Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

[Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #1 by BityaBit » Mon Jan 09, 2017 12:41 pm

idsd bl4.jpg
idsd bl4.jpg (18.96 KiB) Viewed 4208 times


Άν και για προσωπικούς λόγους έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να μήν γράφω την άποψη μου για μηχανήματα σε forums, μετά από συζήτηση με τον Παναγιώτη σχετικά με τα ευρήματα για το συγκεκριμένο φορητό ντάκ πείστηκα να κάνω μια εξαίρεση αφού τα ευρήματα είναι σημαντικά και σίγουρα η συσκευή αυτή κινείται σε μια κατηγορία τιμής που θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο.

Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν ακολουθούν οι καθαρά προσωπικές μου εντυπώσεις σχετικά με την νέα αναβαθμισμένη έκδοση του πολύ επιτυχημένου Dac της ifi.

Εισαγωγή

Mε τον προκάτοχο του πέρασα δύο χρόνια πολύ στενής χρήσης μιάς και λόγω συνθηκών άκουγα περισσότερο απο αυτό παρά απο το "μεγάλο" ντάκ που χρησιμοποιώ στο κυρίως σύστημα.

Η αγορά του πρώτου i DSD micro έγινε για να αντικαταστήσει δύο συσκευές που χρησιμοποιoύσα εώς τότε απο μία σαν χρυσή τομή, αφου μέν ήταν μια σημανική ολική αναβάθμιση σε σχέση με το idsd nano που εκτελούσε χρέη desktop και φορητου dac/ενισχυτή ακουστικών, ενώ μετά απο σύγκριση αποτελούσε έναν πρώτης τάξης συμβιβασμό, προτιμητέο (αφου στην κατηγορία τιμής αυτή οι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι) ,σε σχέση με το Meridian Director που εκτελούσε χρέη μετατροπέα στο δεύτερο σύστημα στην "σπηλιά" καταφύγιο μου..

iFi-micro-iDSD-Black-Label.jpg
iFi-micro-iDSD-Black-Label.jpg (166.92 KiB) Viewed 4173 times


Πιο συγκεκριμένα προτίμησα το σαφές προβάδισμα στο σώμα και τις ζεστές χροιές στην μεσαία περιοχή αλλά και στην σαφώς ανώτερη ροή (prat) του Ifi iDSD micro σε σχέση με το Meridian Director απο το οποίο όμως υστερούσε πέραν πάσης αμφιβολίας στον όγκο πληροφορίας χωρικής και μουσικής και την ανάλυση στην υψηλομεσαία περιοχή χωρίς βέβαια να το λές και φτωχό για τα λεφτά του, κάθε άλλο..

Στα δυο χρόνια που μου κράτησε καλή συντροφιά έμαθα να εκτιμάω τον τίμιο ήχο του και την ευελιξία του παρόλα αυτά οι δεδομένοι συμβιβασμοί που είχε πάντα μου προκαλούσαν μια φαγούρα είδικά μετά από κάποιες (μάλλον άδικες) συγκρίσεις με άλλες πολύ ακριβότερες συσκευές αφού χωρίς να αφήνει περιθώρια για παράπονα, άφηνε περιθώρια για επιθυμίες όπως λίγη ανάλυση και αέρα παραπάνω όπως και λίγο πιο σφιχτό βαθύ και έντονο μπάσο (είμαι μπασάκιας) και ίσως έναν τσίμπο παραπάνω δυναμικά στα οποία αν και για ντάκ μπαταρίας τα πήγαινε μιά χαρά όντας ιδιαίτερα "pratty".

iFi-micro-iDSD-Black.jpg
iFi-micro-iDSD-Black.jpg (36.31 KiB) Viewed 4173 times


Με τις δύο τελευταίες αναβαθμίσεις στο firmware του, η Ιfi μέσω αναπροσαρμογής της διαχείρισης των δεδομένων απο το receiver του (της XMOS) απο custom δικό τους λογισμικό, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τον τομέα της ανάλυσης στα μεσουψηλά ενώ η προσθήκη ενός ipurifier2 στην USB είσοδο ανέβασε ακόμα περισσότερο τα επίπεδα διαφάνειας και χωρικής πληροφορίας σε επίπεδα λίαν ικανοποιητικά.


Στο "Δια Ταυτά"..

