Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Συμβουλές για ξεκίνημα

ArisT
Posts: 2
Joined: Wed Feb 24, 2021 5:28 pm

Συμβουλές για ξεκίνημα

Unread post #1 by ArisT » Wed Feb 24, 2021 5:43 pm

Γειά σας.

Ονομάζομαι Άρης και θα έλεγα ότι δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα σε σχέση με high fidelity συστήματα.

Μόλις αγόρασα το σπίτι μου, είμαι 32 ετών και το όνειρό μου ήταν πάντα να αποκτήσω ένα ωραίο σύστημα για να ακούω μουσική εκτός από το να παίζω (είμαι και μουσικός).

Για αρχή επειδή δεν έχω ακόμα πολλούς δίσκους, παρα μόνο κάποιους του πατέρα μου, θα ήθελα να στήσω ένα passive σύστημα, με 2 ηχεία και ενισχυτή, στο οποίο να μπορώ να κάνω απευθείας streaming απο spotify (προς το παρόν απο αυτή την εφαρμογή ακούω) μέχρι να αγοράσω πικαπ σε δεύτερο χρόνο, και να το συνδέσω και αυτό.

Μου πρότεινε ένας φίλος τα ηχεία 3020i Q Acoustics, για αρχή.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω καταλάβει αν με έναν ενισχυτή intergrated, με bluetooth, μπορώ να ακούω προς το παρόν με streaming απευθείας. Χρειάζομαι ξεχωριστό DAC?

Του χρόνου θα αγοράσω πικαπ και αρκετούς δίσκους, αλλά μέχρι τότε θα έχω τη δυνατότητα μόνο για ηχεία - ενισχυτή.

Τι θα μου προτείνατε??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και π[ροκαταβολικά συγγνώμη αν έχω πει κάτι λάθος, είμαι τελείως καινούριος σε αυτό!

Άρης
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Συμβουλές για ξεκίνημα

Unread post #2 by Dr Pan K » Thu Feb 25, 2021 8:28 am

Καλως ηρθες Αρη. Συγχαρητήρια για το σπιτι, μεγαλη κίνηση. Στην ερωτηση αν μπορει ο ενισχυτης να παιξει κατευθείαν η απαντηση ειναι εξαρτάται, αν εχει ενσωματομενο DAC (που πολλοι εχουν πια) και ισως και streamer ή καποια αλλη δυνατότητα συνδεσης με τα αρχεια σου (πχ καποιοι εχουν θυρα USB, καποιοι εχουν οπως σωστα είπες bluetooth).

To σημαντικότερο για να μπορεσουμε να σε κατευθηνουμε λιγο ειναι να μας πεις ποσα χρήματα εχεις ανεση να διαθεσεις στην παρουσα στιγμη για ενισχυτη και ηχεια. Επισης, ειδικα για το θεμα των ηχειων, εχει νοημα να ξερουμε ποσα τετραγωνικα ειναι το δωματιο στο οποιο θα τα τοποθετήσεις. Το Q-Acoustics 3020 ειναι ενα σχετικα μικρο ηχειο βασης, σαλονι πχ δεν καλυπτει.
Παναγιώτης
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Συμβουλές για ξεκίνημα

Unread post #3 by Dr Pan K » Thu Feb 25, 2021 8:42 am

Και ενα συστημα που θα μπορουσε να σου κανει, συνολικο κοστος 1000 ευρω. Δεν εχω πρωτο χερι εμπειρια με κανενα απο τα 2.

Pioneer ενισχυτής με δυνατότητα Spotify και εισοδο για πικαπ
https://www.skroutz.gr/s/13450785/Pione ... Black.html

Focal ηχειο 2.5 δρομων
https://www.odes.gr/el/focal-chorus-615-black.html
Παναγιώτης
ArisT
Posts: 2
Joined: Wed Feb 24, 2021 5:28 pm

Re: Συμβουλές για ξεκίνημα

Unread post #4 by ArisT » Thu Feb 25, 2021 9:31 pm

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Παναγιώτη.

Το εκτιμώ ιδιαίτερα. Ο χώρος μου (σαλόνι με πλακάκι) ειναι σχετικά μικρός περίπου 35-40 τ.μ

Αλλά γενικά θέλω ένταση οπότε δεν με πειράζει και το κατι παραπάνω.

Το budget είναι αυτό που ανέφερες. Ιδανικά και με ένα πικαπ γυρω στα 250-300 θα ημουν εντάξει πιστεύω. Αν υπάρχει καποια πρόταση αυτού του επιπέδου θα χαρώ να μου πείτε.

Και παλι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7873
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Συμβουλές για ξεκίνημα

Unread post #5 by Dr Pan K » Thu Feb 25, 2021 10:42 pm

35-40m2 δεν είναι καθόλου μικρός χώρος, είναι αρκετά μεγάλος και τίθεται θέμα όσον αφορά την ηχητική του κάλυψη. Αν περιμένεις να ακούσεις και σε κάποιες στάθμες το πράγμα ζορίζει. Αν όντως είναι τόσα τα τετραγωνικα πας για ηχείο με subwoofer σε δεύτερο χρόνο, καθώς κανένα ηχείο hifi στα 500 ευρώ δεν εχει μονάδες ικανές να διεγείρουν τόσα κυβικά αέρα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά φτηνά, μεγάλα και ικανοποιητικής χροιας/ απόδοσης ηχεία δεν υπάρχουν. Η θα είναι μέτριος ο ήχος αλλά με μεγάλες μονάδες ή θα είναι καλούτσικος ο ήχος αλλά μικρά σε όγκο τα ηχεία.

Πικαπ με 300 βρίσκεις, Rega ή Project με μια κεφαλή ΜΜ και είσαι μια χαρά.

Τα μεταχειρισμένα τα σκέφτεσαι;
Παναγιώτης

Return to “Γενική θεματολογία”



Login · Register