Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Lampucera vs ?

Dr Pan K
Site Admin

Re: Lampucera vs ?

Unread post #81 by Dr Pan K » Tue Aug 25, 2026 9:52 am

Διακοπες τελος, κεφαλια μέσα.

Δυο ημερες παρεα με την πρακτικα* ολοκληρωμενη Lampucera επανω στο γνωστο συστημα (ASR Vimberg) αλλα λογω εισοδων (coaxial + SPDIF optical) με το Wiim σαν streamer. Εγινε και μια δοκιμη με ενα USB to Coaxial converter/ buffer reclocker με ρολογακια Crystek κτλ.

Η Lampucera παιζει απλα εξαιρετικα. Εχει ολο τον αερα, την μελωδια, το πλουσιο χαμηλο και τις χροιες που ηθελα. Βασικα ειναι οπως την γνωριζουν οσοι την εχουν ακουσει αλλα βελτιωμενη σε σχεση με παλια.

Παιζει με 4 πλακετες τροφοδοσιας (3 x 3042+PNP για τα +/-12V και 5V). Η παλια τροφοδοσια Audiowind (αυτη που ειχα καποτε στο Odroid Arhphile) εχει μπει σαν AC to DC με εξοδο ρυθμισμενη στα 6V (εχει μεγαλη ψυκτρα και βολευει) και μετα το 3042 για τα 5V το παιζω σαν DC to DC για απολυτα σταθερο ρευμα. Υπερβολη αλλα οκ.

Την μεγαλυτερη διαφορα την εκανε ο τελεστικος 1612, ειναι η ημερα με την νυχτα με τον παλιο 5532. Υπαρχουν πολλες δεκαετιες σχεδιαστικης προοδου αναμεσα στους δυο. Τα specs του 1612 ειναι απιστευτα και αυτο αποτυπώνεται ηχητικά σε παραμετρους οπως η διαφανεια, η ταχυτητα, τα μικροδυναμικα κτλ.

Μικρα μειονεκτηματα, το βασικο ειναι το imaging γιατι το receiver ειναι απλοϊκό και παλιο. Θα μπορουσε να παιξει καλυτερα με ενα reclocker/ buffer μπροστα, σαν αυτο που δοκιμασαμε αλλα δεν εχω σκοπο να δωσω αλλα χρηματα για το συστηματακι της Αθηνας.

Το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικα καλο. Μας εβαλε σε σκεψεις, τι πηγε λαθος στην πορεια των ψηφιακων μετατροπέων? Η σαβρες (ESS Sabre 9018 κτλ) εκεινης της εποχης ειχαν και εχουν απαραδεκτα αφυσικο ηχο, ακομα σημερα με αφηνουν παγερα αδιαφορο με την έλλειψη μουσικοτητας και τις αφυσικες χροιες τους. Ισως η τελευταια τελευταια γενια να εχει βελτιωθει καπως αλλα το αρχαιο chipset της Cirrus Logic σε κανει να αναρωτιέσαι αν τελικα κερδισαν τα specs και οχι ο ηχος, τοσο που συζηταγαμε αν αξιζει να φτιαχτει ενα πλακετακι με το συγκεκριμενο DAC chip και προσεγμενα υλικα.

Οπως και να εχει ειμαι κοντα στο να βιδωσω τα καπακια της Lampucera και να παρει την τελικη της θεση στο συστημα των Αθηνων. Μεσα εχει δυο Philips Miniwatt e88cc goldpin SQ και πρεπει να αλλαξω καποια μικρα εσωτερικα καλωδια, κατι που θα ειχε γινει αν δεν μου ειχε τελειωσει το telfon silver hook up wire.
Παναγιώτης
Zakman35

Unread post #82 by Zakman35 » Tue Aug 25, 2026 2:11 pm

Το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικα καλο. Μας εβαλε σε σκεψεις, τι πηγε λαθος στην πορεια των ψηφιακων μετατροπέων?

+1
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #83 by Dr Pan K » Thu Aug 27, 2026 9:05 am

Εχθες εβαλα μια τελευταια παραγγελία στο Audiophonics για καποια καλωδια (hook up wires) προκειμένου να ολοκληρωθει η υλοποίηση. Εσωτερικα εχω περασει πολυ καλης ποιοτητας silver/ copper teflon απο την Jantzen και θα παραλαβω καποια OCC της Neotech για τις τελευταιες κρισιμες θεσεις. Μαζι θα ερθουν και βυσματακια ΧΗ 2.54 για να μπουν custom καλωδια εκει που υπηρχαν καλωδιοταινιες.

