Page 1 of 3
Focal Clear
Posted: Mon Dec 25, 2017 10:46 am
by dapost

Wall of Fame στο Inner Fidelity μετά βαϊων και κλάδων.
https://www.innerfidelity.com/content/f ... headphonesΕσάς πως σας φάνηκε στην πρόσφατη έκθεση; Υπήρχε για ακρόαση και για άμεση σύγκριση με το Utopia.
Re: Focal Clear
Posted: Mon Dec 25, 2017 11:01 am
by Dr Pan K
Εμενα μου αρεσε. Το ακουσα για καποια λεπτα, οχι οπως θα ηθελα. Eιχε την συνοχη του μεγαλου Utopia και σαφως περισσοτερη λεπτομερεια και αερα απο το μικρο Elear. Η σειρα ολοκληρη γενικα πασχει σε αερα αναμεσα στα οργανα, δεν φτάνει το HD800, ποσο μαλλον τα μεγαλα planar magnetic. Μου εχει δωσει την εντυπωση οτι κερδιζει σε punch αλλα χανει σε immersive sound, δεν εχουν την τρισδιάσταση (υπαρχει η λεξη?) και τα Clear ακολουθούν προφανως το ιδιο pattern.
Αυτο που μου κανει εντύπωση ειναι ποσο καλη εγινε η Focal στο να τιουναρει το αποτέλεσμα ανάλογα της τιμης. Ηθελε να βγαλει ενα ακουστικό αναμεσα στο Utopia και το Elear, που να κοστίζει "αναμεσα" και το εκανε με μαθηματική ακρίβεια.
Ποιοτητα κατασκευης πολυ καλη, πακετο με συνοδα σωστο για την τιμη ($1500 επισημα), μενει μονο να δει κανεις αν του αρεσει αυτος ο καπως κλειστοφοβικος ηχος σε σχεση με ενα planar αντιστοιχης τιμης (Audeze, HiFiman) αλλα και κοντρα στο κλασσικο HD800S που οσο κυκλοφορει θα ειναι σημειο αναφορας στην μεσαια πια κατηγορια. Εγω δεν θα τα αγοραζα..
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 11:00 am
by Sonorus
Μια και ανέφερες τα planar magnetic το HD800/S που βρίσκεται σχετικά με το HE1000v2 και το edition X V2 ?
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 11:43 am
by dapost
Και εμένα μου άρεσε. Είναι επίσης πανέμορφο, ποιοτικό και ολοκληρωμένο ως πακέτο. Δύο θεματάκια μόνο με ενόχλησαν λίγο:
1. Ενώ είναι πολύ καθαρό, ουδέτερο και δυναμικό, η σκηνή που δημιουργεί είναι μέσα στο κεφάλι σου και όχι μπροστά όπως το προτιμώ.
2. Τα utopia παραμένουν αρκετά καλύτερα, IMHO. Παρόλο που τονικά τα utopia είναι πιο "δύσκολα".
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 12:30 pm
by Dr Pan K
dapost wrote:
1. Ενώ είναι πολύ καθαρό, ουδέτερο και δυναμικό, η σκηνή που δημιουργεί είναι μέσα στο κεφάλι σου και όχι μπροστά όπως το προτιμώ.
Θα σταθώ εδω, καθώς το θεμα της σκηνής και του αέρα (που καπως υστερεί) εχουν να κάνουν ακριβώς με αυτη την αίσθηση, οτι ο ηχος παραμένει εγκλωβισμένος μεσα στο κρανίο, αναμεσα στα αυτια μας και οχι περιξ.
Sonorus wrote:Μια και ανέφερες τα planar magnetic το HD800/S που βρίσκεται σχετικά με το HE1000v2 και το edition X V2 ?
Τα 800 σε σχέση με τα μεσαιο-ακριβα Hifiman εχουν σαφως διαφορετικό ηχο. Αλλη προσέγγιση του θέματος δλδ. Τα 800 εχουν περισσότερη λεπτομέρεια ψηλα, πολυ μεγαλη σκηνη και ικανοποιητικο χαμηλό. Αν ηθελα να τους καταλογησω κατι, σε σχεση με τα μεγαλα planar, ειναι οτι κάποιες φορες νιωθω την μουσικη να παρουσιαζεται πιο τμηματικη και να κανει focus στο οργανο και οχι στο συνολο. Τα Planar εχουν μια πιο ευχαριστη συνοχή και ομοιογένεια στο ακουσμα, δενουν καλυτερο το ενα με το ολο. Και φυσικα το χαμηλο των planar και ειδικα των Hifiman ειναι άπιαστο (με εξαιρεση τα Abyss που ειναι απο αλλο πλανήτη και κανουν τα παντα να φαίνονται αμπασα)
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 12:53 pm
by Sonorus
Ευχαριστώ άρα δεν τα λέμε αναβάθμιση σε σχέση με τα 800 αλλά μάλλον διαφορετική προσέγγιση το καθένα με τα συν και τα πλην του.
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 12:54 pm
by Dr Pan K
Sonorus wrote:Ευχαριστώ άρα δεν τα λέμε αναβάθμιση σε σχέση με τα 800 αλλά μάλλον διαφορετική προσέγγιση το καθένα με τα συν και τα πλην του.
Έτσι ακριβώς
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 12:55 pm
by Sonorus
Εσύ προσωπικά για κλασσική μουσική τι προτιμάς;
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 1:01 pm
by Dr Pan K
Sonorus wrote:Εσύ προσωπικά για κλασσική μουσική τι προτιμάς;
Με σειρά προτίμησης, το δικαναλο σύστημα μου (κανένα ακουστικό δεν το πλησιάζει ούτε κατά διάνοια), μετά τα Abyss (το καλύτερο ακουστικό για κλασσικη μακράν) και μετά όλα τα υπόλοιπα
Re: Focal Clear
Posted: Wed Dec 27, 2017 1:04 pm
by Sonorus
Καλά εννοείται ότι τα ακουστικά δεν πλησιάζουν ούτε το δικό μου δικάναλο που δεν είναι και τίποτα high end , είναι όμως καλό.
Για ακουστικά είμαι ευχαριστημένος από τα HD 800 SDR , αλλά ξέρεις πως είναι η αναζήτηση ποτέ δεν σταματά!