Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Gravity Says I

User avatar
Gojakla
Contributor
Posts: 1754
Joined: Tue Mar 29, 2016 10:56 am

Gravity Says I

Unread post #1 by Gojakla » Mon Mar 04, 2019 5:51 pm

Gravity Says I.jpg
Gravity Says I.jpg (132.52 KiB) Viewed 2885 times



Ανοίγω αυτό το νήμα για να τιμήσω παρουσιάζοντάς σας, μια Ελληνική μπάντα. Μια σύγχρονη Ελληνική μπάντα. Μια μπάντα απο τον Πειραιά. Είχα -και έχω- καιρό να ακούσω κάτι τόσο αξιόλογο απο τα μέρη μας. Τελευταία φορά -αν δεν απατώμαι- που ενθουσιάστηκα, ήταν με τους Villagers of Ioannina City.

Δεν θα φλυαρήσω, θα σας παραθέσω ενα σύντομο βιογραφικό τους απο την δισκογραφική τους, Inner Ear Records:


Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από το Μάνο Πατεράκη και το Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «The Roughest Sea» (2007), κυκλοφόρησε από το Σείριο, την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

The Roughest Sea.png
The Roughest Sea.png (227.15 KiB) Viewed 2885 times





To 2011 ακολούθησε το «The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud» (Restless Wind) το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκτρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud.png
The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud.png (102.89 KiB) Viewed 2885 times





To 2016, μετά από μια περίοδο αποχής από τους συναυλιακούς χώρους, επιστρέφουν, για να παρουσιάσουν ζωντανά την νέα τους δουλειά ”Quantum Unknown” που κυκλοφόρησε από την Inner Ear. Αυτή τη φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα κάθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστά τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους.

Quantum Unknown.png
Quantum Unknown.png (154.89 KiB) Viewed 2885 times









Στο Spotify θα βρείτε 2 απο τα album τους:











Τους έχω αγαπήσει. [inlove]
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: Gravity Says I

Unread post #2 by BityaBit » Mon Mar 04, 2019 11:32 pm

Πολυ ενδιαφερον θα τσεκαρω το συντομοτερο ευχαριστω!
User avatar
morfeas
Posts: 28
Joined: Sun Apr 17, 2016 8:40 pm
Contact:

Re: Gravity Says I

Unread post #3 by morfeas » Tue Mar 12, 2019 5:59 pm

Οντως εξαιρετικοί. Εχω το Quantum Unknown σε πλαστικό :-D στο οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει καλή δουλειά.

Return to “Μουσική”



Login · Register