Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Review] Chord Mojo

User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

[Review] Chord Mojo

Unread post #1 by Chris1967 » Fri Jan 20, 2017 8:06 pm

Όταν παρέλαβα το Chord Mojo είχα μεικτά συναισθήματα. Ήθελα, ενδόμυχα, να είναι μια άρτια συσκευή ενώ ταυτόχρονα δεν ήθελα να με επηρεάσει ο ενθουσιασμός ριβιούερ ή χρηστών που εξέφραζαν την ικανοποίηση τους με κάθε ευκαιρία στο διαδίκτυο ή στα έντυπα. Δεν έπρεπε να είμαι θετικά προϊδεασμένος από αυτά που είχα διαβάσει, το Mojo έπρεπε να με κερδίσει με το σπαθί του.

Η Chord είναι μια εταιρία που δημιουργεί εκκεντρικά προϊόντα τα οποία θεωρώ ότι είτε τα αγαπάς αμέσως είτε τα μισείς. Αυτό εισπράττω από όσους έχουν έρθει σε επαφή με αυτά, με το σχεδιαστικά ιδιόρρυθμο σασί από ατόφιο αλουμίνιο και τα πολύχρωμα led.
Red Ref MK3 Stack WHT.jpg
Red Ref MK3 Stack WHT.jpg (35.78 KiB) Viewed 5119 times



Ο σχεδιασμός τους που προέρχεται σύμφωνα με την εταιρεία από το χώρο της αεροναυπηγικής, τα ψηφιακά που σχεδιάζονται από τον Robert Watts -"guru" στον τομέα- αλλά και τα εύσημα από πολύ γνωστά και σεβαστά στούντιο ανα τον κόσμο (BBC / Abbey Road Studios (London) / Sony Music Studios (New York) / Skywalker Sound κ.α.), δημιουργούν μια αίσθηση μοναδικότητας τόσο αισθητικα όσο και ακουστικά. Σίγουρα πρόκειται για ιδιαίτερες και διαφορετικές συσκευές .

Ομολογουμένως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Chord Electronics, το Hugo, μου είχε κινήσει την περιέργεια πριν ακόμα το ακούσω. Πως είναι δυνατόν ένα σχετικά απλό ηλεκτρονικό κύκλωμα, χωρίς καν DAC chip (για αυτό θα μιλήσω αμέσως πιο κάτω), να έχει σαρώσει τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις και να είναι μεταξύ των πρώτων θέσεων σε όλα τα reviews;

Τι ήταν αυτό που δικαιολογούσε την αλμυρή τιμή του, όντας μια συσκευή μικρή και φορητή -με μπαταρία για τροφοδοσία- (εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό που προσφέρει σασί κανονικού μεγέθους, διακριτά κυκλώματα, προσεγμένες τροφοδοσίες, κλπ)?

Αυτό που προώθησαν διαφημιστικά -με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο- είναι η αισθητική και ηχητική απόδοση της συσκευής.

Το Hugo όταν το άκουσα για πρώτη φορά το 2014, στα πλαίσια της έκθεσης του Μονάχου, μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις αφού έπαιζε αντικειμενικά καλά. Σε επόμενες ακροάσεις που έκανα στην Ελλάδα, εξακολούθησε να μου αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις με τον μοναδικό ήχο του που δεν μοιάζει με κανένα άλλο dac, όχι από όσα έχω εμπειρία τουλάχιστον.
m1.jpg
m1.jpg (34 KiB) Viewed 5119 times



Αλλά ας δούμε λίγο μερικές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το Mojo.

To μικρότερο αδερφάκι έχει πολλά κοινά σημεία με το μεγαλύτερο Hugo.
Είναι ενισχυτής ακουστικών και dac, έχει την δυνατότητα φορητής χρήσης, καθώς η τροφοδοσία του παρέχεται από ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων πολυμερών λιθίου ενώ η διαχείριση του ψηφιακού σήματος δεν γίνεται από dac chip (από ολοκληρωμένο κύκλωμα μετατροπής ψηφιακού σήματος σε αναλογικό), αλλά από FPGA ( field-programmable gate array) το οποίο είναι ένα προγραμματιζόμενο ολοκληρωμένο κύκλωμα ικανό να παρέχει τις λειτουργίες που επιθυμεί ο προγραμματιστής του.
683x700px-LL-0f4b5135_bf2aaaaa_MojoX-ray.jpeg
683x700px-LL-0f4b5135_bf2aaaaa_MojoX-ray.jpeg (42.03 KiB) Viewed 5119 times

