρα διαφέρουν από τις NOS λάμπες που έχουν πιο γεμάτο και ζεστό ήχο αλλά υστερούν λίγο στα άκρα.
Χρόνια Πολλά σε όλους!!!
Η επιλογή των Tung Sol έγινε επειδή δεν ήθελα να βάλω τις Electro Harmonix, με τις οποίες εφοδιάζεται εργοστασιακά το νέο μοντέλο του ενισχυτή επειδή έχω διαβάσει αρκετά άσχημα (αλλά και καλά) για τις ElectroHarmonix.
Στις 50 περίπου ώρες που έχει παίξει από την ώρα που τις έβαλα να στρώνουν, έχει πράγματι γλυκάνει ο ήχος και έχει αυξηθεί λίγο η σκηνή.
Πιστεύω ότι είναι πολύ καλη και τίμια επιλογή.
Μπροστά παίζω με την Tung Sol Oval mica black glass (πολυ ακριβή!) που προτιμώ σε σχέση με την Sylvania Jan 6SN7WGTA, η οποία έχει λιγότερο σώμα και μπάσα από την Black Glass.
Δεν θα με χάλαγε να έχω τρεις από τις προαναφερόμενες NOS Tung Sol αλλά οι τιμές που παίζουν είναι τρελές.
Στον αντίποδα έχω παραγγείλει 4 (ένα ματσαρισμένο ζεύγος και δύο από την ίδια χρόνια κατασκευη΄ς χωρίς να είναι ματσαρισμένες) Foton 6N8S / 6SN7 / 1578 επειδή είναι αρκετά φτηνές και απότι διαβάζω δίνουν αυτόν τον πλούτο με αρκετά μπάσα αλλά ψαλιδισμένες κάπως υψηλές, πράγμα που θα δω όταν τις βάλω επάνω.
Περιμένω και μια NOS Melz 6N8S / 6SN7 / 1578 perforated plates σπάνια και ακριβή και ο Πάνος θα μου δώσει μια KenRad 6SN7-GT VT-231 να βάλω επίσης εμπρός.
Ήδωμεν
Η επιλογή των Tung Sol έγινε επειδή δεν ήθελα να βάλω τις Electro Harmonix, με τις οποίες εφοδιάζεται εργοστασιακά το νέο μοντέλο του ενισχυτή επειδή έχω διαβάσει αρκετά άσχημα (αλλά και καλά) για τις ElectroHarmonix.
Στις 50 περίπου ώρες που έχει παίξει από την ώρα που τις έβαλα να στρώνουν, έχει πράγματι γλυκάνει ο ήχος και έχει αυξηθεί λίγο η σκηνή.
Πιστεύω ότι είναι πολύ καλη και τίμια επιλογή.
Μπροστά παίζω με την Tung Sol Oval mica black glass (πολυ ακριβή!) που προτιμώ σε σχέση με την Sylvania Jan 6SN7WGTA, η οποία έχει λιγότερο σώμα και μπάσα από την Black Glass.
Δεν θα με χάλαγε να έχω τρεις από τις προαναφερόμενες NOS Tung Sol αλλά οι τιμές που παίζουν είναι τρελές.
Στον αντίποδα έχω παραγγείλει 4 (ένα ματσαρισμένο ζεύγος και δύο από την ίδια χρόνια κατασκευη΄ς χωρίς να είναι ματσαρισμένες) Foton 6N8S / 6SN7 / 1578 επειδή είναι αρκετά φτηνές και απότι διαβάζω δίνουν αυτόν τον πλούτο με αρκετά μπάσα αλλά ψαλιδισμένες κάπως υψηλές, πράγμα που θα δω όταν τις βάλω επάνω.
Περιμένω και μια NOS Melz 6N8S / 6SN7 / 1578 perforated plates σπάνια και ακριβή και ο Πάνος θα μου δώσει μια KenRad 6SN7-GT VT-231 να βάλω επίσης εμπρός.
Ήδωμεν
Χρήστος
Η KenRad 6SN7-GT VT-231 (staggered plates) μπήκε στην θέση της και είναι πολύ καλή, καλύτερη από την Tung Sol 6sn7 Oval mica black glass.
Η διαφορά σε σχέση με την προαναφερόμενη είναι ότι είναι πιο γεμάτη, πιο γλυκά πρίμα με πολύ καλή περιγραφή, αλλά με δυνατά μπάσα και με σχετικά καλό έλεγχο.
Μέχρι στιγμής ο καλύτερος συνδυασμός.
