Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ενεργός ή Παθητικός Προενισχυτής;

User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Ενεργός ή Παθητικός Προενισχυτής;

Unread post #61 by Dr Pan K » Sun Jan 30, 2022 7:13 pm

Πανό για εμένα ο Hattor έχει νόημα σκέτος, χωρίς ενεργό στάδιο. Σκέτος είναι κάτι διαφορετικό, δλδ αν μη τι άλλο έχεις τα καλά ενός παθητικού, την ελάχιστη επίδραση επανω στο σήμα, τους λιγότερους δυνατούς χρωματισμούς, την χαμηλότερη παραμόρφωση κτλ. Όταν βάζεις ένα ενεργό στάδιο στην ουσία έχεις ένα κλασσικό προενισχυτή και προφανως είναι ένας σχετικά απλός και ας πούμε φτηνός προενισχυτής. Αν είναι να βάλεις δλδ κανονικό προ τότε έχει κατ εμέ περισσότερο νόημα να πας σε κάποια κλασσική υλοποίηση είτε μιλάμε για λάμπα είτε για solid state.
Παναγιώτης
User avatar
pankon
Contributor
Posts: 1324
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: Ενεργός ή Παθητικός Προενισχυτής;

Unread post #62 by pankon » Sun Jan 30, 2022 7:25 pm

Dr Pan K wrote:Πανό για εμένα ο Hattor έχει νόημα σκέτος, χωρίς ενεργό στάδιο. Σκέτος είναι κάτι διαφορετικό, δλδ αν μη τι άλλο έχεις τα καλά ενός παθητικού, την ελάχιστη επίδραση επανω στο σήμα, τους λιγότερους δυνατούς χρωματισμούς, την χαμηλότερη παραμόρφωση κτλ. Όταν βάζεις ένα ενεργό στάδιο στην ουσία έχεις ένα κλασσικό προενισχυτή και προφανως είναι ένας σχετικά απλός και ας πούμε φτηνός προενισχυτής. Αν είναι να βάλεις δλδ κανονικό προ τότε έχει κατ εμέ περισσότερο νόημα να πας σε κάποια κλασσική υλοποίηση είτε μιλάμε για λάμπα είτε για solid state.


Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, Παναγιώτη! Συμφωνώ!

Απλά, έτσι όπως είναι τώρα, όποτε θέλω το "κατιτίς παραπάνω", ανεβάζω απλά ένα διακοπτάκι και βάζω και το ενεργό στάδιο στο παιχνίδι. Μεγάλη ευελιξία, που συνήθως δεν την έχει κανείς με ένα σκέτο παθητικό ΄ή έναν ενεργό προενισχυτή.

Τυχαίνει και οι πηγές μου να έχουν αρκετά υψηλή έξοδο (τόσο το ASR Basis Exclusive μαζί με το SUT, όσο και το LAB12 DAC1SE), ώστε τις περισσότερες φορές να μου αρκεί το παθητικό στάδιο.
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Ενεργός ή Παθητικός Προενισχυτής;

Unread post #63 by Dr Pan K » Sun Jan 30, 2022 7:57 pm

Fair enough Πανο
Παναγιώτης
platon
Posts: 93
Joined: Mon Apr 18, 2016 9:35 am

Re: Ενεργός ή Παθητικός Προενισχυτής;

Unread post #64 by platon » Fri Mar 04, 2022 12:49 pm

Εχω πανω απο 10 χρονια που παιζω με παθητικους. Το τερμα του δρομου ειναι οι TVC (transformer audio control)
Ειχα αυτόν https://www.monoandstereo.com/2014/04/t ... ntrol.html
και εχω ακομα αυτα https://www.usaudiomart.com/details/649 ... tenuators/
Αν το συστημα εχει σχετικα ευαισθητα ηχεια και τελικο με ευαισθησια εισοδου < 1Volt, πιστευω οτι ειναι κορυφαια λυση.

Return to “Ενισχυτές”



Login · Register