Η χρήση του FPGA αντί συγκεκριμένου Dac chip, δίνει σαφές πλεονέκτημα στον σχεδιαστή ώστε να διαφοροποιήσει το ηχητικό αποτέλεσμα της συσκευής, απλά και μόνο με κατάλληλο προγραμματισμό. Εδώ είναι λοιπόν και το «μυστικό» γιατί το Hugo έχει έναν μοναδικό ήχο που λατρεύουν οι χρήστες του.
683x700px-LL-a8ed0e68_f983598f_Mojo-pcb-technology-1EDIT.jpeg
683x700px-LL-a8ed0e68_f983598f_Mojo-pcb-technology-1EDIT.jpeg (47.01 KiB) Viewed 5119 times


Θα έχει άραγε και το Mojo μερική από την μαγεία του Hugo, όντας σχεδιασμός με πολλές ομοιότητες με το μεγάλο το αδελφάκι?

Εκείνο που με εντυπωσίασε όταν άνοιξα το κουτί του Mojo είναι αφενός το πολύ μικρό του μέγεθος, αφετέρου η στιβαρή και ποιοτική του κατασκευή από αλουμίνιο, και φυσικά τα τρία πολύχρωμα φωτιζόμενα μπαλάκια με τις χρωματιστές ενδείξεις που είναι ταυτόχρονα και διακόπτες λειτουργίας παρέχοντας πληροφορίες για την λειτουργία του ανάλογα με τη χρωματική ένδειξη.
Το δεξί μπαλάκι είναι ο διακόπτης on/off, και ανάλογα με το χρώμα του η ένδειξη της δειγματοληψίας του ψηφιακού σήματος.
mojo-sample-rates.jpg
mojo-sample-rates.jpg (22.27 KiB) Viewed 5119 times


Tα δύο αριστερά μπαλάκια είναι τα ρυθμιστικά έντασης ήχου , που με την αλλαγή απόχρωσης και χρώματος μας δίνουν πληροφορίες για μικρές αλλαγές έντασης όταν αλλάζει η απόχρωση του χρώματος, ή μεγαλύτερες αλλαγές έντασης όταν αλλάζει το χρώμα.
Mojo_01.jpg
Mojo_01.jpg (869.92 KiB) Viewed 5119 times
Mojo_02.jpg
Mojo_02.jpg (947.96 KiB) Viewed 5119 times


Υπάρχουν 3 είσοδοι σήματος micro USB, Optical SPDIF, Coaxial SPDIF (mini jack) και μια είσοδος φόρτισης micro USB.
Mojo_03.jpg
Mojo_03.jpg (872.67 KiB) Viewed 5119 times


Οι έξοδοι είναι δύο στερεοφωνικά καρφιά 3.5mm.
Mojo_04.jpg
Mojo_04.jpg (859.15 KiB) Viewed 5119 times


Η μπαταρία ιόντων πολυμερών λιθίου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δίνει την δυνατότητα αυτόνομης φορητής χρήσης μέχρι 8-10 ώρες μετά από πλήρη φόρτιση 4 ωρών κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη αν χρησιμοποιηθούν ευκολοδήγητα ακουστικά.

Υπάρχει ένδειξη υπόλοιπου χρόνου μπαταρίας με ένα λεντάκι ακριβώς κάτω από το βύσμα εισόδου του usb φόρτισης.
Mojo-Battery.jpg
Mojo-Battery.jpg (11.29 KiB) Viewed 5119 times


Σαν φορητή συσκευή μπορεί να συνδεθεί με τέσσερις τρόπους,
1. Με τηλέφωνο ή τάμπλετ σε ρόλο ψηφιακών πηγών με συνδεσιμότητα USB OTG,
2. Με ομοαξονικό spdif με DAP (Digital Audio Palyer πχ FiioX3, Ibaso DX80 κλπ) που έχει τέτοια έξοδο,
3. Με οπτική ίνα spdif και,
4. Με USB σε φορητό υπολογιστή laptop.

