Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Audiophile RPi?

angpsi
Contributor

Re: Audiophile RPi?

Unread post #111 by angpsi » Sun Jan 14, 2024 1:04 am

... η εμπειρία και η τεχνική δεν κρύβονται (παρατηρήστε πώς ο γιατρός χρησιμοποιεί την κοιλιά του για να σταθεροποι΄ήσει το οικοδομικό τρυπάνι!)... :lol:
IMG_3159.jpeg
IMG_3159.jpeg (1.27 MiB) Viewed 2135 times
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #112 by angpsi » Sun Jan 14, 2024 1:05 am

Το αποτέλεσμα όμως, αληθινή τέχνη!
IMG_3160.jpeg
IMG_3160.jpeg (1.57 MiB) Viewed 2135 times
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #113 by angpsi » Sun Jan 14, 2024 1:09 am

Το streamer προορίζεται για το σύστημα που έχει στήσει ο Παναγιώτης στο υπνοδωμάτιό του! [dance]
IMG_3167.jpeg
IMG_3167.jpeg (1.01 MiB) Viewed 2135 times
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #114 by angpsi » Sun Jan 14, 2024 1:14 am

Δυστυχώς, νότες δεν ακούσαμε.... Πιθανότατα το πρόβλημα εντοπίζεται στις ρυθμίσεις του software και όχι στο μηχάνημα, μάλλον ο Πάνος θα πληρώσει το αντίτιμο για να του το στήσει απ' ευθείας ο Ιταλός...

Εμένα πάντως ακόμα με εντυπωσιάζει πως όλα τα καλούδια που φτιάχνει ο Pancon τον τελευταίο καιρό είναι για το κρεβάτωμα! Καλή επιτυχία Παναγιώτη, περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις!
IMG_3166.jpeg
IMG_3166.jpeg (1.21 MiB) Viewed 2135 times
Άγγελος
pankon
Contributor

Unread post #115 by pankon » Sun Jan 14, 2024 11:22 am

Λοιπόν, χθες ο Χρ΄ήστος ήταν ο χειρουργός, ο Άγγελος ΄ήταν ο project manager (και instagramer ταυτόχρονα) κι εγώ ο... εργαλειοδότης. Ο Χρήστος, χρησιμοποιώντας τα εξαιρετικά εργαλεία του εργαστηρίου μου, όπως κολλητήρι και πολύμετρο (για το οποίο έδωσε εύσημα), κατάφερε να παίξει μπάλα υψηλού επιπέδου.

IMG_9903.jpeg
IMG_9903.jpeg (1.12 MiB) Viewed 2097 times

Ειδικά τα άσπρα και κόκκινα, σκληρά μονόκλωνα καλώδια επέτρεψαν τη διαμόρφωσή τους από σημείο σε σημείο. Ο Χρήστος έδειξε ότι εκτός από γιατρός είναι και καλλιτέχνης. Βέβαια ύστερα θυμηθήκαμε ότι όταν εγκατασταθούν οι πλακέτες με τους ultra capacitors, όλα αυτά τα καλώδια θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με άλλα κοντύτερα. Αλλά και πάλι, αυτό που φτιάχτηκε ήταν πολύ όμορφο.

Το αποτέλεσμα από άποψη hardware φαίνεται να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Βέβαια, ήχο δεν ακούσαμε, αλλά λαμπάκια είδαμε μπόλικα, και κόκκινα και πράσινα (΄όλα όπως προβλέπονταν).

IMG_9906.jpeg
IMG_9906.jpeg (1.28 MiB) Viewed 2097 times

Στο Raspberry (4B με 2GB) εγκαταστάθηκε ο GentooPlayer απλά γράφοντας το σχετικό λογισμικό σε μια SD κάρτα των 32GB. Αρχικά υπήρχε δυσκολία να συνδεθούμε στο περιβάλλον διαχείρισης του GentooPlayer. Μετά από κάποια ώρα διαπιστώσαμε ότι το τοπικό δίκτυο (router με DHCP) και ο GentooPlayer ήταν σε διαφορετικά subnets, οπότε λογικό ήταν να μην υπάρχει επικοινωνία. Βάζοντας λοιπόν τις συσκευές στο ίδιο subnet, είδαμε το GentooPlayer κι αρχίσαμε τις ρυθμίσεις. Το λογισμικό ήταν το Squeezelite και το Logitech Media Server (LMS). Ευτυχώς ο Χρήστος ήξερε γενικά ποιες ρυθμίσεις χρειάζονταν, αλλά δεν μπορέσαμε να τις ολοκληρώσουμε, καθώς είχαμε ήδη αρκετές ώρες δουλειάς από την αρχή της κατασκευής του hardware. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε για ξεκούραση.