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Ifi πάντα ανήσυχοι με αιφνιδίασαν με την παρουσίαση μιας νέας έκδοσης, ριζικά ανανεωμένης στην τροφοδοσία και τα αναλογικά στάδια του αγαπημένου μου μουσικού "συντρόφου" και μιά και η συγκυρία το επέτρεψε, άδραξα την ευκαιρία και απέκτησα ένα, πιο πολύ σαν ανανέωση (καινούρια μπαταρία - παρθένα συσκευή) και με την ελπίδα να είναι λίγο πιό δυναμικό και μπασάτο κάτι που οι αλλαγές που έχει σε σχέση με τον προκάτοχο του θα δικαιολογούσαν.

Για να είμαι ειλικρινής για λίγο μου πέρασε η ιδέα να πάω σε ανταγωνιστική υλοποίηση μετά όμως από ώριμη σκέψη (εκτελεί εξίσου και χρέη Line out ) και τις συμβουλές του Παναγιώτη αποφάσισα να κινηθώ εκ του ασφαλούς κάτι που τελικά αποδείχτηκε πολύ σοφή κίνηση.

Αυτό το λέω πλέον με σιγουριά αφού μετά από το απαραίτητο στρώσιμο τουλάχιστον 100 ωρών το Ifi I DSD Black εμφάνισε αρετές που ξεπερνούν σαφώς τα όρια της "τίμιας συσκευής".
Πιο συγκεκριμένα, καταρχάς η βελτίωση στους τομείς που έλπιζα να υπάρξει είναι πέραν κάθε προσδοκίας, αφού τα δυναμικά του δεν έχουν καμία σχέση με το προηγούμενο και σίγουρα καμία σχέση με DAC τροφοδοτούμενο από μπαταρία αφού η ταχύτητα και η έκταση τους θυμίζουν ντάκ με βαρβάτη τροφοδοσία ενώ η ευελιξία τους επιτρέπει την παράθεση μουσικών φράσεων και εναλλαγών στην ένταση που ενισχύει σημαντικά την αίσθηση ρεαλισμού, ειδικά σε ορχηστρικά έργα σε βαθμό που να ξεπερνά αυτό που θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος.


iFi-micro-iDSD-Black-Label-DAC back.jpg
iFi-micro-iDSD-Black-Label-DAC back.jpg (64.38 KiB) Viewed 4173 times


Το ίδιο ισχύει και για το μπάσο του που πλέον έχει κατέβει αισθητά περισσότερο, έχει σφίξει και ενισχυθεί σε παρουσία ένταση, "νεύρο" και "ευελιξία" σε βαθμό που να ενθουσιάζει και "κακομαθημένους" όπως εγώ σε αυτόν τον τομέα ακροατές.

Αυτό που ήταν όμως τελείως απροσδόκητο σε σχέση με τα αναμενόμενα ήταν η πραγματικά απίστευτη βελτίωση στα μέσο υψηλά των οποίων η ανάλυση η διαφάνεια και η αίσθηση του χώρου άνετα φτάνει τα επίπεδα του Meridian Director που κάποτε είχα, τo οποίο ήταν εκπληκτικό σε αυτόν τον τομέα, με κερασάκι στην τούρτα την σοβαρά βελτιωμένη μουσικότητα αλλά και αίσθηση της ροής που επιτρέπουν την παρουσία σε μικροδυναμικά και μουσικές λεπτομέρειες που πρίν ήταν απλά απόντα σε αυτή την περιοχή.

Χωρίς να επεκταθώ άλλο αυτό που μου έμεινε σαν συνολική εντύπωση είναι η αίσθηση μιας νέας συσκευής με σαφή κοινή καταγωγή αλλά τουλάχιστον μια κατηγορία πάνω σε όλους τους τομείς.
Οι εντυπώσεις μου επιβεβαιώθηκαν και μετά από αντιπαράθεση Α-Β στο κυρίως σύστημα με τo τέσσερις φορές ακριβότερο ΜΥΤΕΚ BROOKLYN όπου ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία αλλά και συνακρόαση με φίλο που γνωρίζει καλά τα συστήματα και τις μουσικές που ακούω ενώ είχε και αυτός εκτεταμένη εμπειρία με το "απλό" i Dsd micro και επιβεβαίωσε ότι δεν ήμουν απλά ενθουσιασμένος κάτι που μου συμβαίνει εύκολα, άν και εδώ τα ευρήματα ήταν προφανή για να μην πω πρωτοφανή..

