Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Τα 3 επιπεδα των DIY streamers

Dr Pan K
Site Admin

Re: Τα 3 επιπεδα των DIY streamers

Unread post #11 by Dr Pan K » Fri Mar 21, 2025 5:24 pm

Εξαρτάται από το πως είναι υλοποιημένη η καθε είσοδος. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως τα περισσότερα σύγχρονα dac έχουν πιο προσεγμένη είσοδο USB. Η CoAxial είναι κατάλοιπο των CD player.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #12 by Dr Pan K » Fri Mar 21, 2025 7:23 pm

https://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

Απο την εποχη που η Sony και η Philips μεσουρανουσαν, το πρωτόκολλο Sony Philips Digital InterFace..
Παναγιώτης
kmyl

Unread post #13 by kmyl » Tue Mar 25, 2025 9:04 am

Εξαιρετικό ranking! Φαντάζομαι και τα τρία επίπεδα είναι ‘headless’ - δηλαδή χωρίς οθόνη (touch η touchless) και control buttons. Περιττό κατ έμε αλλά πολύ κοινότυπο στα εμπορικά streamers.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #14 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 9:57 am

kmyl wrote:Εξαιρετικό ranking! Φαντάζομαι και τα τρία επίπεδα είναι ‘headless’ - δηλαδή χωρίς οθόνη (touch η touchless) και control buttons. Περιττό κατ έμε αλλά πολύ κοινότυπο στα εμπορικά streamers.

Όλα τα DIY μπορούν να συνδυαστούν με οθόνες touch και ότι άλλο θέλει ο καθένας. Προσωπικά δεν το βρίσκω απαραίτητο καθώς τα μηχανήματα μου επιτηδες δεν φαίνονται από εκει που κάθομαι.

Το ζήτημα είναι πως οι οθόνες προσθέτουν λίγο γκλαμουρια και στα εμπορικά streamer ανεβάζουν την λιανική τιμή και τις πωλήσεις. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο των streamer με μια τοσοδουλα οθόνη που δείχνει ένα εξώφυλλο είναι πιο πιασαρικες από ένα νέτο σκέτο κουτί, ακόμα και αν αυτή την οθόνη δεν την βλέπεις ούτε με κιάλια από την θέση ακρόασης.

Επίσης να πω πως κάποιες επιλογές σε diy επίπεδο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε εμπορικά προϊόντα. Πχ οι supercaps απαιτούν τεράστια προσοχή και ενδεχομένως παραμονεύουν και κάποιοι κίνδυνοι στην χρήση τους.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #15 by Chris1967 » Tue Mar 25, 2025 1:54 pm

Ναι θα συμφωνήσω απόλυτα με το ranking, έχω περάσει σταδιακά απόλα τα επίπεδα μέχρι το σημερινό που είμαι κιεγώ στο επίπεδο 3 έχοντας προσθέσει πολύ πρόσφατα τα κορυφαία ρολόγια.

Η ιστορία μου λίγο πολύ γνωστή δεν ήθελα να ξοδέψω χρήματα για εμπορικά streamer που ήταν μεσοβέζικα υλοποιημένα.

Κάποια παιδιά εδώ έχουν αλλάξει 5-6 κορυφαία streamer με το αντίστοιχο κόστος βέβαια, κάτι που δεν ήθελα να κάνω αφού το επίπεδο 0 και 1 ξεπερνούσε σε ποιότητα ήχου τα streamer πρώτης και δεύτερης γενιάς ειδικά με το Archlinux.

Τώρα πια (έχοντας πρωτοσυναρμολογήσει το δικό μου Ian Canada Streamer απο τον Νοέμβριο του 2023) δεν αναζητώ τίποτα πια (και αφού έχω και κορυφαίο HDMI Tubulus Concentus).

Ξέρω είναι μεγάλη κουβέντα να πω ότι δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο άλλα έτσι αισθάνομαι και ο καιρός θα δείξει.

Στο θέμα των οθονών υπάχει δυνατότητα να συνδεθεί και η αυθεντική touch οθόνη του Rpi, αλλά δεν θα προσφέρει κάτι λειτουργικό στο όλο θέμα μονάχα να βλέπει κανείς το εξώφυλλο χωρίς να μπορεί να διακρίνει δειγματοληψίες κλπ από απόσταση.

Την οθόνη την έχω, λειτουργεί πολύ καλά (με Volumio, δεν έχω δοκιμάσει με το Gentooplayer που υποστηρίζεται) αλλά δεν την έχω συνδέσει. Ίσως σε κάποιο desktop σύστημα κάποια στιγμή αφού την έχω.
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #16 by angpsi » Sat Mar 29, 2025 11:09 pm

Τα 3 επίπεδα των αναβαθμίσων του Chris,
όσον καιρό τον γνωρίζω:
1. Με το *** που έχω είμαι κομπλέ, δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, από *** έχω κλείσει! / Δεν με νοιάζει κάτι καλύτερο, θέλω να ακούω *** και το *** που έχω μου αρκεί.
2. Τελικά αγόρασα το ###, πρέπει να παίζει καλά και /το άκουσα στον Κώστα /όλα τα ριβιούζ το εκθειάζουν /είμαι σίγουρος πως θα κάνει σημαντική αναβάθμιση. Το ξέρω πως έλεγα ότι έχω κλείσει αλλά...
3. (μετά την αγορά του ###) Με το ### που έχω είμαι κομπλέ, δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, από ### έχω κλείσει!

:lol: :lol: :lol:

Btw, εγώ ένα level 2 το φλερτάρω, είναι σημαντική αναβάθμιση και δεδομένης της κατάστασης στην αγορά των streamer νομίζω πως επιστρέφει σημαντική αξία. Προς το παρόν όμως, το level 1 που έχω φτιάξει παίζει μια χαρά και με το παραπάνω! (Rpi4 + ArchDim / Upmpdcli + DimDim LPS)
Άγγελος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register