Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

DomieMic65
Posts: 671
Joined: Tue Apr 19, 2016 9:53 am

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #291 by DomieMic65 » Tue Feb 26, 2019 10:45 am

Τα Falcon ήταν μια πάρα πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη ... αυτό που μπορούν να κάνουν το κάνουν σχεδόν απολύτως καλά!!!
Αν εξαιρέσεις την λίγη ώρα (πολύ λίγη όμως) που χρειαζόσουν για να προσαρμοστείς στο μικρότερο σώμα σε σχέση με τα hl5 μετά η ακρόαση είναι υπέροχη σε όλους τους τομείς! Όπως είπα και στον Παναγιώτη χθες πραγματικά «μεράκλωσα» ακούγοντας. Είχα πολύ καιρό να το πάθω... :)
Η απόδοση των φωνών είναι απλά απίστευτη αλλά όχι μόνο.
Σίγουρα με έναν ενεργό προενισχυτή, όπως έλεγε και ο Παναγιώτης, το σώμα θα βελτιωθεί πολύ αλλά και πάλι ότι audiophileίστικη σκέψη και να σου έρχεται στο μυαλό μετά από λίγο την ξεχνάς. ΟΚ δεν είναι για μεγάλα ορχηστρικά (σε σχέση με τα hl5 πάντα) αλλά «μετά μπαίνουν οι φωνές» και δεν θες κάτι άλλο...

Πολύ τυχερός ο Παναγιώτης που μπορεί να έχει αυτά τα δυο εξαιρετικά ηχεία στον χώρο του.
Το όλο συστημα δε, έχει βελτιωθεί κατά πολύ μετά από την τελευταία φορά που ήμουν μαζί με άλλους φίλους πριν καιρό.
Ακούσαμε μόνο πικαπ.

Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ! Να περνάς καλά και να χαίρεσαι το συστημα σου με όμορφες μουσικές!
User avatar
Στέλιος Περγιουδάκης
Posts: 127
Joined: Mon Apr 18, 2016 11:01 pm

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #292 by Στέλιος Περγιουδάκης » Tue Feb 26, 2019 1:20 pm

Η διαφορά της πρώτης γεύσης που είχαμε ακούσει τότε με το σήμερα είναι στο αναλογικό τουλάχιστον η νύχτα με τη μέρα.
Μεγάλη πρόοδος γενικά.
Τα falcon είναι πράγματι πολύ καλά σε φωνές, κυρίως σε αληθοφάνεια και σε εικόνα, αλλά τα Harbeth νομίζω οτι είναι πιο μουσικά στο σύνολο.
Ο καιρός θα δείξει ποιο θα επικρατήσει στο χώρο.

Μπράβο Παναγιώτη προχώρα δυνατά!
User avatar
pankon
Posts: 1037
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #293 by pankon » Tue Feb 26, 2019 1:26 pm

Στελιο, το SUT βοήθησε σημαντικά. Για να δούμε πώς θα συγκριθούν οι Sowter σε σχέση με τους Softone...
Συνεχίζουμε μπροστά έστω και με κάποια τεθλασμένη πορεία. Η βελτίωση όμως οντως υπάρχει.
User avatar
pankon
Posts: 1037
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #294 by pankon » Tue Feb 26, 2019 9:14 pm

Μιχάλη, χάρηκα κι εγώ πολύ που βρεθήκαμε μετά από καιρό. Χαίρομαι επισης που σου άρεσαν τα Falcon. Συμφωνώ ότι για κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ ιδιαίτερα και αξίζει να τα ακούσει κανείς.
Θα κανονίσουμε ξανά μολις έρθει ο Croft προενισχυτης.
User avatar
pankon
Posts: 1037
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #295 by pankon » Tue Mar 12, 2019 7:22 am

Λοιπόν, το πρώτο άκουσμα των Sowter είναι εντυπωσιακό. Πολύ λεπτομερείς και ήσυχοι. Δύσκολο να τους συγκρίνω με τους Softone για να βρω διαφορές, καθώς μοιάζουν αρκετά σε χαρακτήρα. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι Sowter είναι ακόμα πιο αναλυτικοί από τους Softone, ενώ η ενίσχυσή τους είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτήν των Softone. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι υπεραρκετή, τουλάχιστον για την DL103R.
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 6873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #296 by Dr Pan K » Tue Mar 12, 2019 8:13 am

Επειδή η συμπεριφορά των μετασχηματιστών και της κεφαλής έχει Να κανει με το φορτίο είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα αν το φορτίο που βλέπει η κεφαλή δεν είναι απόλυτα ίδιο.

