fragoulisnaval wrote:Δεν είναι παρόμοιας, είναι ακριβώς της ίδιας! Headless & remote, απλά το remote είναι overkill .
Είναι μακράν το πιο βολικό και το πιο αποδοτικό. Βολικό γιατί δεν χρειάζεσαι να σηκώνεσαι κάθε λίγο για να αλλάξεις track, αποδοτικό γιατί το λαπτοπ τρέχει ένα full featured πρόγραμμα και όχι κάτι κομμένο στην επεξεργαστική ισχύ και δυνατότητες μιας φορητής συσκευής.
Στην νέα beta έκδοση, παίζει μέχρι DSD256 χωρίς προβλήματα. ISO όχι και ούτε πρόκειται απότι φαίνεται... Ευτυχως τα dsd θέμα αν ειναι πάνω από δέκα δίσκοι. Ολα τα υπόλοιπα PCM.
Για dedicated μηχάνημα ισχύουν ότι έγραψε ο Χρήστος παραπάνω.
Η χρήση Raspberry/Odroid με remote ένα σύγχρονο τηλέφωνο ή tablet (χωρίς να αποκλείεται η χρήση φορητού υπολογιστή με web interface) είναι παρόμοιας λογικής αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι το λειτουργικό του streamer είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να κάνει αυτή την δουλειά ενώ στην περίπτωση pc/mac απλά περιορίζονται κάποιες λειτουργίες των λογισμικών ή/και γίνεται άλλη διαχείριση της μνήμης. Το remote έτσι και αλλιώς δεν κάνει τίποτε από το να διαβάζει την βιβλιοθήκη μέσω του streamer, οπότε δεν χρειάζεται ισχύ, αν και τα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα/tablet είναι πλέον από εξαπύρηνα και πάνω με τα νέα να είναι δεκαπύρηνα οπότε ισχύς δεν λείπει για να βλέπουμε εξώφυλλα κλπ.
Η διαχείριση βιβλιοθήκης που τόσο πολύ αναφέρεται, δεν έχω δει να είναι και τόσο προβληματική στα δικά μας σετάπ ειδικά με την χρήση archphile, (εκτός της πρώτης καταγραφής) είναι αστραπιαία (και έχει να κάνει περισσότερο με την ταχύτητα του NAS). Τώρα δεν ξέρω τι συμβαίνει με τεράστιες βιβλιοθήκες αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι οι τεράστιες βιβλιοθήκες είναι για "ειδικές" χρήσεις και για "ειδικών" αναγκών χρήστες, και δεν είναι σε καμία περίπτωση η πλειοψηφία των χρηστών. Πχ βιβλιοθήκες μερικών terabytes κάτω από διψήφιο αριθμό είναι παιχνιδάκι. Το πράγμα αλλάζει όταν είναι αρκετά μεγάλο το διψήφιο νούμερο.
Το κόστος ενός σετάπ με δύο PC είναι σαφώς μεγαλύτερο από ένα Odroid C2/Raspbery3 και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι ηχητικά καλύτερο (μετά από κάποιες ακροάσεις που είχαμε κάνει παλαιότερα δίπλα σε επώνυμα και ακριβά dedicated streamers) βρέθηκαν τα στριμεράκια να έχουν ένα προβάδισμα.
Δεν είναι πρόθεση μου να πείσω ότι υπάρχει μόνο αυτή η λύση κάθε άλλο, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανοιχτό μυαλό ότι οι ανάγκες του κάθε χρήστη είναι σίγουρα διαφορετικές.
Ο χρήστης που έχει ένα pc, και παίζει από foobar πχ, και δεν θέλει να βγει από αυτό το περιβάλλον, μπορεί να έχει μια αναβάθμιση του ήχου του με αυτόν τον τρόπο (όπως πχ αναφέρει ο Grandpa).