Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Odroid C2 streaming computer
Re: Odroid C2 streaming computer
Ωραια πραματα!
- DomieMic65
- Contributor
εγώ δεν έχω καταλάβει τι άκριβώς κάνει ...
Η πλακέτα αυτή είναι ένα dc to dc regulator, παίρνει δηλαδή το ήδη ανορθωμενο ρεύμα και το στθεροποιει ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν το φορτίο έχει σκαμπανευσματα κοβοντας συνάμα πολύ μεγάλο μέρος του θορύβου. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητα ψηφιακά κυκλώματα τα οποία πρέπει να λειτουργούν με σταθερή τάση και χαμηλό θόρυβο. Καθώς έχει κατασκευαστει σαν δοκιμαστική απευθείας από την Texas instruments είναι και ιδιαίτερα ποιοτική.
Παναγιώτης
Το regulator συνδέθηκε και όλα δείχνουν καλά. Μένει να δούμε αν κάνει κάποια διαφορά στο ηχητικό κομμάτι.
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
μάλιστα... κατάλαβα!
καλορίζικη το λοιπόν και αναμένουμε εντυπώσεις!!!!
DomieMic65 wrote:μάλιστα... κατάλαβα!
Αποψε ξανα-αναβει το σύστημα!! Θα επανελθω
Παναγιώτης
Λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι σαν streamer παιζει καλύτερα απο το Raspberry Pi2 (παντα με το ιδιο λειτουργικό, Archphile). Δεν θα ελεγα οτι καποιος που εχει Rpi2 πρεπει να αλλαξει επειγόντως αλλα για οποιον ξεκιναει τωρα και εφόσον ειναι σε θεση να παιξει με Archphile τοτε πρεπει να το σκεφτει σοβαρα για Odroid C2 εξ αρχης.
Επίσης σήμερα εγινε και αλλη μια δοκιμή, ο Chris πέρασε απο εδω για να σεταρουμε λιγο το Odroid του οπότε είχαμε την ευκαιρια να ακούσουμε αμέσως μετα απο το δικο μου (με γραμμικό τροφοδοτικό και regulator) το δικο του (ολόιδιο αλλα με διακοπτικο τροφοδοτικό). Υπαρχει διαφορά στον ηχο, το SMPS Odroid αν και παίζει πολυ καλά ακούγεται κάπως πιο ρηχό σε σχέση με το Linear Odroid.
Επειδή το κοστος ενος καλου τροφοδοτικου ειναι σχετικα μικρο (τοροειδης μετ/της 30 ευρω, ανόρθωση/ εξομάλυνση 20 ευρω, DC to DC reg 20 ευρω) θα ελεγα οτι επιβάλλεται να παιζει με Linear. Αρκει να το εχουμε λιγο με το Linux και τα κυκλωματα.
Επίσης σήμερα εγινε και αλλη μια δοκιμή, ο Chris πέρασε απο εδω για να σεταρουμε λιγο το Odroid του οπότε είχαμε την ευκαιρια να ακούσουμε αμέσως μετα απο το δικο μου (με γραμμικό τροφοδοτικό και regulator) το δικο του (ολόιδιο αλλα με διακοπτικο τροφοδοτικό). Υπαρχει διαφορά στον ηχο, το SMPS Odroid αν και παίζει πολυ καλά ακούγεται κάπως πιο ρηχό σε σχέση με το Linear Odroid.
Επειδή το κοστος ενος καλου τροφοδοτικου ειναι σχετικα μικρο (τοροειδης μετ/της 30 ευρω, ανόρθωση/ εξομάλυνση 20 ευρω, DC to DC reg 20 ευρω) θα ελεγα οτι επιβάλλεται να παιζει με Linear. Αρκει να το εχουμε λιγο με το Linux και τα κυκλωματα.
Παναγιώτης
Ναι ακριβώς έτσι, στις δοκιμές που έκανα στο σπίτι μου με Rune (δυστυχώς το beta, και δεv νομίζω να υπάρξει επίσημη υποστήριξη από τo Rune για Odroid C2), υπήρχε ξεκάθαρη διαφορά σε σχέση με το Rpi2 (και τα δύο έπαιξαν με το γραμμικό τροφοδοτικό του diyinhk που έδειξα παραπάνω).
Μεγαλύτερο βάθος και διαχωρισμός δίνοντας έναν πιο τρισδιάστατο ήχο, αλλά και λίγο πιο γεμάτο.
Στου Πάνου που με βοήθησε να σετάρουμε το Archphile επειδή δεν σκαμπάζω τίποτε από αυτό, (και χωρίς να έχουμε συνδέσει το δικό μου στο γραμμικό τροφοδοτικό μου (χρησιμοποιήσαμε ένα απλό φορτιστή κινητού 2A) ακούσαμε την διαφορά που κάνει μια καλή τροφοδοσία, ανάμεσα στο δικό μου και στο δικό του.
Δεν μπορώ να πω αν υπάρχει και ποια η διαφορά ανάμεσα σε Archplile και Rune, αλλά για λόγους ψυχολογικούς θα ακολουθήσω τον Πάνο και θα έχω το Archphile μόνιμα επάνω.
Μεγαλύτερο βάθος και διαχωρισμός δίνοντας έναν πιο τρισδιάστατο ήχο, αλλά και λίγο πιο γεμάτο.
Στου Πάνου που με βοήθησε να σετάρουμε το Archphile επειδή δεν σκαμπάζω τίποτε από αυτό, (και χωρίς να έχουμε συνδέσει το δικό μου στο γραμμικό τροφοδοτικό μου (χρησιμοποιήσαμε ένα απλό φορτιστή κινητού 2A) ακούσαμε την διαφορά που κάνει μια καλή τροφοδοσία, ανάμεσα στο δικό μου και στο δικό του.
Δεν μπορώ να πω αν υπάρχει και ποια η διαφορά ανάμεσα σε Archplile και Rune, αλλά για λόγους ψυχολογικούς θα ακολουθήσω τον Πάνο και θα έχω το Archphile μόνιμα επάνω.
Χρήστος
- DomieMic65
- Contributor
Κάποιο λινκ από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε την πλακέτα;
Στα πρώτα ποστ έχει τα πάντα Μιχάλη, αν και νομίζω ότι αυτές τις μέρες είναι out of stock.
Παναγιώτης
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”