Λοιπόν...
Πρώτον ήθελα να τα αφήσω να παίξουν λίγο για να "στρώσουν" λίγο.
Δεύτερον ήθελα να τακτοποιήσω λίγο τις σκέψεις μου και να πέσει λίγο ο ενθουσιασμός.
Πρέπει να αναφέρω επίσης ότι και τα Sennhesier HD800 μου, έχουν μετατροπές AnaxMod + SDR resonator, Dekoni Elite Sheepskin Fenestrated Pads και αλλαγή καλωδίου, όπως και τα HifiMan HE-500 έχουν fuzzor mod, grill mod, Dan Clark Alpha Sheepskin Pads και Van Damm Quad ΄καλώδιο.
Ξεκινώ να πω ότι δεν υπάρχει το τέλειο ακουστικό όπως κατ αναλογία δεν υπάρχει το τέλειο ηχείο κλπκλπ.
Το καλύτερο ακουστικό είναι εκείνο που κάθεται στο αυτί καλύτερα, είναι το αναπαυτικότερο και είναι εκείνο που σε κάθε ακρόαση θα πάει να πιάσει το χέρι πρώτο.
Κατά συνέπεια όλα που θα πω είναι απολύτως υποκειμενικά και εάν θέλετε κάτι περισσότερο μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστατες ενότητες στο headfi για όλα αυτά.
Και τα τρία μου ακουστικά αυτά παίζουν αρκετά σωστά τονικά και μάλιστα θα τολμήσω να πω ότι τονικά είναι παραπλήσια.
Τα πιο ολοκληρωμένα να το πω είναι τα HD800 επειδή έχουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό ανάλυσης και στερεοφωνικής εικόνας που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένει αναφοράς.
Είναι ένα ακουστικό όμως στα 1000 ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος από τα μαξιλαράκια και του καλωδίου. Τo κόστος του SDR resonator είναι μηδαμινό σχετικά και το συνιστώ σε όλους τους κατόχους HD800.
Τα HifiMan HE-500 έχουν και αυτά μια γοητεία διότι έχουν επίσης έναν συνδυασμό ανάλυσης (όχι στην κατηγορία του HD800) και μεσαίας περιοχής (πιο πλούσιας από τα HD800), αλλά μεγάλης έκτασης στα μπάσα (επίσης μεγαλύτερης απο τα HD800) χωρίς να έχουν ιδιαίτερο υπαρκτό υπομπάσο.
Η ταχύτητα του χαμηλού ειδικά αν συνδυαστεί με πολύ δυνατό ενισχυτή (Schiit Mjolnir) ενισχύεται και το slam παρότι όχι μεγάλης ποσότητας είναι εντυπωσιακό και δεν το φτάνει το HD 800, το οποίο έχει έκταση αλλά δεν έχει ποσότητα, το ακούς αλλά δεν το απολαμβάνεις όπως στο HE-500.
Η σκηνή είναι σαφέστατα στενότερη αλλά όχι κλειστοφοβική ανάμεσα στα αυτιά.
Τα HifiMan EditionXS έχουν χαρακτηριστικά και από τα δύο ακουστικά,
Σκηνή μεγάλη αρκετά μεγαλύτερη από τα 500ρια αλλά μικρότερη από τα 800ρια.
Σε γρήγορο Α/Β σοκάρουν πόσο κοντά είναι στα 800ρια αλλά με εξωφρενική έκταση μέχρι το υπομπάσο, με bass slam, που κανένα από τα προαναφερόμενα ακουστικά δεν έχει, και λεπτομέρεια και έκταση ψηλά ένα κλικ πιο πάνω από τα 500ρια και αρκετά κλικ πιο κάτω από τα 800ρια, αλλά θα πρέπει να κάνεις άμεσο Α/Β για να το αντιληφθείς.
Η μεσαία περιοχή είναι πολύ καλή αλλά πιο πίσω από 500ρι και στα ίδια περίπου με το 800ρι.
Οι διαφορές είναι ακουστές άνετα και κάποιες είναι μικρές και άλλες μικρότερες αλλά αυτό το ακουστικό έχει μόλις 319 ευρώ από Ελληνικό μαγαζί synthesizer.gr (που το προτίμησα από το Thomann).
