Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

angpsi
Contributor

Re: Network Players/Streamers

Unread post #111 by angpsi » Mon Feb 07, 2022 1:10 pm

DomieMic65 wrote:
angpsi wrote:
dapost wrote: (...) Και ναι, ενώ βάζεις το username/pass στο Control στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει το Control τη μουσική στον Renderer. Δουλεύει και με κλειστό το κινητό.

Μιλάς για το Kazoo ή για το OpenHome; Ή ισχύει και για τα δύο το ίδιο;

O open home είναι ο server. (Kazoo κλπ τα remotes που πρέπει να βλέπουν έναν renderer. πχ Rpi.)
Εκεί -στον open home server- γίνονται οι ορισμοί των upnp servers που θα χρησιμοποιηθούν για την τοπική βιβλιοθήκη πχ Minimserver και οι ορισμοί των renderers ως Open home ή και όχι.
Από εκεί και πέρα το Kazzo, το BubbleUpnP και το BubbleDS (μια εφαρμογή της Linn βασισμένη στο BubbleUPnP από ότι μπορώ να καταλάβω), Lumin (iOS) φαίνονται σαν remotes των renderers.
Αν έχει στηθεί το όλον όπως πρέπει δεν χρειάζεται να περαστουν οι κωδικοί του Qobuz πχ σε κάθε εφαρμογή χωριστά. Αρκεί μόνο στη μια και πλέον βλέπουν όλες τον ίδιο λογαριασμό.

Λοιπόν, παίζει να έχεις δίκιο. Δοκιμάζω τώρα μετά από καιρό να συνδεθώ στο Qobuz με Kazoo στο Archphile / Odroid του γραφείου και μου βγάζει login error ακόμα κι αν βάλω τα στοιχεία μου στο Kazoo. Μιας και το Audirvana συνδέεται χωρίς πρόβλημα στο Qobuz και στέλνει μουσική κανονικά μέσω του Odroid στο σύστημά μου, συμπεραίνω ότι το Qobuz 'χτυπάει' στο Archphile, όχι στη Linn που τυπικά έχει άδεια για να παίζουν τα προϊόντα της χωρις πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, αν έπαιζε το κινητό (δηλ. το Kazoo) τότε το Qobuz θα συνδεόταν κανονικά μιας και θα έβλεπε τη Linn και όχι το Archphile. To Audirvana παίζει κανονικά, απλά η δουλειά γίνεται στο MacBook Pro μου και σερβίρεται μέσω δικτύου στο Odroid. Σωστά;
Άγγελος
dapost

Unread post #112 by dapost » Mon Feb 07, 2022 4:11 pm

DomieMic65 wrote:
dapost wrote:To openhome app στο mac δεν εχει UI. Λειτουργει ως server και renderer, χωρις καν καποιο browser based interface για να κανεις παραμετροποιηση ή ρυθμισεις.

Μεσω του bubbleDs ή του linn kazoo στο κινητο, και αφου συνδεθει με το openhome στο μακ, μπορεις να περασεις κωδικους tidal/qobuz οι οποιοι περνουν στο openhome στο μακ.

δοκίμασες να μπεις στην mac ip:58050;
δλδ xxx.xxx.x.x:58050

Μόλις το δοκίμασα Μιχάλη, τίποτα. Ούτε στο Ίντερνετ βρίσκω σχετικές οδηγίες. Μα είναι δυνατόν να μην μπορείς να μπεις κάπως στον openhome server;

Screenshot 2022-02-07 at 4.09.53 PM.png
Screenshot 2022-02-07 at 4.09.53 PM.png (248.71 KiB) Viewed 3583 times
Δημήτρης
dapost

Unread post #113 by dapost » Mon Feb 07, 2022 5:37 pm

Βασικά ΄όσο το ψάχνω, τόσο βλέπω ότι το openhome είναι μάλλον ανενεργό. Έχει μία ωραία αρχική σελίδα:
http://openhome.org
αλλά αν το ψάξεις λίγο παραπάνω, τα forums δε δουλεύουν, ο κώδικας δε φαίνεται να έχει δουλευτεί τελευατία, κλπ. http://wiki.openhome.org/
Δημήτρης
DomieMic65
Contributor