Το βραδυ τρυπησα και το σασι για να περασω δυο υποστηρικτικές βιδες για τα βυσματα optical + coaxial ετσι ωστε να μην στρεσαρω την πλακετα στα βαλε/βγαλε των καλωδιων. Μολις φτασει το πακετάκι απο Γαλλια νομιζω θα τελειώσω οριστικα, μετα ειμαι ανοιχτος σε ακροασεις και "κοντρες" με οτι τραβαει η ψυχη σας. H Lampcurera με το 1612 και τις πολλαπλές τροφοδοσιες παιζει απιστευτα.
Παναγιώτης
MILES

Unread post #84 by MILES » Thu Aug 27, 2026 10:06 am

Η προσπάθεια ανταμείβεται πάντα Πάνο, συγχαρητήρια!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #85 by Dr Pan K » Thu Aug 27, 2026 2:40 pm

MILES wrote:Η προσπάθεια ανταμείβεται πάντα Πάνο, συγχαρητήρια!

Εγω δεν εχω κανει κατι ιδιαίτερο, ειναι το chip της Cirus που παιζει τόσο καλα. Τα τροφοδοτικά, ο κορυφαιος τελεστικος και οι ακριβές λάμπες το απογειωνουν. Θα το βγάλω σε tourné στην Αθηνα για να κλείσουν σπίτια.
Παναγιώτης
MILES

Unread post #86 by MILES » Thu Aug 27, 2026 2:52 pm

Θα με ενδιέφερε να το ακούσω για ένα 2ο σύστημα που ετοιμάζω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #87 by Dr Pan K » Fri Aug 28, 2026 8:08 am

MILES wrote:Θα με ενδιέφερε να το ακούσω για ένα 2ο σύστημα που ετοιμάζω.

Θύμισέ μου, με τι streamer ακους? Εχει οπτικη ή ομοαξονικη εξοδο?
Παναγιώτης
MILES

Unread post #88 by MILES » Fri Aug 28, 2026 9:32 am

Καλημέρα. Στο κυρίως σύστημα ακούω με MELCO N10. Μόνο με usb έξοδο.
Για το μικρό δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα βάλω.
Chris1967
Contributor

Unread post #89 by Chris1967 » Fri Aug 28, 2026 11:56 am

Πράγματι η κατασκευή του Πάνου παίζει πάρα πολύ ωραία.

Τελικά πολύ σωστή επιλογή να μην καταργήσει τον τελεστικό.

Επίσης καλή επιλογή αποδείχτηκε και το buffer απομίμηση Musical Fidelity.

Βέβαια έχει επιλέξει κορυφαίο τελεστικό OPA 1612 και πολύ καλές και σπάνιες NOS λάμπες στο buffer.

Δυστυχώς για μένα που ακολούθησα άλλη οδό δεν πέτυχε επειδή δεν ήθελα να παίζω από ομοαξονική.

Και ερχόμαστε και στον MILES που δηλώνει ενδιαφέρον.

Αυτή η υλοποίηση είναι μόνο για κάποιον που έχει Streamer που υποστηρίζει spdif coaxial ή optic, και ταυτόχρονα μπορεί να κάνει downsampling τα DSD αν υπάρχουν τέτοια αρχεία στην δισκοθήκη.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρειάζεται USB to Spdif converter.

Επίσης χρειάζονται γνώσεις για συναρμολόγηση τροφοδοτικών, μετασχηματιστών και διαχείριση του κουτιού που θα μπει μέσα.

Η καλύτερη λύση για κάποιον που θέλει HiEnd ήχο με πολύ μικρές παραχωρήσεις είναι το Rockna Wavelight που αντικατέστησε οτιδήποτε diy στο δικό μου δεύτερο σύστημα.

Βέβαια η διαφορά τιμής είναι σημαντικότατη.

Συγχαρητήρια Πάνο για το αποτέλεσμα χαίρομαι που η πλακετούλα μου έπιασε τόπο, και να μην ξεχνάμε και τον Δημήτρη που έβαλε και το χεράκι του (νομίζω τρεις φορές επάνω σε αυτή την πλακέτα) [thumbup] [wavegreen]
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #90 by Dr Pan K » Fri Aug 28, 2026 12:09 pm

Chris αυτο ειναι το δικο σου ?

https://www.ebay.com/itm/147414146742?_ ... KZFP4WRHET
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register