Και κάτι ακόμα.
Ποίος από μας πόσες φορές έχει κάτσει να ακούσει ένα ολόκληρο κονσέρτο για πιάνο ή βιολί ή ένα ολόκληρο δίσκο jazz ή .... ή .....
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Network Players/Streamers
Re: Network Players/Streamers
kostas6a3 wrote:Και κάτι ακόμα.
Ποίος από μας πόσες φορές έχει κάτσει να ακούσει ένα ολόκληρο κονσέρτο για πιάνο ή βιολί ή ένα ολόκληρο δίσκο jazz ή .... ή .....
Κυριολεκτικα καθε ημερα και καθε νύχτα.. Πολλες φορες ακουω το ιδιο κονσερτο ή συμφωνια 4 και 5 φορες απανωτά απο διαφορετικους μαεστρους, σολιστ κτλ. Νομιζω το ρεκορ μου ειναι κοντα 10 διαφορετικες ερμηνείες της 8ης του Schubert (Unfinished) σε μια βραδια (μονο σε βινυλιο πρεπει να την εχω εφτά η οχτώ φορες). Μονο οταν ερχονται φιλοι για ακροαση ακουμε κομμάτια.
Στο θεμα των streamer μια μικρη ενσταση προς τις υλοποιήσεις με βαση Windows την εχω. Τα Windows για να παιξουν αξιοπρεπώς πρεπει οι σχεδιαστες να δωσουν τεραστια προσοχη στο hardware και να ακυρώσουν πολλα απο τα processes που κανονικα τρεχουν απο πισω. Στα σχεδια που βασιζονται σε Linux συμβαίνει το αντιθετο, ενεργοποιούνται μονο εκεινα τα λιγα processes που χρειάζονται και τπτ παραπανω. Η κοινη λογικη λεει πως η λυση τυπου Linux ειναι πιο εξυπνη προσέγγιση.
Καποιες φορες σκέφτομαι αν τελικα τα streamer με βαση Windows ειναι τοσο "τουμπανο" σε hardware για να δικαιολογηθει η τιμη και να βγαλει ο κατασκευαστης το μεγιστο κερδος. Λυνουν ενα προβλημα που οι ιδιοι επέλεξαν να εχουν με overnengineered κατασκευές γιατι τους δινει την δυνατότητα να βαζουν $$$.
Παναγιώτης
Κώστα εγώ ακούω ολόκληρα κονσέρτα και ολόκληρους δίσκους, αυτό που λες έχει πολύ νόημα, διότι αρκετοί ακούνε τα ίδια και τα ίδια ψάχνοντας αν θα ακούσουνε διαφορές αν αλλάζουνε καλωδιάκια ή ποδαράκια. Είναι και τα δύο πλευρές που έχει το χόμπι μας. Ο καθένας κάνει αυτό που τον γεμίζει και του αρέσει εν τέλει, δεν έχω πρόβλημα με αυτό.
Η παρέα εδώ είναι επι το πλείστων έμπειροι και κατασταλαγμένοι είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.
Τα de facto δεν μαρέσουνε.
Συζητώντας για hiend διότι εκεί έχει πάει η κουβέντα, όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει. Από μόνος του ο όρος συμπεριλαμβάνει και την υπερβολή, δεν χρειάζεται να επεκταθώ.
Αλλά και υπάρχει το αλλά... υπό την έννοια ότι κάποιοι κατασκευαστές μάλλον οι περισσότεροι που κινούνται μέσα σε αυτό το παιχνίδι υπερβολής και μεγιστοποίησης εντυπώσεων και κερδών πίσω από μηχανήματα που είναι κατασκευασμένα με την υπόσχεση ότι είναι ότι καλύτερο, βλεπε Whats Best το λέει και η ίδια λέξη, Δεν σημαίνει ότι όσο πιο ακριβά τόσο καλύτερα ούτε ηχητικά ούτε τεχνικά.
Έχω πολλά παραδείγματα και αποδείξεις για αυτό αλλά δεν είναι ο σκοπός αυτής της συζήτησης αυτό, και δεν χρειάζεται να ξεπμπροστιάζονται κατασκευαστές, αυτό το κάνουν απο μόνοι τους σε βάθος χρόνου.
Εδώ μιλάω ξεκάθαρα για συγκρίσεις προϊόντων μέσα σε τούτο το χώρο που σαν σκοπό έχει να αυξήσει την προσωπική αλλά και την συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων.
