Κυνηγάμε
Με φιλοσοφική διάθεση.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Network Players/Streamers
- Geopolitis
Re: Network Players/Streamers
Chris1967 wrote:Φιλε Γιώργο αν έχεις διαβάσει το νήμα με το σύστημα μου το streamer μου αποτελείται από δύο κουτιά το ένα με τον streamer και το άλλο με τον server που περιέχει και το τελικό switch απλά γιατί δεν ήθελα να το βάλω σε άλλο κουτί.
Οπότε κατ αναλογία βλέπετε και συνδέετε το δικό μου εκεί που πρέπει.
Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι τα ίδια (ρεύματα ethernet κλπ), αλλιώς σύγκριση δεν νοείτε. Εγώ δεν έχω κανένα εξωτερικό τροφοδοτικό είναι όλα μέσα ενσωματωμένα. Επίσης το streamer μου παίζει μόνο με I2s hdmi
Οπότε θα συμφωνήσω με τον δικό σου τρόπο δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση για συμπέρασμα.
Όποιος εν πάση περιπτώσει θέλει και μπορεί να τα συνδέσει όπως λέω (και έτσι πρέπει δηλαδή) εγώ ευχαρίστως θα τα φέρω για σύγκριση.
ΥΓ. Φέρνω και το DAC αν θέλετε.
Ετσι οπως τα λες, δεν ειναι δυνατον να γινει καποια συγκριση γενικοτερα αφου εσυ βγαζεις μονο i2s. Το μονο που μπορεις να ακουσεις ειναι μια αλλη αποψη αν συδεσεις καποιον αλλο server μεσω USB και φυσικα μονο στο δικο σου dac. Ακομα και το εξτρα switch που θα βαλεις στην αλυσιδα αλλαζει εντελως τον ηχο αν γινει cascade με αλλα switch εκτος αν εχεις τροπο να το κανεις bypass.
Σε καθε περιπτωση αν οντως θες να ακουσεις πως θα επαιζε το dac σου με το diretta θα κανονισουμε να το φερεις μαζι. Συγκριση παντως που να βγαζει νοημα δε μπορεις να κανεις.
Εγω χρησιμοποιω αυτη την στιγμη τον συνδυασμο Pachanko Constellation Reference σε συνδυασμο με το Diretta Bridge της SPEC που βγαζει σαν output USB και ειναι μια αξιολογη υλοποιηση του πρωτοκολλου Diretta
Geopolitis wrote:Οι θεωρουμενοι 4 καλυτεροι server της αγορας ειναι ο Wadax Reference, ο Taiko Olympus, ο Antipodes Olandra και ο Pachanko Constellation Masterpiece. Αυτοι εχουν ολοι την ιδια αρχιτεκτονικη. Intel επεξεργαστες, δυνατοτητα να λειτουργουν σαν Roon Core και χρησιμοποιουν διαφορετικες εκδοσεις των Windows. Αρα η ιδια αγορα εχει δειξει οτι οι λυσεις των ARM και Linux δεν ειναι ο μοναδικος δρομος να φτασεις την υψηλη πιστοτητα στο computer audio.
δεν υπαρχει λογος να στριμωχνονται και τα δυο μαζι .Αλλο ο server αλλο το streamer .
Ετσι μπορεις να δημιουργησεις και αλλους κορυφαιους συνδυασμους.
Χωρις να θέλω να βάλω flame στην συζήτηση,
Θέλω να ξέρω λοιπόν ποια είναι η μεθοδολογία με την οποία κάνετε συγκρίσεις στα προϊόντα.
Υποπτεύομαι ότι υπάρχει πολύ ισχυρό bias προς τα ακριβότερα μηχανήματα και πλήρης αποφυγή του ότι είναι φτηνότερο και όχι αναφερόμενο στο Whats Best.
Ομολογουμένως δεν είμαι μέσα στα πράγματα επειδή δεν παρακολουθώ το Μόναχο και τα hiendάδικα φόρα.
