Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

Geopolitis

Re: Network Players/Streamers

Unread post #261 by Geopolitis » Fri Oct 18, 2024 12:02 pm

Δε ξερω φιλε παλιοτερα η Roon ελεγε οτι το Rock πρεπει να το βαλεις σε x8086 και ειχα μεινει με αυτη την εντυπωση. Μπορει να ηταν λογω υποστηριξης και οχι για τεχνικους λογους.

Δεν εχω δει υλοποιηση εμπορικο Roon Core σε linux αλλα δε ξερω πχ τι εχει κανει η Rockna που ακουσα οτι εχει ενα εξαιρετικο Roon Core....
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #262 by Dr Pan K » Fri Oct 18, 2024 12:03 pm

Οποτε για να καταλαβω, η ιδανικη λυση για streaming ψηφιακης μουσικης κατα την γνωμη σου Γιωγο ειναι το Roon και για να παιξει καλα το Roon πρεπει να το τρεξουμε πανω σε ενα Wndows based PC? Το οποιο Roon ειναι προγραμμα Linux.. Και αρα πρπεει να εχουμε την πιο συνθετη και αντιπαραγωγικη λυση με το μεγαλυτερο κοστος?
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #263 by Geopolitis » Fri Oct 18, 2024 12:12 pm

Dr Pan K wrote:Οποτε για να καταλαβω, η ιδανικη λυση για streaming ψηφιακης μουσικης κατα την γνωμη σου Γιωγο ειναι το Roon και για να παιξει καλα το Roon πρεπει να το τρεξουμε πανω σε ενα Wndows based PC? Το οποιο Roon ειναι προγραμμα Linux.. Και αρα πρπεει να εχουμε την πιο συνθετη και αντιπαραγωγικη λυση με το μεγαλυτερο κοστος?

Οπως ειδα τωρα που το επισημανες ο περιοριστικος παραγοντας του Roon Core ειναι να ειναι ο επεξεργαστης x8086 και οχι το λειτουργικο που τρεχει. Αρα δε τρεχει σε ARM κλπ για αυτο και η Melco πχ δεν εχει τετοια υλοποιηση.

Δεν με απασχολει που θα τρεξει το Roon αρκει να τρεξει σωστα. Αν ειναι να τρεξει σε Linux πιο αποτελεσματικα φυσικα πρεπει να προτιμηθει. Αρκει να βγουν τετοια εμπορικα προιοντα σε πληθωρα επιλογων και βαλαντιων. Εχεις καποιες τετοιες λυσεις στο μυαλο σου? Εγω αυτα που ξερω συνηθως χρησιμοποιουν Windows ισως για λογους ευκολιας υποστηριξης.....
Chris1967
Contributor

Unread post #264 by Chris1967 » Fri Oct 18, 2024 12:14 pm

Γιώργο δεν προσπαθώ να αποδείξω σε σένα τίποτε, διότι έχεις παγιωμένες απόψεις επάνω σε πολλά θέματα.

Τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια πράγματι, αλλά εγώ απάντησα σε δικά σου γραφόμενα.

Το ίδιο κάνει και ο Πάνος τώρα.

Δεν ξέρω τι να πω δεν συνεχίζω άλλο.

'Όσο για την πρόσκληση καλό θα ήταν να είναι παρών ο Πάνος αλλά είναι λίγο δύσκολο, το συζητάμε.
Χρήστος
Geopolitis

Unread post #265 by Geopolitis » Fri Oct 18, 2024 12:18 pm

Το Roon εχει ενα εξαιρετικο interface. Αν καποιος δε το χρειαζεται μπορει να χρησιμοποιησει οτι interface θελει. Ηχητικα βαζοντας ενα Roon Core μηχανημα στο παιχνιδι προσθετεις πολλες ακομα παραμετρους στο παιχνιδι που εισαγουν προσθετες δυσκολιες. Οποτε θα αποθαρρυνα την χρηση του Roon για καποιον που δεν ειναι διατεθειμενος να πειραματιστει για να βελτιωσει τον ηχο με χρηση switch, καλωδιων Ethernet κλπ. Εκτος αν παρει μια λυση που το Roon Core ειναι μεσα στο μηχανημα που ασκει καθηκοντα streamer και δεν χρειαζεται να μπλεκει.
Geopolitis

Unread post #266 by Geopolitis » Fri Oct 18, 2024 12:22 pm

Chris1967 wrote:Γιώργο δεν προσπαθώ να αποδείξω σε σένα τίποτε, διότι έχεις παγιωμένες απόψεις επάνω σε πολλά θέματα.

Τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια πράγματι, αλλά εγώ απάντησα σε δικά σου γραφόμενα.

Το ίδιο κάνει και ο Πάνος τώρα.

Δεν ξέρω τι να πω δεν συνεχίζω άλλο.

'Όσο για την πρόσκληση καλό θα ήταν να είναι παρών ο Πάνος αλλά είναι λίγο δύσκολο, το συζητάμε.

Νομιζω οτι εχεις κολλησει οτι εγω ειμαι υπερμαχος των Windows. Δε ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα εγω μεχρι πριν απο 2 μηνες επαιζα με Linux based streamers για χρονια. Απλα επειδη μου αρεσε το Roon σαν interface ειχα και ενα Roon Core Nucleus.

Αρα σιγουρα δεν εχω παγιωμενες αποψεις για το θεμα, ειμαι εντελως ανοιχτος. Δεν μπορω να μην παραδεχτω οτι ο Wadax Server του Αντρεα που ειναι Windows based παιζει παπαδες. Ουτε δεν μπορω να μην επισημανω οτι το Diretta πρωτοκολλο κανει φοβερη δουλεια....
Chris1967
Contributor

Unread post #267 by Chris1967 » Fri Oct 18, 2024 12:45 pm

Τα δύο τελευταία ποστ σου είναι στο πνεύμα που έχω κι εγώ.