Οπότε με προενισχύτριες τις Tung Sol 6sn7GTB οι μονές οδηγήτριες κατατάσσονται ως εξής (από λιγότερο καλή προς καλύτερη)
Sylvania 6sn7 JAN WGTA < Tung Sol 6sn7 black glass oval plate < KenRad 6SN7-GT VT-231 (staggered plates)
Η διαφορά σε σχέση με την προαναφερόμενη είναι ότι είναι πιο γεμάτη, πιο γλυκά πρίμα με πολύ καλή περιγραφή, αλλά με δυνατά μπάσα και με σχετικά καλό έλεγχο.
Μέχρι στιγμής ο καλύτερος συνδυασμός.
Οπότε με προενισχύτριες τις Tung Sol 6sn7GTB οι μονές οδηγήτριες κατατάσσονται ως εξής (από λιγότερο καλή προς καλύτερη)
Sylvania 6sn7 JAN WGTA < Tung Sol 6sn7 black glass oval plate < KenRad 6SN7-GT VT-231 (staggered plates)
Χρήστος
Χρήστος
Μπλέξαμε Χρήστο, μπλέξαμε!
(εφεξής ο Χρήστος: "ουπς, πάλι αγόρασα λάμπες!")

(εφεξής ο Χρήστος: "ουπς, πάλι αγόρασα λάμπες!")
Άγγελος
Ναι σου το μαρτύρησα...
περιμένοντας αυτήν που είναι σπάνια και ακριβή '60 NOS brand new
Melz 1578/6N8S/6SN7
παράγγειλα και αυτές για να δοκιμάσω
PSVANE Treasure 300B-Ζ matched pair

περιμένοντας αυτήν που είναι σπάνια και ακριβή '60 NOS brand new
Melz 1578/6N8S/6SN7
παράγγειλα και αυτές για να δοκιμάσω
PSVANE Treasure 300B-Ζ matched pair
Χρήστος
Κάτι που με ιντριγγάρει είναι η ομοιότητα με την Apos Ray 300B μιας και έχουν ακριβώς τα ίδιο τεχνικά χαρακτηριστικά
το ένα ζεύγος έχει 220 ευρώ (Psvane) και το άλλο 1.000 (Apos Ray).
το ένα ζεύγος έχει 220 ευρώ (Psvane) και το άλλο 1.000 (Apos Ray).
Χρήστος
Αμέσως μετά το Νέο Έτος παρέλαβα και την σπανιότατη Melz 6N8S (ΟΤΚ) (6SN7) 1578 Perforated Plate NOS Brand new.
Τώρα σχεδόν στρωμένη παίζει πανέμορφες μουσικές
και έβαλα και το Neotech NEMOI-1220 επάνω και το έχω κάνει και Α/Β με τα Vovox Sonorus.
Η Melz δίνει μια τρισδιάστατη εικόνα με άριστη περιγραφή και ανάλυση, χωρίς να τις λείπουν ο όγκος και τα δυναμικά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο ντόρος και οι αλμυρές τιμές.
Το 1220 είναι σαφέστατα καλύτερο καλώδιο, και ακόμα άστρωτο που βάση των λεγομένων του αντιπροσώπου fruit of the tube https://www.fruitofthetube.com/ χρειάζεται περίπου 400 ώρες.
Πάντως και με τις κάτω από 100 ώρες που έχει παίξει, παίζει εξαιρετικά, έκταση, σκηνή, αέρας λεπτομέρεια ανώτερο σαφέστατα από το Vovox.
Τώρα σχεδόν στρωμένη παίζει πανέμορφες μουσικές
και έβαλα και το Neotech NEMOI-1220 επάνω και το έχω κάνει και Α/Β με τα Vovox Sonorus.
Η Melz δίνει μια τρισδιάστατη εικόνα με άριστη περιγραφή και ανάλυση, χωρίς να τις λείπουν ο όγκος και τα δυναμικά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο ντόρος και οι αλμυρές τιμές.
Το 1220 είναι σαφέστατα καλύτερο καλώδιο, και ακόμα άστρωτο που βάση των λεγομένων του αντιπροσώπου fruit of the tube https://www.fruitofthetube.com/ χρειάζεται περίπου 400 ώρες.
Πάντως και με τις κάτω από 100 ώρες που έχει παίξει, παίζει εξαιρετικά, έκταση, σκηνή, αέρας λεπτομέρεια ανώτερο σαφέστατα από το Vovox.
Χρήστος
Επιτέλους ο @Chris1967 είδε το φως (της λάμπας)!
![dance [dance]](./images/smilies/dance.gif)
Τρίζει η καρέκλα του ASR;
![music [musicphones]](./images/smilies/listening.gif)
![dance [dance]](./images/smilies/dance.gif)
Τρίζει η καρέκλα του ASR;