Μαλλον αυτος ειναι και ο έμμεσος λογος για τον οποιο το να εχεις 2 μινι υπολογιστες ειναι καλυτερα απο ενα. Μοιραζεις ολα τα processes που για εμπορικα προϊόντα πρεπει να υπαρχουν και παιζεις καλυτερα. Στο πρωτο εχεις διαχείριση αρχειων, quietum, polling κτλ και το δευτερο παιζει μια ALSA και ιδανικα βγαζει I2S.
Τωρα η λογικη του DSD DAC δεν με βρισκει συμφωνο γιατι τα πιο εύηχα DAC ειναι τοπολογιας ladder R2R τα οποια σαν multibit παιζουν PCM ενω τo σημα DSD το μετατρεπουν πρωτα. Δεν μπορεις να αποκλείσεις τα μισα DAC της αγορας, DoP ειναι βασικο να υπαρχει. Απ οτι θυμαμαι πρεπει να εχουν κυκλοφορησει μονο 2 εμπορικα DAC που παιζουν native PCM (multibit) και με δευτερο μετατροπεα Native DSD (single bit ΔΣ).
Το ζητημα σε επιπεδο software ειναι οτι τα αρχεια sacd.iso πρεπει πρωτα να μετατραπουν σε DXF, DSF για να τα δει το DAC. Αν το streamer μπορει να το κανει αυτοματα τοσο το καλυτερο. Δεν ειμαι φανατικα υπερ των DSD αρχειων λογω θεματων ηχοληψιας και γενικοτερης κοροϊδίας αλλα αν υπηρχε σαν δυνατοτητα θα ηταν θετικοτατη. Ξερω καποιους που εχουν ριπαρει άπειρα SACD και θα τους βολευε πολυ.
Και ευχαριστως να βοηθησω με beta αλλα δεν εχω hardware. Οταν ανεβω θα απαγαγω το Rpi4B που εχεις δωσει στον DimDim για μια βολτα στο νησι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Voivode + Aether
Re: Voivode + Aether
Παναγιώτης
Σαν σκέψη το έχω προχωρήσει πολύ περισσότερο από ότι μπορείς να φανταστείς, για αυτό χρειάζεται καφές από κοντά.
Ήδη δηλαδή έχω αποφασίσει τι θα κάνει το κάθε core από τα δύο RPI.
Στο DOP φεύγουμε λίγο από τη φιλοσοφία plug and play.
Θα πρέπει δηλαδή ο χρήστης να γνωρίζει αν το DAC του υποστηρίζει DOP. Γιατί αν στήσω δεύτερο output με DOP και του το γυρίσω αυτόματα ενώ δεν το υποστηρίζει θα του δώσει τα μεγάφωνα στις μασχάλες.
Από ότι διαβάζω θα βγάλει white noise.![dance [dance]](./images/smilies/dance.gif)
Ήδη δηλαδή έχω αποφασίσει τι θα κάνει το κάθε core από τα δύο RPI.
Στο DOP φεύγουμε λίγο από τη φιλοσοφία plug and play.
Θα πρέπει δηλαδή ο χρήστης να γνωρίζει αν το DAC του υποστηρίζει DOP. Γιατί αν στήσω δεύτερο output με DOP και του το γυρίσω αυτόματα ενώ δεν το υποστηρίζει θα του δώσει τα μεγάφωνα στις μασχάλες.
Από ότι διαβάζω θα βγάλει white noise.
![dance [dance]](./images/smilies/dance.gif)
Τα εμπορικα DAC παιζουν ολα DSD (ισως να υπαρχει μια εξαιρεση, καποιο σχεδιο της Jadis. Anyway)
Tα ΔΣ (sabre, AKM) παιζουν "πιο ιδανικα" DSD, τα ladder (παλια τσιπ τυπου 1704 κτλ καθως και τα διακριτα δικτυωματα τυπου MSB, Rockna) παιζουν μονο PCM. H dCS λανσαρε το DoP για να μπορει ενα πολυμπιτο σαν το Ring DAC (δεν ειναι το ιδιο με τα ladder των MSB, Rockna αλλα παραμενει >1Bit) και ολοι οι υπολοιποι ακολουθησαν.
Εχω μείνει αφωνος με την ταχυτητα που προχωρας.
Tα ΔΣ (sabre, AKM) παιζουν "πιο ιδανικα" DSD, τα ladder (παλια τσιπ τυπου 1704 κτλ καθως και τα διακριτα δικτυωματα τυπου MSB, Rockna) παιζουν μονο PCM. H dCS λανσαρε το DoP για να μπορει ενα πολυμπιτο σαν το Ring DAC (δεν ειναι το ιδιο με τα ladder των MSB, Rockna αλλα παραμενει >1Bit) και ολοι οι υπολοιποι ακολουθησαν.
Εχω μείνει αφωνος με την ταχυτητα που προχωρας.
Παναγιώτης
Τι εννοείς;
Έχω άλλα 2 images και 2 applications στην ουρά που δεν έχω δώσει στους beta testers!
Και εκεί θέλει πάλι δοκιμές για το ποιο παίζει καλύτερα!
Τα κρατάω πίσω για να μην τους αγχώνω.
Επίσης όλο αυτό το έχω στήσει σε λιγότερο από 2 μήνες (και τα δύο projects).
Έχω άλλα 2 images και 2 applications στην ουρά που δεν έχω δώσει στους beta testers!
Και εκεί θέλει πάλι δοκιμές για το ποιο παίζει καλύτερα!
Τα κρατάω πίσω για να μην τους αγχώνω.
Επίσης όλο αυτό το έχω στήσει σε λιγότερο από 2 μήνες (και τα δύο projects).
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”