Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Ακροάση] Mid Level Phono Stages

User avatar
angpsi
Contributor
Posts: 1727
Joined: Thu Jun 08, 2017 12:18 pm
Location: Athens

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #101 by angpsi » Thu Jun 14, 2018 9:14 pm

και φυσικά να συμπληρώσω πως δεν υπάρχει τρόπος να περιγραφεί το πόσο κυκλικά βαρετή είναι η διαδικασία πήγαινε καρέκλα, βγάλε το βινύλιο, βάλ' το στο πλατώ, παίξε το track, βγάλε το βινύλιο, και πίσω στον φάκελο! Ειδικά γι αυτόν που το έκανε επτά φορές!

#wax_on_wax_off
Άγγελος
User avatar
angpsi
Contributor
Posts: 1727
Joined: Thu Jun 08, 2017 12:18 pm
Location: Athens

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #102 by angpsi » Thu Jun 14, 2018 9:16 pm

Btw, ο Αντώνης τι έγινε; Έχει μιλήσει κανείς μαζί του;
Άγγελος
AthanasiosL
Posts: 388
Joined: Mon Jan 22, 2018 5:00 pm

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #103 by AthanasiosL » Thu Jun 14, 2018 9:25 pm

angpsi wrote:και φυσικά να συμπληρώσω πως δεν υπάρχει τρόπος να περιγραφεί το πόσο κυκλικά βαρετή είναι η διαδικασία πήγαινε καρέκλα, βγάλε το βινύλιο, βάλ' το στο πλατώ, παίξε το track, βγάλε το βινύλιο, και πίσω στον φάκελο! Ειδικά γι αυτόν που το έκανε επτά φορές!

#wax_on_wax_off


Αν κρίνω από το μόνιμο χαμόγελο, αυτός που το έκανε μάλλον το ευχαριστήθηκε. Needle drop λέγεται και έχει μεγαλύτερη εμπλοκή από το mouse click :-D
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7872
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #104 by Dr Pan K » Thu Jun 14, 2018 10:46 pm

Ας γράψω και εγω λιγο τις εντυπώσεις μου, οι οποιες απέχουν αρκετα απο καποια πράγματα που συζητήσαμε εχθες κατα την διάρκεια της πατροπαράδοτης μασας.

The story goes οτι ηταν η πρωτη φορα που καναμε ακροαση στην οποια δεν ειχα μελετήσει τις συσκευες απο πιο νωρις, με εξαιρεση το Lab12. To ProJect, το ASR και το Quad εφτασαν στα χερια μου μια μερα πριν και δεν τα εβαλα στο σύστημα ουτε για λεπτο. Δυστυχως αυτο επαιξε καταλυτικό ρολο και εξηγώ.

Φτάνοντας στο σπιτι του Χρηστου εβαλα επανω το ProJect, γιατι ειχα ενα φοβο μηπως δεν ηταν γεματη η μπαταρια, οποτε το αφησα λιγη ωρα να φορτισει και ηταν και το πρωτο που ακουσαμε. Προσωπικα δεν το γνωριζω, οποτε οταν ξεκινησε η "επισημη" διαδικασια ακροασης και αφου ειχα κανει τις ιδανικες ρυθμισεις παρατηρησα μια σκληραδα. Το ProJect ειχε πολυ καλο χαμηλο, εκταση και αρκετα σωστη τονικοτητα, και μεχρι την στιγμη που ανεβηκαν στην σκηνη τα ακριβοτερα phono ολοι συμφωνουσαμε οτι ειναι πολυ καλο vfm. To μονο που μπορουσες να του προσαψεις ηταν αυτη η σκληραδα, κατι που το σαφώς πιο smooth Sugden δεν ειχε. Η Sugden εχει συγκεκριμενο house sound, που σε πολλους αρεσει, θυμιζει "λαμπα" με την καλη εννοια.

Μετα περασαμε στο ASR Mini basis exclusive και εδω παροτι και παλι εκανα τις ρυθμισεις οπως πρεπει παρατηρήσαμε μια σκληράδα. Δυστυχώς ηταν πια αργα για να γυρισουμε πισω. Δεν ημουν ακομα 100% σιγουρος να πω την αλήθεια αλλα η επιβεβαίωση ηρθε πιο μετα με το Lab12 και ακομα πιο μετα, σημερα δλδ στο σπιτι μου.

