Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ασφάλειες μηχανημάτων

Ποτης

Re: Ασφάλειες μηχανημάτων

Unread post #31 by Ποτης » Sat Jun 21, 2025 7:43 pm

Έχω αγοράσει μια ασημένια HiFi-Tuning Supreme 3 όμως,τουλάχιστον αρχικά ,τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.Ισως να έχω επηρεαστει από το γεγονός πως τα καπάκια της ήταν οξειδωμένα(!!!).Προς το παρόν ο ήχος είναι γκρίζος,στρογγυλος και σκοτεινός,έχοντας χάσει την εκρηκτικότητα του.Αυτα δεν συνέβησαν με το ίδιο μοντέλο ασφαλείας που είχα τοποθετήσει σε προηγουμενη συσκευή πριν από μερικά χρόνια.
Φυσικα,την έχω τοποθετήσει σύμφωνα με την φορά των γραμμάτων.
Ποτης

Unread post #32 by Ποτης » Sun Jun 22, 2025 11:50 am

"Έφερα" τον ήχο στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την αλλαγή της ασφάλειας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα από τα αντικραδασμικα που έχω στην συσκευή που είναι η "καρδιά" του συστήματος μου.Αυτο που απομένει είναι να δώσω πίστωση χρόνου στην ασφάλεια κι αν δεν υπάρξει βελτίωση θα τοποθετηθεί η εργοστασιακή.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #33 by Dr Pan K » Sun Jun 22, 2025 1:27 pm

Αν η ασφάλεια αποτελείται από μασίφ σημι στις επαφές μπορείς απλά να την τρίψεις λίγο να φύγει η επιφανειακή οξείδωση. Γυαλόχαρτο 2000 - 3000 grit

Και το βλέπω δύσκολο να στρώνει μια ασφάλεια, αυτό που συμβαίνει ειναι πως συνηθίζεις (αν και εφόσον πραγματικά έκανε διαφορα στον ηχο)
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #34 by Ποτης » Sun Jun 22, 2025 5:08 pm

Σ' ευχαριστώ για την πρόταση.Δεν το σκεφθηκα.Στην περίπτωση όμως που(αν θυμάμαι καλά)η οξείδωση του ασημιού δεν χειροτερεύει τον ήχο αντίθετα με την οξείδωση του χαλκού,κάτι άλλο συμβαίνει.Αν είχα την-οχι οξειδωμενη-χάλκινη έκδοση ίσως να θεωρούσα φυσιολογικό το αποτέλεσμα.Φυσικα,δεν θα την κρατούσα.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #35 by Dr Pan K » Sun Jun 22, 2025 5:22 pm

Ακου μια ιδέα, γιατί δεν την επιροδιωνεις; Δεν τo λέω έτσι, γίνεται και το κόστος ειναι λογικότατο. Οι βέρες από λευκοχρυσο και πλατίνα ειναι επιροδιωμενες για έξτρα λάμψη. Αν ρωτήσεις σε οποιονδήποτε χρυσοχοο θα δεις πως είναι απλό.
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #36 by Ποτης » Sun Jun 22, 2025 8:00 pm

Αν και φίλος του ροδιου,δεν έχω καλή ανάμνηση από επιροδιωμενες ασφάλειες Furutech.Σ' αυτές γύρισε η μνήμη μου αντίθετα με το ρόδιο σε άλλα προϊόντα της εταιρίας τα οποία εμπιστεύομαι και χρησιμοποιώ.Σ' ευχαριστώ ξανά διότι έχεις αντιληφθει την ηχητική μου νοοτροπία και κανεις προτάσεις βάσει αυτής.
Ποτης

Unread post #37 by Ποτης » Sat Jun 28, 2025 11:32 am

Παρά το γεγονός πως δεν μπορώ να το εξηγήσω,η ασφάλεια άρχισε ν' αποδίδει.Δεν μπορώ να το αποδώσω στο "στρώσιμο" διότι το ίδιο μοντέλο ασφαλείας συμπεριφέρθηκε εντελώς διαφορετικά στο παρελθόν.Εξ' άλλου,υποψιάζομαι ότι μου πούλησαν μεταχειρισμένη ασφάλεια αντί για καινουρια-γι αυτό και η οξειδωση-αρα "στρώσιμο" δεν υφίσταται.Να υποθέσω λοιπόν ότι ο τελικός ενισχυτής δεν την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα όπως συμβαίνει συνήθως με τις ασφάλειες;Τελικά,όλα καλά.

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register