Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

[Hands On] Roon

DomieMic65
Contributor

Re: [Hands On] Roon

Unread post #111 by DomieMic65 » Tue Mar 25, 2025 12:39 am

Dr Pan K wrote:
kostas6a3 wrote:Άρα εγώ που παίζω ως εξής : Roon interface στο iMac ή στο iphone, Roon core σε NUC και bridge το Sonore opticalRendu είμαι ΟΚ.
Άμα βάλω στο δίκτυο ένα Rpi με το ArchDim τότε το Roon θα βλέπει αυτό όπως το Sonore;

Στιγμιότυπο 2025-03-24, 21.39.16.jpg

Το Roon θα το βλεπει σαν αλλη μια εξοδο αλλα γιατι να το κανεις αυτο?

Για ένα σύστημα ακουστικών ίσως;
Ή για ήχο σε ένα άλλο δωμάτιο;
kostas6a3

Unread post #112 by kostas6a3 » Tue Mar 25, 2025 9:30 am

Να το έχουμε στα υπόψη. Προς το παρόν μια χαρά είμαι.
Κώστας
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #113 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 9:47 am

Το set up σου Κώστα είναι το "προτεινόμενο" από την Roon. Το Sonore που έχεις δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε σχεση με ένα απλό Rpi4/ 5 αλλά έχει οπτική είσοδο που ίσως να βοηθάει σε θόρυβο. Και το Rpi όμως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αν δεν του δώσεις κάποια βοήθεια με τροφοδοτικά και κυκλώματα reclocker, fifo κτλ.

Τα Sonore τρέχουν κάποιο custom Linux οπότε γενικά είσαι οκ και σε αυτό το θέμα. Δεν θα άλλαζα τπτ αν δεν ήμουν διατεθειμένος να βάλω i2s και κάποιο Dac που να παίζει με i2s
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #114 by DomieMic65 » Tue Mar 25, 2025 10:08 am

Από ότι διαβάζω οι i2s είσοδοι των DAC δεν έχουν κανενός είδους χρονισμό σε αντίθεση με τις USB!
Άρα η έξοδος i2s του προηγούμενου σταδίου streamer, bridge, ddc κλπ θα πρέπει να είναι υλοποιημένη πάρα πολύ καλά (όπως πχ του streamer του Παναγιώτη) για να παρέχει τον καλύτερο δυνατό χρονισμό, ώστε να έχουμε όλα τα ωφέλη που μπορεί να δώσει!
Μια όχι τόσο καλά υλοποιημένη i2s σύνδεση ίσως είναι χειρότερη από την USB. Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι οι υλοποιήσεις USB των DAC γίνονται όλο και καλύτερες και με γαλβανικές μονώσεις (άσχετο με τον χρονισμό αλλά σχετικό με την συνολική ποιότητα) κλπ!
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #115 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 10:27 am

Ισχύει. Για να πάρεις τον καλύτερο δυνατό ψηφιακό ήχο χρειάζεσαι i2s αλλά για να δουλέψει σωστά πρέπει να υπάρχουν fifo buffers με πολύ σοβαρή υλοποίηση (ρολογια και τροφοδοτικά ρολογιων)
Παναγιώτης
kostas6a3

Unread post #116 by kostas6a3 » Tue Mar 25, 2025 10:28 am

Προς το παρόν δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάξω κάτι.
Το DAC μου όπως γνωρίζεις έχει είσοδο i2s αλλά μετά και την προσθήκη της βελτιωμένης πλακέτας USB δεν είχα βρει αξιόλογες διαφορές στον τότε συνδυασμό Melco N-100 > Singxer SU6 > Wavelight και ήταν ο λόγος που έφυγε το Singxer.
Το Sonore όπως είχα γράψει ήταν λίγο καλύτερο, για μένα, από το Melco, απλούστευσε το σύστημα και ήταν πιο απλό σαν κατασκευή παρόλο που κόστιζε λίγο κάτω από το Melco.
Επιλέχθηκε δε μετά από ακρόαση αφού ο αντιπρόσωπος της Ευρώπης https://www.metawave.org/ μου το έστειλε για ακρόαση χωρίς αρχικά να το πληρώσω.
Τέλος νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό Rpi4/ 5, υπάρχει μια έρευνα πίσω από αυτό και μια άλλη προσέγγιση που αφορά το κομμάτι του ήχου. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.

