Σύστημα Εξοχικού Μετά από παραίνεση του Παναγιώτη, περνάω και το δικό μου σύστημα του εξοχικού στο παρόν νήμα, μιας και περιληπτικά το είχα παραθέσει κατά την παρουσίαση του κυρίου συστήματός μου.
Το εξοχικό βρίσκεται σε πλαγιά του Πλαταμώνα Πιερίας με θέα (πέρα από τη θάλασσα) το κάστρο του Πλαταμώνα και τον Όλυμπο, που αμφότερα συμβάλουν καθοριστικά στο πόσο εξαίσια τελικά νιώθεις τη μουσική να σε κατακλύζει, παιγμένη έστω κι από αναλογικό ραδιόφωνο, από ένα σύστημα «ταπεινό» σε σύγκριση με τα απίστευτα περιποιημένα (σε χρήμα και κανάκεμα) κύρια συστήματά μας!
Η θέα:

- 20140608_203916 (1).jpg (959.95 KiB) Viewed 6590 times
Γενική άποψη συστήματος

- Το ταπεινό στέρεο του εξοχικού.jpg (1.28 MiB) Viewed 6590 times
Αποτελείται από: Ολοκληρωμένο ραδιοενισχυτή Magnum Dynalab MD-208.

- Magnum Dynalab Πλοκληρωμένος-Tuner, Pioneer Universal Player.jpg (55.95 KiB) Viewed 6590 times
Αγοράστηκε μεταχειρισμένος το 2006 (~1.200 €), για το κυρίως σύστημά μου στο προηγούμενο σπίτι, κυρίως για το πολύ ονομαστό του Tuner, μιάς και το αναλογικό ραδιόφωνο ήταν (και εν μέρει παραμένει) μεγάλος έρωτας!
[Για την ιστορία και γιά διδάγματα: Τότε, προενισχυτή στο κυρίως σύστημα είχα τον BAT 51 SE, ένα λαμπάτο εξαιρετικό μηχανάκι, το οποίο σ΄ όποιο σύστημα της …«μαφίας του κάμπου» κι αν δοκιμάστηκε, έλαμψε! Μόνο στο δικό μου είχε πρόβλημα!
Ποιό; Είχε πολύ υψηλό output impedance (από 500 έως και 1500 Ω) με αποτέλεσμα να έχει mismatch με τους ενισχυτές των ενεργών μου SCM 50 Active που έχουν εξαιρετικά χαμηλό input impedance (μικρότερο των 10ΚΩ, και απαιτείται λένε, σχέση in-out ίση με τουλάχιστον 10, κατά πολλούς καλύτερα και πάνω από 20)!
Αποτέλεσμα ήταν να μου κάνει roll off στα ψηλά κυρίως, αλλά και να μην έχει καλό έλεγχο στα χαμηλά!
Γιατί τα λέω όλ’ αυτά; Γιατί κάποια στιγμή, έτσι για την πλάκα, τροφοδότησα τα 50ρια μου με την έξοδο pro του «ταπεινού» ολοκληρωμένου Magnum
και …εγένετο φως! Τα 50ρια μου τρελάθηκαν (κι εγώ μαζί) και δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν απ’ τον Magnum! Τι είχε συμβεί; Το input impedance του ..λεγάμενου ήταν σταθερό από πάνω μέχρι κάτω, μόνο 50Ω!
Ηθικόν Δίδαγμα: Καλά τα ενεργά, αλλά (τουλάχιστον για ATC) μεγάλη προσοχή στον προενισχυτή, να έχει μεταξύ άλλων και
το χαμηλότερο δυνατό output impedance σ’ όλο το ακουστικό φάσμα (και ιδίως στα πάνω-κάτω άκρα, κι όχι μόνο στο 1KHz, που δίνουν παραπειστικά οι περισσότεροι κατασκευαστές) ! Τα δικά μου 50ρια έχουν ..«φτύσει» πάνω από μιά χούφτα πολύ ονομαστούς προενισχυτές (ευτυχώς προς δοκιμή) για πλάκα!
Έτσι κατέληξα και στoν Moon της Sim Audio για προενισχυτή, αφού έψαξα κι έμαθα ότι τα ενισχυτικά της Magnum τα κατασκευάζει η Sim Audio!
]Οπότε κι ο Magnum μεταφέρθηκε στο εξοχικό του Πλαταμώνα, όπου το καλοκαίρι «αράζω» για πάνω από 2 μήνες, και αρκετά ΣΚ τους χειμώνες. Για κάποιο διάστημα οδηγούσε τα μικρά ηχεία της AudioVector και ταίριαζαν μια χαρά.
Όταν όμως πούλησα τα 50ρια μου, ο αγοραστής είχε τα παθητικά 40ρια τα οποία τα έδινε υποχρεωτικά «τράμπα» κι έτσι
τα 40ρια κατέληξαν στο εξοχικό, κάνοντας με τον Magnum ένα ταίρι πολύ ελκυστικό!
Για
Rack αρχικά δοκίμασα ένα παλιό της Solid steel του JohnMagnepan, όμως το σετ έπαιζε καλύτερα πάνω στο …ρουστίκ τραπέζι της τραπεζαρίας, οπότε και παρέμεινε εκεί, με αποτέλεσμα να τρώμε όλοι στο ..«πόδι»!
Ψηφιακή πηγή:Pioneer Universal Player, το οποίο όμως παίζει ελάχιστα μιάς και ο Magnum έχει εκπληκτικό tuner οπότε παίζει ασταμάτητα το ραδιόφωνο! Για να επιτρέπει τον αερισμό του Magnum, είναι τοποθετημένο πάνω σε τρία γυάλινα αποστασιακά, που η κανονική τους χρήση είναι ως υποδοχείς μικρών κεριών-ρεσώ!
Το καλοκαίρι έρχεται και το laptop και ακούμε και κανένα "άυλο" συνδέοντας την έξοδο ακουστικών του με μία από τις εισόδους line του Magnum.
Καλώδιο ηχείων(διπλοκαλωδίωση): Κάποιο Townshend Litz που είχε ξεμείνει από κάποια «ειδική διαδρομή» της άγουρης νιότης μου.
Interconnect και καλώδια ρεύματος-πολύμπριζο: Στην αρχή, από κεκτημένη ταχύτητα και οξεία χαιεντίτιδα, ψάχτηκα λίγο και στο εξοχικό, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο κατέληξα παντού στα Generic, που παίζουν λίγο καλύτερα από κάτι δευτεροκλασάτα Hi End που δοκίμασα, ή και ίσως γιατί δεν θέλω να «μαγαρίσω» το σύστημα του εξοχικού με το Hi End άγχος του κύριου συστήματος! Και γιατί, με τον τρόπο αυτό ανακτώ ένα μέρος της χαμένης μας αθωότητας και ηρεμίας, που κάπου τη χάσαμε στο κυνήγι της χίμαιρας μιας κάποιας τελειότητας αναπαραγωγής της μουσικής μέσα από καλωδιώσεις τύπου «ανακόντας» και από τροφοδοτικά μεγέθους τεράστιων ενισχυτικών!
Εκεί λοιπόν στο εξοχικό, μου ‘ρχεται κάθε τόσο και λιγάκι να κραυγάζω:
«Απεταξάμην το Hi End”!! Που είναι κλεμμένο απ’ το Βαγγέλη, που όταν το πετάει κάθε τόσο στους σκληροπυρηνικούς της ..«μαφίας του κάμπου», γίνεται ένας χαμός, ιδίως άμα στο μεταξύ έχουν ρεύσει και μπόλικα τσίπουρα!