Δεν θα με χάλαγε αν μου την χαρίζανε και είχα χώρο να την βάλω. Ντάξη, αν μου την χάριζαν, θα έβρισκα χώρο.
Τα λοιπά παραμένουν ως έχουν, ήτοι ASR Emmiter 1, Clearaudio performance, Esoteric SA-10. Ναι σωστά είδες δεν έχω dac, streamer κλπ. Κάποια στιγμή σε επόμενο χρόνο θα γίνει και αυτό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
[Hands on] ATC SCM40 v2
Re: [Hands on] ATC SCM40 v2
Kostas k wrote:Δεν θα με χάλαγε αν μου την χαρίζανε και είχα χώρο να την βάλω. Ντάξη, αν μου την χάριζαν, θα έβρισκα χώρο.
Τα λοιπά παραμένουν ως έχουν, ήτοι ASR Emmiter 1, Clearaudio performance, Esoteric SA-10. Ναι σωστά είδες δεν έχω dac, streamer κλπ. Κάποια στιγμή σε επόμενο χρόνο θα γίνει και αυτό
Μια χαρά σε βρίσκω! Για DAC μην ανησυχείς, από το Pontus και πάνω υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που παραμένουν προσιτές, ενώ για streamer την βγάζεις καθαρή και με Rpi / Odroid.
Άγγελος
Κώστας
kostas6a3 wrote:Φρέσκο review, αν και αφορά τα ενεργά.
https://www.stereonet.com/uk/reviews/at ... ers-review
Έχουν αποθεώσει και τα παθητικά εδώ: https://www.stereonet.com/uk/reviews/at ... ker-review
Αν και είναι περισσότερο εντυπώσεις παρά καθώς πρέπει συγκριτικά, νομίζω πως και τα δύο reviews είναι αντιπροσωπευτικά όσων ακούμε κι εμείς. Βεβαίως οι κριτικές για τα ATC εδώ και πόσα χρόνια είναι πάντα στο ίδιο (θετικό) μοτίβο...
#ακούγοντας Esperanza Spalding (Radio Music Society - 24/96 Qobuz)
Άγγελος
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου.Ειχα αποφασίσει να αγοράσω την ενεργή έκδοση ώστε να εκμεταλλευτώ καλύτερα το cd/προενισχυτη της ATC που εχω όμως ο λογαριασμός δεν θα βγει τελικά.Προσανατολιζομαι λοιπόν προς την παθητική έκδοση και μελλοντικά προς τον P1 ώστε το σύστημα μου να γίνει πλήρως ATC.
Ποτης wrote:Συγχαρητήρια για την επιλογή σου.Ειχα αποφασίσει να αγοράσω την ενεργή έκδοση ώστε να εκμεταλλευτώ καλύτερα το cd/προενισχυτη της ATC που εχω όμως ο λογαριασμός δεν θα βγει τελικά.Προσανατολιζομαι λοιπόν προς την παθητική έκδοση και μελλοντικά προς τον P1 ώστε το σύστημα μου να γίνει πλήρως ATC.
Καλησπέρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Προσωπικά δεν θα ανησυχούσα για την επιλογή των παθητικών, καθώς έτσι αποκτάς πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε βάθος χρόνου για όλη τη συνοδευτική αλυσίδα. Ομολογουμένως, οι επιλογές σε ενισχυτές που διαθέτουν πολλά και καλά watt δεν είναι άπειρες, ωστόσο στο επίπεδο που βρίσκονται τα 40άρια μπορούν να βρεθούν και οικονομικότερες προτάσεις (Hegel, μτχ ATC ή ASR, ή παρόμοιο).
Επίσης επιβεβαιώνω μετά από χρόνια ότι ισχύει και αυτό:
(...) Μέχρι τότε, δεν βλέπω κανέναν λόγο να πειράξω καλώδια, υποκαλώδια, διακόπτες, υποδιακόπτες, κ.ο.κ.: το σύστημα είναι στο κατώφλι του κυρίως hi-end και του αξίζει να το βλέπουμε ως τέτοιο. Αλλά ως τέτοιο φαίνεται να κάνει τα πάντα ακριβώς όπως πρέπει, και του αξίζει να το απολαμβάνει κανείς γι αυτό που είναι: ένα σωστό τρίδρομο ηχείο πλήρους φάσματος που με τα κατάλληλα συνοδά αφήνει λίγα να ζητήσει κανείς παραπάνω χωρίς να πρέπει να αλλάξει συνολικά επίπεδο.