ΥΓ Ίσως να έμπαινα στον πειρασμό να δοκιμάσω το Sonore ultraDigital αλλά έχει καταργηθεί ευτυχώς. :-D
Κώστας
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #117 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 10:55 am

Κώστα το Sonore είναι σίγουρα καλύτερο από το Rpi, απλά δεν είναι κάτι τρελό σαν hardware και υπάρχει χώρος για βελτίωση. Όχι όμως με ένα απλό Rpi, θες κάτι παραπάνω.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #118 by Dr Pan K » Tue Mar 25, 2025 11:19 am

Σχεδιαστης μου είχε πει πως δεν βάζει i2s είσοδο γιατί πολλα streamer της αγορας δεν είναι σωστά υλοποιημενα οπότε θα έχαναν πακετα. Τα παρακάτω είναι από τον Ian και εγώ το έχω συνδυάσει με τα καλύτερα ρολογια επανω στο αλλο κύκλωμα που το συνοδεύει (το FifoPi Q7 mk2)

HdmiPi Pro is a dedicated I2S/DSD over HDMI transport interface board. Compared with all other solutions, it is the first one that uses discrete 1-bit LVDS drivers to achieve the highest HDMI signal quality and lowest noise levels. And it also integrates the well-reputed 1-bit discrete secondary re-clockers (similar to a ReClockPi) to ensure the best possible low-jitter performance. HdmiPi Pro is so far the flagship HDMI transport interface board for audiophiles to improve the sound quality of an external DAC to a higher level.
HdmiPi Pro works in SYNC clock mode so it will need a FifoPiMa, FifoPiQ7 or Q3 to operate.

Highlighted Features and Specifications

Discrete 1-bit LVDS drives to achieve the best possible LVDS signal quality and the lowest noise levels
Built-in the well-reputed 1-bit discrete secondary re-clock stage
Enhanced high bandwidth power supply filtering networks
LDO free design to make it directly use the 3.3V ultracapacitor or battery power supply for the best power supply performance
Could be so far the best I2S/DSD over HDMI streamer transport interface
Optimized PCB impedance control for the high speed LVDS signals
4 layers PCB design with dedicate shield layers to eliminate EMI noise
Metal film ultra-low noise resistors to ensure the lowest possible noise level
Pure sync mode works with FifoPiQ7, FifoPiMa or FifoPiQ3 or other re-clockers.
Capable of I2S music up to 1536KHz
Capable of native DSD music up to DSD1024
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #119 by Chris1967 » Tue Mar 25, 2025 2:12 pm

Νομίζω ότι το Rockna Wavedream επαναχρονίζει όλα τα δεδομένα, απόλες τις εισόδους συμπεριλαμβανομένης τις I2S, αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Και γίνεται με δύο τρόπους Local και Stream, σε ρύθμιση Stream ο επανχρονισμός είναι χαλαρότερος (με μικρότερη συχνότητα)
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #120 by Chris1967 » Wed Mar 26, 2025 10:49 am

Πάντως από την εμπειρία μου ακούγοντας στου Κώστα, το Roon δεν έπαιξε ποτέ "χάλια".

Σε μια από τις πολλές δοκιμές είχαμε παίξει με το Sonorus, την μια με Roon, και την άλλη με LMS/Squeezelite αλλά μέσα από το Mac.

Μου είχε φανεί ψυχαναγκαστικά οριακά καλύτερο το LMS/Squeezelite, αλλά δεν μπορώ να πάρω και όρκο.

Νομίζω ότι στα παλαιότερα αρνητικά ευρήματα για την ηχητική υπογραφή του Roon πρέπει να φταίγανε τα streamer και το σετάρισμα τους και όχι αυτό καθαυτό το Roon.
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register