Αν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό το κομμάτι δεν με πειράζει καθόλου δικαίωμα τους είναι.
Με πειράζουν δηλώσεις και de facto αναφορές οι οποίες περιορίζονται απλά σε προσωπικές απόψεις σε συγκεκριμένα συστήματα και μετά η όλη δικαιολογία ότι στο τάδε σύστημα αυτό δουλεύει έτσι ενώ στο άλλο σύστημα αυτό θα ακούγεται αλλιώς, αλλά τόσο αλλιώς που μπορεί να ακούγεται και χάλια.
Δεν παίζουν αυτά τα πράγματα, τα σωστά μηχανήματα όπου και να τα βάλεις θα παίζουν σωστά, τα ιδιότροπα μπορεί να έχουν άλλη συμπεριφορά σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά ποιος θέλει να πάρει ιδιότροπα προϊόντα και να τα κάνει να δουλέψουν σωστά στο σύστημα προσθέτοντας ένα κάρο πράγματα που κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το προϊόν και μετά αυτό να παρουσιάζεται σαν η συγκεκριμένη άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν.
Απλα αν σε κάποιον αυτό αρέσει και θέλει έτσι να ξοδεύει τα χρήματα του λέω και πάλι ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ χόμπι είναι.
Δεν είναι όμως παγκόσμια αλήθεια αυτό και δεν πρόκειται προσωπικά να την δεχτώ σαν τέτοια.
ΥΓ. ότι είπε ο Πάνος (μαζί γράφαμε) ακριβώς σε τεχνικό επίπεδο αυτό γίνεται για να δικαιολογούνται τα λεφτά που ζητάνε
Η παρέα εδώ είναι επι το πλείστων έμπειροι και κατασταλαγμένοι είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.
Συζητώντας για hiend διότι εκεί έχει πάει η κουβέντα, όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει. Από μόνος του ο όρος συμπεριλαμβάνει και την υπερβολή, δεν χρειάζεται να επεκταθώ.
Αλλά και υπάρχει το αλλά... υπό την έννοια ότι κάποιοι κατασκευαστές μάλλον οι περισσότεροι που κινούνται μέσα σε αυτό το παιχνίδι υπερβολής και μεγιστοποίησης εντυπώσεων και κερδών πίσω από μηχανήματα που είναι κατασκευασμένα με την υπόσχεση ότι είναι ότι καλύτερο, βλεπε Whats Best το λέει και η ίδια λέξη, Δεν σημαίνει ότι όσο πιο ακριβά τόσο καλύτερα ούτε ηχητικά ούτε τεχνικά.
Έχω πολλά παραδείγματα και αποδείξεις για αυτό αλλά δεν είναι ο σκοπός αυτής της συζήτησης αυτό, και δεν χρειάζεται να ξεπμπροστιάζονται κατασκευαστές, αυτό το κάνουν απο μόνοι τους σε βάθος χρόνου.
Εδώ μιλάω ξεκάθαρα για συγκρίσεις προϊόντων μέσα σε τούτο το χώρο που σαν σκοπό έχει να αυξήσει την προσωπική αλλά και την συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων.
Αν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό το κομμάτι δεν με πειράζει καθόλου δικαίωμα τους είναι.
Με πειράζουν δηλώσεις και de facto αναφορές οι οποίες περιορίζονται απλά σε προσωπικές απόψεις σε συγκεκριμένα συστήματα και μετά η όλη δικαιολογία ότι στο τάδε σύστημα αυτό δουλεύει έτσι ενώ στο άλλο σύστημα αυτό θα ακούγεται αλλιώς, αλλά τόσο αλλιώς που μπορεί να ακούγεται και χάλια.
Δεν παίζουν αυτά τα πράγματα, τα σωστά μηχανήματα όπου και να τα βάλεις θα παίζουν σωστά, τα ιδιότροπα μπορεί να έχουν άλλη συμπεριφορά σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά ποιος θέλει να πάρει ιδιότροπα προϊόντα και να τα κάνει να δουλέψουν σωστά στο σύστημα προσθέτοντας ένα κάρο πράγματα που κοστίζουν περισσότερο από το ίδιο το προϊόν και μετά αυτό να παρουσιάζεται σαν η συγκεκριμένη άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν.
