Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Network Players/Streamers

DomieMic65
Contributor

Re: Network Players/Streamers

Unread post #381 by DomieMic65 » Fri Apr 11, 2025 10:51 pm

IMHO Volumio Rivo nooot!!!!
Αν και με αυτό ξεκίνησα το ταξίδι στον κόσμο του RPi δεν μου αρέσει καθόλου πλέον σαν gui αλλά και ηχητικά θαρρώ έχει μια κάποια υπογραφή…
Vlassisk

Unread post #382 by Vlassisk » Fri Apr 11, 2025 11:33 pm

Δεν θελουν ολοι να βαζουν χερι βαθεια. To Rivo+ nομιζω οτι ειναι to πλεον vfm commercial αλλα οχι consumer streamer, ακομα και το sonore δεν εχει τις ιδιες ευκολιες μια ενα απλο χρηστη.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #383 by Dr Pan K » Sat Apr 12, 2025 9:51 am

Geopolitis wrote:Για όποιον έχει dac με είσοδο I2S αλλά ο server του δεν έχει αντίστοιχη έξοδο υπάρχει αυτό το πολύ ενδιαφέρον προϊόν της Σιγκαπουριανης Laiv.

https://chameleon-audio.com/laiv-harmony-uddc-reclocker-harmony-dac-i2s-dsd-r2r/

Γιώργο πιστεύεις ότι έχουν νόημα τέτοια προιοντα; Όπως το σκέφτομαι μάλλον όχι, το σήμα βγαίνει σε πακέτα μέσω της usb και ξανα-μετατρέπεται σε ροή I2S οπότε το οποίο όφελος από το reclocking ίσως να το χάνεις από τις έξτρα μετατροπές.
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #384 by Geopolitis » Sun Apr 13, 2025 9:46 pm

Κοιτα δεν ξέρω αν είχε νόημα στην περίπτωση σου αν και το συγκεκριμένο λειτουργεί και σαν reclocker από i2s σε I2S. Φανταζομαι όμως ότι τα ρολόγια σου είναι απείρως ανώτερα.

Όμως ο αντιπρόσωπος της Rockna που το φέρνει και σίγουρα το δοκιμάζει με Rockna ισχυρίζεται ότι κάνει σοβαρή διαφορά όπως ανέβασε στο Facebook. Και σίγουρα είναι μια λύση που μπορεί να έχει ενδιαφέρον για κάποιον κάτοχο wave light που ο streamer του δεν έχει έξοδο I2S.

Βέβαια είναι βέβαιο ότι σίγουρα θα χρειαστείς ενα top τροφοδοτικό για το μηχανάκι ένα σοβαρό καλώδιο ρεύματος και ένα έξτρα καλώδιο hdmi. Ανεβαίνει το κόστος.
Chris1967
Contributor

Unread post #385 by Chris1967 » Mon Apr 14, 2025 10:25 am

Γιώργο, βλέπω ότι κάνεις υποθέσεις,

Υποθέτεις ότι ο αντιπρόσωπος το έχει δοκιμάσει με Rockna, και υποθετικά έχει ακούσει βελτίωση.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει (επάνω σε Rockna) κανένα DDC να κάνει διαφορά προς το καλύτερο. Ούτε σε εμένα ούτε στου Κώστα, ούτε και στου Γαλάνη και οι τοποθετήσεις μου είναι γραμμένες εδώ μέσα (με Sigxer και Denafrips DDC).

Ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι DDC κάνει καλό σε Rockna Wavedream.

Κάνει απλά μια διαφορά, την οποία πολλοί ακούνε και πιστεύουν ότι είναι βελτίωση.

Εαν κάποιος θέλει I2S συνδεσιμότητα καλό είναι να αγοράσει το κατάλληλο streamer και Dac και όχι να κάνει άχρηστες μετατροπές.

Παραπανήσια έξοδα και παραφερνάλια δεν βοηθάνε επι της ουσίας.
Χρήστος
platon

Unread post #386 by platon » Mon Apr 14, 2025 11:26 am

Πολυ χρησιμες παντως οι γνωμες/συμβουλες σας και μπριζωνομαι γενικως.