Στις ακροάσεις που έχω κάνει τις γιορτές συμβαίνει το εξής όταν ξεκινήσω την ακρόαση με αυτά δεν αλλάζω να πάω στα άλλα.
Όταν ξεκινήσω με ένα από τα άλλα παρά το γεγονός ότι απολαμβάνω την μουσική μου, το χέρι πάει στα XS μετά από μερικά κομμάτια, για μένα που ασχολούμαι χρόνια με τα ακουστικά κάτι λέει αυτό. Ίσως βέβαια καινούργιο κοσκινάκη αλλά παραμένει το γεγονός ότι τα προτιμώ, ειδικά μια μακροχρόνιες ακροάσεις.
Τέλος επειδή υπάρχει πολύ παραφιλολογία για τα άλλα μοντέλα (HifiMan Ananda Nano 535e και HifiMan Arya Stealth 700e) της HfiMan παραθέτω και ένα διάγραμμα συχνοτήτων.
Θα μου πείτε πως είναι μετρημένο τι και πως, εγώ απλά το παραθέτω επειδή έχει γίνει από τον ίδιο άνθρωπο στις ίδιες συνθήκες για να καταλάβετε ότι οι διαφορές είναι μικρές από τα άλλα μοντέλα και στην παρούσα χρονική στιγμή αν θέλετε ακουστικό στα χρήματα αυτά δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
HiFiMan Edition XS
Re: HiFiMan Edition XS
Χρήστος
Και άλλο ένα γράφημα σε σχέση με τα HifiMan HE-1000v2 (περίπου 1400e) και που φαίνεται ο "αέρας" που έχουν τα XS ακόμα και σε σχέση με τα HE-1000v2, αλλά και η έκταση του μπάσου που είναι καλύτερο και από αυτό το HE-1000v2
Χρήστος
Οι 2 καμπύλες των XS δεν είναι ίδιες. Έχει να κάνει με τα μετρητικα rig (το καταλαβαίνει κανείς από την ομοιότητα/ σταθερότητα του φάσματος μεταξύ των τριών ακουστικών). Η διαφορά στα συριστικα μεταξύ των δύο μετρητικων συστημάτων είναι ουσιαστική (ή ο επανω δοκιμαστης τοποθετεί με πολύ διαφορετικό τρόπο τα ακουστικά επανω στο dummy head). Οι κάτω μετρήσεις έχουν γίνει με GRAS που είναι κορυφαίο σύστημα και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη
Από εκεί και πέρα (αν ειναι να εμπιστευτω τον επανω δοκιμαστη) τα Arya μετράνε καλά.
Από εκεί και πέρα (αν ειναι να εμπιστευτω τον επανω δοκιμαστη) τα Arya μετράνε καλά.
Παναγιώτης
Τα γραφήματα τα παρέθεσα όχι για να συγκριθούν μεταξύ τους, αλλά για την σχετική τους μέτρηση σε σχέση με τα άλλα ακουστικά στο ΙΔΙΟ γράφημα.
Ναι τα Aria Stealth είναι καλό ακουστικό.
Ναι τα Aria Stealth είναι καλό ακουστικό.
Χρήστος
- DomieMic65
- Contributor
Αν το XS συναγωνίζεται σε απόδοση το προ δεκαετίας HE 500 που στέκεται αξιοπρεπέστατα ακόμα και σήμερα , με το αστείο ποσό κτήσης για τα δεδομένα του χόμπι μας των 319 ευρώ, μάλλον πρόκειται για τη σούπερ χρυσή ευκαιρία για τον μη έχοντα πραγματικό μουσικόφιλο .
Όχι το βιντέακι αυτό δεν το είχα δει, εντάξει ο τύπος τα ψειρίζει, για να δώσει και αντικειμενική βάση στο γεγονός ότι το XS, είναι όπως σας είπα πολλάκις, ένα ακουστικό που αν το πάρεις δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.
Ο αέρας στις υψηλές συχνότητες μπορεί πράγματι να το κάνουν κουραστικό εν δυνάμει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με τον Schiit Mjolnir ακόμα, όλα τα συμπεράσματα μου βασίζονται σε ακροάσεις επάνω στον Cary 300B SEi. ίσως και γι αυτό να μην με έχει ενοχλήσει αφενός και αφετέρου λόγω ηλικίας μπορεί επίσης να μην με ενοχλεί. Από την άλλη το Sennheiser HD800 έχει και αυτό θεματάκια με τις υψηλές και είναι ακουστικό αναφοράς.