Εάν έχετε δεκάδες παραφερνάλια τα οποία αρνείστε να βγάλετε από την αλυσίδα πως θα αξιολογήσετε το καθένα από αυτά?
Πρόσφατα άκουσα έναν συνδυασμό streamer ενός μέλους του φόρουμ που ήταν δανεικό στον Κώστα.
Το συμπέρασμα του ήταν ότι ήταν καλύτερο από το δικό του.
Όταν του είπα ότι σύγκριση έτσι δεν γίνετε με άλλα καλώδια στον έναν συνδυασμό και άλλα στον άλλον και μάλιστα άνισης αξίας, όταν βάλαμε τα ίδια ακριβώς (μάλλον περίπου γιατί δεν γινόταν να αλλαχτούν όλα) η ζυγαριά γύρισε και δεν υπήρχαν τόσο σαφείς διαφορές και μάλιστα ενδεχομένως του Κώστα να έπαιζε και καλύτερα.
Άρα λοιπόν το αν το streamer μου βγάζει μόνο i2s είναι θέμα μεθοδολογίας καθαρα να συγκριθεί με τα δικά σου μηχανήματα εφόσον είπα ότι μπορούσα να σου φέρω και το DAC μου μου που δέχεται όλα τα σήματα και θα μπορούσε να παίξει αντί του δικού σου που μάλλον δεν δέχεται i2s ή εσύ αποφάσισες ότι σου αρέσει κάποια άλλη είσοδος.
Δεν πειράζει και πάλι δεν είναι πρόθεση μου να δημιουργήσω πρόβλημα, αλλά να παίξω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου στο γεγονός ότι server με υψηλά πενταψήφια είναι μάλλον θέμα statement και όχι απόλυτης ουσίας, και αν κάνω λάθος αυτό ήθελα να επιβεβαιώσω με δοκιμές.
Τέλος πάντων εύχομαι σε όλους enjoy the music and that's that.
Θέλω να ξέρω λοιπόν ποια είναι η μεθοδολογία με την οποία κάνετε συγκρίσεις στα προϊόντα.
Υποπτεύομαι ότι υπάρχει πολύ ισχυρό bias προς τα ακριβότερα μηχανήματα και πλήρης αποφυγή του ότι είναι φτηνότερο και όχι αναφερόμενο στο Whats Best.
Ομολογουμένως δεν είμαι μέσα στα πράγματα επειδή δεν παρακολουθώ το Μόναχο και τα hiendάδικα φόρα.
Εάν έχετε δεκάδες παραφερνάλια τα οποία αρνείστε να βγάλετε από την αλυσίδα πως θα αξιολογήσετε το καθένα από αυτά?
Πρόσφατα άκουσα έναν συνδυασμό streamer ενός μέλους του φόρουμ που ήταν δανεικό στον Κώστα.
Όταν του είπα ότι σύγκριση έτσι δεν γίνετε με άλλα καλώδια στον έναν συνδυασμό και άλλα στον άλλον και μάλιστα άνισης αξίας, όταν βάλαμε τα ίδια ακριβώς (μάλλον περίπου γιατί δεν γινόταν να αλλαχτούν όλα) η ζυγαριά γύρισε και δεν υπήρχαν τόσο σαφείς διαφορές και μάλιστα ενδεχομένως του Κώστα να έπαιζε και καλύτερα.
Άρα λοιπόν το αν το streamer μου βγάζει μόνο i2s είναι θέμα μεθοδολογίας καθαρα να συγκριθεί με τα δικά σου μηχανήματα εφόσον είπα ότι μπορούσα να σου φέρω και το DAC μου μου που δέχεται όλα τα σήματα και θα μπορούσε να παίξει αντί του δικού σου που μάλλον δεν δέχεται i2s ή εσύ αποφάσισες ότι σου αρέσει κάποια άλλη είσοδος.