Φαντάζομαι θα τους κρατήσεις και τους 2;
Παναγιώτης
User avatar
pankon
Posts: 1037
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #297 by pankon » Tue Mar 12, 2019 8:24 am

Αυτός με τους Sowter είναι για έναν κολλητό μου φίλο (κουμπάρο), ο οποίος έχει κι αυτός DL103R. Οπότε εγώ θα παραμείνω με τους Softone. Αλλά ψήνομαι να "φτιάξω" και για μένα ένα Sowter. Βέβαια, ως γνωστό, δεν είμαι εγώ, αλλά άλλος είναι ο "μάστορας", που τα φτιάχνει όλα αυτά τα καλούδια...
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 6873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #298 by Dr Pan K » Tue Mar 12, 2019 8:32 am

Αν θες γραψε 2 λογια για την σύγκριση των μετασχηματιστών στο σχετικό νημα (εδω θα χαθουν οι πληροφορίες μετα απο λιγο καιρο)
Παναγιώτης
spyhar66
Posts: 183
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:53 pm

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #299 by spyhar66 » Thu Mar 14, 2019 6:52 pm

Την Δευτέρα το απόγευμα ξαναβρεθήκαμε στου Παναγιώτη αυτή τη φορά με αποστολή να ακούσουμε τα νεοαποκτηθέντα Falcon speakers. Για εμένα ήταν η εκπλήρωση μιας επιθυμίας δεκαετιών να μπορέσω κάποια στιγμή να ακούσω τα περίφημα BBC LS3/5A. Και απ' ό,τι έχω διαβάσει, τα Falcon είναι ότι πιο κοντινό στα θρυλικά εκείνα ηχεία.

Επειδή σε ένα τόσο μικρό ηχείο το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι : "έχει καθόλου μπάσο?", πήρα μαζί μου το Soular Energy του Ray Brown (Audiophile Master Records-Pure Analogue edition) το οποίο έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο το ακουστικό μπάσο του τεράστιου Ray Brown. Τα Falcon έπαιξαν με θάρρος το Cry Me a River και το μπάσο ακουγόταν επαρκές. Χωρίς βέβαια τον όγκο του ξύλινου αντηχείου του οργάνου ενώ δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις με μεγαλύτερα ηχεία. Αυτό όμως ήταν και το μόνο, ας πούμε, "μειονεκτηματάκι" του ηχείου. Άλλωστε ο Παναγιώτης έχει τα ηχεία ελεύθερα μέσα στο χώρο και πολύ κοντά στη θέση ακρόασης. Πιστεύω ότι η τοποθέτηση των ηχείων κοντά στον πίσω τοίχο ενδεχομένως θα βελτίωνε την απόδοση του μπάσου.

Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα ήταν, για τα δικά μου αυτιά, απρόσμενα καλά. Με καλές ηχογραφήσεις τα ηχεία πραγματικά εξαφανίζονταν και έστηναν μια πολύ ικανοποιητική σκηνή με τα όργανα τοποθετημένα σε ακριβείς θέσεις κατά πλάτος και βάθος της σκηνής. Ήταν ταχύτατα, με άριστα πρίμα και πολύ καλές φωνές. Αυτό ήταν απόλυτα εμφανές στην unplugged εκτέλεση του Layla του Eric Clapton όπου περισσότερο ενδιαφέρον έχουν η φωνή, η κιθάρα, το πιάνο, τα πιατίνια και οι δεύτερες φωνές παρά το μπάσο που, ούτως ή άλλως, σε αυτή την ηχογράφηση είναι κάπως στο background. Τέλος, στο Take Five του Dave Brubeck, τα drums αποδόθηκαν πολύ σωστά, με την αναμενόμενη βέβαια έλλειψη του όγκου της μπότας και το μπάσο να χάνει λίγο τους δακτυλισμούς μετά το πρώτο χτύπημα της χορδής. Αν δεν τα άκουγα, ποτέ δεν θα πίστευα ότι ένα τόσο μικρό ηχείο μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα και να αποδώσει τόσο όμορφα τα συγκεκριμένα είδη μουσικής. Φυσικά δεν περιμένει κανείς να τα σπάσει με Motorhead και Kreator...

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Παναγιώτης συνεχίζει ακάθεκτος την αναβάθμιση του συστήματός του και κάθε φορά που το ακούω θεωρώ ότι έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Παναγιώτη σε ευχαριστούμε για την, ακόμα μια φορά, άψογη φιλοξενία σου και περιμένουμε με αγωνία την επιστροφή του Croft για νέες συγκινήσεις. Θα πρέπει να επισημάνω δε, ότι η παρέα του Στέλιου και του Δημήτρη συνέβαλαν καθοριστικά στην καθ' όλα υπέροχη βραδιά.

Very well done indeed [beer] [musicphones] [wavegreen]
User avatar
pankon
Posts: 1037
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Αγγλοσαξονικό σύστημα #2

Unread post #300 by pankon » Thu Mar 14, 2019 11:16 pm

Σπύρο,
χαίρομαι που σου άρεσαν τα Falcon. Θεωρώ όμως ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχία, έπαιξαν και τα SUT που είχε φέρει ο Στέλιος.
Σε κάθε περίπτωση όντως περάσαμε καλά. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη, αγαπητοί φίλοι Σπύρο, Στέλιο και Δημήτρη.
Επανάληψη, όταν θα είναι εδώ ο Croft...

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”Login · Register