Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ghost Box Label

User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Ghost Box Label

Unread post #1 by BityaBit » Thu Apr 21, 2016 9:16 pm

Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία ενός απο τα αγαπημένα μου Group της μάλλον άγνωστης underground δισκογραφικής εταιρίας που είναι και ο τίτλος του νήματος, βρήκα την ευκαιρία να αφιερώσω λίγες αράδες για αυτήν την μοναδική πραγματικά περίπτωση.

Το άλμπουμ που αναφέρομαι είναι το "New Ways Out" των "Belbury Poly" που θα κυκλοφορήσει 27 Μαίου αλλα ας γίνω λίγο πιό επεξηγηματικός στο αμέσως επόμενο post.
Attachments
BP NWO A4.jpg
BP NWO A4.jpg (1.82 MiB) Viewed 4657 times
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: Ghost Box Label

Unread post #2 by BityaBit » Thu Apr 21, 2016 9:17 pm

Ghost Box




Η δισκογρφική εταιρία μιας ομάδας καλλιτεχνών που εξερευνούν την μουσική ιστορία ενός παράλληλου κόσμου.

Έτσι τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζονται στην ιστοσελίδα τους οι άνθρωποι της Ghost box, μιας μικρής ανεξάρτητης και αυτο συντηρούμενης δισκογραφικής εταιρίας που ιδρύθηκε το 2004 απο τον μουσικό παραγωγό Jim Pupp και τον σχεδιαστή γραφικών της μουσικής βιομηχανίας Julian House (μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει εξώφυλλα των Oasis και των Radiohead).

Αρχικά χρησιμοποίησαν την δισκογραφική τους εταιρία σαν όχημα των προσωπικών τους μουσικών πειραμάτων με βασική ιδέα σε κάθε κυκλοφορία το καλλιτεχνικό κομμάτι του εξωφύλου και της συσκευασίας να επιδεικνύει παρόμοια αισθητική και ενοιολογική ταυτότητα με την μουσική που περιέχεται. Είναι δε και τα δύο αντιπροσωπευτικά της αισθητικής των φανταστικών καλλιτεχνικών τοπίων, ενός απόλυτα βρεττανικού παράλληλου κόσμου απο τηλεοπτικά soundtracks, ταινιών τρόμου των 60’s 70’s, ρετρό αναλογικής ηλεκτρονικής μουσικής, φόλκ τραγουδιών, Αγγλικής ψυχεδέλειας, παραμυθιών του υπερφυσικού, και Αγγλικού φολκλόρ.

Το αποτέλεσμα άλλοτε εύπεπτο αλλα και ενίοτε δυσνόητο και απαιτητικό είναι σταθερά υψηλής αισθητικής αξίας και ανακαλεί απο το υποσυνείδητο ειδικά όσων έχουν γεννηθεί σε μεγαλουπόλεις απο τα τέλη των 60’s εώς τα τέλη των 70’s ήχους και απροσδιόριστα ερεθίσματα κυρίως προερχόμενα απο τα τηλεοπτικά μουσικά θέματα του BBC αλλα και της δικής μας EΡΤ που έβριθε μικρών στολιδιών απο τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η δέ αίσθηση που αφήνει η ακρόαση των άλμουμ της Ghost Box είναι όντως η αίσθηση και αισθητική ενός παράλληλου μέλλοντος ..η μάλλον.. παρόντος που δεν εκπληρώθηκε ποτέ αλλα έζησε για λίγο στο κινηματογράφικό αριστούργημα “Κουρδιστό Πορτοκάλι” του Κιούμπρικ και στα αιθέρια και απόκοσμα ηχοτόπια των πρωτοπόρων δημιουργων της ηλεκτρονικής μουσικής αλλα και των αφανών “ηρώων” που στα υπόγεια του BBC γέννησαν τους ήχους και την αισθητική που θα επηρρέαζε τις γενιές της πρώιμης τηλεόρασης και της πρό διαδικτύου αστικής μοναξιάς.

Ο μουσικοκριτικός Simon Reynolds επινόησε τον όρο “Hauntology” για να περιγράψει την μοναδικά στοιχειωτική οπτικοακουστική παραγωγή της εταιρίας η οποία στην πορεία μεγάλωσε και πλέον φιλοξενεί σταθερά και άλλους καλλιτέχνες παρόμοιας “ιδεολογίας” και αισθητικής αλλα και κυκλοφορίες άλλων ομοιδεατών σαν φιλοξενούμενους.