Tο λαθος ηταν οτι στην αρχη της ακροασης ξεκινήσαμε σε πολυ μεγαλες στάθμες, και δυστυχως το συστημα του Χρηστου και συγκεκριμενα οι τελικοι ενισχυτες της Musical Fidelity σκληραίνουν αποτομα μετα απο καποιες σταθμες. Υπήρξε δηλαδα ενα γενικότερο bias προς το σκληρό και δεν ειχε να κανει με τα phono stage αλλα με τους τελικούς.

Τα ASR, Lab12 και ProJect ειναι σαφώς πιο γρηγορα και "ζωντανά" σχεδια σε σχεση με το Sugden, Quad και με το ASR basis του Χρηστου (το οποιο εχει αγοράσει απο εμενα και το γνωρίζω πολυ καλα, θελουν αλλαγη οι μπαταρίες για να επανακτήσει την ζωντάνια του, εχθες ηταν ανεμικό σε σχεση με το τι μπορει να κανει). Η ζωντανια βγηκε σαν σκληραδα, κατι που ακούγοντας τις συσκευες τωρα στο σπιτι μου δεν υπαρχει, και δεν θα υπηρχε και εχθες αν ειχαμε κανει την ακροαση σε πιο φυσιολογικες σταθμες, οποτε θα ειμασταν και πιο αντικειμενικοί.

Το λαθος ειναι κατα καποιο τροπο δικο μου, γιατι δεν επαιξα στην αρχη με καποιο phono που ηδη γνωριζα για να δω που βρισκεται το συστημα και οταν φτασαμε πια στο Lab12 (το τελευταιο που ακουσαμε με εξαιρεση το Mytek) ελεγα μεσα μου, πως ειναι δυνατόν να σκληραίνει οταν στο σπιτι μου με τα ATC μονο σκληρο δεν ειναι, ενω ακομα και με τις κορνες του Στρατου (Αvantagarde που επισης δεν χαριζουν τπτ ψηλα) παλι δεν μου ειχε φανει καθολου σκληρό.

Mea Culpa και δεν θα ξαναεπαναληφθεί..

Στα της ακροασεις, και φιλτράροντας εκτος την γενικευμένη σκληραδα, το ProJect ειναι πολυ καλο value for money, μιλαμε για την πιο φτηνη μας συσκευη μαζι με το Quad, και οι δυο επαιξαν αξιοπρεπεστατα, με ικανοποιητικο gain για μια MC σαν την ZYX Yatra και αρκετες ρυθμίσεις για λιγο πολυ ολες τις κεφαλες που ενδεχεται να αγοράσει καποιος στην αντίστοιχη κατηγορία τιμης.

Το Sugden Masterclass θα το περιμενα λιγο πιο εκτεταμενο στα ακρα. Ειχε τον πιο laid back ηχο μαζι με το Quad, αλλα με σαφως πιο σωστη τονικότητα. Θα ελεγα πως ηταν και αυτο που υπόσχεται τις πιο ξεκούραστες πολύωρες ακροάσεις. Θα το συνδυαζα με μια ζωντανή κεφαλη με γρηγορο χαρακτήρα.

Το ASR mini basis exclusive έδειξε αμεσως την τεραστια συχντοτικη εκταση του και το χαμηλο noise floor με την περίσσια λεπτομέρεια αλλα λογω της ζωντανιας του αφησε ανάμικτα συναισθήματα σε ολους, γιατι εδωσε την εντυπωση σκληραδας που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Στα συριστικά της Carole Kidd και στις σταθμες που ακουγαμε ηταν όντως καπως δυσκολο να το εκτιμησεις 100%.