Αλλά έχω διαφορετική άποψη.

Συμφωνώ ότι όα πρέπει να τα ψάχνουμε και να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές προσεγγίσεις.

Μεθοδολογία πρέπει να υπάρχει για να βγάζουμε άκρη.

Η άποψη μου είναι ότι το ίδιο φαγητό αλλά με άλλα μπαχαρικά είναι μια παρομοίωση του τι κάνουν όλα αυτά που περιγράφεις, δεν συμφωνώ όμως ότι από ψάρι θα βγει μπριζόλα αν δεν βάλεις το ένα καλώδιο ή switch και βάλεις κάποιο άλλο.

Δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη για diretta εκτός από το streamer που ακούσαμε στον Κώστα και όπως σου είπα μου φάνηκε ότι δεν έκανε πολλά πράγματα όταν βάλαμε τα ίδια καλώδια όπου μπορούσαμε για να κάνουμε τις δοκιμές.

Όσο για το Roon έχω την εντύπωση ότι αλλάζει τον ήχο κατά έναν τρόπο που δεν μπορώ να πω εάν μου αρέσει η όχι, κάποιοι λένε τα καλύτερα και άλλοι το βρίζουν αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι καταπληκτικό interface.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #268 by Dr Pan K » Fri Oct 18, 2024 1:00 pm

Δεν με απασχολει που θα τρεξει το Roon αρκει να τρεξει σωστα. Αν ειναι να τρεξει σε Linux πιο αποτελεσματικα φυσικα πρεπει να προτιμηθει.

Σωστη κουβεντα, σημασια εχει το αποτελεσμα.

Προσωπικα το Roon δεν με αγγιζει γιατι περαν του καλοσχεδιασμενου interface ηχητικα δεν μου ειχε κανει ποτέ κλικ. Mου αρεσει να βρισκομαι πιο κοντα στις καθαρες εφαρμογες (ενα νέτο σκετο MPD) παρα στην αποψη του εκαστοτε σχεδιαστη.

Για να επιστρεψουμε λιγο στο θεμα του νηματος, τα DIY και τα εμπορικα streamer/ players etc εχουν λιγο πολυ τα ιδια προβληματα και bottleneck. Για εμενα πχ προβλημα ειναι αν οι πλακετες χρησιμοποιουν θορυβώδη τοπικα διακοπτικα τροφοδοτικα (για τα 3.3, 5V κτλ που βρισκονται επανω στις πλακετες). Τι να το κανω το τουμπανο γραμμικο στην αρχη της τροφοδοσιας αν μετα το πλακετακι του εκαστοτε Ιαπωνα, Κορεατη Ευρωπαιου κατασκευαστη ειναι γεματο με επι μερους διακοπτικα.

Ενα αλλο θεμα ειναι το receiver με τις σχετικες λειτουργιες buffering, reclocking κτλ.

Το λογισμικο εχει και αυτο την σημασια του. Στον MPD πχ μπορουμε να επιλεξουμε διαφορες δυνατοτητες σε upsampling που σαν ηχητικο αποτελεσμα σε καποιους θα αρεσουν και σε καποιους οχι. Εκει μπαινουμε επικίνδυνα στο de gustibus...

To κομματι του tweaking που αναφερει ο Γιωργος ειναι κοινο για ολες τις επιλογες και οχι αποκλειστικο του Roon. Οτι μηχανημα και να επιλεξουμε θα πρεπει να δουμε αν με καλωδια, switch, τροφοδοτικα κτλ αλλαζει ο ηχος και αν οι αλλαγες ειναι του γουστου μας.

Σημαντικη βελτιωση ενδεχεται να επιφερει η χρηση I2S σε σχεση με τις θυρες USB. Θα το δοκιμασω συντομα. Δυστυχως τα προιοντα με τετοια επιλογη ειναι ακομα σχετικα λιγα.
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #269 by Geopolitis » Fri Oct 18, 2024 2:03 pm

Λοιπον τωρα με την ευκαιρια το εψαξα λιγο και βρηκα ενα εμπορικο μηχανημα που τρεχει με βεβαιοτητα Roon Core σε Linux περιβαλλον. Αυτο ειναι ειναι το Wavelight Server της Rockna.

Ειναι στα προς δοκιμη στο μελλον για αυτην ακριβως τη χρηση (σαν ενα εξτρα μηχανημα που θα αναλαβει αποκλειστικα αυτη τη δουλεια) αφου εχει δοκιμαστει απο αλλους users με θετικοτατα αποτελεσματα σε setup που χρησιμοποιουν τα Pachanko+Spec σαν diretta streamers.
Chris1967
Contributor

Unread post #270 by Chris1967 » Fri Oct 18, 2024 2:30 pm

Geopolitis wrote:Λοιπον τωρα με την ευκαιρια το εψαξα λιγο και βρηκα ενα εμπορικο μηχανημα που τρεχει με βεβαιοτητα Roon Core σε Linux περιβαλλον. Αυτο ειναι ειναι το Wavelight Server της Rockna.

Ειναι στα προς δοκιμη στο μελλον για αυτην ακριβως τη χρηση (σαν ενα εξτρα μηχανημα που θα αναλαβει αποκλειστικα αυτη τη δουλεια) αφου εχει δοκιμαστει απο αλλους users με θετικοτατα αποτελεσματα σε setup που χρησιμοποιουν τα Pachanko+Spec σαν diretta streamers.

Το Rockna Wavelight είναι ήδη στον δρόμο για Ελλάδα
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register