Δεν πειράζει και πάλι δεν είναι πρόθεση μου να δημιουργήσω πρόβλημα, αλλά να παίξω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου στο γεγονός ότι server με υψηλά πενταψήφια είναι μάλλον θέμα statement και όχι απόλυτης ουσίας, και αν κάνω λάθος αυτό ήθελα να επιβεβαιώσω με δοκιμές.
Χρήστος
- Geopolitis
Chris1967 wrote:Χωρις να θέλω να βάλω flame στην συζήτηση,
Φιλε η αξιολογηση των πραγματων στην αλυσιδα απο τους κατοχους τους εχει γινει κατα τη διαρκεια πολλων ετων δοκιμων και χρησης τους οποτε δε ξερω τι εννοεις. Εμενα δε με ενδιαφερει να συγκρινω το οτιδηποτε προσωπικα. Συνηθως κανω συγκριτικες δοκιμες μονο αν θελω να προχωρησω σε καποια αλλαγη. Το αν το δικο μου μηχανημα ειναι καλυτερο η χειροτερο απο καποιο αλλο δε με εχει απασχολησει ποτε. Αν ακουσω κατι που μου προκαλει το ενδιαφερον τοτε προσπαθω να το ακουσω σπιτι μου.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση εχεις ενα streamer που βγαζει i2S οποτε για το δικο μου συστημα δεν εχει νοημα. Αν θες να φερεις το dac σου και το streamer σου για να ακουσεις πως θα επαιζε με το diretta καλως εχει. Το να προσπαθησω να διαπιστωσω αν το δικο μου streamer ειναι καλυτερο η χειροτερο δε με απασχολει ιδιαιτερα...... Αλλωστε για να πειστεις να αλλαξεις θα πρεπει να κανεις δοκιμες σπιτι σου.... Σε ενα ξενο συστημα μια ιδεα παιρνεις....
Παντως ειναι ενδιαφερον οτι αποδιδεις στα καλωδια τετοιες ιδιοτητες, αρκετες να ισοπεδωσουν διαφορες μεταξυ μηχανηματων. Δεν ειχες τετοιες αιρετικες αποψεις παλια
Αγαπητέ Γιώργο,
στην ουσία κι εμένα δεν ενδιαφέρει καμία σύγκριση αφού το σύστημα μου με ειδικά με τις τελευταίες προσθήκες με ικανοποιεί σε βαθμό που δεν κοιτάω τίποτε άλλο πια εκτός από tweaking.
Και εγώ και από μόνος μου όλα αυτά τα χρόνια έχω άποψη για πολλά που έχουν περάσει από το σπίτι μου αλλά και πολλά ακόμα που είχα την τύχη να ακούσω και στου Πάνου.
Τώρα στα πλαίσια του χόμπι θα ήθελα πολύ να ακούσω όμως όλα αυτά που παινεύονται είτε εδώ είτε σε άλλους κύκλους, με την μόνη διαφορά ότι δεν μου λέει απολύτως τίποτα να τα ακούσω σε ξένα συστήματα χωρίς σημεία αναφοράς αφού έτσι ακούς όλο το σύστημα κιοχι τα επιμέρους.
Πιστεύω ότι εγώ δεν σε πίεσα για δοκιμές, εσύ μπήκες στην συζήτηση και είπες ότι μόνο όλα μαζί θα δεχόσουν να ακούσει κανείς στο σύστημα σου παρότι εδώ μιλάμε για STREAMER αμειγώς.
Άρα όλη η συζήτηση είναι μάταια.
Ουδέποτε έχω εκφράσει εναντίωση στα αποτελέσματα από καλώδια και δεν ξέρω γιατί το λες αυτό. Έχω πράξει αυτό ακριβώς που έλεγα δημόσια πάντοτε: πρώτα κατασταλάζουμε στο σύστημα και μετά τα καλώδια. Έτσι κιεγώ τώρα έχω κάνει κινήσεις σε αυτό τον τομέα, αλλά ποτέ δεν είχα μαύρα καλώδια ή καλώδια από το Praktiker.
