Ευχαριστώ Κώστα.
Το rockna είναι καινούριο.
Θα δω και τα υπόλοιπα αλλά δε νομίζω να μπω σε αυτό το τριπάκι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Αναζήτηση DAC
Re: Αναζήτηση DAC
Το πολύ πολύ να πάρω ένα τέτοιο πριν το switch και να μην ασχοληθω άλλο
https://www.silentpower.tech/products/lan-ipurifier-pro
https://www.silentpower.tech/products/lan-ipurifier-pro
Δεν θα σε συμβούλευα να πάρεις τέτοιο πράγμα εκτός βέβαια αν το δίκτυο σου έχει σοβαρά προβλήματα απο ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές κλπ.
Όπως σου είπα πιο πάνω ξεκίνα με ένα Zyxel και τα SuprA cat8 που είπες εσύ, και είναι πολύ καλά.
Πριν αναλωθείς σε διάφορα άλλα πράγματα.
Καλό θα είναι το Zyxel να τροφοδοτεί μόνο το streamer σου, και να έχει επάνω μόνο ένα NAS αν έχεις.
Δεν μπορώ να σου πω εάν σταθεροποιημένες τροφοδοσίες έχουν πολύ νήμα και αν είναι ακουστή κάποια διαφορά προς το καλύτερο εαν τροφοδοτούν το switch, router και NAS, εγώ τα έχω όλα με πολύ καλές τέτοιες τροφοδοσίες Salas και LT1036 αλλά δεν μπορώ να σου πω αν έκαναν διαφορές προς το καλύτερο.
Προτιμότερη μέθοδος σύνδεσης των Rockna με το streamer είναι με HDMI i2s, που από τι βλέπω μπορεί να μην έχει το Eversolo. Πιο πολλές διαφορές θα ακούσεις από εκεί παρά από το USb με διάφορα παραφερνάλια.
Γενικά τώρα πια ένα καλοστημένο ψηφιακό και ειδικά με Rockna και καλό streamer, το πικάπ θα το βγάλει εκτ΄΄ος συναγωνισμού για πάνω απο 80% των δίσκων σου.
Όπως σου είπα πιο πάνω ξεκίνα με ένα Zyxel και τα SuprA cat8 που είπες εσύ, και είναι πολύ καλά.
Πριν αναλωθείς σε διάφορα άλλα πράγματα.
Καλό θα είναι το Zyxel να τροφοδοτεί μόνο το streamer σου, και να έχει επάνω μόνο ένα NAS αν έχεις.
Δεν μπορώ να σου πω εάν σταθεροποιημένες τροφοδοσίες έχουν πολύ νήμα και αν είναι ακουστή κάποια διαφορά προς το καλύτερο εαν τροφοδοτούν το switch, router και NAS, εγώ τα έχω όλα με πολύ καλές τέτοιες τροφοδοσίες Salas και LT1036 αλλά δεν μπορώ να σου πω αν έκαναν διαφορές προς το καλύτερο.
Προτιμότερη μέθοδος σύνδεσης των Rockna με το streamer είναι με HDMI i2s, που από τι βλέπω μπορεί να μην έχει το Eversolo. Πιο πολλές διαφορές θα ακούσεις από εκεί παρά από το USb με διάφορα παραφερνάλια.
Γενικά τώρα πια ένα καλοστημένο ψηφιακό και ειδικά με Rockna και καλό streamer, το πικάπ θα το βγάλει εκτ΄΄ος συναγωνισμού για πάνω απο 80% των δίσκων σου.
Χρήστος
Σοβαρά προβλήματα το δίκτυο δεν έχει.
Όπως είπα υπάρχει εγκατεστημένο ενσύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι με cat6.
Αλλά το σπίτι είναι αρκετά έως πολύ μεγάλο (όχι μεζονέτα) οπότε μιλάμε για δεκάδες μέτρα cat6 στους τοίχους.
Αν αγοραστεί το παραπάνω θα είναι για να μην έχω καμία έννοια όσον αφορά το δίκτυο. Θα τοποθετηθεί και θα ξεχαστεί.
Τώρα.
Στο δίκτυο υπάρχει ένας nas καρφωμενος στο router σε άλλο σημείο του σπιτιού.
Το zyxel θα δίνει και στην τηλεόραση η οποία όταν παίζει μουσική είναι κλειστή εκτός αν θέλω να χαζέψω κάνα γιουτιούμπι (,δίνει με οπτική )
Το eversolo 6 δίνει hdmi και όχι. i2s.
Η αντικατάσταση του με κάποιον σέρβερ είναι στα υπόψιν
Όπως είπα υπάρχει εγκατεστημένο ενσύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι με cat6.