Άν και οι αλλαγές στο iDsd Black Label είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες, αφορούν όλες την τροφοδοσία (νέοι καλύτεροι πυκνωτές και βελτιωμένες σταθεροποιήσεις σε νευραλγικά σημεία όπως το femtoclock) και τα ανανεωμένα στάδια εξόδου με custom της ifi ενώ το ψηφιακό κομμάτι έμεινε ουσιαστικά απείρακτο, το αποτέλεσμα σίγουρα επιβεβαιώνει την αίσθηση που είχα ότι το απλό iDsd πάντα έμοιαζε να "το κρατάει κάτι" από αυτό που πραγματικά ήταν ικανό.

iFi-micro-iDSD-Black-Label-DAC-int.jpg
iFi-micro-iDSD-Black-Label-DAC-int.jpg (95.57 KiB) Viewed 4173 times


Μετά από την εμπειρία μου με το Ifi iDsd Black Label απότο οποίο δηλώνω σαφώς ΥΠΕΡ ευχαριστημένος έχω την αίσθηση ότι το μικρό αυτό "Τερατάκι" είναι προιόν αγάπης και ένα statement από την IFI ως προς το τι μπορούν να φτιάξουν αφού αυτήν την φορά θυμίζει απίστευτα μικρό ΑΜR.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ελπίζω τα σχόλια μου να φανούν χρήσιμα.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται επιβεβαίωση των όποιων σχολίων από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο μέσω δοκιμών ακροάσεων και η μόνη πρακτική συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή θέλει π ο λ ύ στρώσιμο αφού τα πλεονεκτήματα που περιέγραψα γίνονται σαφή και ξεκάθαρα μετα το λιγότερο 50 ώρες συνεχούς λειτουργίας ενώ δείχνει να έχει ανοίξει καλά και σταθεροποιηθεί γύρω στις 100+ώρες που το έχω φτάσει ενώ μια γλυκιά αίσθηση προσμονής με γεμίζει σκεπτόμενος τα σχόλια άλλων χρηστών ότι θέλει εώς και 500 ώρες για να ανοίξει τελείως..

Ακολουθεί ο σύνδεσμος για το έν λόγω ντάκ στην Ifi.

http://ifi-audio.com/portfolio-view/micro-idsd-bl/

Specifications

Compatible with computers (Apple/Win/Linux), iPhone, iPod Touch, iPad and Android Devices
Output Fixed 2V or variable with up to 5V available
IEM matching Off / High Sensitivity Headphone / Ultra Sensitivity Headphone
RMS jitter 12kHz – 1MHz < 280 Femtoseconds
3 Way combo SPDIF port (Coaxial In/Out; Optical In); Up to 192kHz PCM
DSD 512/256/128/64, DXD 2x/1x
Selectable DSD, DXD, PCM filters
Power output:
– Turbo mode 10.0V/4,000 mW @ 16 Ohm >1560 mW @ 64 Ohm > 166 mW @ 600 Ohm
– Normal mode 5.5V/1,900 mW @ 16 Ohm > 950 mW @ 32 Ohm > 100 mW @ 300 Ohm
– Eco mode 2.0V/500 mW @ 8 Ohm > 250 mW @ 16 Ohm
Maximum Output Power 4,000mW @ 16 Ohm Load
Continuous Output Power 1,000mW @ 64 Ohm Load
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #3 by Dr Pan K » Mon Jan 09, 2017 7:45 pm

Τνχ για το hands on Πέτρο, πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Το προηγούμενο iDSD το ειχα δοκιμάσει διεξοδικά και ειχα γράψει τις σκέψεις μου στο Part Time Audiophile Αν υπηρχαν κάποια ψεγάδια για την τιμη του και τον σχεδιασμό του (σχετική φορητοτητα, ενσωματωμένος ενισχυτής ακουστικων, εξοδο RCA για χρήση και σε desktop) αυτά ηταν μια κάποια έλλειψη λεπτομέρειας στις ανώτερες οκτάβες και ισως το οχι γρανιτένιο χαμηλό.

ifi-idsd.jpg
ifi-idsd.jpg (185.82 KiB) Viewed 4169 times


Συζητώντας με τον Πετρο μου ειπε οτι σε αυτούς τους τομεις εχει βελτιωθεί τα μαλα, πραγμα που σε συνδυασμό με την δυνατότητα να βγάλει κανονική εξοδο γραμμής μεσω RCA και τις πολλές ρυθμίσεις καθιστούν το iFi micro iDSD black σοβαρότατη πρόταση για την κατηγορία τιμης. Δυστυχώς μεχρι τωρα το εχω ακούσει μονο με ακουστικά και δεν ειχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω και επάνω στο δικάναλο σύστημα μου οπότε επιφυλάσσομαι για περαιτέρω τοποθέτηση επ'αυτου.
Παναγιώτης
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #4 by Chris1967 » Mon Jan 09, 2017 7:52 pm

Ωραία παρουσίαση Πέτρο!

