Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ασφάλειες μηχανημάτων

MILES

Ασφάλειες μηχανημάτων

Unread post #1 by MILES » Sat Apr 26, 2025 6:25 pm

Ασφάλειες μηχανημάτων και πως μπορείτε να κάνετε μία αναβάθμιση με μικρό σχετικά κόστος.

Τελευταία πρόσθεσα στο σύστημά μου τους monoblock τελικούς Ayon Epsilon. Ο αντιπρόσωπος (Βαγγέλης Ησυχόπουλος) μου πρότεινε να αντικαταστήσω τις ασφάλειές τους με τις Synergistic Research Purple, λέγοντάς μου ότι η αναβάθμιση θα είναι σημαντική.

Πράγματι παρήγγειλα ένα ζευγάρι για τους τελικούς και από την πρώτη στιγμή που τις τοποθέτησα η διαφορά προς το καλύτερο ήταν εμφανής. Μετά δε από καμμιά εβδομάδα “στρωσίματος” το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
Τα κύρια σημεία της βελτίωσης είναι ήχος πιο πλούσιος σε αρμονικές, υψηλές περισσότερο εκτεταμένες και μουσικές και καλύτερα χαμηλά.
Ο ήχος γίνεται πιο οργανικός και με καλύτερη σκηνική παρουσία.

Όταν τοποθέτησα πάλι τις “μαμίσιες” ασφάλειες για να δω μήπως ήταν η ιδέα μου, η διαφορά ήταν τόσο έντονη που δε μπορούσα να ευχαριστηθώ το σύστημα.

Και επειδή το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως, παρήγγειλα και τοποθέτησα μία ασφάλεια και στον προενισχυτή μου (Canary Audio C800MKII) με τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πριν 15-20 χρόνια είχα δοκιμάσει πάλι κάποιες ασφάλειες (νομίζω ήταν της Hifi Tuning) με καλά αποτελέσματα αλλά όχι τόσο έντονη ακουστική διαφορά.

Ξέρω ότι για πολλούς ακούγεται περίεργο πως ένα κομματάκι σύρμα, από το οποίο μάλιστα δεν περνάει καν ηχητικό σήμα, μπορεί να κάνει τέτοια διαφορά στον ήχο, αλλά για μένα είναι γεγονός.
Πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε, μια και το κόστος δεν είναι μεγάλο (περίπου 180 €/τμχ), ειδικά με όσα δίνουμε για άλλα στο σύστημά μας ;-) .
Ποτης

Re: Ασφάλειες μηχανημάτων

Unread post #2 by Ποτης » Sun Apr 27, 2025 11:02 pm

Ευπρόσδεκτη η πρόταση του αντιπροσώπου γιατί συνήθως η αλλαγή της ασφάλειας παραπεμπει σε κατάργηση της εγγύησης.
Έχω θετική εντύπωση από ασημένια ασφάλεια HiFi-Tuning Supreme 3.
kostas6a3

Unread post #3 by kostas6a3 » Mon Apr 28, 2025 5:44 am

Ποτης wrote:Ευπρόσδεκτη η πρόταση του αντιπροσώπου γιατί συνήθως η αλλαγή της ασφάλειας παραπεμπει σε κατάργηση της εγγύησης.

Γιατί άμα χαλάσει το μηχάνημα δεν βάζεις ξανά τη δική του ή άμα για κάποιο λόγο την κάψει ......
Μην γράφουμε ανακρίβειες και μην στιγματίζουμε κάποιους.
Κώστας
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Mon Apr 28, 2025 8:21 am

Ποτης wrote:Ευπρόσδεκτη η πρόταση του αντιπροσώπου γιατί συνήθως η αλλαγή της ασφάλειας παραπεμπει σε κατάργηση της εγγύησης.

Η αλλαγη της ασφαλειας δεν παραπεμπει σε καταργηση της εγγυησης. Αρκει να γινει με ιδιου τυπου (Fast/ Time Delayed, ιδια Α, ιδιο βολταζ κτλ). Η μαρκα δεν παιζει ρολο στην εγγυηση.

Υπαρχουν δυο περιπτωσεις, η πιο συνηθισμένη ειναι το μηχανημα να εχει την ασφαλεια σε εξωτερικο ασφαλειοδεκτη (τις πιο πολλες φορες στον ρευματολήπτη σε συρταρακι) οποτε τραβαμε εξω την παλια (ειτε γιατι καηκε ειτε γιατι θελουμε να την αλλαξουμε με αλλη καλυτερη) και δεν τρεχει τπτ. Αυτα τα μηχανηματα συνηθως εχουν μια οδηγια τυπωμενη που αναγραφει " no serviceable parts inside" και καποια εχουν και ταινιες ασφαλειας για να φαινεται αν καποιος εβαλε χερι εσωτερικα. Αν ανοιχτει τοτε χανουμε την εγγυηση.

no-user-serviceable-parts-inside.jpg
no-user-serviceable-parts-inside.jpg (32.77 KiB) Viewed 1243 times

