Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Προσεχώς σύστημα

spirakos84

Re: Προσεχώς σύστημα

Unread post #11 by spirakos84 » Thu Jun 06, 2024 9:15 pm

Zakman (δε γνωρίζω το μικρό) καλησπέρα

Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ξανά για το protodac, βέβαια δεν φημίζομαι και για την καλή μου μνήμη. Αν το είχα πάρει χαμπάρι το 2018 που ξεκίνησα ίσως να το δοκίμαζα. Λίγο με αποθαρρύνει το raspberry αν και έχω ένα 4αρι σε ρόλο home assistant το οποίο πολύ με ταλαιπώρησε μέχρι να το σεταρω
Η αλήθεια είναι πως νιώθω μια μικρή απογοήτευση για το 9018 με όσα λέτε, αλλά έχω φάει τον γάιδαρο για να αλλάξω ροτα.

Θα χαρώ όταν κλείσει το κουτί να το κάνω μια περιοδεία και στα δικά σας συστήματα να ακούσω την γνώμη σας
Dimdim

Unread post #12 by Dimdim » Fri Jun 07, 2024 12:25 pm

Εφόσον έχεις γνώσεις και όρεξη μπορείς να σχεδιάσεις ένα DAC με πιο καινούργιο τσιπάκι, π.χ. το ES9039Q2M, που είναι ίδιας "κατηγορίας" με το ES9018K2M αλλά σχεδόν 8 χρόνια πιο καινούργιο. Επίσης υπάρχει διαθέσιμο στον Mouser.

Θα παίξει εγγυημένα πολύ καλύτερα.

Έχω μια υλοποίηση και με το ES9028Q2M (πλήρες dac, όλα σε μία πλακέτα) για το γραφείο, την οποία σκοπεύω κάποια στιγμή να "ανανεώσω" με το ES9039Q2M.

20221202_204758.jpg
20221202_204758.jpg (1.16 MiB) Viewed 1483 times

Θα σου έλεγα να σου δώσω πλακέτα να το φτιάξεις, αλλά είναι κρίμα ενώ έχει βγει το 9039Q2M και θα το υλοποιήσω και αυτό κάποια στιγμή (παρ' ελπίδα σύντομα..).
Chris1967
Contributor

Unread post #13 by Chris1967 » Fri Jun 07, 2024 12:28 pm

Ασφαλώς για αυτά που έχεις φτιάξει είσαι αξιέπαινος και μπράβο σου, προσωπικά δεν έχω φτιάξει ποτέ μου κάτι αυθεντικό δικό μου, μόνο συναρμολογήσεις πλακετών και συνδυασμό αυτών, οπότε άλλο ένα μπράβο που είσαι σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό που πρέπει να βγαίνει σε αυτούς που διαβάζουν, είναι ότι το diy συνήθως είναι το ταξίδι και όχι τόσο ο προορισμός, δηλαδη με άλλα λόγια η χαρά της δημιουργίας και ότι τελικά λες, να αυτό το έφτιαξα εγώ.

Τώρα στην πραγματικότητα δεν έχω ακούσει ή κατασκευάσει κανένα προτζεκτ που να παίζει καλύτερα από ένα αντίστοιχο εμπορικό προϊόν περίπου ίδιας αξίας. Καμιά φορά ναι οριακά καλύτερα από κάτι επίσης οριακά ακριβότερο.

Εγώ λοιπόν θα το έκανα αλλιώς χωρίς να πρωτοτυπήσω φτιάχνοντας δικό μου Arduino shield dac. Πολύ μανούρα.

Θα έπαιρνα ένα Rpi4 και θα έβαζα επάνω ένα έτοιμο 9018 hat dac (με περιποιημένες τροφοδοσίες) επάνω, ή ακόμα καλύτερα ένα πιο μοντέρνο dac chip hat dac.

Το ProtoDac είναι ένα νέο σχετικά φρούτο και ο Gabie και πολλοί άλλοι λένε ότι παίζει πολύ καλά.

Ο Pankon έχει πάρει ένα και περιμένει κάτι άλλα πραγματάκια πριν το σετάρει να παίξει επάνω στο Ian Canada Streamer που έχει, σύντομα θα ποστάρουμε λεπτομέρειες.
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #14 by Chris1967 » Fri Jun 07, 2024 12:30 pm

Χεχεχε, με πρόλαβε ο Δημήτρης, φυσικά και αυτό που λέει είναι ακόμα καλύτερο!!! [wavegreen]
Χρήστος
spirakos84

Unread post #15 by spirakos84 » Fri Jun 07, 2024 5:11 pm

Καλησπερα,

Οι γνωσεις μου δεν ειναι δα και τοσο προχωρημενες, ειδικα στο κομματι των DAcs
Ουσιατικα αντεγραψα το κυκλωμα του DIYINHK και το εκανα shield για να μην εχω δυο πλακετες
Ο,τι αφορα το 9039Q2M, δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι συμβατο με τον κωδικα του 9018κ2μ. Θελω να κρατησω την οθονη και τον τηλεχειρισμο αλλα εχω αλλεργια με το κομματι του προγραμματισμου

Οπως εγραψα και στο καλωσορισμα το DIY συνηθως βγαινει ακριβοτερο απο κατι αντιστοιχο ετοιμο. Αν συνυπολογισω και την σπαταλη του χρονου, με σιγουρια λεω πως δεν συμφερει
pankon
Contributor

Unread post #16 by pankon » Sat Jun 08, 2024 12:11 pm

Chris1967 wrote:...

Το ProtoDac είναι ένα νέο σχετικά φρούτο και ο Gabie και πολλοί άλλοι λένε ότι παίζει πολύ καλά.

Ο Pankon έχει πάρει ένα και περιμένει κάτι άλλα πραγματάκια πριν το σετάρει να παίξει επάνω στο Ian Canada Streamer που έχει, σύντομα θα ποστάρουμε λεπτομέρειες.

Καλωσορίζω κι εγώ το νέο μας μέλος. Να και μερικές φωτογραφίες από το ProtoDAC που έχω ΄ήδη και περιμένει (με καλούς πυκνωτές Jensen). Όπως είπε ο Χρήστος, ο στόχος είναι να συνδεθεί το ProtoDAC στο Ian Canada streamer που έχω φτιάξει (σχεδόν πανομοιότυπο με του Χρήστου). Και μετά θα γίνει η σύγκριση του ProtoDAC με το LAB12 DAC1 SE+.

IMG_0151 (1).jpeg
IMG_0151 (1).jpeg (1.01 MiB) Viewed 1405 times

IMG_0150 (1).jpeg
IMG_0150 (1).jpeg (693 KiB) Viewed 1405 times

IMG_0149.jpeg
IMG_0149.jpeg (985.99 KiB) Viewed 1405 times

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register