Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

Vlassisk

Re: Network Players/Streamers

Unread post #231 by Vlassisk » Sun Oct 13, 2024 12:30 pm

Οταν βρισκομουν στην θεση σου , πριν λιγο καιρο, κοιταζα τις diy λυσεις κυριως με τα hat iancanada, βασικα μονο αυτα . Κατεληξα ομως οτι τελικα το κοστος παει σε νουμερα που δεν απεχουν απο σοβαρες ετοιμες λυσεις ,ποσο μαλλον απο μεταχειρισμενα σε καλες τιμες (μακαρι να το εδινε ο Κωστας τοτε), ασε τα μειονεκτηματα της αβεβαιοτητας του αποτελεσματος συν τα προβληματα software που δεν ξεμπερδευεις ποτε.
Τελικα κατεληξα στο ultrarendu της sonore πουκανει μια δουλεια και σωστα. Πωλειται χωρις τροφοδοτικο οποτε βαζεις οτι σου αρεσει αναλογα και το budget σου . Με το farad εχει πολυ καλα αποτελεσματα αλλα και με κατι ποιο απλο παει καλα οπως το εχω εγω.
angpsi
Contributor

Unread post #232 by angpsi » Sun Oct 13, 2024 10:11 pm

Vlassisk wrote: (...)
Τελικα κατεληξα στο ultrarendu της sonore πουκανει μια δουλεια και σωστα. Πωλειται χωρις τροφοδοτικο οποτε βαζεις οτι σου αρεσει αναλογα και το budget σου . Με το farad εχει πολυ καλα αποτελεσματα αλλα και με κατι ποιο απλο παει καλα οπως το εχω εγω.

Δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα υλοποίηση, αν θυμάμαι σωστά κάποτε είχε κάποιο Rendu ο Κώστας.

Η ερώτηση είναι αν παίζει Qobuz natively, δηλαδή να σερβίρει το ίδιο και να παίζει μέσω MPD, αντί να steramάρει μέσω άλλου software / άλλης συσκευής (π.χ. Roon ή Audirvana, μέσω κάποιου laptop). Στο site τους βλέπω να λέει "Supports Tidal and Qobuz lossless streaming via third party applications", επομένως συμπεραίνω οτ τελευταίο.

Επίσης προσπαθώ να καταλάβω αν είναι υλοποίηση βασισμένη σε επεξεργαστή ARM ή x86 / x64. Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μνήμες DDR3 νομίζω ότι παίζει μόνο για τη 2η περίπτωση.
Άγγελος
Vlassisk

Unread post #233 by Vlassisk » Mon Oct 14, 2024 12:54 am

Qobuz δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο να το παιζει natively νομιζω οτι δεν εχει υλοποιηθει ακομα το qobuz connect. Ετσι κι αλλιως και το Qobuz οπως και το Tidal τα παιζεκ με dlna/upnp με οποιες και οσες εφαρμογες υποστηριζουν καθως και μεσω roon ready.
kostas6a3

Unread post #234 by kostas6a3 » Mon Oct 14, 2024 5:45 am

Ποτέ δεν είχα κάποιο προϊόν της Sonore. Ξεκίνησα με raspberry pi4 μετά Odroid και Sotm sMS-200 neo και τώρα το Melco N-100. Οσονούπω θα δοκιμασθεί ένα OpticalRendu Deluxe με σκοπό την αντικατάσταση του Melco.
Δεν καταλαβαίνω σε τι επηρεάζει ο επεξεργαστής αν είναι ARM ή x86 / x64 αν παίζει καλά.
Κώστας
Chris1967
Contributor

Unread post #235 by Chris1967 » Mon Oct 14, 2024 10:31 am

Το Qobuz υποστηρίζεται μέσω LMS, και Squeezelite επάνω στο Sonore.

Για μένα προσωπικά χωρίς να το έχω ακούσει δεν υπάρχει κανένας λόγος υπεροχής αν τρέχει κανείς Rpi4/5 server GentooPlayer , Squeezelite με LMS.

Σημειωτέων ότι δεν συνοδεύεται από τροφοδοτικό οπότε και εδώ δεν βλέπω υπεροχή σε σχέση με ένα Rpi4/5
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #236 by angpsi » Wed Oct 16, 2024 10:40 am

kostas6a3 wrote:Ποτέ δεν είχα κάποιο προϊόν της Sonore. Ξεκίνησα με raspberry pi4 μετά Odroid και Sotm sMS-200 neo και τώρα το Melco N-100. Οσονούπω θα δοκιμασθεί ένα OpticalRendu Deluxe με σκοπό την αντικατάσταση του Melco.
Δεν καταλαβαίνω σε τι επηρεάζει ο επεξεργαστής αν είναι ARM ή x86 / x64 αν παίζει καλά.