Σαν επιτραπέζια συσκευή μπορεί να συνδεθεί με USB σε υπολογιστή Windows αφού γίνει πρώτα εγκατάσταση των απαιτούμενων drivers, ενώ δεν απαιτούνται οδηγοί σε Mac ή Linux.

Η εγκατάσταση των drivers στα Win10 που έχω στο pc του γραφείου μου (icore7/16Gb Ram/SSD/Foobar) ήταν εύκολη και το Mojo έπαιζε μέσα σε λίγα λεπτά. Για την ρύθμιση DSD έπρεπε να ανατρέξω στο διαδίκτυο καθότι δεν υπήρχαν οδηγίες στο site της εταιρίας, όμως σε ελάχιστο χρόνο βρήκα τις απαιτούμενες οδηγίες ρύθμισης, και τα DSD αρχεία μου έπαιξαν απροβλημάτιστα.
Foobar Settings_01.jpg
Foobar Settings_01.jpg (497.26 KiB) Viewed 5119 times
Foobar Settings_02.jpg
Foobar Settings_02.jpg (470.12 KiB) Viewed 5119 times


Τα ακουστικά που χρησιμοποίησα -από μεγάλα over ear- ήταν τα HiFiMan HE-500, Sennheiser HD800 και τα Fostex T50rp, ενώ απο in ear ακουστικά χρησιμοποίησα τα RHA ΜΑ750i, RHA T20i, TZF Series3 και Denon AH-C551.
Mojo_05.jpg
Mojo_05.jpg (1.15 MiB) Viewed 5119 times
P1200182.JPG
P1200182.JPG (762.54 KiB) Viewed 5119 times


Ο ήχος του Mojo είναι γενικά πολύ ισορροπημένος και δεν φαίνεται να υπάρχει προβολή κάποιας περιοχής σε βάρος κάποιας άλλης ενώ υπάρχει μια αίσθηση ότι είναι κουρδισμένο προς την ζωηρή πλευρά του ουδέτερου.
Η ενέργεια στα πρίμα είναι λίγο τσιμπημένη, αλλά δεν ενοχλεί, απλά αφήνει μια αίσθηση διαύγειας και αέρα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ¨ψηφιακίλα¨. Από την άλλη δεν θα χαρακτήριζα τον ήχο αναλογικό, ένας όρος που του έχει γίνει πολύ κατάχρηση τελευταία, ειδικά σε dac χαμηλής κατηγορίας τιμής που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να έχουν τέτοιες ηχητικές ιδιότητες.

Η σκηνή είναι ελαφρώς στενότερη από αυτή που έχω συνηθίσει, αλλά έχει καλό βάθος και περιγραφή. Οφείλω να αναφέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολα αντιληπτό με ακρόαση ακουστικών και φάνηκε μόνο με την ακρόαση από το κυρίως σύστημα μου με ηχεία.
Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από πολύ καλή ροή και μουσικότητα, θα έλεγε κανείς ότι αυτό ίσως είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό που το κάνει αρκετά εθιστικό.
Τα δυναμικά είναι εξαιρετικά για την κατηγορία τιμής και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως το έχει πετύχει η Chord, ειδικά στο ενισχυτικό μέρος αφού τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν προδιαθέτουν για τέτοια συμπεριφορά.

Κι όμως μπόρεσε να οδηγήσει όλα τα ακουστικά με ιδιαίτερη ευκολία ακόμα και στο ακραίο τεστ, συνδέοντας δηλαδή τα HE-500 ταυτόχρονα με τα HD800 και αυξάνοντας αρκετά την ένταση, δεν ακούστηκε πουθενά παραμόρφωση. Βέβαια η κατανάλωση μπαταρίας αυξήθηκε αρκετά με αποτέλεσμα να εξαντληθεί μερικές ώρες πιο γρήγορα από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής, αλλά δεν είναι και κάθε μέρα που κάποιος θα συνδέσει δύο μεγάλα ακουστικά και θα ακούσει σε ψηλές στάθμες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σαν καλύτερο συνδυασμό θα επέλεγα τα HiFiMan HE-500 και ειλικρινά η ακρόαση με το Mojo ήταν από τις πιο ευχάριστες με αυτά τα ακουστικά.
Mετά την πρόσφατη μετατροπή στα HD800 με την προσαρμογή του SDR resonator (για όσους δεν γνωρίζουν, μια πολύ μικρή και αναστρέψιμη μετατροπή στα HD800 που σαν αποτέλεσμα της είναι η μείωση του ενοχλητικού peak στα 6Khz και κατά συνέπεια το ακουστικό να έχει πιο ισορροπημένη υψηλή περιοχή χωρίς να κουράζει) ακούω σχεδόν αποκλειστικά με τα 800ρια.
Ιδανικά, τα ακουστικά για να ταιριάξουν καλά, πρέπει τα συνοδά να μην είναι ζωηρά στα πρίμα.

