Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Roon: Να το τολμήσω?

fragoulisnaval
Posts: 46
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:39 pm

Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #1 by fragoulisnaval » Wed Aug 28, 2019 5:48 pm

Καλησπέρα στην παρέα,

Θα κανονίσω αυτές τις μέρες μια καλή δοκιμή στο σπίτι, dCS NB, και σκέφτομαι την υπόθεση του Roon.

Το είχα δοκιμάσει παλαιότερα, αλλά δεν μέ έπεισε για τους εξής λόγους:
1) Ηταν ηχητικά υποδεέστερο στο σύστημά μου από το MUSIChi Suite
2) To UI μου φάνηκε "κάπως", ομολογώ όμως ότι δεν το περιεργάστηκα αρκετά (μόνο 4 μέρες)

Δεδομένου ότι το MUSIChi Suite σαν software έχει σταματήσει η εξέλιξή του, σκέφτομαι να μεταπηδήσω σε Roon (σε συνδιασμό με ενδεχόμενη αγορά του dCS θα έρθει κουστούμι).

Γνώμες;
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #2 by Dr Pan K » Thu Aug 29, 2019 9:03 am

Οταν το δοκίμασα (εχω ακομα εγγραφη αλλα δεν την χρησιμοποιώ) το Interface μου φανηκε πολυ καλο για οσους ψαχνονται με την μουσικη τους (οχι τοσο για εμενα) αλλα με ειχε ενοχλησει μια μικρη ηχητική υπογραφη που ακουγα, δεν ηταν το ιδιο (απόλυτα) διαφανο με το Archphile. Σαν να στρογγύλευε καπως τις ηχογραφησεςις, ολα ακουγονταν λιγο πιο γλυκα.
Παναγιώτης
fragoulisnaval
Posts: 46
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:39 pm

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #3 by fragoulisnaval » Thu Aug 29, 2019 10:37 am

Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου, και εγώ είμαι της άποψης ότι το Roon βάζει λίγο το χεράκι του στην αναπαραγωγή. Ούτε εμένα με ενθουσίασε στην αρχή που το άκουσα, ψίνομαι όμως λόγω του UI που έχει και που όλοι το βρίσκουν θεικό.

Εμένα στην αρχή, και για λίγο που το σκάλησα να είμαι ελικρινής, δεν με ενθουσίασε τόσο. Βέβαια, πάνω και 2 χρόνια από τότε. Ισως γιατί και τα metadata μου είναι πλέον πλήρης και μπορώ να βρώ άνετα ότι θέλω...
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #4 by Dr Pan K » Thu Aug 29, 2019 6:54 pm

Φραγκ, εγω το UI δεν το βρηκα τοσο ιδιαιτερο. Πχ το UI του Auralic το βρισκω εξ'ισου καλο και ισως και πιο αμεσο. Βεβαια δεν τα κοιταω καν τα meta data, δεν με νοιαζει ποσώς το συνολο των πληροφοριών που δινει και προτιμώ να διαβαζω wikipedia για οτι ψαχνω (για αρθρα κτλ). Οποτε ισως να μην ειμαι ο καταλληλος κριτης. Αποδειξη βεβαια οτι παροτι το εχω δεν το δουλευω ποτε (το εχω ξηλωσει απο το streamer μου)
Παναγιώτης
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #5 by Dr Pan K » Thu Aug 29, 2019 6:57 pm

Στην Αμερικη οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν Roon + Qobuz, σαν εμπειρια ειναι κορυφη. Παιζει ρολο και τι streamer εχεις αλλα σε γενικες γραμμες για ψηφιακη δισκοθηκη και διαχειρηση ειναι μαλλον το καλυτερο πακετο στην αγορα.
Παναγιώτης
fragoulisnaval
Posts: 46
Joined: Sun Apr 17, 2016 10:39 pm

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #6 by fragoulisnaval » Fri Aug 30, 2019 12:53 pm

Για streamer προσανατολίζομαι είτε σε dCS Network Bridge ή σε Esoteric N-03T
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #7 by Dr Pan K » Fri Aug 30, 2019 5:49 pm

Αυτα τα 2 δεν θα ηταν στις πρωτες μου επιλογες. Εξηγω: Στην δεκαετια του '80 που ο βασιλιας ηταν ακομα το βινυλιο ολοι οι κατασκευαστες επρεπε να εχουν και μια κεφαλη στον καταλογο τους. Εβγαζε πχ κεφαλη η Krell, ο Mark Levinson και οποιοσδηποτε αλλος. Δεν ηταν κακες, ηταν μια χαρα μια που τις εφτιαχναν η ScanTech (σημερα Lyra) και ο Yoshi στην Namiki (σημερα ZYX).