...ίσως θυμόμουν αυτό που λες για το OpticalRendu, ίσως να μου είχε ξεμείνει κάποια εντύπωση απο΄παλιότερη συζήτηση, απολογούμαι.

Σχετικά με την διαφορά μεταξύ διαφορετικών αρχιτεκτονικών των επεξεργαστών, έχει να κάνει με τις ανάγκες τους σε κατανάλωση ρεύματος: οι ARM απαιτούν πολύ λιγότερο ρεύμα για να λειτουργήσουν, και επομένως μπαίνει λιγότερος θόρυβος στο κύκλωμα by default.
Άγγελος
Geopolitis

Unread post #237 by Geopolitis » Wed Oct 16, 2024 11:12 am

Οι θεωρουμενοι 4 καλυτεροι server της αγορας ειναι ο Wadax Reference, ο Taiko Olympus, ο Antipodes Olandra και ο Pachanko Constellation Masterpiece. Αυτοι εχουν ολοι την ιδια αρχιτεκτονικη. Intel επεξεργαστες, δυνατοτητα να λειτουργουν σαν Roon Core και χρησιμοποιουν διαφορετικες εκδοσεις των Windows. Αρα η ιδια αγορα εχει δειξει οτι οι λυσεις των ARM και Linux δεν ειναι ο μοναδικος δρομος να φτασεις την υψηλη πιστοτητα στο computer audio.
Chris1967
Contributor

Unread post #238 by Chris1967 » Wed Oct 16, 2024 8:26 pm

Εγώ προσφέρω το δικό μου Streamer/Server/Switch όλο μαζί για δοκιμή έναντι των παραπάνω. Δεν ξέρω ποια έχετε στα συστήματα σας πολύ θα ήθελα να ακούσω τις διαφορές.
Χρήστος
Geopolitis

Unread post #239 by Geopolitis » Wed Oct 16, 2024 10:22 pm

Κανεις μας δεν εχει καποιο απο τα παραπανω (ακομα!). Εννοείς να συγκρίνεις αυτούσιες τις αλυσίδες απο το modem μεχρι τον streamer? Εγω δεν εχω θεμα με τη προϋπόθεση να μη βγάλω τιποτα απο την αλυσίδα μου. Καλωδια Ethernet, ρευματος, εξωτερικά τροφοδοτικα δικα σου. Ξεκινάς και συνδέεις στο modem ενα καλωδιο Ethernet και μετα απο τον streamer σου βγαίνει το δικο μου καλωδιο usb. Μπορω να παρέχω μονο μια μπαλαντέζα όπου θα μπει το πολύμπριζο σου γιατι τα πραγματα μου ειναι ολα οριακά στημένα και δεν μπορω να κουνήσω τιποτα….

Παντως δε θα βγάλεις κανενα συμπέρασμα απο μια τετοια σύγκριση….Υπαρχουν υπερβολικά πολλες παράμετροι που επηρεάζουν το τελικό αποτελεσμα
Chris1967
Contributor

Unread post #240 by Chris1967 » Wed Oct 16, 2024 11:30 pm

Φιλε Γιώργο αν έχεις διαβάσει το νήμα με το σύστημα μου το streamer μου αποτελείται από δύο κουτιά το ένα με τον streamer και το άλλο με τον server που περιέχει και το τελικό switch απλά γιατί δεν ήθελα να το βάλω σε άλλο κουτί.

Οπότε κατ αναλογία βλέπετε και συνδέετε το δικό μου εκεί που πρέπει.

Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι τα ίδια (ρεύματα ethernet κλπ), αλλιώς σύγκριση δεν νοείτε. Εγώ δεν έχω κανένα εξωτερικό τροφοδοτικό είναι όλα μέσα ενσωματωμένα. Επίσης το streamer μου παίζει μόνο με I2s hdmi

Οπότε θα συμφωνήσω με τον δικό σου τρόπο δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση για συμπέρασμα.

Όποιος εν πάση περιπτώσει θέλει και μπορεί να τα συνδέσει όπως λέω (και έτσι πρέπει δηλαδή) εγώ ευχαρίστως θα τα φέρω για σύγκριση.

ΥΓ. Φέρνω και το DAC αν θέλετε.
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register