Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Sennheiser HD800 και οι ιδιοτροπίες του...

Sonorus

Re: Sennheiser HD800 και οι ιδιοτροπίες του...

Unread post #31 by Sonorus » Thu Jan 17, 2019 8:03 pm

Chris1967 wrote:Πως είναι ο mjolnir 2 ? Είσαι ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που μαθαίνω ότι έχεις αυτόν τον ενισχυτή.

Απ ότι αντιλαμβάνομαι από τις φωτογραφίες που έχω δει, πρέπει να είναι ίδιος με τον δικό μου μκ1, με την διαφορά ότι βάζει μπροστά δύο προενισχυτριες, που επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να μπει και solid state κύκλωμα στην θέση των λυχνιών σωστά?

Πρέπει να βελτιώνει με αυτόν τον τρόπο τον ελαφρό (ίσως ολίγον επιθετικό) μεταλλικό χαρακτήρα του μκ1.

Με τι πηγή τον συνδυάζεις?

Χρήστο έτσι όπως τα λες είναι.
Έχει δυο λυχνίες στην προ ενίσχυση και ακούσει αρκετά στις αλλαγές.
Δοκίμασα και τις ss tubes αλλά τις επέστρεψα πίσω αφού ο ήχος μου φάνηκε λίγο
μεταλλικός και ψεύτικος.
Δεν ταιριάζουν καλά με το κύκλωμα του.
Αυτές έκαναν πάταγο με τον Lyr 2.
Ο γενικός χαρακτήρας είναι neutral ελαφρώς ζεστός και πολύ καλή ανάλυση.
Το κύριο ατού του ενισχυτή είναι το slam.
Πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα ταίρια με τα HD800.
Αυτή την στιγμή το ακούω με Gungnir Multibit ιδανικός συνδυασμός.
Το Dac τελικά όμως θα το δώσω διότι έχω κόλλημα και θέλω Dedicated CD player.
Chris1967
Contributor

Unread post #32 by Chris1967 » Mon Jan 06, 2025 1:47 pm

Τα HD800 είναι σταθερή αξία, και τώρα πια με ιδανικό συνδυασμό.

Το SDR παραμένει φυσικά, το Anaxilus 2 mod έφυγε (διότι επηρέαζε αρνητικά την σκηνή) και μπήκαν τα Dekoni Elite Perforated Sheepskin pads. To καλώδιο παραμένει το Xy Cables XLR.

Η αλλαγή σε σχέση με τα μαμά pads είναι ελάχιστη συχνοτικά (ίσως επηρεάζει λίγο αρνητικά την ποσότητα του μπάσου αλλά δεν μπορώ να πάρω όρκο), αλλά σίγουρα βελτιώνει λίγο την σκηνή και σε έκταsη αλλά και σε καθαρότητα. Τα Dekoni Elite Velour pads τα οποία έχω δοκιμάσει (και τα έχω στο κουτί τους) βελτίωναν λίγο κόβοντας τις υψηλές αλλά μείωναν λίγο την σκηνή, πράγμα που έκανε τελικά και το Anaxilus mod το οποίο μου στέρησε την ευρύτητα σκηνής αρκετά χρόνια.

Βέβαια στην μεγέθυνση της σκηνής αλλά και του αρμονικού πλούτου παίζει σημαντικά ρόλο και ο Cary CAD 300B SEI, ο οποίος έχει ανεβάσει τα 800ρια στο υψηλότερο πιστεύω επίπεδο τους.

IMG_20250106_133547.jpg
IMG_20250106_133547.jpg (545.48 KiB) Viewed 781 times
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #33 by DomieMic65 » Mon Jan 06, 2025 3:01 pm

για αυτό άλλωστε δεν είναι και πολλοί που λένε πως αν δεν ακούσεις τα υψηλής αντίστασης Sennheiser (και δη τα 800) με καλό λαμπάτο δεν τα έχεις ακούσει πραγματικά;
Chris1967
Contributor

Unread post #34 by Chris1967 » Mon Jan 06, 2025 3:07 pm

Ναι έτσι μάλλον είναι, τον 300Β το έψαχνα χρόνια σε λογική τιμή, να λοιπόν που στάθηκα τυχερός και τον απόκτησα.