Σημερα ολοι εχουν ενα streamer. Απο τις πιο αστειες προτασεις (τυπου ενα Raspberry που φερει το ονομα της Bryston) μεχρι τις πιο προσεγμενες (dCS) αλλα κανεις απο αυτους δεν εξειδικευεται στα streamer. Θα αγοραζα Auralic, Aurender, Melco κτλ που το μονο που κανουν ειναι να βγάζουν streamer (και καποια αλλα προϊόντα αλλα το core business ειναι στο streaming). Της dCS παροτι εχει λαβει απιθανες κριτικες (και απο το PTA) θυμιζουν afterthought, το κουτι ειναι απλοϊκό, σχεδον DIY. Καμια σχεση με τα DAC τους. Η Esoteric πλεει σε πελάγη αβεβαιότητας και ισως να μην αγοραζα τπτ γιατι μπορει αυριο να μην υπάρχουν καν.
Παναγιώτης
MILES
Posts: 167
Joined: Mon May 29, 2017 11:10 pm

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #8 by MILES » Sat Aug 31, 2019 9:49 am

Και εγώ χρησιμοποιούσα παλιότερα το Roon με streamer Antipodes DX. Το ηχητικό αποτέλεσμα πολύ καλό, δεν είχα κάνει όμως συγκρίσεις του Roon με κάτι άλλο. Σε χρηστικότητα και ευκολία το Roon βέβαια εξαιρετικό.

Είχα όμως κάποια "κολλήματα" στη λειτουργία με τους Antipodes και έτσι τους έδωσα και πήρα ένα Melco N1ZH2 και από τότε ησύχασα. Παίζω με Linn Kazoo (δοκίμασα και άλλα, αλλά αυτό μου έδωσε τον καλύτερο ήχο) και το αποτέλεσμα πολύ καλό.
Βέβαια είναι γεγονός ότι μου λείπει η ευκολία του Roon.

Και η δική μου άποψη συμφωνεί με αυτή του Παναγιώτη ότι μάλλον πρέπει να πας σε κάποιο streamer εξειδικευμένου κατασκευαστή.
DomieMic65
Posts: 1048
Joined: Tue Apr 19, 2016 9:53 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #9 by DomieMic65 » Sat Aug 31, 2019 1:47 pm

Φραγκουλη ρίξε μια μάτια στο νήμα μου για τον piCoreplayer/LMS
Το opensource Roon θα έλεγα!
Υπάρχει integration με Spotify (εξαιρετικό plugin), Tidal και Qobuz. Ειδικά σε εσένα που έχεις τόσο προσεγμένα metadata θα είναι πολύ καλή η εμπειρία χρήσης.
Δεν ξέρω αν το μηχάνημα της dcs υποστηρίζει LMS αλλά τα Melco νομίζω πως υποστηρίζουν πχ. (Όπως και Minimserver αν θες να κινηθείς προς τα εκεί).
Πριν λίγες ώρες τελείωσα το σεταρισμα και στο κυρίως συστημα μου μετά από αρκετό διάβασμα και trial and error ομολογουμένως.
Υπάρχει ένα πολύ ενεργό φόρουμ και συχνά updates.

https://forums.slimdevices.com/showthre ... tial-setup
viewtopic.php?t=908
DomieMic65
Posts: 1048
Joined: Tue Apr 19, 2016 9:53 am

Re: Roon: Να το τολμήσω?

Unread post #10 by DomieMic65 » Sat Aug 31, 2019 1:59 pm

Χρησιμοποιώ δυο rpi3 που έχω. Ένα 3B για τον LMS και ένα 3Β+ για τον piCoreplayer.
Όχι πως υπάρχει καμία σύγκριση με τα υπερμηχανάκια που αναφέρονται στο νήμα αυτό αλλά πέρα από το hardware το software νομίζω πως είναι πολύ ικανό και opensource βέβαια! Ψάξε το λίγο θα έλεγα!

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”



Login · Register