Τελευταία πρόσθεσα στο σύστημά μου τους monoblock τελικούς Ayon Epsilon. Ο αντιπρόσωπος (Βαγγέλης Ησυχόπουλος) μου πρότεινε να αντικαταστήσω τις ασφάλειές τους με τις Synergistic Research Purple, λέγοντάς μου ότι η αναβάθμιση θα είναι σημαντική.
Πράγματι παρήγγειλα ένα ζευγάρι για τους τελικούς και από την πρώτη στιγμή που τις τοποθέτησα η διαφορά προς το καλύτερο ήταν εμφανής. Μετά δε από καμμιά εβδομάδα “στρωσίματος” το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
Τα κύρια σημεία της βελτίωσης είναι ήχος πιο πλούσιος σε αρμονικές, υψηλές περισσότερο εκτεταμένες και μουσικές και καλύτερα χαμηλά.
Ο ήχος γίνεται πιο οργανικός και με καλύτερη σκηνική παρουσία.
Όταν τοποθέτησα πάλι τις “μαμίσιες” ασφάλειες για να δω μήπως ήταν η ιδέα μου, η διαφορά ήταν τόσο έντονη που δε μπορούσα να ευχαριστηθώ το σύστημα.
Και επειδή το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως, παρήγγειλα και τοποθέτησα μία ασφάλεια και στον προενισχυτή μου (Canary Audio C800MKII) με τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα.
Πριν 15-20 χρόνια είχα δοκιμάσει πάλι κάποιες ασφάλειες (νομίζω ήταν της Hifi Tuning) με καλά αποτελέσματα αλλά όχι τόσο έντονη ακουστική διαφορά.
Ξέρω ότι για πολλούς ακούγεται περίεργο πως ένα κομματάκι σύρμα, από το οποίο μάλιστα δεν περνάει καν ηχητικό σήμα, μπορεί να κάνει τέτοια διαφορά στον ήχο, αλλά για μένα είναι γεγονός.
Πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε, μια και το κόστος δεν είναι μεγάλο (περίπου 180 €/τμχ), ειδικά με όσα δίνουμε για άλλα στο σύστημά μας