Ούτε είπα ότι ισοπεδώνουν μηχανήματα, αυτά συμπέρανες από το παράδειγμα που σου ανέφερα? μάλλον παρανόησες. Μίλησα για μεθοδολογία αξιολόγησης συσκευών και λοιπών εξαρτημάτων, που αν δεν προσέξει κανείς μπορεί να βγάλει διθυραμβικά αποτελέσματα για απλά καλές συσκευές που έχουν από πίσω τους ένα σορό παρελκόμενα.
Σαν ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι θεμιτό, αλλά σαν μεθοδολογία είναι να με συγχωράς χαζομάρα που μπορεί να βάλει αμύητους σε μπελάδες.
Οπότε επειδή έχω και μια ευθύνη προς τους αναγνώστες εδώ λέω και πράττω ανάλογα.
στην ουσία κι εμένα δεν ενδιαφέρει καμία σύγκριση αφού το σύστημα μου με ειδικά με τις τελευταίες προσθήκες με ικανοποιεί σε βαθμό που δεν κοιτάω τίποτε άλλο πια εκτός από tweaking.
Και εγώ και από μόνος μου όλα αυτά τα χρόνια έχω άποψη για πολλά που έχουν περάσει από το σπίτι μου αλλά και πολλά ακόμα που είχα την τύχη να ακούσω και στου Πάνου.
Τώρα στα πλαίσια του χόμπι θα ήθελα πολύ να ακούσω όμως όλα αυτά που παινεύονται είτε εδώ είτε σε άλλους κύκλους, με την μόνη διαφορά ότι δεν μου λέει απολύτως τίποτα να τα ακούσω σε ξένα συστήματα χωρίς σημεία αναφοράς αφού έτσι ακούς όλο το σύστημα κιοχι τα επιμέρους.
Πιστεύω ότι εγώ δεν σε πίεσα για δοκιμές, εσύ μπήκες στην συζήτηση και είπες ότι μόνο όλα μαζί θα δεχόσουν να ακούσει κανείς στο σύστημα σου παρότι εδώ μιλάμε για STREAMER αμειγώς.
Ουδέποτε έχω εκφράσει εναντίωση στα αποτελέσματα από καλώδια και δεν ξέρω γιατί το λες αυτό. Έχω πράξει αυτό ακριβώς που έλεγα δημόσια πάντοτε: πρώτα κατασταλάζουμε στο σύστημα και μετά τα καλώδια. Έτσι κιεγώ τώρα έχω κάνει κινήσεις σε αυτό τον τομέα, αλλά ποτέ δεν είχα μαύρα καλώδια ή καλώδια από το Praktiker.
Ούτε είπα ότι ισοπεδώνουν μηχανήματα, αυτά συμπέρανες από το παράδειγμα που σου ανέφερα? μάλλον παρανόησες. Μίλησα για μεθοδολογία αξιολόγησης συσκευών και λοιπών εξαρτημάτων, που αν δεν προσέξει κανείς μπορεί να βγάλει διθυραμβικά αποτελέσματα για απλά καλές συσκευές που έχουν από πίσω τους ένα σορό παρελκόμενα.
Σαν ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι θεμιτό, αλλά σαν μεθοδολογία είναι να με συγχωράς χαζομάρα που μπορεί να βάλει αμύητους σε μπελάδες.
Οπότε επειδή έχω και μια ευθύνη προς τους αναγνώστες εδώ λέω και πράττω ανάλογα.
Χρήστος
Ξαναγυρίζω το θέμα στην κανονική του τροχιά.