Οσα εχουν την ασφαλεια εσωτερικά δεν αναγραφουν τετοια μηνυματα και ο εκαστοτε χρηστης μπορει να ανοιξει το καπακι και να αλλαξει την ασφαλεια. Σε αυτη την περιπτωση δεν εκπίπτει η εγγύηση. Το ζητημα εδω ειναι πως οι ενισχυτες (ειδικα οι ολοκληρωμενοι και τελικοι) λογω πυκνωτων ακομα και αν εχουν βγει απο την μπριζα μπορει να εχουν αρκετη ενεργεια στο τροφοδοτικο για να καψουν κανενα χερι, ειδικα με τους συγχρονους κατασκευαστες που εχουν ξεχασει πως να βαζουν ενα κυκλωμα bleed. Εδω οι ασφαλειες ειναι παντα εξωτερικες και προσβασιμες.

Αν καποιος δεν θελει να κανει κουβεντες με τον κατασκευαστη μπορει να επαναφερει την εργοστασιακη ασφαλεια πριν το στείλει για service. Aν το μηχανημα καει και η ασφαλεια δεν κλεισει το κυκλωμα πρωτη τοτε θα υπαρχει κατα πασα πιθανοτητα αστοχία στο σχεδιο ή αστοχια υλικου.

Οπως και να εχει ασφαλειες αλλαζουμε.
Παναγιώτης
Jim

Unread post #5 by Jim » Mon Apr 28, 2025 10:28 am

Σε ποιο μηχάνημα έχει το μεγαλύτερο όφελος η αλλαγή ασφαλείας ;

Τελικό;
Προ ή πηγή ?

Ο Βαγγέλης, από όσο τον ξέρω μιας και είμαστε γείτονες, είναι εξαιρετικός άνθρωπος
MILES

Unread post #6 by MILES » Mon Apr 28, 2025 11:53 am

Οι ενισχυτές δεν αγοράστηκαν από τον αντιπρόσωπο αλλά από αλλού και ήταν μεταχειρισμένοι.
Παρ' όλα αυτά ο αντιπρόσωπος με χαρά βοήθησε και τον ευχαριστώ :-)
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #7 by Dr Pan K » Mon Apr 28, 2025 12:32 pm

Jim wrote:Σε ποιο μηχάνημα έχει το μεγαλύτερο όφελος η αλλαγή ασφαλείας ;

Τελικό;
Προ ή πηγή ?

Στα λαμπατα μου εχω σχεδον σε ολα μασιφ ασημενιες ασφαλειες (απο τις underground vintage) ενω στα solid state συνηθως δεν ασχολουμαι και τοσο. Δεν ξερω αν υπαρχει λογικη, θελω να πω τα μεγαλα μηχανηματα προφανως τραβανε πιο πολυ ρευμα ενω τα μικρα ισως να ειναι πιο ευαισθητα? Οπως και να εχει αν νομιζεις πως ακους διαφορες με την αλλαγη των ασφαλειων αλλαξετες ολες.

Υπαρχουν "λυσεις" για ποιοτικές ασφαλειες που δεν κοστιζουν τοσο πολλα οσο οι Synergistic, αν θελετε μπορω να προτεινω καποιες..
Παναγιώτης
MILES

Unread post #8 by MILES » Mon Apr 28, 2025 12:32 pm

Jim wrote:Σε ποιο μηχάνημα έχει το μεγαλύτερο όφελος η αλλαγή ασφαλείας ;

Τελικό;
Προ ή πηγή ?

Έχω αλλάξει ασφάλειες μόνο σε τελικούς και προ. Δεν έχω αλλάξει ασφάλειες σε πηγή, οπότε δεν έχω άποψη.
Jim

Unread post #9 by Jim » Mon Apr 28, 2025 2:02 pm

Να προτείνεις Παναγιώτη
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #10 by Dr Pan K » Mon Apr 28, 2025 5:54 pm

Ολες οι επωνυμες ασφαλειες ειναι υπεραρκετες (κατ'εμε) αλλα οι Mersen (Ferraz Shawmut) θεωρουνται πολυ καλες και απο αυτους αγοραζουν καποιοι high end κατασκευαστες ασφαλειων..

https://www.mersen.com/en/products/gdg-time-delay

https://www.mersen.com/en/products/gsf-time-delay/gsf1 < Αυτες ειναι κεραμικες

Η γνωστη Schurter εχει μια σειρα απο ασφαλειες με επιχρυσες επαφες.

https://www.schurter.com/en/datasheet/SMD-FST_5x20

Edit Βλεπω πως η Mersen παει να εξαφανίσει τις Ferraz Shawmut (που ειναι αυτες που πληρωνουν οι high-endαδες χρυσες με αλλα ονοματα επανω τους)

Edit 2 Δεν υπαρχουν σχεδον πουθενα.. κριμα, ισως οι καλυτερες ασφαλειες σε προσιτη τιμη.
Παναγιώτης

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register