Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων

User avatar
Audiohub Mod Team
Posts: 94
Joined: Sat Apr 16, 2016 7:19 pm
Contact:

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων

Unread post #1 by Audiohub Mod Team » Fri May 25, 2018 11:08 am

Τι είναι ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ)

Ο «Γενικός Kανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 και ορίζει με σαφήνεια τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να συλλέγουν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα. Θεωρητικά, ο ΓΚΠΔ ισχύει μόνο στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η παγκόσμια φύση του διαδικτύου αναγκάζει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Όλες οι ιστοσελίδες σπεύδουν να εναρμονιστούν με τους νέους κανονισμούς, που τίθενται σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

Ο ΓΚΠΔ έχει σχεδιαστεί γύρω απο παλαιότερους κανόνισμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών, όπως την «Ασπίδα Προστασίας της ιδιωτικής ζωής Ε.Ε. – ΗΠΑ» (Privacy Shield) και την οδηγία 95/46 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επεκτείνει, όμως, τα μέτρα αυτά με δύο βασικούς τρόπους, θέτοντας ψηλότερα τον πήχη για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών.

Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις θα πρέπει από προεπιλογή να έχουν ρητή και ενημερωμένη συγκατάθεση από τους χρήστες κάθε φορά που συγκεντρώνουν δεδομένα.

Πρόκειται για τους αυστηρότερους κανονισμούς που έχουν τεθεί ποτέ σε εφαρμογή και από πλευράς Κομισιόν τονίζεται ότι αφορούν και επιχειρήσεις που δεν έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη.

Τι θα αλλάξει

Οι πιο ορατές και άμεσες αλλαγές έρχονται στους όρους χρήσης και τις άλλες προειδοποιήσεις. Με βάση τον ΓΚΠΔ, οι εταιρείες του χώρου θα ζητούν τακτικότερα άδεια για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι θα εμφανίζονται περισσότερα «παράθυρα» που θα ζητούν στους χρήστες να κάνουν κλικ για να προχωρήσουν. Παρόλα αυτά, λόγω των απαιτήσεων διαφάνειας των νέων κανονισμών, η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται θα είναι πολύ πιο απλή και κατανοητή για τον μέσο χρήστη.


Απο CNN Greece [Τροποποιημένο]

Περισσότερες πληροφορίες στην Αρχή Προστασίας του Πολίτη

Για να αφαιρέσετε το μήνυμα περι ΓΚΠΔ πρέπει να πατήσετε στην επάνω δεξιά γωνία. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Γ Κ Π Δ.jpg
Γ Κ Π Δ.jpg (39.69 KiB) Viewed 9249 times
Διαχειριστική ομάδα

Return to “Ανακοινώσεις”Login · Register