Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Voivode + Aether

Tzimisce

Re: Voivode + Aether

Unread post #131 by Tzimisce » Tue Jun 30, 2026 9:13 am

Καλημέρα!
Καλά, μπορεί απλά να το βάλω να είναι ανοιχτό by default το avahi και να κλείνει το librespot

Για το Samba παίρνει τις φωτογραφίες από το dlna.
Δεν σκανάρει συνέχεια, αλλά μόνο όταν δεν βρίσκει κάποια. Κρατάει cache σε βάση.
Οπότε σκανάρει μετά πάλι, αυτά που δεν βρήκε τις προηγούμενες φορές.

Αυτό δεν το κατάλαβα. [shrug]
"Κάποιους φακέλους τους σώζει αλλά είναι αδειοι (?), ενώ στην θέση τους τους παίζει κανονικά."

Γενικά, πιστεύω ότι πλέον έχει κλείσει σαν project πέρα από κάποια τσιτσιμπλίκια από εδώ και από εκεί.
Νοιώθω ότι πλέον πρέπει να αρχίσω να αφαιρώ παρά να προσθέτω.
Chris1967
Contributor

Unread post #132 by Chris1967 » Tue Jun 30, 2026 10:10 am

Καλημέρα,

Δεν δείχνει κανένα μα κανένα εξώφυλλο από NAS Samba.

Αν ψάξουμε και βρούμε κάποιο φάκελο που μέσα περιέχει τα κομμάτια του αλμπουμ, και πας save to library, σώζει μόνο τον φάκελο χωρίς το περιεχόμενο του, ενώ στην θέση που ψάχνεις πχ NAS, folders, folderX, αν μπεις μέσα φα΄νονται όλα τα αρχεία, πατάς play παίζει.

Κοίτα να δεις Μιχάλη σαν project που θες να παίζει καλύτερα από ότι υπάρχει στην αγορά, δωρεάν ή επιπληρωμής για Rpi, μάλλον το έχεις καταφέρει.

Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένο προιόν το οποίο θα καλύψει πχ έναν χρήστη σαν εμένα ή πχ τον Πάνο τον Κώστα κλπ, και αυτό διότι έχουμε μεγάλες βιβλιοθήκες οι οποίες χρειάζονται κάποιου είδους αρχειοθέτηση, και εύκολη πρόβαση στα στοιχεία τους εκτός από το play. (βλ. Roon αλλά και τα τελευταία plugin του Lyrion).

Οπότε όπως είπα και πιο πάνω, τώρα είναι η πολύ δουλειά, εάν φυσικά θες να γίνει εμπορικό το προιόν αυτό.

Θέλει να φύγει τελείως από Android, (δυο τρεις φίλοι δεν το δοκίμασαν καν επειδή δεν έχουν τίποτε android για να το παίξουν), και να πάει σε δεύτερο rpi σαν dedicated server, και control web browser based.

Αυτή είναι η άποψη μου αυτή την στιγμή και θα είναι και στο μέλλον.

Ωραία τα ΑΙ αλλά δεν τα χρησιμοποίησα καθόλου, διότι προσπάθησα να βρω αυτά που ξέρω πολύ καλά και να τα ακούσω για να δω πως παίζει. Αυτά επίσης είναι για χρήστες που θέλουν να ανακλύπτουν μουσική που δεν έχουν ακούσει, παρά να περιηγούνται με ευκολία μέσα στην δική τους υπάρχουσα βιβλιοθήκη.

Με άλλα λόγια δεν είμαι έτοιμος να παρατήσω την υπάρχουσα υποδομή που έχω από άποψη λογισμικού παρά το γεγονός ότι το δικό σου παίζει καλύτερα, επειδή δεν με διευκολύνει ιδιαίτερα σε αυτά που θέλω.
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #133 by DomieMic65 » Tue Jun 30, 2026 10:41 am

Επειδή συχνά μετά από reboot έπαιρνε άλλη IP τις περισσότερες φορές έπρεπε να την βάλω manually.
Αλλά δεν είναι τόσο πρόβλημα.
Με την εφαρμογή network scanner φαίνεται και το όνομα του Voivode
Tzimisce

Unread post #134 by Tzimisce » Tue Jun 30, 2026 12:15 pm

Το αν θα γίνει εμπορικό ή όχι, εξαρτάται καθαρά από τυχών προσφορές.
Στην τελική, μπορεί να βγει και στο μοντέλο του gentoo player με donations.

Με Samba δεν δουλεύω ιδιαίτερα, δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να κάνει donate κάποια σοβαρή βιβλιοθήκη.
Αυτές τις αμαρτίες πληρώνετε.