Σήμερα το πρωί, έκανα τις επιπλέον ρυθμίσεις ακολουθώντας τον οδηγό του GentooPlayer και κατάφερα να προσθέσω το plugin του Qobuz στον LMS και να το δω να δουλεύει με όλα τα settings που έχω στο Qobuz. Προσοχή, είπα να το "δω", όχι να το "ακούσω", καθώς παραμένει ένα "μικρό" πρόβλημα στο ότι παρότι το DAC μου (LAB12) φαίνεται να έχει κλειδώσει με την έξοδο του streamer, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό, δεν φαίνεται να περνάει πληροφορία στο DAC (τα VU meters δεν κουνιούνται).

IMG_9907_2.jpeg
IMG_9907_2.jpeg (1.16 MiB) Viewed 2097 times

Συνεχίζω την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα κι ελπίζω αργά ή γρήγορα να καταφέρω να ακούσω το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας.

Το όλο σύστημα σίγουρα δεν αποτελεί κάτι που θα χαρακτήριζε κάποιος "plug and play", ειδικά αν κάποιος έχει συνηθίσει την απλότητα του Mac (ή και άλλων συσκευών, που "απλά παίζουν"). Επειδή όμως έχουμε την αλληλοϋποστήριξη της παρέας, όπως επίσης και τον Antonello του GentooPlayer, τα θέματα λύνονται γρήγορα σχετικά.

Ελπίζω να αποδειχτεί και στην πράξη αυτό και σύντομα να βγει λευκός καπνός (μεταφορικά πάντα, καθώς οι καπνοί δεν μας αρέσουν στα ηλεκτρονικά).
Chris1967
Contributor

Unread post #116 by Chris1967 » Sun Jan 14, 2024 11:25 am

Πράγματι είχαμε δουλίτσα το Σάββατο,

αυτά τα πρότζεκτ έτσι είναι, δεν μπορεί να ολοκληρωθούν σε μια συνεδρία.

Το software είναι περίπλοκο, και θέλει λίγο εμπειρία, από την άλλη το RPi είναι τόσο ευέλικτό που μπορεί να παίξει με οτιδήποτε, Volumio, Moode, PiCoreplayer, Roopie κλπ, οπότε δεν είναι δεσμευτικό το Gentooplayer. Απλά λόγω φόρτου εργασίας ο Παναγιώτης δεν έκανε τα πειράματα του από πριν στο Rpi, τουλάχιστον το λογισμικό να είναι λειτουργικό πριν την ενσωμάτωση του στο περίπλοκο hardware.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι όλες οι τροφοδοσίες λειτουργούν κανονικά, το RPi φορτώνει κανονικά το λογισμικό, και οι πλακέτες επίσης λειτουργούν σωστά αφού ανάβουν όλα τα status led. Το DAC επίσης κλειδώνει.

Λίγη υπομονή λοιπόν.

Εν τω μεταξύ εγώ θα συναρμολογήσω τα UcConditioners με τους πυκνωτές και σε επόμενη συνεύρεση είναι σίγουρος ότι θα απολαύσουμε μουσική.

Καλορίζικο και καλοάκουστο Παναγιώτη!!
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #117 by Chris1967 » Sun Jan 14, 2024 11:31 am

Τέλεια, άρα το πρόβλημα μάλλον είναι στην πλακέτα Spdif.

Δοκίμασε προσεκτικά να βγάλεις το UMCX (μικρό ομοαξονικό) καλωδιάκη απ΄ό την πάνω πλευρά της πλακέτας του ρολογιού και βάλτο από την κάτω πλευρά υπάρχει πιθανότητα αυτό να είναι το πρόβλημα και να μην δίνει σήμα.