Απλα αν σε κάποιον αυτό αρέσει και θέλει έτσι να ξοδεύει τα χρήματα του λέω και πάλι ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ χόμπι είναι.
Δεν είναι όμως παγκόσμια αλήθεια αυτό και δεν πρόκειται προσωπικά να την δεχτώ σαν τέτοια.
ΥΓ. ότι είπε ο Πάνος (μαζί γράφαμε) ακριβώς σε τεχνικό επίπεδο αυτό γίνεται για να δικαιολογούνται τα λεφτά που ζητάνε
Χρήστος
kostas6a3 wrote:Συμφωνώ και διαφωνώ και με τους δύο.![]()
Γι' αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι όλοι κυνηγάμε μια χίμαιρα !!!
Λέμε ότι το τάδε είναι καλύτερο από το δείνα, σε μια προσπάθεια να φτάσουμε το φυσικό ήχο.
Μα υπάρχει φυσικός ήχος ενός βιολιού, ενός πιάνου ........
Διαφορετικά θα παίξει ένα βιολί σ' ένα δωμάτιο, σ' ένα στούντιο ή στην ύπαιθρο.
Αφήστε ότι το κομμάτι που θα ακούσουμε θα έχει περάσει τα μύρια όσα σε επεξεργασία μέχρι να φτάσει σε μας.
Απλά νομίζω ότι εκφράζουμε γνώμη σύμφωνα με τα ακούσματα που έχουμε.
Και μιλάω πάντα στο ονομαζόμενο επίπεδο HiEnd.
Επ' ευκαιρία έχει να προτείνει κάποιος ένα streamer ΜΟΝΟ που να παίζει καλύτερα από το Melco N100.![]()
![]()
Υ.Γ. Θα ήθελα να είμαι στη συζήτηση αυτή.
Για να δουμε τι θα δουμε
Dr Pan K wrote:
Στο θεμα των streamer μια μικρη ενσταση προς τις υλοποιήσεις με βαση Windows την εχω. Τα Windows για να παιξουν αξιοπρεπώς πρεπει οι σχεδιαστες να δωσουν τεραστια προσοχη στο hardware και να ακυρώσουν πολλα απο τα processes που κανονικα τρεχουν απο πισω. Στα σχεδια που βασιζονται σε Linux συμβαίνει το αντιθετο, ενεργοποιούνται μονο εκεινα τα λιγα processes που χρειάζονται και τπτ παραπανω. Η κοινη λογικη λεει πως η λυση τυπου Linux ειναι πιο εξυπνη προσέγγιση.
Καποιες φορες σκέφτομαι αν τελικα τα streamer με βαση Windows ειναι τοσο "τουμπανο" σε hardware για να δικαιολογηθει η τιμη και να βγαλει ο κατασκευαστης το μεγιστο κερδος. Λυνουν ενα προβλημα που οι ιδιοι επέλεξαν να εχουν με overnengineered κατασκευές γιατι τους δινει την δυνατότητα να βαζουν $$$.
Εμπεριστατωμενη και λογικη αποψη στην οποια συμφωνω. Αλλωστε δεν εχω ακουσει streamer που να τρεχει windows. Συνηθως χρησιμοποιουνται οταν μπλεκονται και αλλες λειτουργιες
- Geopolitis
Dr Pan K wrote:kostas6a3 wrote:Και κάτι ακόμα.
Φιλε συμφωνω μαζι σου. Ετσι ειναι ακριβως. Ολα τα παραπανω πανακριβα μηχανακια ειναι εκτος απο streamer και Roon Core server στο ιδιο κουτι. Προφανως αυτο δεν μπορει να υλοποιηθει με αλλη αρχιτεκτονικη εκτος απο Windows. Για αυτο και τα κοστη ανεβαινουν. Παιζουν καλα ομως ολα τους απλα ειναι πανακριβα. Απο την αλλη αν καποιος θελει Roon ειναι μια λυση ενα σε ολα.
Εγω προσωπικα ειχα επιλεξει ενα καλο Roon Core μηχανημα (αντικατεστησα το Roon Nucleus με ενα Pachanko Constellation Reference) για να συμπληρωσω το streamer μου APL DNP -SR Mk2 που ηταν ουσιαστικα ενα modified Auralic με πολυ πειραγμενη τροφοδοσια. H διαφορα ηταν εμφανεστατη και εντυπωσιασε τους παρευρισκομενους στο συγκριτικο JohnVo και Economides.