Απώτερος σκοπός σύμφωνα με τον Jim Pupp η αυτοχρημματοδότηση και συντήρηση της δισκογραφικής εταιρίας σαν καταφύγιο και δημιουργικό ορμητήριο των καλλιτεχνών της δίνοντας τους την απαραίτητη εκφραστική και δημιουργική ελευθερία.

Για όσους άντεξαν να διαβάσουν μέχρι εδώ και βρίσκουν τα παραπάνω ενδιαφέροντα η έστω αξιοπερίεργα εδώ είναι η ιστοσελίδα της δισκιγραφικής εταιρίας που παρουσίασα http://www.ghostbox.co.uk/index.htm ενώ εδώ μπορούν να ακούσουν κάποια δείγματα απο την μουσική της http://www.ghostbox.co.uk/content/listen.htm.

Βασικοι καλλιτέχνες και δημιουργικοί πυλώνες της Ghost Box είναι οι “Βelbury Poly” οι “The Advisory Circle” και οι “Focus Group” ενώ στο λίνκ που ακολουθεί όσοι ενδιαφερονται να το ψάξουν λίγο παραπάνω θα βρούν το επίσημο blog τους http://www.belburyparishmagazine.blogspot.gr

Aκολουθούν μερικά βίντεο.







Attachments
Ghost_Box_Logo.jpg
Ghost_Box_Logo.jpg (62.15 KiB) Viewed 4656 times
User avatar
Gojakla
Contributor
Posts: 1754
Joined: Tue Mar 29, 2016 10:56 am

Re: Ghost Box Label

Unread post #3 by Gojakla » Thu Apr 21, 2016 9:22 pm

Δεν ειχα ιδεα. Αλλα μου ανοιγει την ορεξη η ολη παρουσιαση!

Θα τους ακουσω σιγουρα. [musicphones]


Ευχαριστω Πετρο.
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: Ghost Box Label

Unread post #4 by BityaBit » Thu Apr 21, 2016 9:32 pm

Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια "επιμορφωτικά" νήματα σε εναν χώρο που αν μη τι άλλο νιώθωντας ελεύθερος να αναπνεύσω έχω όρεξη να εκφραστώ και να μοιραστώ αυτά που με συναρπάζουν. Νά σαι καλά! έχεις pm..
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7871
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Ghost Box Label

Unread post #5 by Dr Pan K » Thu Apr 21, 2016 9:41 pm

Τνχ Πέτρο, πολύ καλή παρουσίαση, θα αναζητήσω και εγώ τις παραγωγές της ghost box. Θα χαρούμε πολύ να δούμε και αλλες, απ ότι καταλαβαίνω έχεις εντρυφήσει σε Όχι και τόσο γνωστές μουσικές σκηνές.
Παναγιώτης
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: Ghost Box Label

Unread post #6 by BityaBit » Thu Apr 21, 2016 10:00 pm

Ευχαριστώ Παναγιώτη. Ξέκίνα με τα άλμπουμ Belbury Poly - Belbury Tales[i] https://ghostbox.greedbag.com/buy/the-belbury-tales-0/ και [i]The Advisory Circle - As The Crow Flies https://ghostbox.greedbag.com/buy/as-the-crow-flies-3/

Έχεις δίκιο για τα ιδιαίτερα μουσικά γούστα μου! Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις εμπνευσμένες απο την προσωπική μου "μουσική πραγματικότητα"
User avatar
panos_adgr
Posts: 17
Joined: Wed Apr 20, 2016 8:52 pm

Re: Ghost Box Label

Unread post #7 by panos_adgr » Fri Apr 22, 2016 8:11 am

Πολύ ωραία παρουσίαση Πέτρο. Θα ερευνήσω κι εγώ τα θέματα που παρουσίασες.

Εγώ ξέρω από πρώτο χέρι τις ιδιαίτερες μουσικές σου προτιμήσεις όπως και το πλήθος των άλμπουμ που έχεις.
User avatar
andreasecon
Contributor
Posts: 640
Joined: Sun Apr 17, 2016 9:27 pm
Location: Kifisia

Re: Ghost Box Label

Unread post #8 by andreasecon » Fri Apr 22, 2016 8:21 am

Ενδιαφέρον Πέτρο, ευρέθησαν στο Tidal (έχει 5-6 αλμπουμς τους) για να δούμε....
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: Ghost Box Label

Unread post #9 by BityaBit » Sat Mar 02, 2019 6:06 pm

Return to “Μουσική”



Login · Register