Το σωστό θα ήταν να αλλάξει το gain του σταδίου, αλλά έχουμε καταλήξει ότι αυτό δεν είναι εφικτό.
Για να δούμε πως θα πάει με τον διαιρέτη τάσης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Lampucera II / Rpi2 Streamer
- Στέλιος Περγιουδάκης
Re: Lampucera II / Rpi2 Streamer
Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και θα δούμε.
Το κέρδος θα το μειώσω ελαφρά, δραστική μείωση δεν είναι εφικτή.
Το κέρδος θα το μειώσω ελαφρά, δραστική μείωση δεν είναι εφικτή.
Και κάτω από 10 V RMS να πάει ίσως να αρκεί. Το Rockna δουλεύει καλά και έχει και αυτό σχετικά ψηλή έξοδο.
Παναγιώτης
Νεώτερα...
Εδώ και αρκετούς μήνες (πριν το καλοκαίρι) αγόρασα μια νεότερη πλακέτα για να μπορεί να παίζει και μέχρι 24/192, αλλά και γιατί έχει επάνω I2S διασύνδεση.
https://www.ebay.com/itm/187148932474
Εχθές πέρασα από τον Δημήτρη και προσπαθήσαμε να το συνδέσουμε στην I2S στο Amanero USB to I2S board που έχω, αλλά δεν τα κατάφερε δυστυχώς.
Στο μεταξύ έκανα ερώτηση στον πωλητή και βλέπουμε για αυτό το θέμα.
Σήμερα έκανα τις απαραίτητες κολλήσεις και το έβαλα στο κουτί της.
Στην πρώτη δοκιμή δοκίμασα από το Universal Player της Sony που έχω αλλά και πάλι λίγο σκληράδα.
Στην συνέχεια έβαλα σε λειτουργία το Amanero USB to spdif/I2S board που το σύνδεσα σε ένα Rpi4 που έχω (με RoppieXL σε Sqeezelight να παίρνει από τον Lyrion server μου).
Το αποτέλεσμα αναπάντεχα καλύτερο από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι παίζει ρόλο το Amanero board και ειδικά φαντάζομαι τα Accusilicon ρολόγια που φοράει, επειδή μειώθηκε αισθητά η σκληρότητα/ενέργεια ψηλά χωρίς να εξαλειφθεί όμως αλλά μεγάλωσε η εικόνα και η λεπτομέρεια (βέβαι πριν άκουγα υλικό CD).
Παίζει και απροβλημάτιστα όλες τις δειγματοληψίες, native μέχρι 24/192 και downsampled σε 24/176 μέσω λειτουργίας FPGA που έχει επάνω το board.
Στρώσιμο τώρα και βλέπουμε για τον διαιρέτη και αν έχουμε θετική απάντηση από τον πωλητή.
Εδώ και αρκετούς μήνες (πριν το καλοκαίρι) αγόρασα μια νεότερη πλακέτα για να μπορεί να παίζει και μέχρι 24/192, αλλά και γιατί έχει επάνω I2S διασύνδεση.
https://www.ebay.com/itm/187148932474
Εχθές πέρασα από τον Δημήτρη και προσπαθήσαμε να το συνδέσουμε στην I2S στο Amanero USB to I2S board που έχω, αλλά δεν τα κατάφερε δυστυχώς.
Στο μεταξύ έκανα ερώτηση στον πωλητή και βλέπουμε για αυτό το θέμα.
Σήμερα έκανα τις απαραίτητες κολλήσεις και το έβαλα στο κουτί της.
Στην πρώτη δοκιμή δοκίμασα από το Universal Player της Sony που έχω αλλά και πάλι λίγο σκληράδα.
Στην συνέχεια έβαλα σε λειτουργία το Amanero USB to spdif/I2S board που το σύνδεσα σε ένα Rpi4 που έχω (με RoppieXL σε Sqeezelight να παίρνει από τον Lyrion server μου).
Το αποτέλεσμα αναπάντεχα καλύτερο από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι παίζει ρόλο το Amanero board και ειδικά φαντάζομαι τα Accusilicon ρολόγια που φοράει, επειδή μειώθηκε αισθητά η σκληρότητα/ενέργεια ψηλά χωρίς να εξαλειφθεί όμως αλλά μεγάλωσε η εικόνα και η λεπτομέρεια (βέβαι πριν άκουγα υλικό CD).
Παίζει και απροβλημάτιστα όλες τις δειγματοληψίες, native μέχρι 24/192 και downsampled σε 24/176 μέσω λειτουργίας FPGA που έχει επάνω το board.
Στρώσιμο τώρα και βλέπουμε για τον διαιρέτη και αν έχουμε θετική απάντηση από τον πωλητή.