Αν βρω μεταχ/νο σε καλη τιμη, το Rokna Weavelight θα το παρω, οποτε συνεχιζεται η αναζητηση για σκετο στρημερ με i2s εξοδο.
Geopolitis

Unread post #387 by Geopolitis » Mon Apr 14, 2025 12:03 pm

Chris1967 wrote:Γιώργο, βλέπω ότι κάνεις υποθέσεις,

Υποθέτεις ότι ο αντιπρόσωπος το έχει δοκιμάσει με Rockna, και υποθετικά έχει ακούσει βελτίωση.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει (επάνω σε Rockna) κανένα DDC να κάνει διαφορά προς το καλύτερο. Ούτε σε εμένα ούτε στου Κώστα, ούτε και στου Γαλάνη και οι τοποθετήσεις μου είναι γραμμένες εδώ μέσα (με Sigxer και Denafrips DDC).

Ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι DDC κάνει καλό σε Rockna Wavedream.

Κάνει απλά μια διαφορά, την οποία πολλοί ακούνε και πιστεύουν ότι είναι βελτίωση.

Εαν κάποιος θέλει I2S συνδεσιμότητα καλό είναι να αγοράσει το κατάλληλο streamer και Dac και όχι να κάνει άχρηστες μετατροπές.

Παραπανήσια έξοδα και παραφερνάλια δεν βοηθάνε επι της ουσίας.

Φιλε επετρεψε μου να διαφωνησω για τα παραφερναλια. Βοηθανε πολυ αν ξερεις τι κανεις.
Καποτε πριν απο πολλα χρονια με ενδιεφερε να ακουσω το Rockna Wavedream γιατι το κοιταζα να το αγορασω για να απλοποιησω το ψηφιακο σεταπ μου.

Το ειχαμε συγκρινει στο σπιτι του JohnVo με το δικο του "ταπεινο" setup που ηταν ομοιο με το δικο μου το οποιο ειχε ενα dac πολυ χαμηλοτερης τιμης ενα Metrum μεσαιας κατηγοριας αλλα με καποια εξτρα παραφερναλια οπως τα λες. Ενα USB interface της Singxer το οποιο ειχε ενα σοβαρο εξωτερικο τροφοδοτικο, ακολουθουμενο απο ενα digital reclocker της Mutec το οποιο ειχε και αυτο μετατραπει για να παιρνει εξωτερικο τροφοδοτικο, πανακριβα καλωδια ρευματος και καλωδια συνδεσης BNC κλπ καθως και εξωτερικο ρολοι 10Hz. Server και στα δυο σεταπ τον ιδιο Melco N1ZH/2 και συνδεση στο Rockna με USB.

Τελικα και οι δυο μας δεν πηραμε το Wavedream καθως προτιμησαμε το δυστυχως περιπλοκο σεταπ με μεγαλη διαφορα. Το ταπεινο Metrum μετατραπηκε με τα παραφερναλια σε ενα dac που μπορουσε να ανταγωνιστει ενα πολυ ακριβοτερο dac. Αρα η δικια μου πειρα λεει οτι ναι μπορεις να καταφερεις ωραια πραγματα και με τις εξτρα μετατροπες. Θελει δοκιμες και εξτρα εξοδα ομως και οχι δογματισμους.

Υ.Γ To Mutec ειχε αγοραστει μετα απο παροτρυνση του CEO της Tidal ο οποιος το ειχε ενσωματωσει μεσα στο DAC που ειχε πρωτοκυκλοφορησει εκεινη την εποχη με το ονομα Tidal Camira.
Chris1967
Contributor

Unread post #388 by Chris1967 » Mon Apr 14, 2025 12:58 pm

Ναι Γιώργο, τα ξέρω όλα αυτά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τα δεχτώ σαν οικουμενικές αλήθειες, αλλά μονάχα σαν τις δικές σας ηχητικές ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.

Σαν δικές σας προτιμήσεις απόλυτα δεκτές.

Η δική μου όμως άποψη είναι αυτή που έχω καταθέσει.

Είναι απολύτως ΑΔΥΝΑΤΟΝ το μεσαίο Metrum να παίζει καλύτερα από ένα Rockna Wavedream.

Αν ήταν τα πράγματα έτσι όπως τα λες γιατί δεν αγοράσατε το Rockna και να βάλετε επάνω όλα τα παραφερνάλια να το κάνετε ακόμα καλύτερο?

Αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, επειδή εσύ θα συνεχίσεις να παίζεις με παραφερνάλια και εγώ (αλλά και ο Πάνος και πολλοί άλλοι εδώ μέσα) με απλούστερες υλοποιήσεις και πάντοτε θα υπάρχουν οι μεν και οι δε απόψεις.
Χρήστος
Geopolitis

Unread post #389 by Geopolitis » Mon Apr 14, 2025 1:11 pm

Chris1967 wrote:Ναι Γιώργο, τα ξέρω όλα αυτά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τα δεχτώ σαν οικουμενικές αλήθειες, αλλά μονάχα σαν τις δικές σας ηχητικές ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.

Σαν δικές σας προτιμήσεις απόλυτα δεκτές.

Η δική μου όμως άποψη είναι αυτή που έχω καταθέσει.

Είναι απολύτως ΑΔΥΝΑΤΟΝ το μεσαίο Metrum να παίζει καλύτερα από ένα Rockna Wavedream.

Αν ήταν τα πράγματα έτσι όπως τα λες γιατί δεν αγοράσατε το Rockna και να βάλετε επάνω όλα τα παραφερνάλια να το κάνετε ακόμα καλύτερο?

Αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, επειδή εσύ θα συνεχίσεις να παίζεις με παραφερνάλια και εγώ (αλλά και ο Πάνος και πολλοί άλλοι εδώ μέσα) με απλούστερες υλοποιήσεις και πάντοτε θα υπάρχουν οι μεν και οι δε απόψεις.

Η λογικη της εποχης ηταν να πουλησεις τα παραφερναλια για να χρηματοδοτησεις την αγορα του αλλου DAC. Φυσικα το Metrum μονο του δεν μπορουσε να σταθει διπλα στο Rockna αν τα συνεδεες και τα δυο με USB συμφωνω απολυτως , Αυτο ειναι το νοημα.

Παντως γενικα ολοι προτιμουν και εγω μεσα σε αυτους να απλοποιουν την αλυσιδα οσο το δυνατον περισσοτερο. Οταν μπορεις να πετυχεις την ιδια αποδοση με λιγοτερα εννοειται πας προς τα εκει. Αλλα πχ οταν χρησιμοποιεις καπου γραμμικα τροφοδοτικα καλο ειναι πχ να βαζεις τα υψηλοτερης δυνατης ποιοτητας.

Τελος ο δικος σου ο server δεν ειναι και η πιο minimal λυση στον κοσμο. Μεχρι και switch του εχεις βαλει μεσα!!!!
Chris1967
Contributor

Unread post #390 by Chris1967 » Mon Apr 14, 2025 1:31 pm

Σωστά.

Αλλά και κάτι άλλο, εμένα γενικά όλο το "παιχνίδι" με δοκιμές και κόντρα δοκιμές προσθήκες αλλαγές καλωδίων κλπ κλπ με κουράζει παρά το γεγονός ότι κάνω συχνά μαζί με την παρέα τέτοιες δοκιμές.

Εσένα σου αρέσει πολύ περισσότερο από μένα.

Είδες ότι προτάσεις σου έχω δοκιμάσει και ενσωματώσει στο σύστημα μου όπως πχ καλώδια interconnect και ethernet Neotech.

Προτιμώ όμως να ακούω μουσική χωρίς να μου μπαίνουν ιδέες αν το ένα ή το άλλο βύσμα η καλώδιο θα μπορούσε να επιφέρει την όποια βελτίωση.

Και αυτό γιατί η διαφορά δεν είναι πάντοτε βελτίωση, και ο υποκειμενισμός μαζί με πολυπλοκότητα μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα πολύ εύκολα.

Η επανάληψη των δοκιμών αρκετές φορές είναι αναγκαία για να ταυτοποιηθεί το αποτέλεσμα και αυτό είναι δύσκολο αν το κάνεις μόνος σου, όπως επίσης δύσκολο να το διαχειριστεί ο εγκέφαλος αν κάτι ακριβότερο δεν παίζει καλύτερα.

Συνήθως το απλούστερο είναι και καλύτερο αν μην τι άλλο πιο εύκολα διαχειρίσιμο.
Χρήστος

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register