Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Return of the Jedi

angpsi
Contributor

Re: Return of the Jedi

Unread post #301 by angpsi » Mon Jun 30, 2025 9:35 pm

Βάλε ένα βραδινό single malt και πες μας τον απολογισμό της εποποιίας;
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #302 by Dr Pan K » Mon Jun 30, 2025 11:23 pm

Single malt σπο Νοέμβρη και μετα όταν σταματήσω τα μπάνια.

Αλλά εχθές δυσκολεύτηκα να βγω από το σαλόνι, άκουγα πολύ μετα τα μεσάνυχτα.

Με το νέο τροφοδοτικό δεν εχω ούτε ένα μη γραμμικό στο σύστημα. Το αν ένα κορυφαίο (σε σχεδιασμο, υλικα, κατασκευή, ψύξη κτλ) τροφοδοτικό επανω στο NAS κάνει κάποια διαφορά στον ήχο ειναι ακόμα κάτι που δεν πολυπιστεω. Στο NUC με φαντασία ίσως να κανει κάποια διαφορά. Στο ρουτερ διαφορά δεν εχω ακούσει.

Σε σχέση με το ψηφιακό που εσύ και ο Χρήστος είχατε ακούσει (με το παραπλήσιο streamer του Chris) το σημερινό αποτέλεσμα ειναι καλύτερο σε σημαντικό βαθμό.

Έκτοτε άλλαξαν τα καλώδια ethernet, φτιάχτηκε το streamer με τα supercaps και τα κορυφαία ρολόγια, μπήκε το NUC σε fanless case, στήθηκε το Roon επανω σε Linux και εχθές μπήκαν τα τελευταία γραμμικά τροφοδοτικά. Σημαντικό ότι το σύστημα παίζει σε καθαρό I2S και ακόμα και εκεί υπάρχει το κορυφαίο καλώδιο της Audioquest.

Τα τροφοδοτικά αυτά δεν έχουν σχέση με εμπορικές λύσεις τύπου Keces, LHY κτλ. Είναι σε εντελώς αλλο επίπεδο σε θέμα θορύβου, σταθερότητας υπό φορτίο, υλικών, ψύξης κτλ. Μιλάμε για κορυφαίες ανορθωτριες (On Semi Mur απίστευτα γρηγορες), μιλάμε για επώνυμους πυκνωτές, αντιστάσεις, τριμερ, τα πάντα. Έχουν 2 μετςσχηματιστες στα 150VA και αποδίδουν εύκολα 5Α πεντακαθαρου ρεύματος. Στο κουτί τους ειναι κοντά 15 κιλά.. Έχω δει τελικούς ενισχυτές με.μιροτερη ψύξη και πολύ πιο απλοϊκά τροφοδοτικά. Πιο ακριβά υλικα δεν βρίσκεις, αν ήταν εμπορικά προϊόντα ή λιανική τους θα ήταν στις χιλιάδες ευρω.

Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία ποσοστών, αλλά το σύνολο των αναβαθμίσεων έχει βελτιώσει σημαντικά το ηχητικό αποτέλεσμα.

Και οι περιγραφές με έχουν κουράσει αλλά εχθές το βράδυ άκουγα το νέο μου playlist για κάποιο μελλοντικό άρθρο και περνώντας από το ένα έργο και είδος μουσικής στο αλλο δεν καταφέρω να βρω το παραμικρό ψεγάδι. Το σύστημα αγγίζει τον λεγόμενο TAS.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #303 by Dr Pan K » Wed Jul 16, 2025 10:31 pm

Οποτε πήρε θέση και το κουτιασμενο switch (μεχρι να καταφέρουμε να φτιάξουμε το απόλυτο τούμπανο.. )

20250716_221442.jpg
20250716_221442.jpg (1.27 MiB) Viewed 430 times

20250716_221409.jpg
20250716_221409.jpg (1.35 MiB) Viewed 428 times
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #304 by Dr Pan K » Sat Oct 04, 2025 12:15 pm

20251004_120515.jpg
20251004_120515.jpg (1.2 MiB) Viewed 286 times

Θα άξιζε ξεχωριστό νημα γιατι με την αλλαγή των ενισχυτών μιλαμε για άλλο πράγμα πια.