Unread post #114 by DomieMic65 » Mon Feb 07, 2022 7:39 pm

angpsi wrote:To Audirvana παίζει κανονικά, απλά η δουλειά γίνεται στο MacBook Pro μου και σερβίρεται μέσω δικτύου στο Odroid. Σωστά;

Ναι σωστά!
Προσπαθείς να παίξεις από το Kazzo ήχο στο κινητό ή δεν κατάλαβα καλα; Μπρεί να το κάνει αυτό το Kazzo;
Το Audirvana απλά βλέπει το Archphile σαν έξοδο! Γιατί είναι ενεργό το UPnP (ή UPmpdCli δεν ξέρω)
Last edited by DomieMic65 on Mon Feb 07, 2022 7:43 pm, edited 1 time in total.
DomieMic65
Contributor

Unread post #115 by DomieMic65 » Mon Feb 07, 2022 7:41 pm

dapost wrote:Βασικά ΄όσο το ψάχνω, τόσο βλέπω ότι το openhome είναι μάλλον ανενεργό. Έχει μία ωραία αρχική σελίδα:
http://openhome.org
αλλά αν το ψάξεις λίγο παραπάνω, τα forums δε δουλεύουν, ο κώδικας δε φαίνεται να έχει δουλευτεί τελευατία, κλπ. http://wiki.openhome.org/

Κρίμα.. δεν μπορείς να το εγκαταστήσεις κάπου αλλού;
Σε NAS πχ; (αν γίνεται)
RPi δεν υπάρχει;
Το RopieeeXL έχει επίσης υποστήριξη open home (πληροφοριακά)!
dapost

Unread post #116 by dapost » Mon Feb 07, 2022 10:57 pm

Θα μπορουσα να εγκαταστησω τον openhome server καπου αλλου αλλα λειτουργικα δε θα αλλαζε κατι. Παλι δε θα ειχα τροπο να "μπω" στο server. Θα δοκιμασω να εγκαταστησω και καποιον κανονικο upnp server (οχι openhome) πιο πολυ γιανα δω τι ρυθμισεις εχει.

Α, δοκιμασα σημερα και audirvana με εξοδο στον upnp av media player (renderer) του openhome ( ολα εγκατεστημενα στο ιδιο φυσικο μηχανημα) και μετα εξοδος στο ντακ. Αλλος ηχος σε σχεση με σκετο audirvana και εξοδο απευθειας στο ντακ. Αβυσσος τα ψηφιακα.
Δημήτρης
DomieMic65
Contributor

Unread post #117 by DomieMic65 » Tue Feb 08, 2022 12:36 am

dapost wrote:Θα μπορουσα να εγκαταστησω τον openhome server καπου αλλου αλλα λειτουργικα δε θα αλλαζε κατι. Παλι δε θα ειχα τροπο να "μπω" στο server. Θα δοκιμασω να εγκαταστησω και καποιον κανονικο upnp server (οχι openhome) πιο πολυ γιανα δω τι ρυθμισεις εχει.

Α, δοκιμασα σημερα και audirvana με εξοδο στον upnp av media player (renderer) του openhome ( ολα εγκατεστημενα στο ιδιο φυσικο μηχανημα) και μετα εξοδος στο ντακ. Αλλος ηχος σε σχεση με σκετο audirvana και εξοδο απευθειας στο ντακ. Αβυσσος τα ψηφιακα.

Γιατί δεν θα είχες τρόπο να μπεις;

Είναι σίγουρα σωστή η ip που βάζεις για να μπεις στο τωρινό σεταπ; Δεν είναι λοικό να μην μπορείς να μπεις στο setup του BubbleUPnP server. Εννοώ δεν είναι λογικό να έχουν φτιάξει έτσι την εφαρμογή αυτή που τρέχεις στο Mac.