Το Lab12 ειναι ενα αξιοσημείωτο προιον, το οποιο πετυχαίνει κατι που δυσκολα συναντας, δλδ να επιδυκνυει την ζωντανια και την λεπτομερεια ενος Phono stage σχεδιασμου solid state με την τονικοτητα ενος λαμπατου. Κερασάκι στην τουρτα η δυνατοτητα σύνδεσης τριων κεφαλων ταυτόχρονα, η αλλαγη ρυθμίσεων απο το τηλεχειριστήριο on the fly (ενω ακούς μουσική, χωρις να σταματήσεις κατι, οποτε βλέπεις αμεσα τι σου αρεσει περισσότερο) και το support που δύσκολα συναντάς αλλου. Η γνωμη μου ειναι πως στην τιμη του δεν εχει ανταγωνισμο, και δεν αναφέρομαι μονο στο χθεσινο συγκριτικό. Αν βγαλουμε απο την προσοψη το "Lab12" και γραψουμε Audio Research ή VTL ή οτιδηποτε αλλο βαρυγδουπο ξενο ονομα λαμπας, και μας που οτι παιζει ετσι, οτι εχει τοσο χαμηλη σταθμη θορυβου παροτι ειναι λαμπα, οτι μπροστα εχει Lundahl σιδερα και οτι αλλαζει 3 καμπυλες αποεμφασης, αντιστασεις, χωριτικοτητες και κερδος απο τηλεχειρηστηριο το μονο που θα ρωτησουμε ειναι η τιμη, και φυσικα τα 8 ή τα 10Κ ευρω θα μας φανουν πολυ λογικα για ενα AR Reference με τοσες λειτουργίες και τετοιο ηχο. Απλα ειναι Lab12 και καποιοι θα το προσπεράσουν. Πραγματικά ευχομαι ο Στρατος να βγαλει μια deluxe εκδοση στα 15Κ ευρω μονο και μονο για να δω πως θα αντιδρασουν καποιοι (που θα τους τρεχουν τα σαλια οπως και με τα Ypsilon αλλα δεν θα μπορούν να το αγορασουν πια, οπως και μετα Ypsilon δλδ πριν κανουν το σχετικο άνοιγμα που κανεις δεν τα κοιταζε και τωρα απλα τα ονειρεύονται)

Οπως και να εχει, ζηταω και παλι συγνωμη που δεν πηρα χαμπαρι πιο νωρις την ολη κατάσταση με την παραμορφωση των τελικών οποτε βγηκαν καποια λαθος συμπερασματα. Αν υπηρχε χρονος θα σας καλουσα ολους σπιτι μου να τα ξαναακουσουμε (τα εχω ολα εδω για λιγες ημερες..) αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο. Οποιος μπορει ας αφαιρέσει απο τις χθεσινες εντυπωσεις την "σκληραδα" και ας φανταστει πως ηταν η ολη ακροαση χωρις αυτο το καπελο.
Παναγιώτης
User avatar
angpsi
Contributor
Posts: 1727
Joined: Thu Jun 08, 2017 12:18 pm
Location: Athens

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #105 by angpsi » Thu Jun 14, 2018 11:08 pm

Αυτό που λες είναι συνεπές με όλα όσα είπαμε νωρίτερα. Εξάλλου εμένα μου φάνηκε περίεργο ότι όλα, μα όλα, τα phono stage που ακούσαμε με άφησαν ανικανοποίητο με τον έναν τρόπο η τον άλλο, και μάλιστα από την στιγμή που υπολόγιζα να είμαι ο λιγότερο (επι)κριτικός συμμετέχων στην διαδικασία λόγω άγνοιας. Όντως κρίμα που δεν μπορούμε να αναπαράγουμε το πείραμα γιατί είναι κρίμα να αδικήσουμε τα μηχανήματα. Πάντως οι εντυπώσεις φαίνονται να συγκλίνουν σε γενικές γραμμές, έστω με κάποιες μικροδιαφοροποιήσεις.
Άγγελος
User avatar
Gojakla
Contributor
Posts: 1754
Joined: Tue Mar 29, 2016 10:56 am

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #106 by Gojakla » Thu Jun 14, 2018 11:18 pm

angpsi wrote:Btw, ο Αντώνης τι έγινε; Έχει μιλήσει κανείς μαζί του;


Εδω ειναι, κουρασμενος.
Λυπαμαι που ελειψα χθες απο τη συγκεντρωση στου Κρις1989... αλλα δυστυχως καποια πραγματα δεν ειναι στο χερι μας παντα.