Μετά από πολλά, πολλα φεγγάρια το γυρίζω σιγά σιγά σε λάμπες. Το set up ειναι προς το παρόν προσωρινό όσων αφορά τα καλωδια (με εξαίρεση αυτά των ηχείων γιατι εχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τα Flat Line Gold της Nordost)

Το βασικό πρόβλημα ειναι το interconnect, ενα G&BL του κ♧λου από την Ιταλία. Το είχα παρει φοιτητής και δυστυχώς δεν εχω άλλο του 1.5μ να φτάνει στους ενισχυτές. Θα προμηθευτώ ενα 2μ για τις δοκιμές μου το συντομότερο, μαζί με κάνα 2 καλωδια ρευματος που καιρό τώρα τα λιβανίζω.

Εχω τραβήξει ενα βιομηχανικό πολυπριζο από μια άσχετη παροχή και παίζω με 2 μαύρα ρευματος που δεν ξέρω καν τι διατομή έχουν.

Οι λάμπες είχαν να ανάψουν χρόνια αλλά δεν έκαναν κιχ, τυπικά να πω πως τα συγκεκριμένα μονομπλοκ αποδίδουν κάτι παραπάνω από 20W με μηδενική παραμόρφωση και μηδενική ανάδραση καθώς ειναι καθαρή μονοτριοδος GM 70.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #305 by Dr Pan K » Sat Oct 04, 2025 12:16 pm

Φυσικά λύνουν το πρόβλημα της θέρμανσης για τον χειμωνα, 250+W καταλήγουν στο δωμάτιο...

Α, ξέχασα, παίζουν θεϊκά
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #306 by pankon » Sat Oct 04, 2025 12:22 pm

Θέλουμε δημοσιογραφικού επιπέδου σύγκριση μεταξύ των λαμπάτων και του emitter, με πολλές ακατανόητες λέξεις για την ηχητική απόδοση.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #307 by Dr Pan K » Sat Oct 04, 2025 12:23 pm

pankon wrote:Θέλουμε δημοσιογραφικού επιπέδου σύγκριση μεταξύ των λαμπάτων και του emitter, με πολλές ακατανόητες λέξεις για την ηχητική απόδοση.

Δεν ξέρω εγώ από αυτά... θα φωνάξω ένα γνωστό μου να αραδιάσει 2 σεντόνια πιο μετα
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #308 by Dr Pan K » Sat Oct 04, 2025 1:49 pm

Πετάχτηκε ένας φίλος μου, με χρυσά αυτιά. Λέει πως το σύστημα παίζει μαγικά. Κάτι θα ξερει
Παναγιώτης
MILES

Unread post #309 by MILES » Sat Oct 04, 2025 3:22 pm

Όσο καλό και να είναι ένα τρανζίστορ, η ομορφιά της μουσικής με λάμπα δεν υπάρχει :-)
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #310 by Dr Pan K » Sat Oct 04, 2025 4:23 pm

MILES wrote:Όσο καλό και να είναι ένα τρανζίστορ, η ομορφιά της μουσικής με λάμπα δεν υπάρχει :-)

Η συγκεκριμένη λάμπα είχε κατασκευαστεί όταν είχα τον ASR Emitter I και τα ATC 100, τα οποία αν και τα θεωρώ κορυφαίο ηχειο έχουν μια γαϊδουρινή 12 ιντση μονάδα στα χαμηλά που με τις λάμπες απλά δεν ανταποκρίνεται. Μεσαιοψηλα όμως η διαφάνεια, η τονικη ισορροπία και η απαράμιλλη χρωματική παλέτα ήταν αξεπέραστες.

Το Vimberg Tonda D εχει 3 μονάδες χαμηλά, κεραμικής επίστρωσης με εξωτικούς μαγνήτες. Αδράνεια μηδεν, εύκολος έλεγχος για τις λάμπες με υπεραρκετή ταχύτητα και έκταση.

Ίσως η 300Β να μην επαρκεί σε headroom αλλά απ οτι βλεπω τα μονοφωνικα GM70 με 23W στο κανάλι θα ειναι η βασική μου ενίσχυση για φέτος τον χειμωνα.
Παναγιώτης

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register