Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Diretta Protocol explained

DomieMic65
Contributor

Re: Diretta Protocol explained

Unread post #21 by DomieMic65 » Tue Feb 10, 2026 8:22 pm

Όσον αφορά στο κόστος αυτό έχει να κάνει με το μηχάνημα που θα είναι ο Target.
Η πιο εύκολη λύση είναι ένα RPi 4 ή 5 με Gentooplayer και την άδεια του Target.
Σημειωτέον πως η άδεια αυτή είναι hardware dependent δλδ αν για κάποιο λόγο το εν λόγω rpi καεί δεν μεταβιβάζεται σε άλλο .. πρέπει να αγοραστεί ξανά!
Τώρα αν μιλάμε για τροφοδοτικά κλπ κλπ που θέλετε να έχετε εσείς οι ultrahighendάδες ξεφεύγουμε... [wavegreen] [wavegreen] [beer]

Η ηχητική διαφορά πάντως είναι κάτι αλλό από το ramsystem ... πιο πολύ σώμα και διαφάνεια θα έλεγα. Με ramsystem δε (εγώ συχνότερα χρησιμοποιώ ramsystem μόνο για τον target που είναι πάρα πολύ γρήγορα ακόμα και reboot να χρειαστεί) είναι ακόμα καλύτερα!
Επίσης συχνά παρακάμπτω το switch και συνδέω τα δύο Diretta μηχανήματα μεταξύ τους με usb/ethernet dongle και αυτό κάνει διαφορά!
Chris1967
Contributor

Unread post #22 by Chris1967 » Tue Feb 10, 2026 8:55 pm

Ναι Μιχάλη αυτά όλα λίγο πολύ τα ξέρω.

Στην δική μου περίπτωση που τρέχω Lyrion Server σε ένα μηχάνημα (Gentooplayer Rpi4 με σοβαρό τροφοδοτικό) και Player τούμπανο Rpi4 Ian Canada fifo clocks Supercaps κλπ Gentooplayer.

Πόσο θα κοστίσει να παρεμβάλω ένα Squeezdirreta ? Δεν αναφέρομαι στο κόστος hardware διότι ήδη έχω κα΄τι κορυφαίο ήδη (Server/Player) και δεν είναι κάτι να προσθέσω άλλο ένα Gentooplayer με ενα Rpi4.

Εννοώ πόσο ζητάνε για το software
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #23 by DomieMic65 » Tue Feb 10, 2026 10:11 pm

Νομίζω πως μπορείς το ένα RPi να το κάνεις Diretta target χωρίς να αγοράσεις κάτι πέραν του software
Θα τρέξεις την Squeezelite στο μηχάνημα του LMS
Αν θες αργότερα παίρνεις και τρίτο

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register