Σχετικά με αυτό που λες Γιώργο:
Πιθανόν. Ωστόσο εγώ αυτό που βλέπω να εμφανίζουν όλοι σαν κεντρικό στόχο, ακόμα και στις υπερδιαστημικές υλοποιήσεις, είναι α) ο χρονισμός και β) η καταπολέμηση του θορύβου. Όταν ένα κύκλωμα έχει εγγενώς περισσότερο ρεύμα, τότε καταλαβαίνω ότι έχει να λύσει και περισσότερα προβλήματα. Εκείνο στο οποίο έχουν λογικά ως πλεονέκτημα οι x86/x64 υλοποιήσεις είναι η ισχύς τους όταν τρέχουν upsampling ―το οποίο κάνει πάντοτε μια ακουστή διαφορά, αν και το αν είναι ευεργετική εμπίπτει στο de gustibus.
Ο Δημητρακούδης που είναι master των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τι λέει; Ακούει;
Σχετικά με αυτό που λες Γιώργο:
Geopolitis wrote:Οι θεωρουμενοι 4 καλυτεροι server της αγορας ειναι ο Wadax Reference, ο Taiko Olympus, ο Antipodes Olandra και ο Pachanko Constellation Masterpiece. Αυτοι εχουν ολοι την ιδια αρχιτεκτονικη. Intel επεξεργαστες, δυνατοτητα να λειτουργουν σαν Roon Core και χρησιμοποιουν διαφορετικες εκδοσεις των Windows. Αρα η ιδια αγορα εχει δειξει οτι οι λυσεις των ARM και Linux δεν ειναι ο μοναδικος δρομος να φτασεις την υψηλη πιστοτητα στο computer audio.
Πιθανόν. Ωστόσο εγώ αυτό που βλέπω να εμφανίζουν όλοι σαν κεντρικό στόχο, ακόμα και στις υπερδιαστημικές υλοποιήσεις, είναι α) ο χρονισμός και β) η καταπολέμηση του θορύβου. Όταν ένα κύκλωμα έχει εγγενώς περισσότερο ρεύμα, τότε καταλαβαίνω ότι έχει να λύσει και περισσότερα προβλήματα. Εκείνο στο οποίο έχουν λογικά ως πλεονέκτημα οι x86/x64 υλοποιήσεις είναι η ισχύς τους όταν τρέχουν upsampling ―το οποίο κάνει πάντοτε μια ακουστή διαφορά, αν και το αν είναι ευεργετική εμπίπτει στο de gustibus.
Ο Δημητρακούδης που είναι master των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τι λέει; Ακούει;
Άγγελος
- Geopolitis
Chris1967 wrote:Αγαπητέ Γιώργο,
Χρήστο για να καταλάβεις τι λέω σου δίνω το εξής παράδειγμα. Όταν είχα τον προηγούμενο streamer μου ο οποίος είχε τη δυνατότητα τόσο για UPnP όσο και για Roon όταν έπαιζες στο ένα η στο άλλο mode ο ήχος δεν είχε καμία σχέση. Εγώ επειδή μου άρεσε το Roon χρησιμοποίησα τα κατάλληλα καλώδια για να το τιουναρω να ακούγεται εξαιρετικά με το Roon οπότε όταν άκουγες στο ίδιο σεταπ με UPnP ακουγόταν κάπως ανισόρροπο. Άρα τα καλώδια που έχω εγώ για το δικό μου σεταπ που παίζει Roon μπορεί το δικό σου να το χαντακωσουν αν παίζεις με άλλο player. Κανονικά για να ακούσεις σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πρωτόκολλο. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο πρωτόκολλο καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τα καλώδια που ξέρεις και το ακούς εσύ. Αυτό εννοούσα.