Δες το manual.
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #118 by pankon » Sun Jan 14, 2024 3:57 pm

Χρ΄ήστο,

Έκανα την αλλαγή της τροφοδοσίας των 3.3V. Χθες τροφοδοτούσαμε την πλακέτα AES/SPDIF (από το LinearPi), αλλά σήμερα το άλλαξα, ώστε να τροφοδοτείται η πλακέτα των ρολογιών. Δυστυχώς η κατάσταση δεν άλλαξε.

IMG_9908.jpeg
IMG_9908.jpeg (1.26 MiB) Viewed 2065 times

IMG_9909.jpeg
IMG_9909.jpeg (1.32 MiB) Viewed 2065 times

Επίσης, σύνδεσα το καλωδιάκι από την κάτω πλευρά της πλακέτας των ρολογιών, αλλά κι αυτό δεν έκανε κάποια διαφορά.

Αρχίζω κι αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια τυχόν 'ασυμβατότητα' του streamer με το DAC μου. Αλλά από την άλλη, η σύνδεση κλειδώνει...

Από άποψη του hardware, το θετικό του όλου συστήματος είναι ότι λειτουργεί χωρίς να ανεβάζει σημαντικές θερμοκραρσίες. Μόνο η μεγάλη ψύκτρα της πλακέτας του τροφοδοτικού του Σάλλα ζεσταίνεται, αλλά και πάλι όχι σε βαθμό που να μην μπορείς να την ακουμπήσεις. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι χλιαρά ακόμα και μετά από αρκετές ώρες μετά την εκκίνηση.
Chris1967
Contributor

Unread post #119 by Chris1967 » Sun Jan 14, 2024 7:21 pm

Εν τω μεταξύ το δικό μου προτζεκτ έχει λάβει επίσημα τέλος

Έφυγε το τροφοδοτικό Τούνας, πρόσθεσα το Salas L-Adapter, ένα UcCOnditioner ακόμα για το RPi, μετασχηματιστής Γιατρά με τρία σπειρώματα πακτωμένος θωρακισμένος, πέρασαν όλα τα καλώδια του μετασχηματιστή κάτω από τις πακέτες, και τα καλώδια σταθεροποιημένης τάσης μονόκλωνα χορηγία Pankon.

IMG_20240114_152505.jpg
IMG_20240114_152505.jpg (659.99 KiB) Viewed 2060 times

δοκιμή τροφοδοσιών,

IMG_20240114_165736.jpg
IMG_20240114_165736.jpg (666.62 KiB) Viewed 2060 times

τοποθέτηση όλων στο κουτί και δρομολόγηση καλωδίων,

IMG_20240114_175944[1].jpg
IMG_20240114_175944[1].jpg (632.18 KiB) Viewed 2060 times

και η τελική μορφή

Σε δοκιμές που κάνω τούτη την ώρα πιστεύω ότι έχει ακόμη μια μικρή διαφορά προς το καλύτερο με λίγο περισσότερη διαύγεια και λίγο πιο ολογραφική σκηνή.

Πιστεύω ότι έχω τελειώσει από streamer για αρκετά χρόνια.

Επόμενο βήμα η τακτοποίηση του Server.
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #120 by pankon » Sun Jan 14, 2024 9:28 pm

Ο Χρήστος ανέβασε την μπάρα πολύ ψηλά. Νομίζω ότι έχει τελειώσει από streamer για καμια δεκαετία [dance]

Άντε, και στα δικά μας τώρα, μπας κι ακούσουμε καμιά νότα αρχικά και μετά βλέπουμε για βελτιστοποιήσεις -)).

Εγώ έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω προέρχεται από τον GentooPlayer. Αν ερμηνεύω σωστά τις πληροφορίες συστήματος, η κάρτα ήχου του λειτουργικού δεν φαίνεται να δουλεύει σωστά (συνημμένο).

Αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία, μου λέει τι μπορώ να κάνω. Περιμένω βέβαια και απάντηση από τον Antonello...
Attachments
20240114_01. SystemInfo - GentooPlayer.pdf
(568.38 KiB) Downloaded 110 times

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register