Η σύνδεση με Android phone (Samsung Galaxy S6) ήταν εύκολη. Οι ακροάσεις έγιναν με Neutron και Hiby app, οι ίδιες εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν και με το Android tablet μου.
Mojo_07.jpg
Mojo_07.jpg (830.04 KiB) Viewed 5119 times


Εκεί όμως που το Mojo "έλαμψε" πραγματικά, ήταν σε συνδυασμό με το Fiio X3 με σύνδεση spdif. To FiioX3 -σε ρόλο τράνσπορτ- έπαιξε αψεγάδιαστα με το Mojo και ίσως και καλύτερα από τις συνδέσεις με USB. Περίεργο αλλά αληθινό, και με βάζει σε προβληματισμό σε ότι αφορά την ποιότητα υλοποίησης του USB receiver του Mojo. Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν έπαιξε καλά από την USB, απλά έχω την αίσθηση ότι με την spdif coaxial ο ήχος ήταν λίγο πιο φυσικός.

Ο συνδυασμός Mojo και Fiio X3 αποτελεί πλέον τη μόνιμη, φορητή μου λύση.
P1200228.JPG
P1200228.JPG (749.42 KiB) Viewed 5119 times



Ένας άλλος συνδυασμός που δοκίμασα, ήταν η χρήση του Schiit Mjolnir σαν ενισχυτή ακουστικών και του Mojo σαν dac, αφού πρώτα είχε γίνει η ρύθμιση line attenuation (το Mojo δεν έχει καθαρή line out έξοδο). Ρύθμιση που γίνεται εύκολα, πατώντας ταυτόχρονα και τα δύο κουμπιά ρύθμισης έντασης μαζί με το κουμπί on.

Ο Mjolnir έδωσε μια ελαφρά αλλαγή στην χροιά του ήχου (ελαφρώς πιο μεταλλικός ήχος με grain) και μια σαφώς πιο ξεκούραστη οδήγηση, με πιο στακάτο μπάσο, μεγαλύτερη ταχύτητα και γενικά καλύτερο έλεγχο των μονάδων των μεγάλων on ear ακουστικών. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς η απόδοση των ακουστικών οδηγούμενων από έναν ενισχυτή που βγάζει 8W RMS στα 32 Ohm. Τηρουμένων όμως των αναλογιών, ότι το Mojo προορίζεται για φορητή κυρίως χρήση, με φορητά ακουστικά ή in ear monitor, με οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει τον κόπο να πειραματιστεί κανείς με πρόσθετη ενίσχυση στο Mojo.
Mojo_09.jpg
Mojo_09.jpg (1.02 MiB) Viewed 5119 times


Στο δικάναλο σύστημά μου, με ηχεία τα B&W 801 Matrix και streamer το Rpi2, το Mojo δεν έπαιξε καθόλου άσχημα. Ένα σημείο που μπορώ να σταθώ είναι η σκηνή που παρουσιάστηκε ελαφρώς περιορισμένη σε πλάτος, σημείο όμως το οποίο αν αναλογιστούμε τον σχεδιασμό του Mojo ως φορητή συσκευή, δεν αξίζει να είμαι επικριτικός.

Για αυτούς που έχουν συσκευές “i” της apple η σύνδεση στο Mojo πρέπει να γίνει με καλώδιο Apple CCK μαζί με το παρεχόμενο USB σε USBmicro καλώδιο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Mojo δεν είναι συσκευή apple certified. Ευτυχώς έχει δοθεί λύση από την Κίνα, όπου πολλοί κατασκευαστές (πχ Fiio) έχουν κατασκευάσει καλώδια lightning to micro usb που όλα λειτουργούν άψογα με το Mojo και μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς πολύ εύκολα από το διαδίκτυο.