Αν είναι όλα στο ίδιο μηχάνημα δεν νομίζω πως έχεις λόγο να πεδεύεσαι στην τελική... όπως το βλέπω εγώ η λογική του όλου εγχειρήματος (πέραν των πολλών renderers σε διάφορα δωμάτια κλπ ΜΗ audiophile/πυροβολημένα :) ) είναι ο όποιος renderer να μην είναι επιφορτισμένος και με όλες τις άλλες διερασίες.
Αν έχεις μόνο το Mac για ακρόαση σε σύνδεση με DAC μείνε με αυτό μέχρι να στήσεις κάποιο streamer! Γνώμη μου...
dapost

Unread post #118 by dapost » Tue Feb 08, 2022 11:34 am

DomieMic65 wrote:
dapost wrote:Θα μπορουσα να εγκαταστησω τον openhome server καπου αλλου αλλα λειτουργικα δε θα αλλαζε κατι. Παλι δε θα ειχα τροπο να "μπω" στο server. Θα δοκιμασω να εγκαταστησω και καποιον κανονικο upnp server (οχι openhome) πιο πολυ γιανα δω τι ρυθμισεις εχει.

Γιατί δεν θα είχες τρόπο να μπεις;

Είναι σίγουρα σωστή η ip που βάζεις για να μπεις στο τωρινό σεταπ; Δεν είναι λοικό να μην μπορείς να μπεις στο setup του BubbleUPnP server. Εννοώ δεν είναι λογικό να έχουν φτιάξει έτσι την εφαρμογή αυτή που τρέχεις στο Mac.

Αν είναι όλα στο ίδιο μηχάνημα δεν νομίζω πως έχεις λόγο να πεδεύεσαι στην τελική... όπως το βλέπω εγώ η λογική του όλου εγχειρήματος (πέραν των πολλών renderers σε διάφορα δωμάτια κλπ ΜΗ audiophile/πυροβολημένα :) ) είναι ο όποιος renderer να μην είναι επιφορτισμένος και με όλες τις άλλες διερασίες.
Αν έχεις μόνο το Mac για ακρόαση σε σύνδεση με DAC μείνε με αυτό μέχρι να στήσεις κάποιο streamer! Γνώμη μου...

Βάζω την IP που εμφανίζεται στο μικρό μενου του Openhome (που φαίνεται στο screenshot παραπάνω) , η οποία είναι η ίδια με την IP του μακ (που βλ΄έπω στα network properties). Μήπως ο openhome server ακούει σε διαφορετικό port από αυτό που μου έγραψες και που αφορά γενικά upnp servers;

Δεν σκοπεύω για τώρα τουλάχιστον να στήσω ξεχωριστό server. Θα ήθελα όμως να μπορώ να δω τί ρυθμίσεις έχει ο server.
Δημήτρης
DomieMic65
Contributor

Unread post #119 by DomieMic65 » Tue Feb 08, 2022 7:05 pm

dapost wrote:Βάζω την IP που εμφανίζεται στο μικρό μενου του Openhome (που φαίνεται στο screenshot παραπάνω) , η οποία είναι η ίδια με την IP του μακ (που βλ΄έπω στα network properties). Μήπως ο openhome server ακούει σε διαφορετικό port από αυτό που μου έγραψες και που αφορά γενικά upnp servers;

Δεν σκοπεύω για τώρα τουλάχιστον να στήσω ξεχωριστό server. Θα ήθελα όμως να μπορώ να δω τί ρυθμίσεις έχει ο server.

Για δοκίμασε και :58051 (εναλλακτικό port από το site του BubbleUPn server) ή κ :5000 (αυθαίρετο δικό μου :) )
Πάντως μπορεί να έχει όντως δικό του port γιατί είναι άλλη εφαρμογή από αυτή του BubbleUPnP.
Αλλά στο site δεν βρήκα να το αναφέρει πουθενά.
Πολύ περίεργο...
DomieMic65
Contributor

Unread post #120 by DomieMic65 » Tue Feb 08, 2022 7:14 pm

https://bubblesoftapps.com/bubbleupnpse ... stall.html
Γιατί δεν δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις τον BubbleUPnP server; Δεν είναι πολύ δύσκολα από ότι βλέπω.
Αν το κάνεις απεγκατέστησε πρώτα τον open home γιατί πολύ πιθανό να υπάρχουν conflicts.

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register