Εγώ να πω την αλήθεια δεν είχα εντυπωσιαστεί ποτέ από το προηγούμενο iDSD, όσες φορές το είχα ακούσει με τα Audeze LCD2 κλπ είχα την εντύπωση του roll off και μιας κάποιας ίσως θολούρας μαζί με το χαλαρό μπάσο όπως πολύ σωστά υποδεικνύει ο Παναγιώτης.

Μπράβο στην ifi που τα διόρθωσαν αυτά στο black.
Χρήστος
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #5 by BityaBit » Mon Jan 09, 2017 8:22 pm

Χρηστο δεν εχεις αδικο. Το απλο Micro νομιζω οτι ηταν καπως οριακο για τοσο απαιτητικα ακουστικα αφου αν και ισχυς υπηρχε (και υπαρχει) με το τσουβαλι σιγουρα υπηρχαν καποιες ελειψεις που με τοσο απαιτητικα συνοδα θα εκαναν μπαμ. Γενικα οπως τα καταλαβες ειναι. Οπου πονουσε το προηγουμενο το μαζεψαν και με το παραπανω. Για εμενα που δεν χρησιμοποιω hi end ακουστικα το μαυρακι ειναι πυραυλος.. [beer]
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7870
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #6 by Dr Pan K » Tue Jan 10, 2017 9:32 pm

Σε θέμα οδήγησης ακουστικων το προηγούμενο Micro iDSD ηταν οτι πιο ισχυρό θυμάμαι, και για ημι-φορητη συσκευή τα πήγαινε αρκετά καλα ακόμα και με planar magnetic ακουστικά. Θυμάμαι οτι αν δεν ειχες σκοπο να το τερματίσεις έπαιρνες ικανοποιητική στάθμη με δύσκολα ακουστικα οπως τα Audeze. Μονο σε σοβαρές σταθμες έπιανες καποια παραμόρφωση αλλα αυτο μαλλον αναμενόμενο οταν μιλαμε για ακουστικά που ζητούν ολόκληρα βατ για να δώσουν το 100%

Το εχεις δοκιμάσει με ακουστικά Πετρο?
Παναγιώτης
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #7 by BityaBit » Tue Jan 10, 2017 10:16 pm

Το μόνο που αφήσανε "απείρακτο" είνα αυτό το θέμα της οδήγησης που παραμένει υπερ-άφθονη. Τώρα για την παραμόρφωση που λές (σε υψηλές στάθμες στην μεγάλη σκάλα) έχω ξανακούσει,αλλα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αφού ούτε τόσο δύσκολα ούτε τόσο καλά ακουστικά χρησιμοποιώ.
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #8 by Chris1967 » Wed Jan 11, 2017 7:16 pm

Dr Pan K wrote:Σε θέμα οδήγησης ακουστικων το προηγούμενο Micro iDSD ηταν οτι πιο ισχυρό θυμάμαι, και για ημι-φορητη συσκευή τα πήγαινε αρκετά καλα ακόμα και με planar magnetic ακουστικά. Θυμάμαι οτι αν δεν ειχες σκοπο να το τερματίσεις έπαιρνες ικανοποιητική στάθμη με δύσκολα ακουστικα οπως τα Audeze. Μονο σε σοβαρές σταθμες έπιανες καποια παραμόρφωση αλλα αυτο μαλλον αναμενόμενο οταν μιλαμε για ακουστικά που ζητούν ολόκληρα βατ για να δώσουν το 100%

Το εχεις δοκιμάσει με ακουστικά Πετρο?


Η πιο πάνω περιγραφή που έκανα δεν αφορούσε την οδήγηση, αφορούσε την απόκριση και τον χαρακτήρα. Στο high gain ήταν ικανοποιητική η οδήγηση πιστεύω. Απλά δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει κανείς το boost, τότε μόνον αρχίζανε οι παραμορφώσεις σε υψηλές στάθμες.
Χρήστος
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #9 by BityaBit » Wed Jan 11, 2017 7:49 pm

Χρηστο με τι ακουστικα δοκιμασες το ντακ αυτο;.
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: [Hands On] Ifi Audio iDSD Black Label

Unread post #10 by Chris1967 » Wed Jan 11, 2017 8:27 pm

Πάντοτε με κάποιο Audeze στα πλαίσια εκθέσεων ακουστικών κλπ... LCD2 και LCDX σίγουρα αλλά μπορεί και με κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι. Δεν το έχω ακούσει με τα δικά μου ακουστικά, ούτε το είχα ποτέ σπίτι για δοκιμή.
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”



Login · Register