Grace.jpg
Grace.jpg (113.73 KiB) Viewed 5119 times
Στο άλμπουμ της Rachel Z, Grace (Chesky Jazz), αποδίδεται πολύ πιστά η ατμόσφαιρα της ηχογράφησης, τόσο χωροταξικά όσο και μελωδικά. Η φωνή πείθει απόλυτα, χωρίς κανένα ίχνος σκληράδας και τα συνοδευτικά όργανα του τρίο (πιάνο, μπάσο και κρουστά) έχουν σωστή θέση στον χώρο, χροιές και δυναμικά.

Bellezza Crudel.jpg
Bellezza Crudel.jpg (120.89 KiB) Viewed 5119 times
Στο -εξαιρετικής ηχογράφησης- γνωστό άλμπουμ της 2L, Bellezza Crudel του Vivaldi, η εκπληκτική φωνή της σοπράνο Tone Wik αποδίδεται απόλυτα ελεγχόμενη και φυσική, παρά τις υψηλές κορώνες της. Η ενισχυτική ικανότητα του Mojo έδωσε την εντύπωση της μεγάλης σκηνής, των δυναμικών, του σωστού διαχωρισμού και του αέρα, παρά το γεγονός ότι η ακρόαση έγινε σε υψηλές στάθμες - όπως αρέσκομαι να ακούω το συγκεκριμένο έργο.

The Pros and Cons of Hitch Hiking.jpg
The Pros and Cons of Hitch Hiking.jpg (142.91 KiB) Viewed 5119 times
Ένα αρκετά αγαπημένο μου άλμπουμ, παρά το γεγονός ότι είναι λίγο υποτιμημένο, είναι το "The Pros and Cons of Hitchhiking" του Roger Waters, το οποίο δύναται να αναδείξει προβλήματα όπως η έλλειψη λεπτομέρειας, ταχύτητας και σκηνής. Το Mojo πέρασε και εδώ τις εξετάσεις του με άριστα.

Friday Night in San Francisco.jpg
Friday Night in San Francisco.jpg (123.42 KiB) Viewed 5119 times
Στο άλμπουμ Saturday Night in San Fancisco με τους Paco de Lucia, Al di Meola και John McLaughlin, το τίμπρο των κιθαρών αναπαράγεται φυσικά, όπως και ο αέρας και τα μικροδυναμικά αυτής της πολύ καλής live ηχογράφησης.

Symphony No3 Organ.jpg
Symphony No3 Organ.jpg (109.77 KiB) Viewed 5119 times
Η πλήρους μεγέθους συμφωνική ορχήστρα με την συνοδεία οργάνου, στην Τρίτη συμφωνία του Saint Saens, με τον Daniel Baremboim, την Chicago Sympony Orhestra και τον Gason Litaize στο όργανο (Deutsche Grammophon), αναπαράγεται με πιστότητα, ικανοποιητικό βάθος σκηνής, με αέρα και έκταση στα ψηλά αλλά κυρίως στα χαμηλά, και έλεγχο που με κατέπληξε από το μικρό Mojo.

Από την αρχή της δοκιμής και από τις πρώτες νότες διαπίστωσα ότι έπαιζε καλά, τόσο καλά που όχι μόνο άρχισα να ακούω τα συνήθη κομμάτια, αλλά έπιασα τον εαυτό μου να αναζητά στην ψηφιακή δισκοθήκη παλιά και νέα αγαπημένα ή ξεχασμένα κομμάτια. Οταν κοίταξα το ρολόι μου είχαν περάσει τρεις ώρες σαν να ήταν μια στιγμή. Αυτό για μένα μόνο ένα πολύ καλό και ξεχωριστό προϊόν μπορεί να το κάνει.

Σε ποιους απευθύνεται το Mojo λοιπόν?
Σε όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον ήχο των τηλεφώνων τους ή των φορητών συσκευών τους, δηλαδή σε όσους ακούν την μουσική τους ήδη από φορητά μέσα, αλλά και σε εκείνους που θέλουν μια συσκευή επιτραπέζια αλλά με μικρό όγκο στο γραφείο τους.