Το "άδειασμα" στην υψηλομεσαία που αναφέρουν αρκετοί δεν είναι τόσο εμφανές όσο λένε, τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλεί, ναι είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα 500ρια αλλά λίγο πίσω απο 800ρια τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι πιο πάνω είπα "περίπου" στα ίδια με τα 800ρια.
Το αν συναγωνίζεται το 500ρι δεν ξέρω αν θα πρέπει κανείς να το βλέπει έτσι αφού πιστεύω ότι ανταγωνισμός αφορά μοντέλα που κυκλοφορούν.
Αν κάποιος έχει ήδη τα 500ρια και είναι άνθρωπος που ακούει μόνο με ένα ζευγάρι ακουστικών και είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό που ακούει, δεν θα του συνιστούσα την αλλαγή.
Αν όμως κάποιος έχει περισσότερα από ένα ακουστικά, και θέλει να εναλλάσσει τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνει την μουσική του με διαφορετικές ηχητικές παρουσιάσεις, τότε ναι.
Αυτή την στιγμή αν κάποιος θέλει να μπει στον κόσμο των hiend ακουστικών όμως, επιβάλλεται να το βάλει στο στόχαστρο του.
Ο αέρας στις υψηλές συχνότητες μπορεί πράγματι να το κάνουν κουραστικό εν δυνάμει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με τον Schiit Mjolnir ακόμα, όλα τα συμπεράσματα μου βασίζονται σε ακροάσεις επάνω στον Cary 300B SEi. ίσως και γι αυτό να μην με έχει ενοχλήσει αφενός και αφετέρου λόγω ηλικίας μπορεί επίσης να μην με ενοχλεί. Από την άλλη το Sennheiser HD800 έχει και αυτό θεματάκια με τις υψηλές και είναι ακουστικό αναφοράς.
Το "άδειασμα" στην υψηλομεσαία που αναφέρουν αρκετοί δεν είναι τόσο εμφανές όσο λένε, τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλεί, ναι είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα 500ρια αλλά λίγο πίσω απο 800ρια τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι πιο πάνω είπα "περίπου" στα ίδια με τα 800ρια.
Το αν συναγωνίζεται το 500ρι δεν ξέρω αν θα πρέπει κανείς να το βλέπει έτσι αφού πιστεύω ότι ανταγωνισμός αφορά μοντέλα που κυκλοφορούν.
Αν κάποιος έχει ήδη τα 500ρια και είναι άνθρωπος που ακούει μόνο με ένα ζευγάρι ακουστικών και είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό που ακούει, δεν θα του συνιστούσα την αλλαγή.
Αν όμως κάποιος έχει περισσότερα από ένα ακουστικά, και θέλει να εναλλάσσει τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνει την μουσική του με διαφορετικές ηχητικές παρουσιάσεις, τότε ναι.
Αυτή την στιγμή αν κάποιος θέλει να μπει στον κόσμο των hiend ακουστικών όμως, επιβάλλεται να το βάλει στο στόχαστρο του.
Χρήστος
- Στέλιος Περγιουδάκης
Δεν έχω ιδιαίτερη πείρα με ακουστικά αλλά τις δύο βδομάδες που το είχα στο σπίτι και όσο κατάφερα ν ακούσω , μου φάνηκε καλόηχο, καθαρό , αχρωμάτιστο και αρκετά αναπαυτικό.
Από τότε που το επέστρεψα στον Χρήστο το είχα συχνά στο μυαλό μου και σήμερα το παρήγγειλα.
Μένει να μου προταθεί και ένα καλώδιο 3μ μήκους με κατάληξη 6.3 jack.
Πιστεύω και γω οτι για το κόστος του είναι καλή περίπτωση.
Από τότε που το επέστρεψα στον Χρήστο το είχα συχνά στο μυαλό μου και σήμερα το παρήγγειλα.
Μένει να μου προταθεί και ένα καλώδιο 3μ μήκους με κατάληξη 6.3 jack.
Πιστεύω και γω οτι για το κόστος του είναι καλή περίπτωση.