Επόμενη version θα παίξω με το Samba, οπότε, βγάλτε ένα feature list να έχω. ;-)
Για να φύγει από android και να πάει σε iOS είναι εύκολο αν βρεθεί κάποιος καλός χριστιανός να κάνει donation κανένα 5άρι χιλιάρικα να πάρω laptop και iphone με iOS.
Τι;
Όχι; :lol:
Για διπλό RPI με web περιβάλλον, είναι κάτι που θα πετάξει πολύ κόσμο εκτός, που θέλει να δουλέψει με 1 RPI.
Αυτό θα έβγαινε μόνο με το concept τελικού προϊόντος όπου θα είναι 2x rpi4 ή 2x rpi5 για να μη βρεθώ να κάνω compile 10 διαφορετικά images σε κάθε update
Ε, βάλε το κόστος των RPI, βάλε και καλά τροφοδοτικά, ξεφεύγει πολύ από τη φιλοσοφία του ερασιτεχνικού project.
Chris1967
Contributor

Unread post #135 by Chris1967 » Tue Jun 30, 2026 2:14 pm

Μιχάλη μου, αν είναι ερασιτεχνικό το πέτυχες τελείωσες.

Για να το παρουσιάσεις κάπου για επαγγελματικό απέχει πολύ. Για έναν επαγγελματία που κατασκευάζει streamer με κλειδωμένο το λειτουργικό σου πχ, δεν είναι τίποτα να έχει μέσα δύο rpi, ούτε τροφοδοσίες ούτε τίποτε απόλα αυτά δεδομένου ότι οι τιμές είναι εκεί που είναι στα streamer. Ούτε συμφέρει κανέναν να έχει application διαφορετικό για android και ios. Με ένα web περιβάλλον τελείωσες.

Δεν ξέρω αν θες να είσαι άλλος ένας Antonello, για φρακοδίφραγκα να απαντάς σε άπειρα mail κλπ

Τελειώνω λέγοντας ότι ο ήχος μου αρέσει είναι καλός, και για ερασιτεχνικό προτζεκτ είναι άριστο, τα περαιτέρω τα χειρίζεσαι εσύ όπως θέλεις.
Χρήστος
Tzimisce

Unread post #136 by Tzimisce » Tue Jun 30, 2026 3:28 pm

Σίγουρα! Δεν το συζητάμε.
Αλλά αν ποτέ γίνει εμπορικό, θα υπάρχουν specifications του στυλ "έχει αυτό το hat και είναι 2 x rpi5"
Αυτό από μόνο του είναι λιγότερη δουλειά από το να υποστηρίξεις ότι γνωστό hat υπάρχει (που έγινε ήδη).
Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν θέλω να μπω σε λούμπα του στυλ "έχω 2 rpi4", "έχω 2 rpi5", "έχω ένα rpi4 και ένα rpi5 με το τάδε hat" κλπ κλπ...

Θα πρέπει να βρω beta testers με συγκεκριμένο setup (2 x RPI5 π.χ.) για να το δοκιμάσω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #137 by Dr Pan K » Tue Jun 30, 2026 8:06 pm

Μιχάλη πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θες να πετύχεις και σε ποιους απευθύνεσαι.

Αν μιλάμε για ενα εγχείρημα DIY για εσενα και μερικούς φίλους το συζητάς μαζι τους (πχ όλοι απο 2 x Rpi5 και Android) και όποιος άλλος θελει θα πρεπει να προσαρμοστεί με αυτά που μπορείς να προσφέρεις.

Αν θες να δοκιμάσεις την επαγγελματική διέξοδο το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει σε Android & iPhone OS και Windows/ Mac, να προσφέρει plug n play λειτουργικότητα όσων αφορα NAS (Samba κτλ), Tidal, Qobuz, Spotify, Apple music, αυτόματα updates, user friendly GUI κτλ. Εδώ δεν υπαρχει το δεν κανω το τάδε γιατι στα αυτιά μου ισως να μην παιζει το ίδιο καλα. Πρέπει να τα κανει όλα και μάλιστα χωρις να υπάρχει το παραμικρο πρόβλημα. Όταν κάποιος πληρωνει εχει άλλες απαιτήσεις σε σχέση με το παρεακι μας.
Παναγιώτης
Tzimisce

Unread post #138 by Tzimisce » Tue Jun 30, 2026 9:20 pm

Μα εννοείται ότι συμφωνώ.
Για να γίνει όμως επαγγελματικό θα πρέπει να βρίσκεται κάποια εταιρία από πίσω.
Η οποία δεν θα κολλήσει να κάνει μία επένδυση της τάξης των 10.000€ για εξοπλισμό που χρειάζεται, αν θέλει και iOS.
Ούτως ή άλλως χρειάζεται εταιρία για να συνεννοηθεί με τα streaming services.

Κάποια στιγμή, όταν τελειώσει το implementation και κλείσουν τα bugs θα προχωρήσει σε σύστημα με 2 RPI και web interface.
Αλλά εκεί θα είναι strict και θα έχει συγκεκριμένο setup.
Οπότε το αν θα βρεθούν beta testers ή όχι θα είναι δευτερεύον.

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register