Οταν ομως της θεση του APL πηρε το diretta bridge της SPEC με το οποιο ενεργοποιησαμε το Diretta μας επεσαν κυριολεκτικα τα σαγονια με την βελτιωση στον ηχο.....
Αλλο πρωτοκολλο, αλλος streamer, ιδιος server.
- Geopolitis
Chris1967 wrote:Κώστα εγώ ακούω ολόκληρα κονσέρτα και ολόκληρους δίσκους, αυτό που λες έχει πολύ νόημα, διότι αρκετοί ακούνε τα ίδια και τα ίδια ψάχνοντας αν θα ακούσουνε διαφορές αν αλλάζουνε καλωδιάκια ή ποδαράκια. Είναι και τα δύο πλευρές που έχει το χόμπι μας. Ο καθένας κάνει αυτό που τον γεμίζει και του αρέσει εν τέλει, δεν έχω πρόβλημα με αυτό.
Χρηστο επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια και επειδη ειναι βεβαιο οτι προσπαθεις να αποδειξεις κατι με τον τροπο που γραφεις για δικαιολογιες κλπ επαναλαμβανω την προσκληση μου να φερεις στο συστημα μου τον server-streamer σου με το dac σου. Τα υπολοιπα επι τω πεδιο.
JohnVo και Economides θα παραβρεθουν και μπορει να ερθει ακομα ενα ατομο λογω στενοτητας χωρου.
Geopolitis wrote: Ολα τα παραπανω πανακριβα μηχανακια ειναι εκτος απο streamer και Roon Core server στο ιδιο κουτι. Προφανως αυτο δεν μπορει να υλοποιηθει με αλλη αρχιτεκτονικη εκτος απο Windows.
Γιατι δεν μπορουν να υλοποιηθούν σε αλλη αρχιτεκτονικη? Κατι πρεπει να μου διαφευγει
Παναγιώτης
- Geopolitis
Dr Pan K wrote:Geopolitis wrote: Ολα τα παραπανω πανακριβα μηχανακια ειναι εκτος απο streamer και Roon Core server στο ιδιο κουτι. Προφανως αυτο δεν μπορει να υλοποιηθει με αλλη αρχιτεκτονικη εκτος απο Windows.
Γιατι δεν μπορουν να υλοποιηθούν σε αλλη αρχιτεκτονικη? Κατι πρεπει να μου διαφευγει
Βρε το Roon Core παιζει μονο σε x8086 αρχιτεκτονικη τo λεει η ιδια η Roon. Δεν ξερω κανενα Roon Core να υλοποιηθηκε σε Linux.
Το κομματι του streamer (Roon Ready) μπορει να υλοποηθει σε οποιαδηποτε πλατφορμα....
Geopolitis wrote:Dr Pan K wrote:Geopolitis wrote: Ολα τα παραπανω πανακριβα μηχανακια ειναι εκτος απο streamer και Roon Core server στο ιδιο κουτι. Προφανως αυτο δεν μπορει να υλοποιηθει με αλλη αρχιτεκτονικη εκτος απο Windows.
Βρε το Roon Core παιζει μονο σε x8086 αρχιτεκτονικη τo λεει η ιδια η Roon. Δεν ξερω κανενα Roon Core να υλοποιηθηκε σε Linux.
Το κομματι του streamer (Roon Ready) μπορει να υλοποηθει σε οποιαδηποτε πλατφορμα....
Αν θες πες μου που το λεει γιατι δεν πολυασχολουμε με το Roon (ουτε και εχω σκοπο να το κανω στο μελλον). . Μου κανει εντυπωση γιατι ειχα μεινει με την ιδεα οτι πολλα απο τα γνωστα μηχανηματα βασισμενα σε Linux (Auralic, Aurender κτλ) ειναι υλοποιημενα σε συνεργασια με την Roon
https://roon.app/en/partners/12/auralic
Με μια προχειρη ματια που εριξα βρηκα αυτο
You can download and install the Roon Core for free on Mac, Windows, Linux, select QNAP and Synology NAS, and Intel NUC running ROCK. But know that if you use your computer as your Core, it has to be turned on and you have to be logged in -- all of the time.
Παναγιώτης
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”
![curse [cussing]](./images/smilies/cussingargument.gif)