Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Hands on] ATC SCM40 v2

angpsi
Contributor

Re: [Hands on] ATC SCM40 v2

Unread post #71 by angpsi » Sat Jun 21, 2025 1:28 pm

Τα PMC έχουν transmission line που δίνει μεν ένα εντυπωσιακό μπάσο (όσο τα θυμάμαι από παλιά), ωστόσο κατά τη γνώμη μου βάζουν στο παιχνίδι ένα μικρό πρόβλημα χρονοκαθυστέρησης που αν αρχίσεις να το αντιλαμβάνεσαι δεν το ξεπερνάς. Νομίζω πως τα 40ρια είναι τεχνικά η ασφαλέστερη λύση.
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #72 by Dr Pan K » Sat Jun 21, 2025 2:26 pm

Tα ATC SCM 40 ειναι τα πιο ευκολα ηχεια σε τοποθετηση και το πιο σωστα σε συνοχη, χαμηλο κτλ ακριβως επειδή ειναι σχεδιο ακουστικής αναρτησης. Δεν υπαρχει οπή εκτόνωσης (bass reflex), ποσο μαλλον transmission line. Οι 3 μοναδες δρουν σαν μια, μπορεις να τα βαλεις και μεσα σε μπανιο, το αντιθετο απο τα PMC.

To μειονεκτημα ειναι το "χαμηλο", οχι γιατι εχουν λιγοτερο αλλα γιατι εχουν το σωστο και αυτο δεν εντυπωσιαζει οσο τα reflex και τα TL. Ας πουμε πως η χρηση τομη ενδεχεται να ειναι ηχεια με παθητικες μοναδες για μικρη εκτονωση (Tidal Akira)

Το απολυτο ηχειο ειναι ακουστικη αναρτηση, απλα για να ειναι σωστο τα λιτρα της καμπινας ανεβαινουν για τα μεγαλα ηχεια.
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #73 by Ποτης » Sat Jun 21, 2025 5:50 pm

Συμφωνω και γι αυτό έχω το PMC ως δεύτερη επιλογή και όχι ως πρώτη.Ακομη περισσότερο λόγω του προβληματικού χώρου μου.Στον χώρο του φίλου μου όμως ο οποίος δεν είναι τόσο κακός όσο ο δικός μου,μου-μας έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή της κατάταξης με την διενισχυση παρά το γεγονός πως και τα δύο μοντέλα "διψούν" γι αυτήν.Χωρις να έχω πρόχειρες τις διαστάσεις των ηχείων,τα PMC ακούστηκαν με περισσότερο σώμα και οι διαστάσεις της εικόνας ήταν μεγαλύτερες.Επισης ήταν καλύτερα στον τομέα των συριστικών και όχι κουραστικά σε πολύ μεγαλες σταθμες.Επειδη ο φίλος έχει ολόκληρη την δισκογραφία των Yello σε βινύλιο και cd,εκεί η πυγμή
στο μπασσο ήταν υπέρ των PMC.Αυτα όμως στο σαλόνι του φίλου και όχι στο δικό μου.Επειδη εμπιστεύομαι την συνεργεια,η πρώτη μου επιλογή είναι τα scm 40v2 και θα ακολουθήσει ο P1 διότι δεν με παίρνει για τον P2.

Return to “Ηχεία”

Login · Register