Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ian Canada Rpi streamer
- DomieMic65
- Contributor
Re: Ian Canada Rpi streamer
Αυτά τα θηρία δεν θέλουν συνολικά μία αυξημένη προσοχή μήπως ανά πάστα στιγμή συμβεί κάτι;
Θέλω να πω είναι “set it and forget it” κατάσταση;
DomieMic65 wrote:Αυτά τα θηρία δεν θέλουν συνολικά μία αυξημένη προσοχή μήπως ανά πάστα στιγμή συμβεί κάτι;
Θα ηθελα να πω πως ναι αλλα οι απαντησεις του Ιαν δεν με εμπνέουν. Τον ρωτησα σε ποια εξοδο να τα συνδεσω και μου ειπε
PLease use the switched output first. Only use the continuous output when your system gets stable.
το οποιο δεν ξερω πως να το μεταφρασω. Τα Αγγλικα του ειναι μετριοτατα, οταν γραφει switched εννοει intermittent και οχι διακοπτικη τροφοδοσια. Στην ουσια παντα τραβας ρευμα απο τα supercaps αλλα υπαρχει καποια μικρη διαφορα στον τροπο φορτισης και λειτουργιας.
Για την συνεχομενη χρηση (continuous) δινει καποια καλωδια (molex) που απο την μια πλευρα κουμπωνουν επανω στις πλακετες των supercaps αλλα απο την αλλη δεν κουμπώνουν πουθενα και προφανως πρεπει να κοψω τα βυσματα και να τα βαλω στην μια και μοναδικη εισοδο τροφοδοσιας. Μονο που αυτη η λειτουργια τροφοδοσιας τραβαει και επιστροφη απο το mute για να καταλαβαινει ποτε το μηχανημα δεν παιζει μουσικη και να φορτιζει κατα την διαρκεια των παυσεων.
Για ολα αυτα δεν εχει ουτε κατατοπιστικες φωτο, ουτε video ουτε τπτ.
Παναγιώτης
Απ' ότι βλέπω οι δυο έξοδοι έχουν τις παρακάτω διαφορές:
Continuous outputs J10, J13: 0.23mOhm
Switched outputs J7, J9: 0.43mOhm + Fuse ESR
Οπότε η continuous έχει σημαντικά μικρότερη αντίσταση εξόδου, μιας και δεν περνάει από την διάταξη που κάνει το on/off, και επίσης δεν περνάει και από ασφάλεια.
Λειτουργικά, η διαφορά τους είναι αυτή που περιγράφεται εδώ:
The ultracapacitor pack will be disconnected by the relay from the UcPure Quad when the input power is absent. The switched output J7 and J9 will be also off in this case. However, the continuous output J10 and J13 will still be connected to the ultracapacitor pack without stop.
Παρακάτω λέει:
This continues output is specially designed for clock oscillators, sine to square convertors and many other analog applications that need continuous power for long time break-in. The continuous output is non-switched, so the output will be always there no matter UcPure Quad is on or off. The only way to turn off this output is to disconnect the connector by unplugging the cable.
Οπότε αν κάποιος σκοπεύει να έχει συνέχεια αναμμένη τη συσκευή και δεν έχει θέμα να ρισκάρει και λίγο (μιας και δεν θα υπάρχει ασφάλεια), η continuous έξοδος είναι λίγο καλύτερη.
Continuous outputs J10, J13: 0.23mOhm
Switched outputs J7, J9: 0.43mOhm + Fuse ESR
Οπότε η continuous έχει σημαντικά μικρότερη αντίσταση εξόδου, μιας και δεν περνάει από την διάταξη που κάνει το on/off, και επίσης δεν περνάει και από ασφάλεια.
Λειτουργικά, η διαφορά τους είναι αυτή που περιγράφεται εδώ:
The ultracapacitor pack will be disconnected by the relay from the UcPure Quad when the input power is absent. The switched output J7 and J9 will be also off in this case. However, the continuous output J10 and J13 will still be connected to the ultracapacitor pack without stop.