Χαιρομαι ομως να βλεπω την παρεα να συναντιεται αλλα και να μεγαλωνει. Θαναση καλως ηρθες !

Προσεχε τις κακες παρεες, ο Αγγελος προσπερασε το warning!

:lol:
User avatar
pankon
Contributor
Posts: 1324
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #107 by pankon » Fri Jun 15, 2018 7:41 am

Παναγιώτη, ευχαριστούμε για την εκτενή αναφορά, που μαζί με την αντίστοιχη λεπτομερή περιγραφή του Άγγελου και των υπολοίπων της παρέας, με βοήθησε να πάρω μια αίσθηση για τις διαφορές μεταξύ των phono stages.

Εγώ είχα την τύχη να ακούσω το ASR Mini Basis Exclusive του Δημήτρη (Jim) στο δικό μου σύστημα και επιβεβαιώνω τη μεγάλη συχνοτική έκταση χωρίς έμφαση κάποια συγκεκριμένης περιοχής και τη μεγάλη λεπτομέρεια. Επίσης δεν διαπίστωσα πουθενά κάποια σκληράδα που να δημιουργεί κούραση, αλλά -ως γνωστό- εγώ ακούω σε χαμηλομεσαίες εντάσεις και πολύ "κοντά" σε σχέση με το συνηθισμένο.

Ζητώ και πάλι συγγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας στην ακρόαση (και να κουβαλήσω και μερικά κουτάκια μπρος πίσω), αλλά δυστυχώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων έπρεπε να είμαι 500km βόρεια (που πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι τελικά μπορεί να είναι και βόρεια, αλλά και νότια μαζί... :shock: :shock: )

Ο αγώνας για τον καλό ήχο συνεχίζεται... [beer]
spyhar66
Posts: 186
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:53 pm

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #108 by spyhar66 » Fri Jun 15, 2018 8:37 am

Καλημέρα στην παρέα. Τελευταίος και καταϊδρωμένος θα πω κι εγώ δυο λόγια για την προχθεσινή ακρόαση. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Χρήστο για την υποδειγματική φιλοξενία και τον κόπο που έκανε με τις αλλαγές δίσκων, μετακινήσεις rack κλπ. καθώς και τον Παναγιώτη για την οργάνωση του event. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν μπορώ να παρευρίσκομαι τακτικά στις συναντήσεις της ομάδας οπότε πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα μέλη της ομάδας που δεν είχα συναντήσει μέχρι τώρα και φυσικά τον Χρήστο με τον οποίο έχουμε αλλάξει αρκετά μηνύματα αλλά δεν είχε τύχει να συναντηθούμε. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Χρήστος πρώτος μου υπέδειξε (με τη σύμφωνη γνώμη του Παναγιώτη) την επιλογή του βραχίονα Audiomods ως αναβάθμιση στο ταπεινό μου Rega P5 και τον ευχαριστώ πολύ και για αυτό.

Στα της ακρόασης τώρα, νομίζω ότι ο Θανάσης, ο Άγγελος και ο Παναγιώτης κάλυψαν πλήρως το θέμα και δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσω. Παρότι ακούω μουσική για 35+ χρόνια σπάνια μου έχει τύχει να συμμετέχω σε συγκριτικές δοκιμές και έτσι το αυτί μου δεν είναι τόσο "εκπαιδευμένο" στο να αντιλαμβάνεται άμεσα τις πιθανές μικροδιαφορές μεταξύ συσκευών που είναι σχετικά κοντά στην απόδοσή τους. Ως ερασιτέχνης drummer λοιπόν, το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να αντιληφθώ είναι το πόσο "φυσικά" μου ακούγονται τα πιατίνια, το hi-hat και τα τύμπανα και εν συνεχεία προχωρώ στα υπόλοιπα. Με αυτή λοιπόν την κάπως ανορθόδοξη προσέγγιση θα πω ότι το Project και το Quad έμειναν λίγο πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα ενώ το mini basis exclusive ήταν αρκετά καλύτερο σε αυτόν τον τομέα και το Sugden επίσης ένα κλικ καλύτερο από το ASR . Τέλος το ASR του Χρήστου και το LAB 12 ήταν πάνω-κάτω στα επίπεδα του Sugden με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των τριών.