Όπως έγραψα και στο 1ο ποστ, εμένα με καλύπτει ακόμα και σήμερα ο ολοκληρωμένος ATC SIA2-150 1ης γενιάς που είχα αγοράσει πριν από 20+ χρόνια, ενώ από παραφερνάλια το μόνο που έχει αλλάξει είναι η προσθήκη των Supra Anniversary στα καλώδια ρεύματος και ένα ζευγάρι Atlas Hyper DD RCA που μπήκαν από σπόντα μεταξύ Pontus και ενισχυτή. Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι ότι δεν ακούγονται διαφορές όταν αλλάζεις πράγματα ―το αντίθετο, ο Κώστας έχει ξεσαλώσει τα τελευταία χρόνια με τα δικά του (ενεργά) 40άρια― απλά οι αλλαγές δεν κάνουν το σύστημα να παίζει σαν να είχε 50άρια, 100άρια, ή άλλο ακριβότερο/μεγαλύτερο ηχείο.
![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
Άγγελος
Ποτης wrote:Συγχαρητήρια για την επιλογή σου.Ειχα αποφασίσει να αγοράσω την ενεργή έκδοση ώστε να εκμεταλλευτώ καλύτερα το cd/προενισχυτη της ATC που εχω όμως ο λογαριασμός δεν θα βγει τελικά.Προσανατολιζομαι λοιπόν προς την παθητική έκδοση και μελλοντικά προς τον P1 ώστε το σύστημα μου να γίνει πλήρως ATC.
Εδω γυρω (στο Audiohub.gr) εχουμε την πεποίθηση χρονια τωρα οτι καλυτερο value for money 3δρομο ηχειο δεν υπαρχει. Εγω ειχα το ATC SCM 40 πρωτης γενιας (με την μαυρη επιπρόσθετη μπαφλα, χωρις το tweeter της ATC) με τον παλιο μου ASR Emitter 1 με μπαταρια και ο συνδυασμος ηταν απιθανος. Για δωματια στα 20m2 ειναι εξαιρετικος συνδυασμος.
Edit
Δεν βρισκω φωτο απο αυτο το συστημα αλλα πισω απο το Phono stage του Lamm μισο φαίνονται τα ATC 40
Παναγιώτης
Off topic, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει: νομίζω ότι είναι ακόμα διαθέσιμα σε πολύ καλή τιμή τα Revel Ultima Studio που πέρασαν από τον Χρήστο, ο οποίος, αφού τα περιποιήθηκε, τα άφησε μόνο για να πάει στα Salon. Για την τιμή που τα δίνουν είναι πολύ σοβαρή ευκαιρία, εμένα μου έχουν μείνει στην καρδιά μου και νομίζω πως είναι πιο ευαίσθητα από τα ATC.
Αν είχα λεφτά στα χέρια μου, ίσως να μου περνούσε από το μυαλό να αφήσω τα 40άρια.
Αν είχα λεφτά στα χέρια μου, ίσως να μου περνούσε από το μυαλό να αφήσω τα 40άρια.
Άγγελος
Tα βρηκα στο διαδίκτυο
Σε πρωτο πλανο τα ENIGMAcoustics M1, μπροστα απο το δικο μου συστημα και τα ATC SCM 40 υπαρχει και ο ολοκληρωμενος της Pathos
https://pt.audio/2015/02/01/review-enig ... r-tweeter/
Σε πρωτο πλανο τα ENIGMAcoustics M1, μπροστα απο το δικο μου συστημα και τα ATC SCM 40 υπαρχει και ο ολοκληρωμενος της Pathos
https://pt.audio/2015/02/01/review-enig ... r-tweeter/
Παναγιώτης
Επειδή έγινε αναφορά στην πρώτη γενιά των scm 40,έχω να πω πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.Φιλος τα αγόρασε μεταχειρισμένα πριν από αρκετά χρόνια και τα απελαμβανα κατά τις επισκέψεις μου.Πριν από δύο χρόνια αγόρασε παράλληλα ένα ζεύγος PMC ob1i.Τον επισκέφθηκα ξανά για την σύγκριση.Σαφως καλύτερα τα ATC.Υστερα αγόρασε έναν τελικό Naim ώστε να κάνει διενισχυση με τον Supernait που ηδη είχε,πακέτο με το Hicap.Τωρα όμως είναι σαφώς καλύτερα τα PMC.Σε ακροασεις των ενισχυτών μας ,εντυπωσιάστηκε από το πώς "σπρώχνει" ο Primare σχετικά με τους ενισχυτές του και γι αυτό μου πρότεινε τα δικά του ob1i επειδη ο στόχος του είναι τα πενηνταρια ATC.Αυτη είναι η εναλλακτική επιλογή μου και ταυτόχρονα πιο οικονομική από τα ATC scm 40v2.