Παρακάτω λέει:
This continues output is specially designed for clock oscillators, sine to square convertors and many other analog applications that need continuous power for long time break-in. The continuous output is non-switched, so the output will be always there no matter UcPure Quad is on or off. The only way to turn off this output is to disconnect the connector by unplugging the cable.
Οπότε αν κάποιος σκοπεύει να έχει συνέχεια αναμμένη τη συσκευή και δεν έχει θέμα να ρισκάρει και λίγο (μιας και δεν θα υπάρχει ασφάλεια), η continuous έξοδος είναι λίγο καλύτερη.
O Ian έχει υπολογίσει μέχρι και την αντίσταση της ασφάλειας...
Αυτό που βλέπω να γίνεται είναι πως θα ξεκινήσω με την διακοπτόμενη έξοδο και αν όλα δείχνουν οκ θα βάλω εμπρός την μονιμη
Αυτό που βλέπω να γίνεται είναι πως θα ξεκινήσω με την διακοπτόμενη έξοδο και αν όλα δείχνουν οκ θα βάλω εμπρός την μονιμη
Παναγιώτης
Είσαι πολύ κοντά στο να ακούσεις; Αναμένουμε όλοι με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις. Άραγε θα παίζει καλύτερα από το σκέτο RPi ή η όποια διαφορά θα είναι ανεπαίσθητη;
Το hardware ειναι ετοιμο, εχω τελειωσει με τα τροφοδοτικα και τις καλωδιωσεις, εχω μονταρει και τις πλακετες στο κουτι αν και θα τα ξηλωσω ολα για να γινει το τελικο μονταρισμα.
Προς το παρον εχω ηχο μονο απο USB καθως απ οτι φαινεται πρεπει να γινει καποια αλλαγη στο λειτουργικο για να δωσει εξοδο I2S. Για πιο προχειρη δοκιμη θα μπορουσε να γινει με Volumio ή κατι αλλο αλλα περιμενω τον Δημητρη να δουμε πως θα γινει με ArchDim.
Οι καλωδιωσεις θα αλλαχτουν γιατι το καρε που προμηθευτικα δεν περναει στις κλεμες που εχουν επανω οι πλακετες. ΜΙκρη ζημια, θα παραγγειλω κατι αλλο. Προς το παρον εχω βαλει καποια φτηνα ηλεκτρολογικα.
Προς το παρον εχω ηχο μονο απο USB καθως απ οτι φαινεται πρεπει να γινει καποια αλλαγη στο λειτουργικο για να δωσει εξοδο I2S. Για πιο προχειρη δοκιμη θα μπορουσε να γινει με Volumio ή κατι αλλο αλλα περιμενω τον Δημητρη να δουμε πως θα γινει με ArchDim.
Οι καλωδιωσεις θα αλλαχτουν γιατι το καρε που προμηθευτικα δεν περναει στις κλεμες που εχουν επανω οι πλακετες. ΜΙκρη ζημια, θα παραγγειλω κατι αλλο. Προς το παρον εχω βαλει καποια φτηνα ηλεκτρολογικα.
Παναγιώτης
Άντε μπρ΄άβο, με γεια! Αυτό σημαίνει ότι όλα πήραν ρεύμα και δεν υπήρξαν πυροτεχνήματα. Το πιο μεγάλο βήμα. Θα γίνει το σωστό!
Μέχρι τώρα η πιο ανησυχητική στιγμή ήταν κατά την διάρκεια των μετρήσεων των quad ucpure που το απόλυτα αυθεντικό και πανάκριβο Fluke μου άρχισε να κάνει διακοπές την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ευτυχώς το κινεζοφλουκ ξαναπήρε μπροστά γιατί ο Chris με έχει αγχώσει με τα τροφοδοτικά
Και μια φώτο
Και μια φώτο
Παναγιώτης
Από περιέργεια, ακούς καμία διαφορά σε σχέση με όταν είχες το απλό πακάκι για την τροφοδοσία του Rpi; Βέβαια, το Rpi (και η USB του) παραμένει στην "βρώμικη" πλευρά.
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”