Αλλά το σπίτι είναι αρκετά έως πολύ μεγάλο (όχι μεζονέτα) οπότε μιλάμε για δεκάδες μέτρα cat6 στους τοίχους.
Αν αγοραστεί το παραπάνω θα είναι για να μην έχω καμία έννοια όσον αφορά το δίκτυο. Θα τοποθετηθεί και θα ξεχαστεί.
Τώρα.
Στο δίκτυο υπάρχει ένας nas καρφωμενος στο router σε άλλο σημείο του σπιτιού.
Το zyxel θα δίνει και στην τηλεόραση η οποία όταν παίζει μουσική είναι κλειστή εκτός αν θέλω να χαζέψω κάνα γιουτιούμπι (,δίνει με οπτική )
Το eversolo 6 δίνει hdmi και όχι. i2s.
Η αντικατάσταση του με κάποιον σέρβερ είναι στα υπόψιν
Το holo red πέθανε πριν ζήσει, το είχα παραγγείλει επισήμως από τον Chameleon αλλά μέχρι σήμερα ούτε καν με έχει πάρει τηλέφωνο. Αν θες να το ρισκάρεις προχώρα αλλά προσωπικά έχω ξενερώσει τόσο με το προϊόν όσο και με τον αντιπρόσωπο
Χρήστος
Θεωρητική ερώτηση, ίσως εκτός θέματος, αλλά επειδή αναφέρθηκε παραπάνω:
Πως θα καταλάβουμε ότι το δίκτυο μας έχει σοβαρά προβλήματα από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές;
Κατά τα λεγόμενα πολλών όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο όπως ο NAS, οι συσκευές αναπαραγωγής κλπ παράγουν ηλεκτρικό θόρυβο,ο οποίος μεταδίδεται μέσω των καλωδίων LAN, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα του ήχου.
Πως θα καταλάβουμε ότι το δίκτυο μας έχει σοβαρά προβλήματα από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές;
Κατά τα λεγόμενα πολλών όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο όπως ο NAS, οι συσκευές αναπαραγωγής κλπ παράγουν ηλεκτρικό θόρυβο,ο οποίος μεταδίδεται μέσω των καλωδίων LAN, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα του ήχου.
Κώστας
Chris1967 wrote:Το holo red πέθανε πριν ζήσει, το είχα παραγγείλει επίσημος από τον Chameleon αλλά μέχρι σήμερα ούτε καν με έχει πάρει τηλέφωνο. Αν θες να το ρισκάρεις προχώρα αλλά προσωπικά έχω ξενερώσει τόσο με το προϊόν όσο και με τον αντιπρόσωπο
Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει είσοδο usb για σκληρό. Οπότε αναγκαστικά μόνο με nas.
Κατά τα άλλα, και βγάζω εκτός το θέμα με τον αντιπρόσωπο, είναι τούμπανο και σε πολύ λογική τιμή .
Προτασεις για server ?
Επίσης βάζω σαν υποψηφιο και το eversolo 8.
Δίνει i2s με hdmi.
Σαν streamer, κρινοντας από το 6, σκάβει
Παίρνει εσωτερικό ssd 4tb
Εξαιρετικά φιλικό στην χρήση μέσω app στο κινητό.
Τηλεχειρισμός
Προ και dac, που εκ πρώτης περισσεύουν αλλά οταν παίζει σαν player έχει app για dsp και eq. Όποτε μπορείς να παίζεις με τις ώρες αλλάζοντας τις παραμέτρους του χώρου σου.
Δίνει i2s με hdmi.
Σαν streamer, κρινοντας από το 6, σκάβει
Παίρνει εσωτερικό ssd 4tb
Εξαιρετικά φιλικό στην χρήση μέσω app στο κινητό.
Τηλεχειρισμός
Προ και dac, που εκ πρώτης περισσεύουν αλλά οταν παίζει σαν player έχει app για dsp και eq. Όποτε μπορείς να παίζεις με τις ώρες αλλάζοντας τις παραμέτρους του χώρου σου.
Να υποθέσω ότι το budget είναι σε αυτά τα επίπεδα; Γιατί αν αλλάξεις σημαντικά επίπεδο υπάρχει και το αδελφάκι Rockna WLS για να το ζευγαρώσεις με το DAC. Ο Πάνος δεν του έχει βρει ψεγάδι στη θεωρία και είναι σε σωστή τιμή συγκριτικά με άλλα uber high-endάδικα.
https://www.rockna-audio.com/products/wavelight-server
https://www.rockna-audio.com/products/wavelight-server
Άγγελος
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”