Χρήστος
Αυτά τα Accusilicon είναι γνωστά και έχουν γύρω στα 30 ευρω λιανική το ενα, φοριούνται σε πολλά Dac και Streamer στη κατηγορία του χιλιαρικου και βάλε.
Χρήστο σε σχέση με το Soekris πως παίζει;
Χρήστο σε σχέση με το Soekris πως παίζει;
Παναγιώτης
Είναι πολύ κοντά στο Rockna και πολύ πάνω από το Soekris.
Εκεί που υπολείπεται από το Rockna είναι η στερεοφωνική εικόνα που είναι πιο ρηχή με όχι τόσο καλή τοποθέτηση των οργάνων στον χώρο, αλλά πολύ πλατιά, πιθανόν λόγω της λαμπας?
Από δυναμικά είναι υπέροχο αλλά οι χαμηλές είναι πληθωρικές αλλά όχι τόσο συμπαγείς όσο το Rockna, κάτι που εμένα μου αρέσει.
Δεν έχει ίχνος πια σκληράδας, από το πρωί ακούω ασταμάτητα και σε υψηλές στάθμες και δεν με έχει ενοχλήσει.
Νομίζω το πέτυχα.
Ιδανικό DAC που θα ζευγαρώσει με τον Cary 300Β και τα ακουστικά.
Έχω ήδη τροφοδοσία για την πλακέτα Amanero, Salas Bib και μεγάλο τοροειδή που θα δώσει κάτι λίγο ακόμα στον συνδυασμό, μένει μόνο να την βάλω σε ένα κουτί.
Το Soekris βγαίνει τελεσίδικα από το ρακ.
Εκεί που υπολείπεται από το Rockna είναι η στερεοφωνική εικόνα που είναι πιο ρηχή με όχι τόσο καλή τοποθέτηση των οργάνων στον χώρο, αλλά πολύ πλατιά, πιθανόν λόγω της λαμπας?
Από δυναμικά είναι υπέροχο αλλά οι χαμηλές είναι πληθωρικές αλλά όχι τόσο συμπαγείς όσο το Rockna, κάτι που εμένα μου αρέσει.
Δεν έχει ίχνος πια σκληράδας, από το πρωί ακούω ασταμάτητα και σε υψηλές στάθμες και δεν με έχει ενοχλήσει.
Νομίζω το πέτυχα.
Ιδανικό DAC που θα ζευγαρώσει με τον Cary 300Β και τα ακουστικά.
Έχω ήδη τροφοδοσία για την πλακέτα Amanero, Salas Bib και μεγάλο τοροειδή που θα δώσει κάτι λίγο ακόμα στον συνδυασμό, μένει μόνο να την βάλω σε ένα κουτί.
Το Soekris βγαίνει τελεσίδικα από το ρακ.
Χρήστος
Η λάμπα στα Dac επιφέρει μια σειρά από αλλαγές. Μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο, που συνήθως ειναι το ζητούμενο. Πιο πληθωρικό χαμηλό (πανε πακέτο αυτα). Μια μικρη ασάφεια στην χωροθέτηση των οργάνων (το συζητάμε πόσο εχει σημασία εν τέλει).
Από αυτά που γράφεις νομιζω το όλο εγχείρημα πήγε πολυ καλά. Στο επόμενο ταξίδι στο νησι θα το ακούσουμε, είμαι περίεργος να δω πως θα παίξει εδώ.
Από αυτά που γράφεις νομιζω το όλο εγχείρημα πήγε πολυ καλά. Στο επόμενο ταξίδι στο νησι θα το ακούσουμε, είμαι περίεργος να δω πως θα παίξει εδώ.
Παναγιώτης
Μπράβο, Χρήστο. Μόλις επέστρεψα από Θεσσαλονίκη και χαίρομαι που διαβάζω αυτά τα νέα. Η προσπάθεια σχεδόν ολοκληρώθηκε. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! 
Ναι ευχαριστώ παιδιά, θα το φέρω να το ακούσουμε στο Ιόνιο.
Θέλει σίγουρα έναν διαιρέτη επειδή έχει υπερβολικό gain, φανταστείτε ότι παίζω ζωηρά στο 30-35 ενώ για την ίδια υποκειμενική στάθμη, ενώ από το Rockna αντίστοιχα στο 43-48/49.
Τώρα σας περιμένω και εδω φυσικά![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Θέλει σίγουρα έναν διαιρέτη επειδή έχει υπερβολικό gain, φανταστείτε ότι παίζω ζωηρά στο 30-35 ενώ για την ίδια υποκειμενική στάθμη, ενώ από το Rockna αντίστοιχα στο 43-48/49.
Τώρα σας περιμένω και εδω φυσικά
![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Χρήστος
Ομορφιές !!! Αν και δεν ασχολούμαι με αυτά, χαίρομαι που τα βλέπω. Keep going Χρήστο !!!
Κώστας
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”