Περνώντας στο συνολικό άκουσμα τώρα, θα συμφωνήσω ότι το Project ακούστηκε ως το πιο σκληρό όλων ενώ το QUAD στα πολύ σύνθετα περάσματα κάπου δυσκολευόταν να ακολουθήσει τα υπόλοιπα. Το mini basis exclusive μου ακούστηκε σωστό σε όλο το φάσμα με την μικρή επιθετικότητα που ήδη αναφέρθηκε όμως για κάποιο λόγο δεν με ενθουσίασε. Πριν από λίγες ημέρες είχα στο σπίτι για ακρόαση το mini basis exclusive του Jim και η ετυμηγορία μου ήταν ότι μάλλον ο χαρακτήρας του δεν ταιριάζει απόλυτα με τις δικές μου προτιμήσεις. Το LAB 12 ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον μηχάνημα και πιστεύω ότι στην τελική του μορφή θα θέσει τον πήχη στην κατηγορία τιμής του αλλά και ακόμα παραπάνω. Το Sugden του Θανάση είχε έναν χαρακτήρα που μου άρεσε λόγω της φυσικότητας που εξέπεμπε παρότι, όπως ειπώθηκε, ίσως δεν είχε την έκταση των υπολοίπων στα άκρα. Τέλος, το ASR του οικοδεσπότη μου φάνηκε ως το πιο ξεκούραστο όλων και προσωπικά νομίζω ότι μάλλον ήταν το καλύτερο matching στο σύστημα που ακούσαμε. Όσον αφορά το Mytek θα πω ότι για bonus λειτουργία, το phono stage του ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό και σίγουρα επιτυχημένο ως 2 σε 1 μηχάνημα.

Η προσέγγιση του Πάνου ότι η κόπωση του ακροατηρίου και η σκληράδα που εμφάνισαν τα phono stages της δοκιμής οφείλεται στις υψηλές στάθμες ακρόασης, προφανώς είναι η εξήγηση γιατί δεν μπορέσαμε να αξιολογήσουμε τις συσκευές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια επιτρέποντάς τους να δείξουν τις ενδεχομένως περισσότερες διαφορές μεταξύ τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά και ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα. Όπως έχω ξαναπεί, δυστυχώς ο δικός μου χώρος ακρόασης είναι και μικρός και ακατάλληλος για ακροάσεις απαιτήσεων και δεν μπορώ να φιλοξενήσω παρόμοιο event. Υπάρχει όμως ανοιχτή πρόσκληση για όποιον ενδιαφέρεται και τον φέρει ο δρόμος του προς το Μαρούσι, να περάσει να πιούμε ένα καφεδάκι και να ακούσουμε μερικά βινύλια.

Καλό Σ/Κ σε όλους
spyhar66
Posts: 186
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:53 pm

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #109 by spyhar66 » Fri Jun 15, 2018 8:54 am

Στα της ακρόασης τώρα, νομίζω ότι ο Θανάσης, ο Άγγελος και ο Παναγιώτης κάλυψαν πλήρως το θέμα και δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσω.


Και ο Χρήστος βεβαίως, βεβαίως....
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7872
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #110 by Dr Pan K » Fri Jun 15, 2018 11:10 am

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο "σχολείο" από αυτά τα συγκριτικά. Καμία έκθεση και καμία επίσκεψη σε μαγαζί δεν απομονώνει κατ' αυτό τον τρόπο ένα μέρος της αλυσίδας και το θέτει δίπλα σε παραπλήσιας τιμής προϊόντα. Με όλα τα υπόλοιπα συνοδά σταθερά, την ίδια μουσική και χωρίς κάποιο επαγγελματία να προσπαθεί να σε επηρεάσει με δικές του επιλογές από κομμάτια και σχόλια.
Παναγιώτης

Return to “Αναλογικός ήχος”



Login · Register