Κάποια από τα πανάκριβα που ανέφερα είναι υλοποιημένα έτσι γιατί θέλουν να παίζουν και σαν Roon Core. Απλά οι κατασκευαστές τα κατάφεραν να βγάλουν σοβαρό ήχο με αυτή την υλοποίηση. Αν δεν τους ενδιέφερε το Roon Core μπορεί να τους στοίχιζε πολύ λιγότερο. Το κόστος είναι πάντα σχετικό. Μπορεί το δικό σου αν έβγαινε σε παραγωγή να έκανε 20 χιλιάρικα λόγω της λιανικής αλυσίδας. Κανείς δε σνομπαρει τίποτα εδώ μέσα εκτός από το Raspberry των 50 Ευρώ που το έχω ακούσει και δεν κάνει για μεγάλα συστήματα... Όλα τα άλλα χρειάζονται δοκιμή....
Σϊγουρα διαφορετικά πρωτόκολλα και καλώδια κάνουν διαφορές, και σε μεγάλα συστήματα οι διαφορές είναι μεγαλύτερες, αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σου, τόσο από την άποψη που μας είπες, και μάλιστα de facto ότι τα καλύτερα streamer παίζουν με windows, όσο και για τις διαφορές που ακούς και τις περιγράφεις με υπερβολικό βαθμό.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Δεν υπάρχει κάτι να κατανοήσω Γιώργο μου παρά την υπερβολική σου προσωπική άποψη την οποία την δέχομαι αλλά δεν συμφωνώ καθόλου.
Κάποια στιγμή θα κάνουμε και συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Δεν υπάρχει κάτι να κατανοήσω Γιώργο μου παρά την υπερβολική σου προσωπική άποψη την οποία την δέχομαι αλλά δεν συμφωνώ καθόλου.
Κάποια στιγμή θα κάνουμε και συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.
Χρήστος
Συμφωνώ και διαφωνώ και με τους δύο.
Γι' αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι όλοι κυνηγάμε μια χίμαιρα !!!
Λέμε ότι το τάδε είναι καλύτερο από το δείνα, σε μια προσπάθεια να φτάσουμε το φυσικό ήχο.
Μα υπάρχει φυσικός ήχος ενός βιολιού, ενός πιάνου ........
Διαφορετικά θα παίξει ένα βιολί σ' ένα δωμάτιο, σ' ένα στούντιο ή στην ύπαιθρο.
Αφήστε ότι το κομμάτι που θα ακούσουμε θα έχει περάσει τα μύρια όσα σε επεξεργασία μέχρι να φτάσει σε μας.
Απλά νομίζω ότι εκφράζουμε γνώμη σύμφωνα με τα ακούσματα που έχουμε.
Και μιλάω πάντα στο ονομαζόμενο επίπεδο HiEnd.
Επ' ευκαιρία έχει να προτείνει κάποιος ένα streamer ΜΟΝΟ που να παίζει καλύτερα από το Melco N100.
Υ.Γ. Θα ήθελα να είμαι στη συζήτηση αυτή.![curse [cussing]](./images/smilies/cussingargument.gif)
Γι' αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι όλοι κυνηγάμε μια χίμαιρα !!!
Λέμε ότι το τάδε είναι καλύτερο από το δείνα, σε μια προσπάθεια να φτάσουμε το φυσικό ήχο.
Μα υπάρχει φυσικός ήχος ενός βιολιού, ενός πιάνου ........
Διαφορετικά θα παίξει ένα βιολί σ' ένα δωμάτιο, σ' ένα στούντιο ή στην ύπαιθρο.
Αφήστε ότι το κομμάτι που θα ακούσουμε θα έχει περάσει τα μύρια όσα σε επεξεργασία μέχρι να φτάσει σε μας.
Απλά νομίζω ότι εκφράζουμε γνώμη σύμφωνα με τα ακούσματα που έχουμε.
Και μιλάω πάντα στο ονομαζόμενο επίπεδο HiEnd.
Επ' ευκαιρία έχει να προτείνει κάποιος ένα streamer ΜΟΝΟ που να παίζει καλύτερα από το Melco N100.
Υ.Γ. Θα ήθελα να είμαι στη συζήτηση αυτή.
![curse [cussing]](./images/smilies/cussingargument.gif)
Κώστας
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”