300Β + HD800 = ηχητική νιρβάνα
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #35 by angpsi » Mon Jan 06, 2025 6:21 pm

Χρήστο, έχεις δοκιμάσει να επιστρέψεις καθόλου στα original pads των HD800; Δεδομένου ότι έχεις πλέον έναν απόλυτο ενισχυτή, ίσως θα άξιζε να τα ξανατσεκάρεις για να έχεις εκ νέου ένα μέτρο σύγκρισης για το τι κάνουν τα Dekoni.

Οι περιγραφές σου με έκαναν να θυμηθώ τον καιρό που πειραματίστηκα κι εγώ με αντίστοιχα δερμάτινα μαξιλαράκια στα HD600 / HD650 άκουγα πράγματι βελτιωτικές αλλαγές σε σκηνή, αλλά όταν γύρισα στα original κατάλαβα ότι τελικά έπαιρνα αντηχήσεις μέσα στον θάλαμο μεταξύ ακουστικού και αυτιού και έχανα την συνολική τονική ισορροπία. Κάτι αντίστοιχο έπαθα πειραματιζόμενος με διάφορα tips στις Sony IER-M9 ψείρες που έχω: ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις με μεγαλ΄ύτερο stem άκουγα βελτιώσεις στη σκηνή που οφείλονταν στις περισσότερες αντηχήσεις μέσα στο tip, ωστόσο όταν επέστρεψα στα original tips σιλικόνης πήρα τον πιο ισορροπημένο ήχο. Υποψιάζομαι πως τα perforated sheepskin pads των HD800 κάνουν έναν έξυπνο συνδυασμό αντηχήσεων και ηχοαπορρόφησης, ωστόσο δεν ξέρω τι κάνουν ως προς τη συνολική τονική ισορροπία.
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Unread post #36 by Chris1967 » Mon Jan 06, 2025 7:07 pm

Οκ θα τα δοκιμάσω τώρα καθώς γράφω, βεβαια είναι παλιά και φθαρμένα και αφτερμαρκετ όχι αυθεντικά.

Το HD800 δεν έχει καμία σχέση με το 600/650 με τον τρόπο που λειτουργεί ο εσωτερικός χώρος του ακουστικού και φυσικά καμία απολύτως σχέση με ψείρες.

Ο εσωτερικός χώρος είναι έτσι επινοημένος ακριβώς να κάνει αντηχήσεις, ώστε να δημιουργείται η τεράστια αυτή σκηνή.

Ο μεγάλος αυτός χώρος δεν είναι τόσο ευαίσθητος σε αλλαγές απορρόφησης ανάκλασης όσο σε άλλα ακουστικά και αυτό το μαρτυρούν όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει, και ειδικά για τα Dekoni.

Τώρα που έβαλα τα κανονικά επάνω δεν καταλαβαίνω διαφορές ιδιαίτερες, κάτι γίνεται με την σκηνή είναι λίγο πολύ λίγο στενότερη, όπως προ είπα. Στα μπάσα δεν υπάρχουν διαφορές.

Νομίζω μπέρδεψες τα pads, εκείνα που είχες ακούσει και δεν σου αρέσανε ήταν τα Elite Velour, που τα έχω στο κουτί τους.
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #37 by Chris1967 » Mon Jan 06, 2025 7:22 pm

Τώρα που τα άλλαξα θα τα αφήσω επάνω, βαριέμαι να ξαναβάζω διπλής όψεως στα Dekoni και να ξανακολλάω :lol: [wavegreen]
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #38 by angpsi » Mon Jan 06, 2025 8:19 pm

Εν τω μεταξύ ο αλγόριθμος (;) πιστός στα δικά του, λίγα λεπτά αργότερα που μιλήσαμε, έστειλε αυτό στο feed μου: :lol:

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-06, 8.17.23 μμ.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-06, 8.17.23 μμ.png (1.19 MiB) Viewed 746 times
Άγγελος
DomieMic65
Contributor

Unread post #39 by DomieMic65 » Tue Jan 07, 2025 1:54 am

ειδικά για τα 600/650 έχει γραφτεί ότι τα μόνα τελικά σωστά pads είναι τα "μαμα" και μάλιστα όταν είναι σχετικά καινούρια
από την στιγμή που λόγω χρήσης αρχίσουν να συμπιέζονται πάνω από το κανονικό επιφέρουν αλλαγές στο ήχο
νομίζω πως υπάρχουν και κάποια βίντεο στο YT για το θέμα.

για τα 800 ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα

Return to “Ακουστικά”

Login · Register