Έχει το σωστό μέγεθος, έχει ότι εισόδους χρειάζεται κανείς, η μπαταρία του αρκεί για ένα υπερατλαντικό ταξίδι αν ακούς με in ear ενώ συμπληρώνει καλούς χρόνους και με full on ear αν δεν ακούτε σε εκκωφαντικές εντάσεις. Αναπαραγάγει όλους τους διαθέσιμους τύπους αρχείων συμπεριλαμβανομένου DSD 256, είναι γλυκούλη (high wife acceptance) και πολύχρωμο, τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Σαν αρνητικά στοιχεία μετά από την επαφή μου με το Mojo, εντόπισα το γεγονός ότι ζεσταίνεται αρκετά κατά την αναπαραγωγή, και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σαν επιτραπέζια συσκευή με ταυτόχρονη φόρτιση. Ο κατασκευαστής δεν συστήνει την ταυτόχρονη φόρτιση και αναπαραγωγή, καθώς όπως παρατήρησα τις μέρες που έκανε αρκετή ζέστη ενεργοποιήθηκε ο προστατευτικός μηχανισμός απενεργοποίησης της συσκευής, λόγω υπερθέρμανσης. Μια λύση που προτείνεται και την έχω βρει αποτελεσματική τουλάχιστον όταν γίνεται επιτραπέζια χρήση, είναι η τοποθέτηση του Mojo σε όρθια θέση για καλύτερη ψύξη. Άλλο μικρό πρόβλημα, είναι ότι κατά την αλλαγή της δειγματοληψίας, υπάρχει μια παύση, μικρότερη από μισό δευτερόλεπτο, για να μην ακούγονται κλικ ή άλλοι θόρυβοι, αυτό όμως έχει και σαν συνέπεια να κόβεται η αρχή του track κατά ισόποσο κλάσμα δευτερολέπτου, κάτι ενοχλητικό που όμως αργότερα συνηθίζεις. Προβληματίστηκα επίσης με την απόδοση από USB, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στο USB receiver, και που ανέφερα και πιο πάνω, αλλά οι διαφορές σε σχέση με την coaxial μικρές και προς το καλύτερο. Η χρήση κάποιου USB purifier ίσως θα μπορούσε να βελτιώσει τα πράγματα κατά κάποιον τρόπο. Η έλλειψη πραγματικής line out στάθμης που παρακάμπτει τον ενισχυτή του Mojo αποτελεί για μένα μια σοβαρή παράλειψη. Παραταύτα εκτός από το πρόβλημα της υπερθέρμανσης (κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς εδώ στην Ελλάδα με τα πολύ ζεστά καλοκαίρια) θεωρώ ότι τα προβλήματα είναι λίγα και ίσως ασήμαντα για τους περισσότερους χρήστες.

Το ότι δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία καλώδιο USB OTG ή SPDIF, κάτι που στα χρήματα που κοστίζει και δεδομένου ότι μάλλον θα χρειαστούν στους περισσότερους χρήστες, είναι σημαντική παράλειψη. Τελευταία νομίζω η εταιρία κυκλοφόρησε σετ καλωδίων σε αλμυρή τιμή.

Το Mojo έχει πλέον αντικαταστήσει το επιτραπέζιο dac μου (Soekris DAM R2R Sign Magnitude) όταν ακούω στο γραφείο μου (το Soekris DAM είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το δικάναλο σύστημα πια), με απαλλάσσει από τις μεγάλες θερμοκρασίες της τάξης Α του Mjolnir (όταν δεν θέλω να ακούσω με τα μεγάλα on ear ακουστικά μου), και με συντροφεύει τόσο στις μεταμεσονύκτιες ακροάσεις μου στο κρεβάτι, όσο και στα ταξίδια μου -όπου και αν είναι αυτά και ανεξαρτήτως μέσου-, όντας τόσο μικρό και ευέλικτο.

Για πολλούς χρήστες θα μπορούσε να είναι το πρώτο αλλά και τελευταίο headgear. Για μένα σίγουρα έκανε την έκπληξη και είναι ο καθημερινός μουσικός μου σύντροφος.

