Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

AthanasiosL
Posts: 280
Joined: Mon Jan 22, 2018 5:00 pm

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #11 by AthanasiosL » Fri Jul 13, 2018 11:10 pm

Ο Παναγιώτης βασικά έχει πρόβλημα με τον χώρο πλέον. Πρέπει να φέρει τα πάντα πιο μπροστά να υπάρχει χώρος να χαζεύει ο κόσμος τα καλώδια. Τα λ7 πίσω είναι πλέον περισσότερα από μπροστά. Βασικά θα μπορούσε να μεταφέρει και την θέση ακρόασης πίσω.

Να τονίσω ότι οι δοκιμές γίνανε σε ρεαλιστικές στάθμες. Πονοκέφαλος, κούραση δεν υπήρχαν ακόμη και στην κλασσική. Εγώ απευθείας απο δουλεια με δύσκολη μέρα. Σημαντικά στοιχεία όλα αυτά. Βέβαια είναι και το όλο πακέτο...
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 5589
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #12 by Dr Pan K » Sat Jul 14, 2018 4:57 pm

Έχω 4 διαφορετικά interconnect του Sommovigo, όλα είναι με την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία. Το πιο απλό είναι καλό, το αμέσως πιο ακριβό είναι καλύτερο και το πολύ ακριβό σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πολύ μπορεί να επιρρεαζει ένα μέτρο σύρμα το σύστημα. Συνήθως ακούω με τα Triode που ούτε φτηνά είναι ούτε και μπορείς να τους βρεις ψεγάδι, το αντίθετο. Απόλυτα ισορροπημένα, χωρίς κανένα φούσκωμα ή υπερβολή. Πολύ καλά άκρα, μεγάλη σκηνή, γρήγορα, τα έχουν όλα. Με αυτά ακούσαμε στην συνάντηση το Rockna και το Auralic Vega G2. Για χάριν δοκιμής έβγαλα το Indigo από το phono που είναι η μόνιμη θέση του και κάναμε την σύγκριση με το Rockna, οι διαφορές είναι απλά τεράστιες είτε μιλάμε για εύρος σκηνής, είτε για εσωτερική πληροφορία.

Το πρόβλημα παραμένει η τιμή, ποιος λογικός άνθρωπος θα αγόραζε ένα καλώδιο που κοστίζει σχεδόν όσο 2 Rockna ;
Παναγιώτης
MILES
Posts: 23
Joined: Mon May 29, 2017 11:10 pm

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #13 by MILES » Sun Jul 15, 2018 10:17 am

Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό κάποιων φίλων για αυτό που άκουσαν από την αλλαγή των καλωδίων, ειδικά αυτών που δεν είχαν στο παρελθόν σχετική εμπειρία από το σχετικό "παιχνίδι" των καλωδίων.

Η δική μου εμπειρία σχετικά με τα καλώδια μετά από 43 χρόνια ασχολίας με αυτό το άτιμο hobby, είναι ότι:

- Τα καλώδια κάνουν σίγουρα διαφορές στον ήχο, ότι και να λένε κάποιοι που δεν τις ακούν.
- Η απάντηση μου σε αυτούς είναι ότι αν δεν ακούν διαφορές πρέπει να είναι ευτυχείς και ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το hobby αυτό, παρά μόνο να απολαύσουν τη μουσική τους.
- Όλα τα καλώδια έχουν κάποιο χαρακτήρα αλλά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα εξαρτάται αρκετά και από το σύστημα που αυτό θα παίξει.
- Άρα προσπαθήστε να δοκιμάζετε τα όποια καλώδια στο σύστημα σας.

Τώρα όσον αφορά τις τιμές των καλωδίων, αυτές έχουν ξεφύγει από καιρό, πολλές φορές αγγίζοντας τη σφαίρα της γελοιότητας!!!

Όση έρευνα και ανάπτυξη ή και έξοδα για marketing να υπολογίσει κανείς, απλά αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένα καλώδιο να ξεπερνά σε αξία ένα αυτοκίνητο που στην τιμή του εμπεριέχει τεράστια έξοδα εξέλιξης αλλά και απείρως ακριβότερα υλικά και κόστος κατασκευής.

Για το λόγο αυτό έχω σταματήσει από πολλά χρόνια να ασχολούμαι με πανάκριβα καλώδια.
Είναι γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ακούσει πολύ καλά και με πιο "γήινα" καλώδια όπως το triode και δεν είναι ανάγκη να πάει στο indigo.

Ξέρω φυσικά ότι αν ακούσουμε το καλύτερο, το μυαλό μας πάει όλο σε αυτό. Μου έχει συμβεί και μου συμβαίνει ακόμα πολλές φορές. Απλά μετά από τόσα χρόνια έχω μάθει να ελέγχω τις παρορμήσεις μου και να προσγειώνομαι στην πραγματικότητα. Και πιστέψτε με, η απόλαυση των ακροάσεων δε μειώνεται καθόλου.

Αυτά σαν φιλική συμβουλή από έναν "παλιό" του χώρου!
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 5589
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #14 by Dr Pan K » Sun Jul 15, 2018 11:37 am

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Miles. Τα συστήματα μπορούν να παίξουν άκρως ικανοποιητικά και χωρίς πανάκριβα καλώδια ενώ οι τιμές είναι πολλές φορες αστείες. Τα Indigo δεν είναι καν ανάμεσα στα πιο ακριβά της αγοράς καθώς τα "κορυφαια" καλώδια έχουν φτάσει να κοστίζουν εύκολα 30Κ ευρω χωρίς απαραίτητα να ταιριάζουν απόλυτα στο σύστημα του αγοραστή.

Στην Άπω Ανατολή υπάρχουν αντιπρόσωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με καλώδια boutique, επισκέπτονται τους δυνητικούς πελάτες με μια βαλίτσα γεμάτη καλούδια και κάνουν δοκιμές για να δουν πως θα δέσει το γλυκό. Πενταψηφια καλώδια για εξαψηφια συστήματα
Παναγιώτης
pankon
Posts: 766
Joined: Thu Mar 30, 2017 9:35 pm
Location: Athens + Thessaloniki

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #15 by pankon » Sun Jul 15, 2018 11:51 am

Και μέσα σε όλα αυτά μπορεί το Red Level Triode να ακούγεται ένα φτηνό καλώδιο (που δεν είναι!) αλλά είναι τόσο καλό!
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 5589
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #16 by Dr Pan K » Sun Jul 15, 2018 12:17 pm

pankon wrote:Και μέσα σε όλα αυτά μπορεί το Red Level Triode να ακούγεται ένα φτηνό καλώδιο (που δεν είναι!) αλλά είναι τόσο καλό!


Το Triode είναι κορυφαίο καλώδιο ανεξάρτητου τιμής και ταιριάζει σε παρά πολλά συστήματα λόγω του ιδιαίτερα ισορροπημένου χαρακτήρα του. Δεν είναι καλώδιο που διορθώνει σφάλματα συστήματος μέσω equalizing, είναι καλώδιο που αναδεικνύει ένα ήδη σωστό σύστημα.
Παναγιώτης
AthanasiosL
Posts: 280
Joined: Mon Jan 22, 2018 5:00 pm

Re: The black cat is out of the box! (Black Cat interconnects)

Unread post #17 by AthanasiosL » Sun Jul 15, 2018 2:04 pm

Like στον κύριο Miles

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”Login · Register