Κίνηση "ματ" από την Chord.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Chord Mojo

Inputs:

1x Micro USB 768kHz/32-bit Capable Input
1x 3.5mm Jack Coaxial 768kHz/32-bit Capable Input
1x Optical TOSLINK 192kHz/24-bit Capable Input
1x 1amp Micro USB Charging Port Input


Output:

2x 3.5mm Headphone Jacks


Technical Specs:

Output Power @ 1kHz – 600Ω 35mW
Output Power @ 1kHz – 8Ω 720mW
Output Impedance: 75mOhms
Dynamic Range: 125dB
THD @ 3v: 0.00017%
Weight: 180g (0.4lbs)
Dimensions: 82mm (l) x 60mm (w) x 22mm (h)

Ιστοσελίδα κατασκευαστή:
http://www.chordelectronics.co.uk/product/mojo/

Λιανική Τιμή: £399


Εξοπλισμός δοκιμής:

Mark Levinson 380S
Musical Fidelity K550 Superchargers
B&W 801 Matrix S3
Rpi2 Streamer/NAS- Windows 10 PC(i7/16Gb RAM/SSD)/Foobar
FiioX3
Samsung Galaxy S4 / S6
Schiit Mjolnir
Sennheiser HD800
HiFiMan HE-500
Fostex T50rp
RHA ΜΑ750i
RHA T20i
TFZ Series 3
Denon AH-C551
Χρήστος
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #2 by BityaBit » Fri Jan 20, 2017 8:42 pm

Συγχαρητήρια για το review Χρήστο πολύ καλή δουλειά!!
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #3 by Chris1967 » Fri Jan 20, 2017 8:51 pm

Ευχαριστώ Πέτρο [beer]
Χρήστος
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7871
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #4 by Dr Pan K » Fri Jan 20, 2017 9:19 pm

Εξαιρετικό review Χρήστο! Congrats!
Παναγιώτης
User avatar
andreasecon
Contributor
Posts: 640
Joined: Sun Apr 17, 2016 9:27 pm
Location: Kifisia

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #5 by andreasecon » Fri Jan 20, 2017 10:09 pm

Ωραίο review Χρήστο !
User avatar
Gojakla
Contributor
Posts: 1754
Joined: Tue Mar 29, 2016 10:56 am

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #6 by Gojakla » Fri Jan 20, 2017 11:45 pm

Σα να σου αρεσε δλδ...
Κώστας Γκαβάκος
Posts: 72
Joined: Sat Apr 30, 2016 7:23 pm

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #7 by Κώστας Γκαβάκος » Sat Jan 21, 2017 10:43 am

Πολύ χρήσιμο review Χρήστο μπράβο.
Δεν είχα βρει drivers του Fiio X3 με windows 10. Aν υπάρχουν θα ήθελα το link γιατί το έχω σε αχρηστία.
User avatar
BityaBit
Posts: 1266
Joined: Tue Apr 19, 2016 2:01 pm

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #8 by BityaBit » Sat Jan 21, 2017 1:49 pm

Για λίγες ημέρες θα μου κάνει και εμένα παρεούλα αυτό το πολύ όμορφο και εξαιρετικά καλοφτιαγμένο "παιχνιδάκι" .. Θα επανέλθω με εντυπώσεις αφού παίξω λιγάκι μαζί του. [thumbup] [wavegreen]

IMG_0693.jpg
IMG_0693.jpg (1.3 MiB) Viewed 5020 times
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 1494
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #9 by Chris1967 » Sat Jan 21, 2017 2:02 pm

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! [wavegreen]

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε τόσο που μετά την επιστροφή του δείγματος, παράγγειλα αμέσως ένα Mojo.

Κώστα για το Fiio X3, καταρχήν πρέπει να βάλεις το τελευταίο firmware FW3,4 το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ: https://www.dropbox.com/s/9a39nmk9g7mb5 ... 4.zip?dl=0

Τα driver είναι κοινά για όλες τις συσκευές Χ, και μπορείς να το κατεβάσεις εδώ: https://www.dropbox.com/s/qqz14rnt6at8q ... 3.34.0.zip

Καλές ακροάσεις Πέτρο!! [wavegreen]
Χρήστος
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 7871
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: [Review] Chord Mojo

Unread post #10 by Dr Pan K » Sun Jan 22, 2017 12:16 pm

Αντιδιαμετρικά σχεδιασμένο το Chord Mojo σε σχεση με το γνώριμο σου iFi iDSD Black Label Πετρο καθώς εχει πιο μαζεμένη σχεδίαση και σαφώς μινιμαλ λειτουργίες. On/ Off, power up/ down και αυτό ηταν. Ουτε ελεγχόμενα φιλτρα, ουτε επιλογές ισχύος ούτε τίποτα. Ειμαι περίεργος να δω πως σου φαίνεται ηχητικά.
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”



Login · Register